TheSalko | pon črc 24, 2017 3:44 pm
Takže malé zhodnotenie Waze na ceste do Chorvátska a naspäť, keďže už tu máme EU dáta. Vlastním navigácie Navigon, CoPilot, TomTom aj TomTom Go, všetky pre iPhone.
Cestou mi veľmi chýbala fnc. "Lane Assist", teda nejaké vizuálne zvýraznenie pred križovatkou, v ktorom jazdnom pruhu sa mám držať. A ešte mi chýbala funkcia, ktorá by mi ukázala približnú polohu v tunely na základe rýchlosti, ktorou som vošiel do tunela. Navigon aj TomTom tieto funkcie majú. Inak som sa vždy dostal do cieľa.
Pridám ešte negatívnu skúsenosť z cesty z Chrovátska, Waze sa "vyznamenal". Mal som kúpenú diaľničnú známku pre Slovinsko a Rakúsko. Ráno som v Zadare zapol Waze, nastavil som cieľ Bratislava. Na výber som dostal tri trasy, dve cez Maďarsko a jedna cez Slovinsko a Rakúsko. Časovo boli všetko vyhovujúce, vybral som si samozrejme tú cez Slovinsko a Rakúsko. Prešiel som cez mýtnicu Demerje (Chorvátsko) a Waze ukázalo maličké okienko (bez hlasového upozornenia!), že našiel pre mňa lepšiu trasu s 10 minútovou úsporou času. Nemal som možnosť nič odkliknúť, okienko sa samo zavrelo a všimol som si ho iba tak na asi na dve sekundy. Zrazu som už smeroval na Maďarsko a musel som si navyše kúpiť maďarskú diaľničnú známku.
Waze dokáže upozorniť na všetko možné: na všeobecné obchodné podmienky na fullscreen, "ohodnoťte nás" pomaly viac ako fullscreen... Ale takú podstatnú zmenu, že ťa bude navigovať cez štáty, pre ktoré nemám zakúpenú diaľničnú známku, to proste stojí za mikro okno bez zvukového upozornenia...