[*] NAVIGON

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých navigáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

Gho$t | pát črc 09, 2010 7:51 pm

Re: NAVIGON - navigácia [AppStore]

Castecne jsem vyresil problem s anglictinou "napevno" v Navigonu.

Jiste tento zpusob spousta lidi zna, ale napisu ho sem, treba se mene zdatnym bude hodit.

Najdeme soubor IPA s Navigonem (u WIN7 C:\Users\xxx\Music\iTunes\Mobile Applications). Otevreme ho v napr WinRARu. Soubor ve slozce "cs_CZ.lproj" rozbalime napr na plochu. Otevreme ve WinRARu slozku "en.lproj" a prepiseme soubor v ni souborem z plochy. Tim je vse hotovo, staci v iTunes smazat Navigon (stejne tak i z iPhone) a pretahnout IPA Navigonu ze slozky Mobile Applications znovu do iTunes a sesynchronizovat.

Navigon by mel byt az na par tlacitek v cestine vcetne zvuku.

Uživatelský avatar pistak | sob črc 10, 2010 6:29 am

No mam už v SK iTunes novu verziu 1,6 ale nemám zakúpený navigon. Tak zrejme už budete mať aktualizáciu na stiahnutie. Len ma zaujíma ako to vyzerá v porovnaní s TomTom keď že sa neviem rozhodnúť. Zmenil sa ten pohľad na cestu či ani nie? Stále je to síce plynulé ale skreslené?
iPhone guru
iPhone guru

Uživatelský avatar dodulo | sob črc 10, 2010 6:54 am

ak myslis to "prekrasne" zvyraznenie trasy tak to ostalo :P

verzia 1.6.0 prichadza s tymito novinkami:
- podpora multitaskingku a FastAppSwitch
- nove mapy ( konecne! dufam, ze aspon Q2.2010 )
- informacie o pocasi na trase
- CleverParking - funkcia na vyhladanie volnych parkovacich miest v okoli
- moznost zobrazenia pocasia, volnych parkovacich miest a POI ( ak dobre chapem tak to bude nejaka "rychla volba" ) na navigacnej obrazovke
- vylepsene RealityView Pro

screenshoty:
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Naposledy upravil dodulo dne sob črc 10, 2010 7:06 am, celkově upraveno 2
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar pistak | sob črc 10, 2010 7:00 am

A dá sa vôbec v nejakej navigácii približovať či oddiaľovať trasa tak ako napríklad v google mapách?
Inak presne toto som myslel...
iPhone guru
iPhone guru

Uživatelský avatar dodulo | sob črc 10, 2010 7:12 am

ano da sa dvomi prstami klasicky ked si priblizis mapu tak ti sa ti na obrazovke objavi ponuka autozoom a ten sa riadi pravdepodobne rychlostou ( ked ides pomalsie tak priblizi mapu viac ), ale poviem ti zobrazenie trasy nie je silna stranka Navigonu...nechapem preco to nespravili tak, ze mohli zvyraznit trasu klasicky farbou nemuseli tu oranzovu spravit taku "tucnu"

zoomovat sa da nasledovne

Zobrazit video na http://youtu.be/jjE4tjLSJIs
Kód do fóra: [youtube]jjE4tjLSJIs[/youtube]

Návod na vkladanie videa do príspevkov

Uživatelský avatar pistak | sob črc 10, 2010 7:29 am

Ok, vďaka za info. Inak na tom videu je verzia 1,4, v 1,6 je to presne také isté? Čo potom znamená ten bod čo pribudol v aktualizácii "vylepsene RealityView Pro"?
iPhone guru
iPhone guru

Uživatelský avatar dodulo | sob črc 10, 2010 7:36 am

ano je tam verzia 1.4, ale zobrazenie mapy 1.6 je totozne :(

RealityView Pro je hned na prvom screene, zobrazenie vyjazdov z dialnic, prechod tunelmi a pod. je trochu graficky zmenene

ab0ut | sob črc 10, 2010 10:27 am

Prosim Vas poradte mi preco mi to robii ?
Nainstaloval som Navigon 1.5.1 a ked nanho kliknem otvori mi na obrazovku navigon logo na asi 3 secundi a potom ma vyhodi spat medzi aplikacie
Prosim ak viete mi niekdo poradit bol by som velmi rad lebo zajtra odchadzam na dovolenku a nemam funkcne gps

Uživatelský avatar Carabei | sob črc 10, 2010 10:36 am

Tak stáhni update z iTunes.
MacBook Pro Retina 15 10.10
iPhone 6 8.1.2, Etymotic hf5
iPad mini Retina 32GB 8.1.2

ab0ut | sob črc 10, 2010 10:41 am

Ja mam cracknutu verziu stiahnutu nemam zaplatene...

