[*] NAVIGON

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých navigáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

ipf | stř bře 31, 2010 8:27 am

Re:

ls8 píše:Pockej, tim chces rict, ze Navigon ve vypoctu trasy a jejiho casu nezohlednuje den v tydnu a denni dobu? Je samozrejme, ze ve vsedni den rano, v patek odpoledne nebo v sobotu pres den jsou naprosto odlisne situace, doba pro projeti stejneho useku bude take ruzna a nejrychlejsi cesta muze vest uplne jinudy.

TomTom toto resi funkci IQ routes, a funguje to naprosto perfektne. Pro stejny usek treba v Praze na magistrale pocita v noci a o vikendu 5 minut, ale v pracovni den rano treba 20 minut. Pak mu nejrychlejsi cesta samozrejme muze vyjit jinudy. Navigon opravdu nema obdobnou funkci?

Nejde mi o zohlednění denní doby, prostě jsou trasy, kde je to sázka do loterie (např. jezdím každý týden z Hostivice do Kamenice a řeším, jestli jet přes Radotín a Břežanské údolí nebo Baranďák - jižní cestu. a většinou se stejně trefím do té pomalejší :D )
k TomTomovi - na toho jsem zanevřel, koupil jsem si loni aktualizaci za 40 ojro a v itálii nenašel správnej sjezd na Lignano (proč by měl, když tam nejezdí "půlka" evropy, že?) a cestou zpátky mne hnal tvrdohlavě přes Blavu, jenže já chtěl přes Znojmo, což zase on nechtěl. Když jsem zadal "nejkratší" trasu, tak mne zase hnal skr vídeň ne po průtahu, ale přes ucpaný centrum... prostě TomTom silně za poslední 2 roky ztratil ze svého glancu (kdysi úžasná "provozně výhodná trasa" zmizela).
a k zohlednění denní doby - tohle jsem na tomtomovi nenašel, ale ze zkušeností vím, že jeho výpočet příjezdu byl "reálný", tzn. že jsem nikdy nepřijel pozdě (jezdím víceméně předpisově). ovšem i Navigon nějakou podobnou fičuru ve výpočtech má, protože čas dojezdu i během jízdy koriguje v závislosti na aktuální rychlosti. a taky s ním jezdím na čas.

hercous | stř bře 31, 2010 8:29 am

Re: NAVIGON - navigácia [AppStore]

Sice je Traffic Live prezentována jako obdoba IQ Routes, ale podle mě to jsou spíše informace o dopravních omezeních, dokupuje se to jako app-in purchase a samozřejmě pro ČR to nefunguje. Tedy spíše obdoba TomTom HD Traffic.

ipf | stř bře 31, 2010 8:38 am

Golf píše:Navigon má něco jako Live Traffic, či jak se to jmenuje (jako IQ Routes), ale je to zpoplatněné a nevím, zda to je u nás použitelné...

jestli myslíš "dopravní zpravodajství" a na něj navázanou optimalizaci zpoždění, tak tohle jsem testoval na TomTomovi a bylo to úplně k hownu. není to ovšem chyba TomToma, ale české ŘSD, která má tyhle informace na starosti. řekněme si upřímně, služba, za státní peníze nemůže fungovat dobře, protože nejsou placení za výsledky své práce!!! několikrát mi tomtom hlásil na D1 nehodu a frontu v mém směru, na počátku používání této služby jsem se vyděsil a jal se hledat objížďku, ovšem po čase jsem zjistil, že TomTom ukazuje práci na D1 v méstě, kde není, ukazuje nehodu a kolonu ve směru na Brno, místo trefil, ale kolona i nehoda byly směrem na Prahu atd. posledním počinem, po kterém letěla tato služba do smetiště bylo loni někdy zjara, jak na D1 opravovali EXIT 21 Mirošovice. jel jsem večer z Prahy na Brno a TomTom (jeho trafic) hlásil, že na 20 km je nehoda, kolona a zdržení 20 minut. a jestli chci najít objíždu. řekl jsem si, že to zkusím a dal ANO a podle pokynů sjel na EXTIu 15 na Popovice a pak přes vesnice na Mirošovice. měl jsem radost z ušetřených desíti minut (cesta přes popovice a mirošovice taky něco zabere). Ovšem!!! dojel jsem do Mirošovic a ejhle, nájezd na D1 směrem na Brno byl uzavřen :D . a trfic o tom nevěděl. a protože už jsem byl ve zúžení a za mnou auta, tak jsem se nemohl otočit a vzít to přes Čerčany a pak na exit 29 a tak jsem jel po vyznačené objížďce pěkně po D1 zpátky na Prahu až na EXIT 15 Popovice, tam se vrátil zpátky na D1 a protože jsem předtím v protisměru zjistil, že žádná nehoda a kolona neexistuje, tak jsem po prázdné D1 kráásně projel zpátky k Mirošovicím a pokračoval na Brno.
a tím jsem se službou RSD, TMC či jinak se jmenující, nadobro skončil :!:

