[*] NAVIGON

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých navigáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

Juramac | úte bře 30, 2010 8:52 am

Re: NAVIGON - navigácia [AppStore]

Golf - mam na mysli ve "vice" - "pomoc v nouzi" . To jsem v predchozi versi nevidel. Ale je mozne, ze jsem ji prehledl

glon | úte bře 30, 2010 8:53 am

Golf píše:V tom plánování z bodu A do bodu B (plánování offline) ale nemáš pravdu... Se zbytkem se dá celkem souhlasit - věc názoru a vkusu...

Vies poradit ako na to offline planovanie v Navigone?

Uživatelský avatar Golf | úte bře 30, 2010 9:00 am

Více/trasa/nová trasa/stanovit bod trasy/ - tady si stačí vybrat a přidat a pak zase - stanovit bod trasy - přidat - a dát vygenerovat (a nebo si tam těch bodů dát víc, jako průjezdní např.)
A ukáže to třeba tohle (a já jsem naprosto jinde):
Obrázek
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018
Starý pes fóra :)

szoustal | úte bře 30, 2010 9:20 am

Jak jste koupili ten Panorama Wiev 3D. Když dám koupit a zadám svoje heslo na appstore. Protože mi naskočí přihlašovací údaje jako když instaluji jakoukoliv aplikaci. Napíše toto:
This is not a Test User account.
Please create a new account i the Sandbox environment.
iPhone 3GS 32G FW 3.1.2, Nokia 6303
Host
Host

peeeto | úte bře 30, 2010 11:53 am

Ja mám pocit že mi 1.5 chodí menej sviznejsie ako 1.4 . Žeby za to mohlo reality view
Host
Host

glon | úte bře 30, 2010 12:18 pm

Reality view je uz od verzie 1.0 (alebo na 1.1 zacali?)

Uživatelský avatar Golf | úte bře 30, 2010 1:17 pm

peeeto píše:Ja mám pocit že mi 1.5 chodí menej sviznejsie ako 1.4 . Žeby za to mohlo reality view

Taky mám čím dál tím větší pocit, že to "rotující kolečko" tam od verze 1.2 vidím čím dál častěji :wink: Ale jak psal glon, RealityView je tam už minimálně dvě/tři verze (navíc je to pouze a jedině "hloupý" statický obrázek :!: )...
Složitost systému s sebou prostě něco vezme, a hodně funkcí je mi většinou docela ukradených (zase šlápnu do vosího hnízda, ale nějaký ty facebooky a spol., který s sebou nesou kolikrát možnost mě špehovat a s tím související zájem určitých "zájemců" mi jsou naprosto šumafuk a s navigací totálně a naprosto nesouvisí :idea: - proč asi se v této oblasti pohybuje vše od zpravodajských služeb po opačný konec lidské spodiny? - bohužel je to trend, o osobní "prostituci" opravdu nemám zájem, a to opravdu netrpím schizofrenií :mrgreen: ).
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Uživatelský avatar dawe73 | úte bře 30, 2010 2:01 pm

Žádné zpomalení nepozoruji. Přijde mi to stejné jako ve verzi předchozí.

Z novinek se mi líbí:
1. MyRoute (to mi chybělo asi nejvíc). Už není potřeba řešit trasu průjezdními body apod. To Navigon se svým svérázným způsobem volby trasy potřeboval jako sůl...
2. možnost uložit ke kontaktu link na Navigon, tj. lze spouštět navigaci na adresu uložených kontaktů přímo z app "telefon"
3. kdo používá navigování na souřadnice, ten se nyní může vyřádit dosytosti... Navigon umožňuje zadávat souřadnice v nejrůznějších podobách, "stupně, minuty, vteřiny" nebo "desetinné stupně" nebo "volný text". Osobně jsem možnost souřadnic ani jednou nepotřeboval, ale někdo to určitě ocení.

Twitter a Facebook jsem nějak nepobral, ....k čemu je to dobré?

