[*] NAVIGON

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých navigáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

SeriousGeorge | stř čer 16, 2010 9:04 pm

Re: NAVIGON - navigácia [AppStore]

díky hoši
iPhone 4 16Gb
Host
Host

Juramac | pon čer 21, 2010 9:22 am

Navigon predstavil novou versi sve navigace pro iOS4 s vyuzitim multitaskingu.
Vypada to docela zajimave. :)
http://www.electronista.com/articles/10 ... ns.active/
I kdyz , uprimne-hovor nebezi na pozadi a prubeh navigace neni pri nem videt na displayi , i kdyz po ukonceni prichoziho hovoru se navigace hned vrati..... Takze asi pro ty, kteri budou chtit sledovat navigaci pri hovoru, se nic nemeni, bude potreba stejne, jako ted, pri hovoru tapnout na menu a Navigon opet spustit. Hovor pak pobezi na pozadi, stejne, jako doted, jen to budou stale dva kliky navic :)

Uživatelský avatar crusader | pon čer 21, 2010 9:37 am

Vypadá to zajímavě a je to určitě posun vpřed. Pro řidiče automobilů by ale možná bylo milejší, kdyby telefonní hovor šel přijmout přímo v aplikaci a při hovoru by zůstala vizuální navigace. Když budu s někým mluvit a do toho mi bude breptat navigace nyní zatočte doleva, tak v tom budu mít malinko zmatek. Během hovoru se tak musím více soustředit a oddělovat dvě hlasové informace. Vizuální navigace by mi přišla v dannou situaci asi milejší.
Starý pes fóra :)

Juramac | pon čer 21, 2010 9:46 am

Presne tak. Ale nakonec,jak jsem psal, ono to jde i ted, jen jsou stale potreba dva kliky navic - menu a pak znovu zapnout Navigon. Predpokladam, ze diky multitaskingu naskoci mapa okamzite - rychleji, nez doposud ,a hovor pobezi na pozadi, ale jsou to proste stale ty dva kliky navic, takze zadna zasadni zmena... :(

SeriousGeorge | pon čer 21, 2010 10:37 am

hlavně aby tam byly aktualizovaný mapy, to je důležitejší...
iPhone 4 16Gb
Host
Host

mattycz | úte čer 22, 2010 3:09 pm

Ahoj potřebuji radu, nahrál jsem nový os4 a v Navigonu mi zmizel Panorama view 3D. Když ho chci přes nástroje znovu stáhnout oznamuje mi, že mě to bude stát 9,99 což nechci, již jsem si to už jednou koupil, nevíte co s tím.
Děkuji

Uživatelský avatar dawe73 | úte čer 22, 2010 4:04 pm

Možná tvůj problém vyřeší update 1.6 NAVIGONu, který je již hotový a brzy bude v AppStore.
Jinak se v nové verzi kromě kompatibility s iOS4 dočkáme ještě aktualizovaných map (zdroj navigon/twitter)
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar vrty | úte čer 22, 2010 4:16 pm

Tak právě jsme si zakoupil NAVIGON MobileNavigator Eastern Europe za 34,99EUR (Mimochodem nevíte jestli je to nějaká akce, nebo kolik byla cena původní, či jak dlouho potrvá?).

Každopádně doufám, že zmíněné aktualizace budou i pro tuto verzi a ne jenom pro verzi Evropa.
iPhone 5S 32GB | Watch Sport Grey | iPad Air 2 128GB | MacBook Pro Retina 15" 2014 512GB | Apple TV 1st
Host
Host

Juramac | ned čer 27, 2010 8:35 pm

mattycz píše:Ahoj potřebuji radu, nahrál jsem nový os4 a v Navigonu mi zmizel Panorama view 3D. Když ho chci přes nástroje znovu stáhnout oznamuje mi, že mě to bude stát 9,99 což nechci, již jsem si to už jednou koupil, nevíte co s tím.
Děkuji