ls8 | stř bře 31, 2010 8:45 am

Ale to je RDS-TMC, o tom se všeobecně ví, že to víc nefunguje než funguje. A pro porovnávání navigací mezi sebou se pojďme přesunout sem.
It's what you do in the dark that puts you in the light.
Starý pes fóra :)

hercous | stř bře 31, 2010 8:45 am

Stejné zkušenosti jsem viděl i na zahraničních forech :)

Juramac | stř bře 31, 2010 8:55 am

na sve puvodni navigaci Mio jsem mel RDS-TMC prijimac a zkousel jsem ho mimo jine i v Nemecku, kde funguje . Ale rekl bych, ze funguje az prilis . Jak to myslim ? Tak treba na dalnici na Kolin me navigace nekolikrat opakovane chtela vyhnat z dalnice, ze probiha oprava a abych to objel....Kolega mi rika, kasli na to a jed dal..no a ta "oprava" spocivala v tom, ze tam jeden clovek zasypaval postupne z maleho voziku male diry v asfaltu, navic v odstavnem pruhu....Proste firma nahlasila opravu a navigace uz hnala nezkusene ridice nekam do pekel..... A nestalo se mi to jen jednou....podobne me kvuli kdejake kravince vyhanela navigace i ve Svycarsku, o nekolika hlasenich o situacich na sjezdech apod. kterych se v nekterych chvilich nashromazdilo v seznamu treba i 10 za sebou , nemluve. Proste tato dopravni hlaseni jsou myslim o nicem, at uz funguji a nebo ne.... myslim, ze kdyz je nekde neco uzavrene, tak me vyzene ven znacka a kazda navigace pak bleskove vypocita jinou trasu . A to staci.... RDS-TMC a vselijake podobne kravinky jdou proto od te doby uplne mimo me a ani malicko mi nechybi :)

ls8 | stř bře 31, 2010 9:08 am

On ten system sam o sobe neni spatny napad, ale otazkou je realizace. Pokud se jedna treba o opravu dalnice za provozu jen se snizenou rychlosti, v RDS-TMC to tak ma byt uvedeno, a vysledkem bude treba dvouminutove zpozdeni, ktere pro navigaci nebude znamenat, ze te vyzene z dalnice na cely usek, cimz ztratis treba 15 minut.
It's what you do in the dark that puts you in the light.

glon | stř bře 31, 2010 11:48 am

Golf píše:Více/trasa/nová trasa/stanovit bod trasy/ - tady si stačí vybrat a přidat a pak zase - stanovit bod trasy - přidat - a dát vygenerovat (a nebo si tam těch bodů dát víc, jako průjezdní např.)
A ukáže to třeba tohle (a já jsem naprosto jinde):
Obrázek

Wow, diky! Dokonca je tam moznost pridat si viacero priechodzych bodov, co som zas nenasiel v TomTome...

