TomTom Car Kit

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých navigáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

Juramac | čtv pro 17, 2009 11:31 am

Re: TomTom Car Kit

Docela by mne zajimalo, jestli ten drzak je mozny pouzit take s iPod Touch. Ten nema sve GPS, ale drzak ano a soft se da koupit i do nej. Bracha ma iPod Touch, mozna by to pro neho mohl byt dobry tip. Zkousel jste to nekdo ?

Uživatelský avatar Golf | čtv pro 17, 2009 12:08 pm

Pro iPod je levnější obdoba bez hands free....
http://www.tomtom.com/products/product. ... ry=2&Lid=1

Edit: mimochodem jsem o něm uvažoval pro iPhone, protože jsem moc nevěřil kvalitám toho HF, což se mi bohužel potvrdilo :?
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018
Starý pes fóra :)

ls8 | čtv pro 17, 2009 12:16 pm

Pro iPod Touch je jina verze drzaku, nema mikrofon a zohlednuje velikost iPodu Touch (ten je 5.5mm kratsi nez iPhone).
It's what you do in the dark that puts you in the light.

Juramac | čtv pro 17, 2009 12:33 pm

A funguje ten TomTom drzak i s Navigonem ? Ten ma celou , nerozdelenou evropu, navic ted v dobre cene, ne ,jako TomTom, ktery ma extra eastern a west, coz je na prd

Uživatelský avatar Golf | čtv pro 17, 2009 12:36 pm

Funguje. A když čtu ty problémy s rogyGPS a vezmu ještě do úvahy zaplácnuté bluetooth, tak se čekání určitě vyplatilo...

Přikládám fotky rozdělané "přísavky", pak už není problém přidělání na nějaký držák:
Obrázek Obrázek
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

RePlay62 | pát pro 18, 2009 10:45 am

Pin k drzaku od TomTomu je 5555

mam ten novej drzak od TomTomuca kdyz do neho dam tel,zapnu BT a dam pripojit k drzaku aby me fungovalo Handsfree tak to po me chce PIN,ktery nvm kde mam vzit,prosim o radu,diky...

ls8 | pát pro 18, 2009 10:46 am

Re: Pin k drzaku od TomTomu

5555 - máš to v návodu

RePlay62 | pát pro 18, 2009 10:47 am

Re: Pin k drzaku od TomTomu je 5555

diky,ja jsem ten navod vyhodil :)

Juramac | pát pro 18, 2009 10:57 am

Jasne, proc cist nejake trapne navody....... :D

Uživatelský avatar Golf | pát pro 18, 2009 2:58 pm

Re: Pin k drzaku od TomTomu je 5555

RePlay62 píše:diky,ja jsem ten navod vyhodil :)

OT: O tomhle a podobném si myslím svoje... Mechanismus lidského myšlení je asi někdy hodně složitý, a hlavně to "bolí".
Svého času jsem dělal vedoucího elektrooddělení V Praze na Václaváku v jednom nejmenovaném OD, a stalo se to, že si pán přišel stěžovat, že jsme mu prodali televizi bez příslušenství (dálkové ovládání, návod, záručák...). Tomu jsem prostě nevěřil, dokonce jsem tam měl i prodavače, který si na zákazníka pamatoval a osobně ho obsluhoval! Po půlhodině dohadování, když jsme skončili u ředitele v kanceláři, mě už nenapadla jiná a blbější otázka, než se ho zeptat, kde bydlí... Byl mimopražský a krabice s TV mu připadla velká a blbě transportovatelná, na hlavním nádraží prostě televizi vynadal a zbytek (včetně všeho ostatního) prostě vyhodil do kontejneru :wink:
Lidé jsou různé... Ne "lidé bděte!", ale "lidé, myslete!" K čemu máte mozek?

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

hEav0 | pát pro 18, 2009 11:20 pm

Tak já taky koupil u sunnysoftu ve středu držák k iPhone 2G 8gb(3.1.2 unlocked), ale nerozchodil sem to... TO nejdivnější na tom bylo, že po připojení iphone se na displeji objevila hláška, že tohle příslušenství není určený pro iPhone, něco o chybějící aplikaci sem nikdy neviděl. TT Car Kit tool mi nikdy nenapsal docked, tak jako když se tam strčí 3G/3GS.

Celej bezradnej jsem nahrál čistý 3.1.2, strčil do iPhonu AT&T SIM (tzn žádný jb/unlock), ale nic se nezměnilo. iGo 1.1 ani Navigon 1.3 taky si signál nějak nenašli. Rovněž se mi nepodařilo spárovat BT, iphone v držáku tomtom car kit nikdy nenašel. Až dnes, když sme spárovali 3Gčko, tak ho našel, ale nespojil se s ním.