No vidíš, jak lehce sis vykoledoval banánek. Zloděje tady nepodporujeme. Beavers.

Džanek | sob črc 10, 2010 10:42 am

Tak stažena nová verze 1.6. Pozoruji velký pokrok v mapových údajích! Konečně je v ČR obsáhlejší databáze POI - obchody, restaurace, hotely - tady si myslím, že už je to na úrovni databáze v TomTomu
Taky je přesnější algoritmus výpočtu trasy! V předešlých mapách byl výpočet mnohdy nepochopitelný - respektive mně byla nabídnuta trasa, kterou bych nikdy nejel. Takže tady už je to taky podobné jako v TomTomu. Potěšila i informace o počasí - takže pokud si zvolíte adresu, kam chcete jet, hned to ukáže, jaké je v dané lokalitě aktuální počasí. Taky se zlepšilo rozlišení silnic - hlavní, vedlejší apod. Font názvů ulic je rovněž čitelnější. Takže jsem spokojený !!
Host
Host

Uživatelský avatar Carabei | sob črc 10, 2010 10:45 am

Ab0ut: v tom případě máš prostě smůlu.

To má, a hned 2x. Dva týdny bude moci přemýšlet, anebo jít na brigádu, aby nemusel krást. Beavers.
MacBook Pro Retina 15 10.10
iPhone 6 8.1.2, Etymotic hf5
iPad mini Retina 32GB 8.1.2

SeriousGeorge | sob črc 10, 2010 11:01 am

no končně to jim to teda trvalo vydat. S nadáváním a 4x denním čučení na to kdy to tam bude skončilo. Doufám, že to za to stálo.
iPhone 4 16Gb
Host
Host

Uživatelský avatar jennydrums | sob črc 10, 2010 12:04 pm

Nevíte co je možnost v nastavení "bacground audio" ?
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

mrzic | sob črc 10, 2010 12:17 pm

Mapy jsou v nové verzi nové, dokonce až moc. Okolo Kolína se staví obchvat a v nové verzi je už komplet zavedený. Jenomže fyzické dokončení obchvatu vidím tak na příští rok a to jsem velký optimista. :)
MacBook Pro 2018 Touch Bar, macOS 10.15
iPhone X, iOS 13
Apple Watch 4 Nike+, watchOS 6
Apple TV4
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar dodulo | sob črc 10, 2010 12:30 pm

jennydrums píše:Nevíte co je možnost v nastavení "bacground audio" ?

to znamena ci chces aby ti navigon hlasil pokyny aj po vypnuti ked zostane bezat na pozadi

majkicz | sob črc 10, 2010 8:36 pm

mrzic píše:Mapy jsou v nové verzi nové, dokonce až moc. Okolo Kolína se staví obchvat a v nové verzi je už komplet zavedený. Jenomže fyzické dokončení obchvatu vidím tak na příští rok a to jsem velký optimista. :)

To stejne bylo tehda i s Ostravskou D1 kolem Bilovce smer Klimkovice :mrgreen: , ale stejny problem melo i iGo, clovek nic nenadela, dojede k tomu, sjede a ono se to prepocita :twisted:
..iPhone5 64GB black..MacBook Pro 13" 2010..
Host
Host

Juramac | sob črc 10, 2010 8:46 pm

Skoda, ze zatim nedoladili ten vystup audia-mam na mysli moznost z obrazovky zvolit, zda pujdou povely z repro auta a nebo repro telefonu. To je u autoradii s A2DP docela problem, protoze povely z repro auta jdou jen v rezimu Phone, ale ne uz v rezimu radio. Proste kdyz hraje radio, tak povely navigace nejsou slyset, musi se to slozite prenastavovat, aby sli alespon z repro telefonu. Ale jakmile zazvoni telefon, ktery ma absolutni prednost a prepne hovor do repro auta, tak po ukonceni hovoru se pri pustenem radiu musi opet zvuk slozite prepinat do repro navigace, jinak v rezimu radio nejou povely opet slyset......Radii bez A2DP se to netyka a chapu, ze jich je stale vetsina, ale kdo ma modernejsi radio s A2DP, tak ma problem. Psal jsem jim, zda by bylo mozne udelat na obrazovce tlacitko volby vystupu zvuku pro rychlou a jednoducchou volbu vystupu audia, odepsali mi, ze se tim budou zabyvat, ale do teto verse to nedali. Takze snad pri pristim updatu :)

MiGR | ned črc 11, 2010 6:39 am

Chapu ze A2DP funguje spatne. Existuje ale moznost jak dostat zvuk z Navigonu do obycejne Parrot BT sady? Me to vzdy mluvi pres iPhone repro.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Juramac | ned črc 11, 2010 9:09 am