Uživatelský avatar Golf | stř bře 31, 2010 11:53 am

Jo, to je oproti TT určitě výhoda, ale já jí třebas nemám možnost nijak extra ocenit (dají se ty body mezi sebou i libovolně prohazovat v pořadí)...
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

majkicz | stř bře 31, 2010 12:19 pm

Tea Racer píše:Koupil ma to cca 270mb, vypada to velmi dobre a jsou tu jiz screeny. :)

Screeny z nasi ceske kotliny? Kde? :)
..iPhone5 64GB black..MacBook Pro 13" 2010..
Host
Host

Uživatelský avatar Tea Racer | stř bře 31, 2010 1:52 pm

Otazka znela jestli tu jsou screeny z 3d view, ne z cz kotliny. ;)
mohu je udelat ale nevidim v tom rozdil odkud jsou je to prece dle mista. Ted jsem napojen z IP tak pripadne udelam skcreen ale postnu az z pc jestli to ma smysl...
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...

Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.
Moderator fóra
Moderator fóra

majkicz | stř bře 31, 2010 1:53 pm

Samozrejme, ze to jedno neni. Predpokladam, ze US ma NASA pokryty mnohem lepe nez nejakou zemicku uprostred tech skarohlidu z EU :mrgreen:
Host
Host

kuby | stř bře 31, 2010 3:43 pm

MyRoute je fajn, ale chybi mi tato moznost u klasickeho navigovani z aktualni pozice do cile. Trasy vyuziji vyjimecne. Je to skoda.

Dalsi vec ktera mi schazela na dovolene byl seznam obchodu (potraviny jako Albert, Billa, Globus, atd). Jedinou moznosti bylo vyhledani pres Google ... ale Navigon jsem si poridil kvuli navigovani offline. Zase skoda.

Uživatelský avatar dawe73 | stř bře 31, 2010 3:58 pm

MyRoute ale přece funguje i při zadávání jednoho cíle.
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar Tea Racer | stř bře 31, 2010 4:12 pm

majkicz píše:Samozrejme, ze to jedno neni. Predpokladam, ze US ma NASA pokryty mnohem lepe nez nejakou zemicku uprostred tech skarohlidu z EU :mrgreen:

Mě je uplne jedno jak to mají v USA, autem se tam nechystám, tady to vypadá proste 3D, není tam že by neco nebylo zmapováno, jen tomu dali 3. rozměr :-)

Moderator fóra
Moderator fóra

kuby | stř bře 31, 2010 4:28 pm

dawe73: Aha, diky za info, uz jsem to nasel. Cekal jsem ze mi to nabidne MyRoute jeste pred zahajenim navigace, ale je to az v menu pri navigovani.

majkicz | stř bře 31, 2010 4:35 pm

Tea Racer píše:Mě je uplne jedno jak to mají v USA, autem se tam nechystám, tady to vypadá proste 3D, není tam že by neco nebylo zmapováno, jen tomu dali 3. rozměr :-)

A bylo by mozne pozadat o screeny tady, z ceske kotliny? Predpokladam, ze to zobrazi i budovy??? Nebo?
Host
Host

Uživatelský avatar Golf | stř bře 31, 2010 5:15 pm

Budovy a povrch terénu jsou dvě věci... Stará známá věc např. z iGO, kde to funguje pár let.
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

mattycz | stř bře 31, 2010 5:49 pm

Navigon Europe zlevněn na 60 Euro,myslíte, že je to good price a nebo by to mohlo jít ještě dolů ???

majkicz | stř bře 31, 2010 6:13 pm

mattycz: za 59E to snad jeste nebylo, pamatuju si akci za 69E a za 79E (to jsem kupoval ja), takze si myslim, ze nevahat (pokud teda nemas radeji TomTom nebo iGo ci jine)..
Host
Host

Uživatelský avatar Tea Racer | stř bře 31, 2010 6:28 pm

Tak nemam možnost to ted zkusit, na budovy ti odpovedel Golf.
Jinak takhle..
Obrázek
Obrázek

Proste to vidiš v 3D :-)

Moderator fóra
Moderator fóra

Shark NX | stř bře 31, 2010 7:21 pm

majkicz píše:mattycz: za 59E to snad jeste nebylo, pamatuju si akci za 69E a za 79E (to jsem kupoval ja), takze si myslim, ze nevahat (pokud teda nemas radeji TomTom nebo iGo ci jine)..