Ještě možná příště zkusím čachrovat s GPS serial a volit to tam, jenže když to vypíše nekompaktibilní příslušenství, tak je asi něco blbě.

Ještě jsem psal zprávu tomu němčourovi, kterej na youtube má to video s funkčním iP 2G a TT CK, ale zatím nic.

Za pár dní očekávám jiný iPhone 2G, skoro nový ze států, tak snad bude fungovat ten a držák si koupím znovu. Dnes už slouží kamarádovi s iP 3G a vše funguje, včetně BT handsfree apod.
Zkoušel sem i různý zdroje napájení, z notesu, z apple nabijecky, z auta, nic.
Jinak ale zpracování kvalitní, vypadá to bytelně a polohování je vymakaný.

Řešil jsem to i s pánem v sunnysoftu, zkoušeli jsme i jiný držák, ale hláška o nekompaktibilitě přetrvávala. Chyba bude v telefonu

Pokud byste někdo měli nějaký tip/radu, velmi uvítám !
iPhone 5 16GB Black
MacBook Pro 13" Retina
iPad 32GB WiFi 3gen
Apple TV, Extreme, Express :)
Host
Host

Uživatelský avatar quak | sob pro 19, 2009 12:42 am

Pokud vím, tak Car Kit oficiálně funguje pouze s Iphony 3G a 3GS, takže mi hláška, že tohle příslušenství není určené pro iPhone při použití s 2G divná nepřipadá.

Na druhou stranu TomTom dříve annoncoval kompatibilitu i se staršími iPhony a i když nové údaje a mnohé recenze hovoří pouze o podpoře 3G a 3GS, najdou se i zprávy, které potvrzují funkčnost i s iPhonem první generace.

Hlášku o nekompatibilitě bych za bernou minci nebral ale nemyslím si, že se jiný iPhone první generace bude chovat odlišně.

Myslím, že se mnoho uživatelů starších iPhonů těšilo na GPS navigaci s TomTom Car Kitem a nechce se mi věřit, že by se TomTom o tuhle nemalou skupinu dobrovolně připravil, zvlášť když připravili i levnější variantu (bez HF) pro iPod Touch.
The best 4 windsurfing - http://www.surf-centrum.cz

hEav0 | sob pro 19, 2009 9:12 am

Jenže 2G na netu v youtube (videí je více) žádnou hlášku jako mě nevyhazují. Na TomTom.com je kompaktibilita se všemi 3 iphony ( je tam jasně iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS ). Sunnysoft jej taky řadí mezi příšlušenství k original iPhone. Nabízeli mi za to vrácení peněz.

Možná to třeba jen bude verzí FW car kitu, kdo ví. A kdyby neměl držák fungovat s 2G, pak nevidím důvod, proč by TomTom v1.2 uváděl kompaktibilitu. Já tajně doufám, že moje 2G není úplně ok (už jsem jej koupil rozmlácený, teď už je i prasklý displej), tak doufám, že je s ním třeba něco špatně.

Že by držák pro iPod Touch byl řešením si nemyslím, chtěl bych ho vyzkoušet, ale když zohledňuje trochu jiné rozměry iPod Touch, tak aby se tam 2G vešel...
iPhone 5 16GB Black
MacBook Pro 13" Retina
iPad 32GB WiFi 3gen
Host
Host

Gil | sob pro 19, 2009 12:37 pm

ls8 píše:Nevim odkud to kupuji, ale je k tomu originalni tisteny cesky navod od TomToma, takze to nevypada na nejaky sedy dovoz.

Já kupoval taky v Sunnysoftu a český návod teda neobsahoval
Naposledy upravil Gil dne sob pro 19, 2009 12:57 pm, celkově upraveno 1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

hEav0 | sob pro 19, 2009 12:54 pm

Český návod není v balení, ale oni mi ho k tomu přiložili.
iPhone 5 16GB Black
MacBook Pro 13" Retina
iPad 32GB WiFi 3gen
Host
Host

Uživatelský avatar caesar | sob pro 19, 2009 1:10 pm

jak funguje to kolecko s hlasitosti? To je jen pro Bluetooth pripojeni? Protoze ja at s nim delam co delam, tak nema na hlasitost vliv. Bluetooth na CK nepouzivam, protoze mam v aute Parota primo do beden.
Senior uživatel
Senior uživatel

ls8 | sob pro 19, 2009 2:03 pm

Kolecko hlasitosti ovlada hlasitost BT. Po kazdem pripojeni iPhonu se hlasitost Car Kit Toolu nastavi na nejakou defaultni hodnotu, kdy to rve jak blazen. Doufam, ze to nejak napravi nejaky update firmwaru pro Car Kit Tool nebo update aplikace TomTom.

