ls8 píše:Pockej, tim chces rict, ze Navigon ve vypoctu trasy a jejiho casu nezohlednuje den v tydnu a denni dobu? Je samozrejme, ze ve vsedni den rano, v patek odpoledne nebo v sobotu pres den jsou naprosto odlisne situace, doba pro projeti stejneho useku bude take ruzna a nejrychlejsi cesta muze vest uplne jinudy.
TomTom toto resi funkci IQ routes, a funguje to naprosto perfektne. Pro stejny usek treba v Praze na magistrale pocita v noci a o vikendu 5 minut, ale v pracovni den rano treba 20 minut. Pak mu nejrychlejsi cesta samozrejme muze vyjit jinudy. Navigon opravdu nema obdobnou funkci?
Nejde mi o zohlednění denní doby, prostě jsou trasy, kde je to sázka do loterie (např. jezdím každý týden z Hostivice do Kamenice a řeším, jestli jet přes Radotín a Břežanské údolí nebo Baranďák - jižní cestu. a většinou se stejně trefím do té pomalejší

k TomTomovi - na toho jsem zanevřel, koupil jsem si loni aktualizaci za 40 ojro a v itálii nenašel správnej sjezd na Lignano (proč by měl, když tam nejezdí "půlka" evropy, že?) a cestou zpátky mne hnal tvrdohlavě přes Blavu, jenže já chtěl přes Znojmo, což zase on nechtěl. Když jsem zadal "nejkratší" trasu, tak mne zase hnal skr vídeň ne po průtahu, ale přes ucpaný centrum... prostě TomTom silně za poslední 2 roky ztratil ze svého glancu (kdysi úžasná "provozně výhodná trasa" zmizela).
a k zohlednění denní doby - tohle jsem na tomtomovi nenašel, ale ze zkušeností vím, že jeho výpočet příjezdu byl "reálný", tzn. že jsem nikdy nepřijel pozdě (jezdím víceméně předpisově). ovšem i Navigon nějakou podobnou fičuru ve výpočtech má, protože čas dojezdu i během jízdy koriguje v závislosti na aktuální rychlosti. a taky s ním jezdím na čas.