Tieto vianoce stal 59,99?

majkicz | stř bře 31, 2010 8:12 pm

Tea, diky...bylo i takove krasne pocasi? :D

Shark NX: aha :D , jinak ted tam koukam a nepisou, do kdy akce trva, ze by snizeno natrvalo? :mrgreen:
Host
Host

mattycz | stř bře 31, 2010 8:14 pm

Tak není co řešit - koupeno ! ještě dotaz, dá se přikoupit nějaká mapa samostatně ? výhledově DE a Austria ?

Uživatelský avatar Tea Racer | stř bře 31, 2010 8:21 pm

majkicz píše:Tea, diky...bylo i takove krasne pocasi? :D

Nemáš za co. Ano bylo nádherně :-)
Mě se to 3D view opravdu moc líbí. :-)

Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar dodulo | stř bře 31, 2010 9:58 pm

tak sorry, ale za toto 10ecok nedam, to si radsej kupim spodary :P ako by Jura povedal :D
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak

glon | stř bře 31, 2010 9:59 pm

szoustal píše:Jak jste koupili ten Panorama Wiev 3D. Když dám koupit a zadám svoje heslo na appstore. Protože mi naskočí přihlašovací údaje jako když instaluji jakoukoliv aplikaci. Napíše toto:
This is not a Test User account.
Please create a new account i the Sandbox environment.

Rovnaky problem... WTF?

Obrázek

Uživatelský avatar Tea Racer | stř bře 31, 2010 10:07 pm

2 dodulo: Copak Te nekdo nutí? Nekupuj!
2 glon: Zkus reset IP, pripadne znovu nainstalovat navigon, update na IT más?
Pokud máš legálne koupenou aplikaci, tak bych nevahal a poslal screen na tech. support navigonu.

Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar masklin | čtv dub 01, 2010 7:39 am

Aaaaaa Tea se nám projížděl kolem Lipna :wink:
Tak už jsem koupil a užívám si to, skoro ani nepotřebuji přední okno v autě :lol:
FW 1.1.4=>2.0.2=>2.1=>2.2=>2.2.1=>3.0=>3.1.2=>3.1.3=>4.0=>4.1=>5.0=>6.0=>7.0
iPhony 2G, 3G, 3GS, 4 a 5 / iPad, iPad2
Když nevíte co by, najdete to v .... Návodu.

all_in | čtv dub 01, 2010 8:45 am

Tea Racer píše:2 all_in: Na co se ptáš?

no v navigonu mas zapnout nebo vypnout rada ne? nevite cemu to je? a jestli vam to taky nejak fungue?
Host
Host

Uživatelský avatar dawe73 | čtv dub 01, 2010 8:59 am

Varuje tě to před místy, kde jsou umístěny radary.
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar Tea Racer | čtv dub 01, 2010 9:11 am

masklin píše:Aaaaaa Tea se nám projížděl kolem Lipna :wink:
Tak už jsem koupil a užívám si to, skoro ani nepotřebuji přední okno v autě :lol:

Tea jel asi po 5ti letech busem a jako blb tam koukal do Navigace abych tu ukazal jak jde 3D view, nejaky pubertačky za mnou kroutili hlavou, prej abych nezabloudil busem :D
Co já pro IP forum neudelam :D

2 all_in: Tak napis Radar a ne rada, to fakt jsem si nedomyslel, ale odpoved jsi dostal. :-)

Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar jennydrums | čtv dub 01, 2010 9:29 am

Navigona mám čerstvě, ve verzi 1.4.0. Dočetl jsem se tady o funkci MyRoutes, ale nějak se mi nedaří ji v navigonu najít. Jedná se o nějaký dodatečný add-on nebo je to součástí aplikace a jen já jsem slepý ? :)
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Tea Racer | čtv dub 01, 2010 9:32 am

Nainstaluj novou verzi 1.5. :wink:

Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar jennydrums | čtv dub 01, 2010 9:34 am

To je mi změn od neděle... :)
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar dodulo | čtv dub 01, 2010 12:00 pm

predpokladam, ze vo verzii 1.6.0 bude moznost dokupit City View 3D :P alebo nieco z produktov, ktore su dostupne pre Navigon zariadenia

zatial v app pre iPhone su dostupne nasledujuce ficury:

Panorama View3D - za priplatok 9,99?