Ne, neexistuje. Ten Parrot BT by musel podporovat prave to A2DP, ale tam je prave ten zmineny problem, ze to pujde jen v modu phone ale ne uz v modu radio. Ja bych treba ted zase docela privital, aby mi sel zvuk z iPhone repro pri pustenem radiu , iPod az tak casto v aute nepoustim...Tohle proste nedotahli,a nejde to v zadne navigaci na iPhonu. Z Navigonu mi psali, ze je to problem Apple a A2DP v iPhonu....ale ze se budou moznosti tlacitka na rychlou volbu zvuku zabyvat..... :| Jako laik vsak nechapu, proc to nejde i z rezimu radia stejne jako z rezimu phone do repro auta (nebo repro iPhone podle volby)

MiGR | ned črc 11, 2010 11:23 am

Je to naprd. Na Nokii mi to hezky pres BT prerusilo radio a pak radio zase hralo dal. Takto dost casto neslysim zadny povel. Az uz vubec nemluvim o automatickem nastaveni hlasitosti podle aktualni rychlosti. Ach jo.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Juramac | ned črc 11, 2010 11:29 am

Ano, proto mi z Navigonu napsali, ze je to problem Apple a jejich A2DP v iPhonu. Zkusim tam napsat, ale pochybuji, ze se tim budou zabyvat.

Uživatelský avatar vrty | ned črc 11, 2010 12:40 pm

Ja mam dojem, ze Apple vubec profil A2DP nepodporuje, ze hudba z iPhona vubec bezdratove nejde poslouchat.

Taky si myslim, ze by problem z radiem vyresilo i to, ze by radio v iPhonu primo bylo vestavene, pred casem se o tom hodne mluvilo, ze pry kazdy iPhone pro to ma HW podporu a staci to jen aktivovat.
Nicmene ja ted pouzivam drzak TomTom a vestaveny reproduktor je fakt prisernej a dobrej jen tak na hovory. Vzhledem k tomu, ze mam stare radio tak zvuk zkusim napojit pres kazetovy adapter, ale tim se nadobro zreknu moznosti pustit si v aute radio a zaroven navigaci ;(
Tohle opravdu doresene neni.
iPhone 5S 32GB | Watch Sport Grey | iPad Air 2 128GB | MacBook Pro Retina 15" 2014 512GB | Apple TV 1st
Host
Host

Juramac | ned črc 11, 2010 1:43 pm

IPhone A2DP podporuje, hudba pres nej hraje v aute, ktere ma A2DP radio paradne. Ale pouze a jen z iPodu,v rezimu "phone",kde to funguje, jak ma. Pri povelu se ztisi muzika a povely jdou z repro auta. Ale kdyz poslouchate nejakou stanici z rezimu"radio" , tak zvuk z navigace nejde vubec...Ani z repro telefonu.
Radio v iPhonu by bylo take resenim,ale lepe by Apple udelal,kdyby to A2DP udelal poradne...Zejmena, kdyz to z jinych telefonu udajne jde.

peeeto | pon črc 12, 2010 10:44 am

Myslite , že je možné upraviť Navigon tak aby napríklad v Rusku názvy neukazoval v azbuke, ale našim pismom? Takisto ak aj v Grécku , kam sa chystam toho roku
Host
Host

Juramac | pon črc 12, 2010 11:22 am

To si nemyslim. Alespon v Recku , kde jsem byl loni , to ukazovalo nazvy jejich hatlamatilkou.....ale hlasove navigovani a instrukce bezi v cestine vzdy, takze by to az tak velky problem byt nemel.

peeeto | pon črc 12, 2010 12:11 pm

NAVIGON - navigácia [AppStore]

To je skoda. igo , s tým problém nema
Host
Host

Uživatelský avatar dodulo | stř črc 14, 2010 9:49 pm

Tak Navigon to prehnal najskor tym, ze viac ako polroka neaktualizoval svoje mapy a nasledne v poslednom update boli pridane cesty, ktore este ani z daleka nie su otvorene :roll: resp. pochybujem, ze budu spustene do dalsieho updatu takze trosku nechapem ich pointu ono samozrejme, ze mozem ist inokadial a trasu prerata, ale ked clovek caka, ze pojde dialnicou a namiesto toho sa bude trbulit okreskami nie je to ktovieco :|

Uživatelský avatar vrty | čtv črc 15, 2010 11:43 am

Ahoj, měl bych dotaz.

Odinstaloval jsem si z Navigonu radary, je nějaká možnost je tam dostat zpět?

Jinak jsem využil funkci odeslat polohu emailem. Je to docela dobrá věc když třeba manželka nevěděla kam má přesně jet tak jsem si polohu našel na svém Navigonu a odeslal ji to emailem na její iPhone. Má to ale jednu nevýhodu, odešle se jen poloha cílového bodu, zajímavé by podle mě bylo, kdybych byl schopný ji odeslat celý profil trati aby už nad ničím nemusela přemýšlet.

Jinak co se týče barevného provedení map a celé navigace, to je fakt zoufalé. V autě na slunečním světle díky černému menu a šedé mapě máte místo navigace jen další zpětné zrcátko.. Zlatý TomTom..
iPhone 5S 32GB | Watch Sport Grey | iPad Air 2 128GB | MacBook Pro Retina 15" 2014 512GB | Apple TV 1st
Host
Host

ls8 | čtv črc 15, 2010 11:51 am

Aplikaci smaž z iPhonu a znovu jí nahraj z iTunes. Pak se ti vrátí i radary. TomTom v poslední verzi umí sdílení naplánované trasy, zatím jsem to ale nezkoušel.
It's what you do in the dark that puts you in the light.

Uživatelský avatar Maki | sob črc 17, 2010 10:11 am

Měl bych prosbičku, nemám kreditku a chtěl bych si koupit Panorama View3D. Byl by někdo z vás ochoten, samozřejmě po poslaní peněz předem na účet mě to koupit. A půjde mě to takto nainstalovat. Děkuji předem za odpověď. Maki
Host
Host

Juramac | sob črc 17, 2010 10:22 am

Obavam se, ze to nepujde tak snadno. Musis mit ucet na appstore, a tahas to z telefonu pres Wifi , pres nic jineho to nenatahnes. Navic to jde jen do jiz legalne stazeneho a registrovaneho Navigonu v telefonu . Takze ani jako darek bych to nevidel moc realne. Neni lepsi si to proste koupit sam ? Nebo jak jsi ziskal Navigon, kdyz nemas kartu ? ....

Uživatelský avatar Maki | sob črc 17, 2010 10:29 am

Navigon mám legálně již od té doby co vyšel cca 99 ?. Dělal jsem do první verze překlad do češtiny, takže určitě ofiko. Nejsem s těch, co kradou app. Proto se takto ptám. Neofiko si tam dát můžu, ale nechci, nekradu a 250 kč mě nezabije.Účet na appstore samozřejmě mám. Problém je v tom , že jsem měl společný účet s manželkou a ta mě zrušila kreditku.
Naposledy upravil Maki dne sob črc 17, 2010 10:39 am, celkově upraveno 1
Host
Host

Uživatelský avatar Tea Racer | sob črc 17, 2010 10:35 am

Myslim že kreditek můžes mit vice. Udelej si novou.
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...

Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Maki | sob črc 17, 2010 3:40 pm

Kdyby to bylo tak jednoduché :( , no nic i tak dík.
Host
Host

Uživatelský avatar Tea Racer | sob črc 17, 2010 4:14 pm

Dyt to je jednoduché, v bance vyridis platebni kartu za 3 minuty, do iTunes ji dáš za 2 minuty :-)
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...

Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar tvosi | stř črc 21, 2010 11:08 am

tak jak na to koukam, sice je fajn ze mame nove mapove podklady, ale treba prazsky okruh tam je jiz otevreny a navigace na nej vesele posila :?
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009
Moderator fóra
Moderator fóra

ls8 | stř črc 21, 2010 11:14 am

To ale TomTom taky. Treba Vysocanska radiala, ktera se bude otevirat az v listopadu, v poslednich mapach TomToma uz je (na iPhonu i v samostatnch navigacich). Viz vyjadreni CEDA (dodavatel map CR pro Teleatlas, potazmo TomTom)

Gallen - CEDA, výrobce map píše:Dulezite dopravni stavby se zanasi podle stavebnich planu a zapracovavaji se s odpovidajicim predstihem podle oficialnich datumu zprovozneni staveb.
...
Chapu, ze nektere chyby mohou vadit. Jejich odstraneni v nekterych pripadech neni zrovna nejpruznejsi. Prave z tohoto duvodu se v navigacnich datech objevuji dulezite komunikace s casovym predstihem, ktery by se nemel vyrazne lisit od realneho uvedeni stavby do provozu.

Krndl | stř črc 21, 2010 2:16 pm

Zdravím, měl bych prosbičku ohledně map. Jedu teď do Itálie a přemýšlím, jestli koupit Navigona, kde je celá Evropa, nebo jen Itálii, jde mi o přesnost map. Děkuju

ls8 | stř črc 21, 2010 2:35 pm

Mapy jsou stejné.

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Navigace pro iPhone