Co mi ke štěstí ještě chybí, je nějaká funkce, která by při příchozím nebo i odchozím hovoru neshazovala navigaci, ale hovor "hodila" nahoru do té zelené lišty. Je otravné při každém hovoru mačkat home a znovu spouštět navigaci.
Většinou hovory přicházejí v ten nejnevhodnější okamžik, např. v Golfově oblíbené lokalitě Barrandovský most :-)
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

havran66 | úte bře 30, 2010 2:04 pm

Mně verze 1.5 nabíhá mnohem rychleji, než všechny předchozí verze. Startuje asi za 13 sekund, zatímco předchozím to trvalo i přes 30 sekund.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

majkicz | úte bře 30, 2010 2:50 pm

dawe73 píše:2. možnost uložit ke kontaktu link na Navigon, tj. lze spouštět navigaci na adresu uložených kontaktů přímo z app "telefon"

Toho docilim prosim jak? Pokud kliknu na adresu v app "telefon", vzdy mi to otevre Mapy a ne Navigon..diky za odpoved.

Btw., me se doba nabehu zkratila z 8sec na 5sec, takze spokojenost :D
..iPhone5 64GB black..MacBook Pro 13" 2010..
Host
Host

Uživatelský avatar Golf | úte bře 30, 2010 3:01 pm

Musíš si kontakty otevřít přímo v Navigonu, když tapneš na "více", tak tam máš volbu "Přidat NavigonLink". Ale ve skutečnosti je to úplně jedno, když si otevřeš Navigon a v něm kontakty, tak je to najde, takhle se akorát z kontaktů mimo Navigon spustí přímo Navigon s volbou na tu adresu, takže spíše takové nepatrné zjednodušení (nemusíš se drbat pravou rukou za levým uchem :mrgreen: ,když si otevřeš kontakty a "úplně náhodou" si vzpomeneš, že tam chceš navigovat :wink: , já osobně si v případě potřeby spustím navigaci a pak zadám "kam", nikdy jsem to nedělal obráceně)
Spíš trochu přemýšlím nad tím od dawe73, co to je to MyRoute (a hlavně o tom, že - cituji: To Navigon se svým svérázným způsobem volby trasy potřeboval jako sůl ), to jenom potvrzuje tu mnou kritizovanou volbu tras Navigonu/NavTequ...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

majkicz | úte bře 30, 2010 3:29 pm

Ha, dik za vysvetleni :o), uz jsem to nasel...

Mno popis MyRoutes by me taky zajimal...jdu to testovat teda cestou z prace tedka :mrgreen:
Host
Host

Uživatelský avatar dawe73 | úte bře 30, 2010 4:11 pm

Golf: MyRoute nabídne po zadání cíle až tři různé varianty tras. Rychlá, optimální a krátká. Díky MyRoute si mohu všechny trasy prohlédnout a vybrat tu nejvhodnější.
To co (tuším) iGo má od své první verze, Navigon nabídl až teď...
Jinak s tebou souhlasím, že Navigon občas člověka žene lesem, přes pole atd.

Edit: Obrázek
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

majkicz | úte bře 30, 2010 4:52 pm

Tak tak, zde vyber idealni trasy (v mape se da samozrejme zoomovat):

Obrázek

Tady podoba MyRoute pro zmenu z jiz navigovane trasy:

Obrázek

A nakonec novinka pri vjezdu do tunelu (obrazek tunelu zmizi pri poklepnuti na obrazovku):

Obrázek
Host
Host

ls8 | úte bře 30, 2010 4:56 pm

MyRoutes vypadá jako zbytečná komplikace. Copak někdo chce jinou než nejrychlejší (na čas) trasu? Zato informace o délce tunelu je šikovná.
It's what you do in the dark that puts you in the light.

peeeto | úte bře 30, 2010 5:02 pm

Traffic live kedy v cz a sk ?
Host
Host

majkicz | úte bře 30, 2010 5:05 pm

ls8 píše:MyRoutes vypadá jako zbytečná komplikace. Copak někdo chce jinou než nejrychlejší (na čas) trasu? Zato informace o délce tunelu je šikovná.