Nic platit nebudes,klidne stahuj. V asi druhem kroku ti to oznami, ze ji uz mas a zda ji chces opakovane stahnout.Potvrd a normalne stahni.

nero150 | pon čer 28, 2010 7:25 am

Zdravim
mám iOS4.0 a navigon 1.5.1 všimnite si tu peknú šípku vedľa baterky :D
Obrázek
iPhone 3G 16GB Black, JB FW 4.0 redsn0w+ultrasn0w
Host
Host

majkicz | pon čer 28, 2010 7:35 am

To je novinka u vsech aplikaci vyuzivajicich GPS ;), je to novinka iOS4
..iPhone5 64GB black..MacBook Pro 13" 2010..
Host
Host

Uživatelský avatar Golf | pon čer 28, 2010 9:08 am

"Novinka" známá a popsaná mnou už v dubnu tady.... A týká se všech aplikací využívajících GPS, tedy nejen Navigonu.
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Uživatelský avatar Tea Racer | pon čer 28, 2010 9:31 am

2 Nero150: co tim chces rict? To je i v everytrail, speedtestu....
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...

Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.
Moderator fóra
Moderator fóra

Juramac | pon čer 28, 2010 9:33 am

Osobne bych docela privital, kdyby bylo mozne stejne, jako je to v aplikaci iPod, zvolit v predvolbach Navigonu volbu vystupu zvuku z navigace do repro auta a nebo repro v telefonu. Narazil jsem na problem, ze kdyz mi v aute hraje radio, tak zvuk z Navigonu-instrukce, nejdou . Je to tim, ze v audiosystemu auta je A2DP , takze kdyz se system v aute spoji s telefonem, tak zvuk z navigace jde jen v modu "Phone" do repro auta, ale v modu "radio" ne. A to ani z repro telefonu. Je to samozrejme problem radia v aute, ale byl by snadno resitelny, pokud by v Navigonu byla volba vystupu zvuku,stejna, jaka je v rezimu iPodu. Jiz jsem jim napsal, ale otazkou je, zda se tim budou zabyvat. Autoradii bez A2DP se to ale netyka, tam jde zvuk automaticky z telefonu. Ale kdyz ma radio A2DP, tak i kdyz si zvuk nastavim slozite v iPodu na vystup z repro telefonu, tak to funguje jen do doby, nez vam nekdo zavola. Jakmile prijmete hovor, automaticky se prepne do audia auta- repro auta , a po ukonceni hovoru jde zvuk z Navigonu dal zase uz jen z modu "Phone" , takze nemuzete pri navigaci poslouchat radio , ale jen muziku z iPhonu (iPodu) . Jsem zvedavy, zda se tim budou v Navigonu zabyvat, ale snad ano. Nejsem podle googlu zdaleka jediny, kdo tento problem maji a radi by ho nejak resili.

Uživatelský avatar jennydrums | pon čer 28, 2010 10:26 am

Mám Navigona 1.5.0 a po nahození OS4 ho mám v anglickém jazyce. Zachoval se tak Navigon u všech nebo jen u mě?

A ještě jeden dotaz: V nastavení polohových služeb je možnost povolit je u jednotlivých aplikací. Rozumím tomu dobře, že když povolím u Navigonu tak bude gps zapnuté jen po dobu užívání Navigonu a po jeho vypnutí není nutné gps vypínat tak jako doposud?
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar dodulo | pon čer 28, 2010 10:35 am

ono ho bolo potrebne vypinat? :roll:
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak

milford | pon čer 28, 2010 11:10 am

jennydrums: ne, GPS bude zaplé pořád, jen u aplikací, kterým to nedovolíš se zakáže aby dostávali informace z GPS. Pro úplné vypnutí GPS musíš vypnout Polohové služby celé. (Podobně jako u Notifikací - když je nechceš přijímat vůbec, musíš je vypnout, nestačí jen všechny aplikace podporující notifikace přepnout.)
Apple iPhone 4S 16GB white - fw 7.0 GM, noJB - krasavec :)
Apple iPhone 3G 8GB black - fw 4.2.1 noJB - v depozitu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar jennydrums | pon čer 28, 2010 11:39 am