Uživatelský avatar caesar | sob pro 19, 2009 2:08 pm

to je docela pruser. Nastaveni hlasitosti iPod vs navigace je teda o nervy. Nerozumim tomu, proc mi po vlozeni iPhonu do CK neni povoleno ridit hlasitos standardnimi tlacitky hlasitosti na iPhonu.
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar quak | sob pro 19, 2009 5:22 pm

Problém je v tom, že implementace A2DP v podání Apple je tak trochu polovičatá, takže na ovládání hlasitosti, či posun skladeb přis Bluetooth musíme zatím zapomenout. Tohle ovšem není problém TomTom car kitu, ale iPhone. Hlasitost lze ovládat pouze na připojené periferii, posun skladeb naopak pouze na iPhone, zastavit a znovu spusti přehrávání lze ale i přes bluetooth.

Pravda ale je, že obecně ovládání hlasitosti periferie připojené přes bluetooth neumí i mnoho jiných přehrávačů a telefonů.

Mně na car kitu vadí více to, že neumí poslat navigační příkazy do autorádia prostřednictvím audio výstupu holderu. Přes sluchátkový výstup je to ok.

Věřím, že to je spíše softwarová záležitost a že se při příštích updatech dočkáme opravy.
The best 4 windsurfing - http://www.surf-centrum.cz

Uživatelský avatar caesar | sob pro 19, 2009 5:54 pm

me povely do repra radia pres vystup z drzaku funguji
Senior uživatel
Senior uživatel

pepanR | sob pro 19, 2009 6:22 pm

Tak jen k funkčnosti 2G.Moje 2G 16GB funguje s car kitem naprosto dokonale.Vyzkoušen Navigon 1.4,Tomtom West Europe1.2 a bez problému.BT také funkční.Car kit zaslán taktéž od Sunnysoftu
Host
Host

hEav0 | ned pro 20, 2009 12:30 am

pepanr - super zprava, doufam, ze moje novy 2G taky pofici ok !
iPhone 5 16GB Black
MacBook Pro 13" Retina
iPad 32GB WiFi 3gen
Host
Host

Uživatelský avatar vrty | čtv pro 31, 2009 11:46 am

Zkoušel jste někdo do držáku zaklapnout 3G s krytem? Já používám tento druh, který mi opravdu vyhovuje, ale nerad bych ho při každé jízdě autem sundával...
Obal rozšiřuje tak o 1mm rohy a záda, vrchní strana a konektor jsou nechráněny.

Obrázek
iPhone 5S 32GB | Watch Sport Grey | iPad Air 2 128GB | MacBook Pro Retina 15" 2014 512GB | Apple TV 1st
Host
Host

Uživatelský avatar crusader | čtv pro 31, 2009 1:27 pm

Zkoušl jsem to s krytem CoZip, což je plasťák a jde tam zaklapnout dobře.

fastluk | pon led 04, 2010 7:23 pm

No ja si ho idem asi obiednat o tyzden tu v predajni ho maju za 88 eur co si mysim ze je dost dobra cena.
A chcem sa opytat ako to je vyriesene s hudbou??
Lebo ak chcem pocuvat hudbu (tym ze napojim kabel z tomtom car kitu do radia) a pocut aj informacie z navigacii.
Bude to tak fungovat ze hudba sa ztlmi a povie informaciu z navigacie a potej informacie uz bude ist normalne hudba ???
A este budem pocut informaciu z navigacie a z iphone z reprakov v aute ked ho napojim do radia cez ten kabel?
Host
Host

ZhuJo | pon led 04, 2010 7:30 pm

fastluk: na vsetko odpoved ANO

Uživatelský avatar caesar | úte led 05, 2010 12:17 pm

Me CK nabijecka dost rusi signal radia. Piska to :-/
Senior uživatel
Senior uživatel

jrehak | úte led 05, 2010 10:54 pm

TT Car Kit pouzivam teprve dva dny, ale najezdil jsem uz dost na to, abych popsal prvni zkusenosti. Zatim nejlepsi cenu v CR jsem nasel u SunnySoftu -2090,- bez DPH (http://obchod.sunnysoft.cz/zbozi/136PTT-048/tomtom-drzak-do-auta-pro-apple-iphone-3gs-3g-tomtom-car-kit-tool.html)

Zkousel jsem navigace TomTom, Sygic, Navigon i iGo. Bez Car Kitu signal GPS opravdu biiida - obzvlaste na zastavenych mistech. S CK naprosto luxus (ve vsech zminenych aplikacich) - plynula jizda, zadne trhani anebo zmatene toceni mapou na miste jako driv. Super. Nakonec asi zustanu z nostalgie (drive HTC s WM) u TomTomu, jen me trapi nemoznost zadani bodu v souradnicich.