Realistický pohľad na okolité prostredie, lepšia perspektíva pri mostoch, v tuneloch Vám pomáha lepšie rozoznať trasu a okolie.
Obrázek

Navigon MyRoutes

Je jedno, aký ste dobrý šofér, Navigon MyRoutes odporúča vždy najlepšiu trasu, aká je pre vaše schopnosti a obľúbenosť najideálnejšia a berie do úvahy dennú dobu a deň v týždni. Okrem toho že navigon zobrazuje až dve ďalšie možné trasy, sa sami môžete rozhodnúť, ktorú cestu použijete.
Obrázek

Reality View Pro

okrem diaľničných prípojok a exit-ov sa situácia zobrazuje realisticky (statickým obrázkom) spolu s relevantnými informáciami.
Obrázek

Lane Assitant Pro - asistent jazdných pruhov

Pomáha Vám včas vybrať správny jazdný pruh. Teraz je lepšie zobrazený na obrazovke v komplexnej dopravnej situácii. ďalšia odbočka je tiež zobrazená čo Vám umožní lepšie vybrať jazdný pruh.
Obrázek

do buducna sa moze v Navigone objavit napr. aj toto :

City View 3D
Zobrazí mestá tak ako v skutočnosti sú - s 3D budovami, ktoré sú na ceste. To poskytuje lepší prehľad a lepšiu orientáciu počas vašej cesty
Obrázek

Landmark View 3D
Zobrazí atrakcie na mapy a zaujímavé budovy ako sú Eiffelová veža, Big Ben a iné svetové unikáty v 3D prevedení.
Obrázek

Clever Parking

pomôže Vám nájsť voľné parkovacie miesto. Clever parking zobrazuje voľné parkovacie miesta neďaleko vášho cieľa. Takto sa budete môcť vyhnúť zdĺhavému hľadaniu a namiesto toho smerujte priamo k parkovisku
Obrázek
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak

majkicz | čtv dub 01, 2010 1:35 pm

dodulo píše:Navigon MyRoutes
Je jedno, aký ste dobrý šofér, Navigon MyRoutes odporúča vždy najlepšiu trasu, aká je pre vaše schopnosti a obľúbenosť najideálnejšia a berie do úvahy dennú dobu a deň v týždni. Okrem toho že navigon zobrazuje až dve ďalšie možné trasy, sa sami môžete rozhodnúť, ktorú cestu použijete.
Obrázek

Jsem se chtel zeptat, jestli to nejak zaznamenava udaje o trase, kterou projizdim, rekneme, ze pojedu v pondeli v pet odpoledne po jizni spojce, cesta mi misto 10minut bude trvat 40minut, jestli to priste v pracovni den kolem pate hodiny odpoledne veme v potaz a ukaze mi jinou alternativu. (obdoba IQRoutes u TomToma, ktery tato data sbira a pak je uzivatele uploaduji do jeho centra a mohou si stahovat aktualizace a podle toho se pak navigace chova) - anebo to funguje jen na principu, ze tomu programatori vepsali do kodu: pracovni dny kolem pate odpoledne je Jizni spojka ucpana, posli uzivatele jinudy. ? (velmi zjednodusene receno)
Host
Host

Uživatelský avatar Golf | čtv dub 01, 2010 3:21 pm

Na minulé stránce se o tom psalo :?

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Uživatelský avatar Tea Racer | čtv dub 01, 2010 6:24 pm

Tak jeste jednou 3D view, konečnej sem to vyzkousel z auta.
Je to opravdu přínos. Jinak verze 1.5 budiž pochválená, jeji nabíhaní je opravdu svižne.

Obrázek

Moderator fóra
Moderator fóra

peeeto | čtv dub 01, 2010 6:44 pm

Ja som vymazal navigon z ip ( pomaly nabiehal ) a nainštaloval ho ešte raz a potvrdzujem tiež rýchlejší start .
Host
Host

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Navigace pro iPhone