Dodulo: v ramci uspory energie je dobre je vypinat, alespon ja to tak vnimam. Opravte me jestlize se pletu ;)

Dotaz ohledne navigonu z cz do en po rechodu na os4 trva
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Saddako | pon čer 28, 2010 11:50 am

Po prechodu na iOS4 v Navigonu nefunguje 3D panorama :(
Motto: Udělat cokoli blbuvzdorným je zhola nemožné, neboť blbci jsou ohromně vynalézaví

iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - TM - 13.3
iMac 27" 3.0GHz/8GB/256GB SSD (2019) CTO - 10.15.3
Macbook 12" 1.2GHz/8GB/256GB (2017) - 10.15.3
iPhone guru
iPhone guru

makovice | pon čer 28, 2010 1:48 pm

To je samozrejme vec iOS4 ... VSECHNY aplikace pouzivajici GPS maji tuhle ikonku, resp. aktivovana GPS ma tuhle znacku :D
iPhone 4S 32GB - 6.0b1, MacBook 13" Alu (SSD + HHD) - 10.7.3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Golf | pon čer 28, 2010 3:21 pm

Saddako > co si takhle "projet" vlákno o iOS4? To je po několika měsících zkušeností divení... Je to i na minulý stránce tady...
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

chroust | úte čer 29, 2010 2:35 pm

Zdravím dokud sem měl iPhone OS 3.1.3 a navigon 1.5 vše jelo bez problému a v čj. po update na 4ku a znovu sesynchronizování je navigon v angličtině. Přitom nikde v navigonu nevidím změnu jazyku a ani v nastavení telefonu to nevidím. Zkoušel sem ho smazat a znovu nainstalovat a nepomohlo. Nějaké rady? děkuji

Uživatelský avatar masklin | úte čer 29, 2010 2:40 pm

Navigon si bere jazykové nastavení podle jazyka telefonu, ale nějak to blbne, už to tady někdo psal myslím. Třeba to další update vyřeší.
FW 1.1.4=>2.0.2=>2.1=>2.2=>2.2.1=>3.0=>3.1.2=>3.1.3=>4.0=>4.1=>5.0=>6.0=>7.0
iPhony 2G, 3G, 3GS, 4 a 5 / iPad, iPad2
Když nevíte co by, najdete to v .... Návodu.

Juramac | čtv črc 01, 2010 3:15 pm

Juramac píše:Osobne bych docela privital, kdyby bylo mozne stejne, jako je to v aplikaci iPod, zvolit v predvolbach Navigonu volbu vystupu zvuku z navigace do repro auta a nebo repro v telefonu. Narazil jsem na problem, ze kdyz mi v aute hraje radio, tak zvuk z Navigonu-instrukce, nejdou .

Tak jsem s pomoci Googlu nasel reseni, to nastaveni vystupu zvuku do repro autoradia a nebo repro telefonu v predvolbach Navigonu je, ale je dukladne schovane. Takze kdyby mel nekdo podobny problem, tak v nastaveni Navigonu, teplomer zesileni zvuku a VEDLE NEHO je pri zapnutem motoru a po sparovani iPhonu s autem MODRE prosviceny symbol BT. Na ten je potreba DVAKRAT poklepat a objevi se volba vystupu zvuku. Zvolite repro telefonu a muzete vesele poslouchat radio a z telefonu hlasove povely z Navigonu...... Tyka se to jen novejsich radii, ktera maji v sobe podporu A2DP, starsi radia bez A2DP tento "problem" nemaji. A zmetci v Navigonu o teto volbe nikde v manualu nepisi ani slovo.... :)