Ono by to prave chtelo nekde najit presne vysvetleni, co ktera moznost z MyRoutes znamena :roll: , kdyby jedna z moznosti byla "kochaci se trasa", tak tu bych na dovolene i uvital :lol:

Jo, to je prinosne info, navic to tu delku odpocitava dle prumerne dopocitane rychlosti :)
Host
Host

Juramac | úte bře 30, 2010 5:05 pm

peeeto : Chvilku vydrz, zajdu si pro svou kristalovou kouli..... :wink:

Uživatelský avatar dawe73 | úte bře 30, 2010 5:33 pm

ls8 píše:MyRoutes vypadá jako zbytečná komplikace. Copak někdo chce jinou než nejrychlejší (na čas) trasu?

Tak třeba já to využiju. Ono nejrychlejší v Navigonu ještě neznamená nejrychlejší v reálu. Takhle si můžu vybrat, jestli chci např. "riskovat" Jižní spojku v Praze a nebo ji objet jinudy.
Pro mě nejužitečnější novinka ve verzi 1.5. Ale sto lidí = sto chutí :-)
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

ironside | úte bře 30, 2010 7:08 pm

MyRoutes je super vec,v nahledu si muzu vybrat trasu dle dopravni situace :wink:
a kdo ji nechce,si ji muze tuto fci vypnout v nastaveni :D

Uživatelský avatar Tea Racer | úte bře 30, 2010 7:18 pm

ls8 píše:MyRoutes vypadá jako zbytečná komplikace. Copak někdo chce jinou než nejrychlejší (na čas) trasu? Zato informace o délce tunelu je šikovná.

Naopak, já tohle vítám, divil by jsi se kolik lidí nepreferuje " rychlou " trasu.
Tato fičurka se mi líbí.
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...

Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.
Moderator fóra
Moderator fóra

all_in | úte bře 30, 2010 7:30 pm

fungue vam nekdo rada?
Host
Host

Uživatelský avatar Tea Racer | úte bře 30, 2010 7:41 pm

2 all_in: Na co se ptáš?

Moderator fóra
Moderator fóra

glon | úte bře 30, 2010 7:45 pm

Takze MyRoutes je v podstate to iste co som si predtym mohol zvolit v route profile, t.j. typ trasy- rychla, kratka, optimalna? Len s tym rozdielom ze to je vizualne znazornene na mape a chyba tam typ Scenic?

Uživatelský avatar Tea Racer | úte bře 30, 2010 8:12 pm

Tak ano aplikace opravdu najizdi rychleji, stahuji 3D View, za 10Euro si myslím dobrá cena. :-)
Jen mě dostavá jak i pri update je treba znovu udelat pres 4GB místa k instalaci... :evil:

Moderator fóra
Moderator fóra

Juramac | úte bře 30, 2010 9:11 pm

Tea- no, me rano po instalaci naskocilo 2,8 GB v others ....ale pak jsem telefon vypnul a zapnul , a bylo others pryc.... Jinak i me se zda, ze nabiha znatelne rychleji,zaregistroval jsem tam i jeden novy obchvat , ktery byl otevreny teprve minuly mesic,takze i aktualizace map je pomerne aktualni, zkratka jsem spokojen.

Uživatelský avatar Tea Racer | úte bře 30, 2010 9:17 pm

V sobotu jedu do Prahy - pro me pres 200km jedna cesta a dost budu jezdit po Praze, takže Navigon prověřím :-) Líbí se mi to 3D view, zlepsuje to orientaci, je to velký skok vpřed. Zatim jsem si jen plánoval trasy, uvidíme hlavně v sobotu.

Moderator fóra
Moderator fóra

glon | úte bře 30, 2010 9:26 pm

Juramac píše:zaregistroval jsem tam i jeden novy obchvat , ktery byl otevreny teprve minuly mesic,takze i aktualizace map je pomerne aktualni, zkratka jsem spokojen.

Nemyslis vazne! Preco maju potom rychlost v obci stale 60km/h, aspon na SK?? Uz cez rok mame 50ku...

Uživatelský avatar Tea Racer | úte bře 30, 2010 9:34 pm

Třeba to neví, napis jim na support. :-)

Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar dodulo | úte bře 30, 2010 10:00 pm

Tea ved prave on im to uz pisal na jesen :P a oni ze coming soon
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak

glon | úte bře 30, 2010 10:02 pm

Pisal som na Navigon support a reportoval som to uz asi 3x aj tu:

http://mapreporter.navteq.com/dur-web-e ... anguage=en

Stazujem sa na to uz od Augusta 2009 a stale nic. Niektori ludia dokonca tvrdia ze Navteq mapy v iphone aplikacii zatial este od vydania Navigonu ani len neboli updatnute.