Handsfree volani taky paradni. Mel jsem trochu strach, ze mikrofon az u skla nebude brat dobre, ale temer neni poznat, ze nemluvim primo do iPhone - navic hlasity odposlech je velmi zretelny.

V dodavce vse, vcetne kabelu pro nabijeni (jo jeste pozitivni zprava - pri navigovani mi kapacita baterie rostla :D) i ceskeho navodu. ZAVEREM TEDY MUZU VSEM JEN DOPORUCIT!

Juramac | úte led 05, 2010 11:00 pm

jrehak - O.T. to musis byt docela v baliku, kdyz jsi si koupil tolik navigaci...... :wink: :D To jsi fakt bourak a "velky kluk"

raider | stř led 06, 2010 12:29 am

Chtěl jsem se zeptat jak dlouhá je šňůra do zapalovače.Mám ho totiž pod nohama a nevím jestli to dosáhne až k čelnímu sklu.

jrehak | stř led 06, 2010 7:08 am

Necituj prispevky na ktore odpovedas. Vid pravidla fora. Paly

presne jsem to nemeril, ale zhuraba 1,5m. mam to v aute taky vcelku daleko a poprotahoval jsem ji pod plastama bez nastavovani.

ls8 | stř led 06, 2010 8:20 am

Jo, je to asi 1.5m.

BigJ | pát led 15, 2010 5:49 am

Mohu potvrdit spokojenost, GPS naskočí okamžitě,perfektní! Jen poznámka: mám odzkoušeno,že Navigon je podstaně přesnější než TomTom.
Host
Host

Jochla | pát led 15, 2010 5:41 pm

Nějak nejsu schopen zaboha z tomtoma dostat jakejkoli zvuk pokud je telefon v držáku. I když telefon spáruju s džákem přes bluethoht tak taky nic. Poradí někdo jak na to?

Tak už vím, stačí odpojit aux z držáku :oops:
Host
Host

lorkodux | pát led 22, 2010 8:25 pm

no kupil som si to na slovensku a mam s tym taky isty problem ako hEav0 a uz ma to hneva :( napise ze toto prislusenstvo nie je pre Iphone :( a pritom mam iphone 3g ked by vedel niekto pomoct bol by som povdacny ..

milford | pát led 22, 2010 11:40 pm

Máš TomTom Car Kit Tool? (Prográmek z AppStore, je zmíněn v návodu.)
Apple iPhone 4S 16GB white - fw 7.0 GM, noJB - krasavec :)
Apple iPhone 3G 8GB black - fw 4.2.1 noJB - v depozitu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

lorkodux | sob led 23, 2010 4:35 pm

ano mam ale ked ho zapnem tak ukaze len prazdne okienka ... , je to tak ako keby spolu nekomunikovali iphone a drziak uz som z toho hotovy ked to nerozbeham nejako do 3 dni pojdem ho vratit

Jochla | ned led 24, 2010 12:23 pm

lorkodux píše:ano mam ale ked ho zapnem tak ukaze len prazdne okienka ... , je to tak ako keby spolu nekomunikovali iphone a drziak uz som z toho hotovy ked to nerozbeham nejako do 3 dni pojdem ho vratit

Taky mi to obcas napise kdyz telefon nasadim krivo do drzaku, tak jestli by nechtelo jen propucovat kontakty.
Host
Host

lorkodux | pon led 25, 2010 1:12 pm

No vycistil som jemne ihlov a vzduchom a stale nic idem este vyskusat ku kamaratovi ci jemu pojde.Tak isto som hladal na nete cez google a nasiel som jeden pripad jeden Anglican mal taky isty problem ale nenasiel na to riesenie :(

hEav0 | úte úno 02, 2010 11:03 am

Mě pomohl akorát jiný telefon. Nakonec jsem skončil u iP 3G a na TomTom držák se vykašlal. Při běžném ježdění problém nemám
iPhone 5 16GB Black
MacBook Pro 13" Retina
iPad 32GB WiFi 3gen
Host
Host

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Navigace pro iPhone