majkicz | čtv črc 01, 2010 4:26 pm

Juramac: on Navigon for iPhone ma nejaky manual? :mrgreen:
Host
Host

Juramac | čtv črc 01, 2010 5:50 pm

ano, pomerne rozsahly na jejich webu , jen neni k klasicke pdf forme......
http://www.navigon.com/portal/int/produ ... ne_eu.html

majkicz | čtv črc 01, 2010 6:46 pm

Dik 8)
Host
Host

SeriousGeorge | čtv črc 01, 2010 7:05 pm

Juramac píše:ano, pomerne rozsahly na jejich webu , jen neni k klasicke pdf forme......
http://www.navigon.com/portal/int/produ ... ne_eu.html

já jsem asi tupej, ale nemužu ho tam nikde najít
iPhone 4 16Gb
Host
Host

Juramac | čtv črc 01, 2010 7:11 pm

Klid. Nejsi tupej, opakuji, jen neni v klasickem pdf formatu, jak jsou mnozi zvykli. Klikni na "functions" a vpravo mas rozepsane funkce a jejich detajlni popis. Ale to, ceho se tykal muj "problem" tam stejne neni, to jsem nasel uplne jinde....

SeriousGeorge | čtv črc 01, 2010 7:28 pm

jo aha tohle haha, dík. já furt denně asi 5x lezu na itunes a koukám jestli nevyšla ta new verze 1.6 a furt nic, sakra za tří tydny jedu do chorvatska a potřebuji to, to slovinsko je fakt šíleně neuplný
iPhone 4 16Gb
Host
Host

Uživatelský avatar jennydrums | čtv črc 01, 2010 7:29 pm

Zjištění: bylo tu psáno, že s instalací os4 se nám navigon přehodil do EN verze a že až z novým updatem zjistí že je v CZ lokalizaci iPhonu. Zkusil jsem přes noc reinstall na 1.5.1 a už jede hezky česky.

Dotaz ohledně zvuk. výstupu. Juramac tu psal o vypnutí povelů do repro. Jakožto majitel nemoderního rádia používám k propojení 3,5mm jack do auxu. Lze nějak přepnout tak, aby byly povely z repro telefonu a né do sluchátkového výstupu?

Dík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Juramac | čtv črc 01, 2010 7:51 pm

Co si vzpominam, tak kdyz jsem mel podobne propojeny iPhone s puvodnim autem, tak mi sel zvuk - povely z Navigonu do repro auta jen, kdyz jsem mel pusteny iPod a na radiu mod iPod. Pri poslechu normalniho radia sel zvuk z repro iPhonu. Jestli jde nekde prepnout zvuk pri propojeni aux, to jsem osobne nezkoumal, muj problem se ted tykal jen noveho radia s A2DP. Zkus se pri pripojenem aux juknout do nastaveni Navigonu , jestli tam neni neco podobneho , ale me osobne to, ze sli pres aux pri prehravani muziky z iPodu povely do repro auta docela vyhohovalo. Vadilo mi ted jen to, ze pri A2DP nesel zvuk z Navigonu z telefonu pri pustenem radiu.

Uživatelský avatar dodulo | čtv črc 01, 2010 9:51 pm

SeriousGeorge píše:jo aha tohle haha, dík. já furt denně asi 5x lezu na itunes a koukám jestli nevyšla ta new verze 1.6 a furt nic, sakra za tří tydny jedu do chorvatska a potřebuji to, to slovinsko je fakt šíleně neuplný

co sa tyka toho Slovinska to sa neboj, prejazdove cesty tam su dobre spracovane urcite a celkovo si myslim, ze Slovinsko bude spracovane celkom slusne skor by som sa bal toho Chorvatska :P, ale primorie kam predpokladam ides bude podla mna dobre zmapovane, druha vec, je fakt, ze Navigon ma mapy Q3.2009...
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak

SeriousGeorge | pát črc 02, 2010 7:01 am

dodulo píše:...