Tieto navigacne firmy su jedna drbnutejsia ako druha: Tomtom mi nepreda v slovenskom appstore celoeuropsku verziu a Navigon mi zas 3/4 roka nevie updatnut speed limit. Sygic som skusal a je to neprehladna sracka.. Ufff dnes mam ale "naslapnuto" na tieto navigacie, LOL. :twisted:

fastluk | úte bře 30, 2010 10:24 pm

Este si tu nikto nekupil panorama 3d view ze ako to vyzera ??
A kolko asi zabera ten panorama 3D view v iphone ???
Host
Host

Uživatelský avatar Tea Racer | stř bře 31, 2010 6:13 am

Koupil ma to cca 270mb, vypada to velmi dobre a jsou tu jiz screeny. :)

Moderator fóra
Moderator fóra

ipf | stř bře 31, 2010 7:35 am

A jak poznáš "nejrychlejší"? Budeš se divit, ale zbytečná není. Já například jezdím často z Jihlavy na letiště do Vídně (za vídní směrem na SK-HU). Můžeš jet (minimálně) dvěma způsoby:
1. celé po dálnici, čili Brno - Blava - Swechat, trasa má 280km, cesta zabere dvě a půl hodiny a musím koupit SK nálepku (AT taky, ale tu kupuji i tak)
2. z Jihlavy na Znojmo pak se proplést do a přes Vídeň až na letiště, trasa 200 km, trvání taky dvě a půl hodiny.
a teď si můžeš vybrat. v sobotu dopoledne je jednoznačně rychlejší jet po dálnici, sice ujedeš o 80 km více a platíš SK nálepku, ale za dvě a půl hodiny jsem na letišti (pokud není na hopsaštrásse problém). nebo pojedeš kratší cestou, ušetříš za benzin a SK-DN, jenže máš větší pravděpodobnost zpoždění.
čili já jednoznačně možnost výběru trasy vítám.

ls8 | stř bře 31, 2010 7:55 am

Pockej, tim chces rict, ze Navigon ve vypoctu trasy a jejiho casu nezohlednuje den v tydnu a denni dobu? Je samozrejme, ze ve vsedni den rano, v patek odpoledne nebo v sobotu pres den jsou naprosto odlisne situace, doba pro projeti stejneho useku bude take ruzna a nejrychlejsi cesta muze vest uplne jinudy.

TomTom toto resi funkci IQ routes, a funguje to naprosto perfektne. Pro stejny usek treba v Praze na magistrale pocita v noci a o vikendu 5 minut, ale v pracovni den rano treba 20 minut. Pak mu nejrychlejsi cesta samozrejme muze vyjit jinudy. Navigon opravdu nema obdobnou funkci?

Uživatelský avatar vbruno | stř bře 31, 2010 7:59 am

Zdá se mi to nebo je momentálně Navigon zlevněný na 60 euro? Pro někoho to může být užitečná informace.
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::
iPhone expert
iPhone expert

hercous | stř bře 31, 2010 8:10 am

to ls8: To má být ironie? :wink: Samozřejmě, že Navigon něco jako IQ Routes nemá.

ls8 | stř bře 31, 2010 8:11 am

Ne, zadna ironie. Navigon nemam, znam ho jenom z recenzi a z tohoto vlakna.

Uživatelský avatar chipy999 | stř bře 31, 2010 8:12 am

vbruno píše:Zdá se mi to nebo je momentálně Navigon zlevněný na 60 euro? Pro někoho to může být užitečná informace.

Ano,je to tak.Navigon Europe za 60? a East Europe za 50?.Skoda,ze som sa uz rozhodol pre TomTom :D .
iPhone 4S 16 GB
iPad 2 16GB WiFi
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar Golf | stř bře 31, 2010 8:13 am

Navigon má něco jako Live Traffic, či jak se to jmenuje (jako IQ Routes), ale je to zpoplatněné a nevím, zda to je u nás použitelné...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší