jennydrums > není to jedno, na jednu se můžeš např. spolehnout z 50ti procent, na jinou z 95ti. A to je hodně velký rozdíl

Ale na žádnou na 100%. A k tomu ještě vem do úvahy soudnost či nesounost uživatele, kolikrát i stav vlastního přístroje, aby to nebylo tak jednoduché.
Je mi jasné, že tímto "píchám do vosího hnízda", ale Navigon má vlastnosti jak té nejlepší navigace, tak bohužel i té nejhorší... A dle mého názoru těží na popularitě ze dvou důvodů - 1. byl první (s komplet Evropou) a 2. díky neuvážené politice konkurence (pozdější vydání, cena, a dále i ne dost dobře zvolené modifikace)...
Nejlepší vlastnosti:
* popisná a orientační čísla, diakritika
* nabušenost a hlavně vývoj množství funkcí a fičur (tím nemám na mysli aktuánost map, tady se může jít klouzat a měl by se stydět!!!), první pořádná navigace s velkým množstvím upgradů šítých na míru OS iPhonu (sice ne kolikrát naprosto intuitivních, ale to je daň za množství funkcí)
Nejhorší vlastnosti:
* naprostá deformace skutečnosti, narovnávání zatáček, nepřehlednost a slitost silnic (není rozlišeno naprosto nic, nadjezd, podjezd, okolní tunely... prostě hrůza, a to včetně 3D pohledu neodpovídajícího naprosto skutečnosti), na první pohled příjemná grafika se mění v tu nejhorší ve srovnání s kompletní konkurencí, je vlastně vůbec nejméně přehledná (k čemu mi je náhled na 15km dopředu a do strany 700 m náhled např. na infrastrukturu mladoboleslavské Škodovky při průjezdu přes Mladou Boleslav???), nepomůže ani alibistický zoom...
* mnohokrát prapodivné trasy včetně, nesmyslných "smyček", daň asi naprosto až schizofrení podrobnosti mapových podkladů, tady platí dvojnásob rčení o používání vlastního rozumu a očí oproti bezhlavému poslouchání navigace...
* proč mi věčně radí, že mám jet x km po silnici? copak autem jezdím jinudy?
* oproti konkurenci dost tristní navigace v pruzích, iGO i TT zde naprosto vedou
Ano, i u konkurence jsou chyby, ale já osobně v této kategorii upřednostňuji jednoduchost a účelnost před pozlátkem nepotřebného detailního mapového pokrytí a množstvím funkcí (proč to dělat jednoduše, když to jde složitě, že?), navíc v případě JB se s Navigonem vlastně v případě dalších úprav vůbec nechytáte...... Splní svůj účel, ano, je tu ale moc těch "ale".