Já chci právě jet po neplacených úsecích a při plánování cesty jsem narazil, že mi tam chybí obrovský kus dálnice, názvy obcí byly zpřeházený a silnice jinak vedou sporovnání s googlem
iPhone 4 16Gb
Host
Host

Uživatelský avatar Golf | pát črc 02, 2010 7:02 am

Juramac > to co píšeš o tom "manuálu", tak bych za manuál vůbec nepovažoval... Je to spíš jen stručný popis několika funkcí.

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Juramac | pát črc 02, 2010 7:39 am

Golf: jasne, ale alespon neco, kdyz uz nikde jinde nic jineho neni. :wink: jako "manual" se to alespon castecne tvari... :wink:

Uživatelský avatar Golf | pát črc 02, 2010 8:14 am

Svého času se nejvíc verzi iPhonu přibližoval manuál pro Navigon 21xx tady, ale dnes už je iPhonovská verze o kus dál. Ale třeba se to někomu bude hodit...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Uživatelský avatar jennydrums | pát črc 02, 2010 8:40 am

Juramac: jj, je to při poslechu iPodu, zapomněl jsem to zmínit. Ono mi to v zásadě nějak extra nevadí, ale někdy když je těch příkazů moc, tak se neustále ta muzika zeslabuje zesiluje
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar vrty | sob črc 03, 2010 5:54 am

Tak jsem letmo také vyzkoušel Navigon a nejsem z něho úplně nadšený. Na Palm Centro jsem měl TomTom a co se týče přehlednosti, byl na tom podle mě lépe.

Vadí mi hlavně asi dvě věci.
1, V TomTomu jsou barevně odlišeny různé druhy silnic (hlavní, dálnice, vedlejší) v Navigonu se mi zdá, že to všechno splívá dohromady a nelze absolutně vidět, že jedu po hlavní cestě.
2, U TomTomu se nakreslila na křižovatce šipka, kam se má odbočit. U navigonu prakticky nejde vidět, kde ta křižovatka přesně je.
No je to asi VŠE hodně o zvyku, tak uvidím časem.

Co se týče zvuku, tak jsem si zakoupil TomTom Car Kit a zatím vše přehrávám z vestavěného repro držáku. Povely a hudba je ale tak potichu, že zkusím držák napojit přes laserový adaptér do rádia.
Rozhodně s vámi souhlasím v tom, že kdyby měl iPhone rádio (stejně tak jak to má iPod nano), tak by problém se současným poslechem rádia a navigace z jednoho repro asi nebyl.
iPhone 5S 32GB | Watch Sport Grey | iPad Air 2 128GB | MacBook Pro Retina 15" 2014 512GB | Apple TV 1st
Host
Host

Juramac | pon črc 05, 2010 10:24 am

K memu prekvapeni jsem dnes dostal odpoved z technickeho oddeleni Navigonu. Krome obvyklych zdvorilostnich frazi mi podekovali za napad udelat na obrazovce rychlou volbu pro volbu vystupu zvuku z iPhonu, aby bylo mozne poslouchat pokyny z Navigonu pri pustenem radiu a ne jen pri pustenem iPodu a napsali mi, ze tento dobry napad urcite budou implementovat do nektereho z nejblizsich updatu. Tak jsem na ne docela zvedavy. Moc tomu neverim, ale mozna prijemne prekvapi.
Ta nemoznost poslechu zvuku - pokynu z Navigonu pri pustenem radiu je skutecne dost neprijemna....Nebo lepe receno, ta moznost tam sice je, ale zakopana v nastaveni a slozite dostupna.....Samozrejme se jedna o problem pouze u radii s A2DP , starsich radii se tento problem netyka. Ale tech s A2DP uz je dnes stale vice a vice, takze je dobre, ze se tim zacnou zabyvat. Snad..... :)

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Navigace pro iPhone