[*] NAVIGON

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých navigáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

Pantani | pát pro 17, 2010 7:34 am

Re: NAVIGON [AppStore]

Na iPadu to vypadá opravdu skvěle!
Hledal jsem, jestli se dá nastavit hlas v CZ (systémový jazyk mám US) a nikde jsem češtinu nenašel. Někdo výše psal, že by to mělo jít - lze to teda? Kde kdyžtak?
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Juramac | pát pro 17, 2010 8:09 am

Jedine, co si opravdu nedovedu predstavit, tak iPad na pristrojove desce auta a nebo nalepeny na okne , to musi byt opravdu stavnate :mrgreen: Asi, jako kdyz nekdo "telefonuje" s Galaxy Tab :mrgreen:

Ale pravda, nekteri lide jsou sikulkove, toto reseni do auta je vyslovene luxusni ....
http://www.youtube.com/watch?v=CwKnBz10sa0

ls8 | pát pro 17, 2010 8:49 am

Už před časem tady někdo posílal toto - taky luxusní integrace iPadu do auta.

Zobrazit video na http://youtu.be/rSnIXfoSU6I
Kód do fóra: [youtube]rSnIXfoSU6I[/youtube]

Návod na vkladanie videa do príspevkov
It's what you do in the dark that puts you in the light.
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar dodulo | pát pro 17, 2010 9:09 am

ls8 píše:TTS je text-to-speech. Tedy ze pocitacovy hlas cte nazvy ulic.

ano TTS viem co je, len v nastaveniach pribudla moznost "aktivny asistent jazdy" to som chcel vediet ci je to TTS :)

tak to uz ano take zabudovanie do pristrojovky musi byt luxus :) otazne vsak je aky signal by tam bol
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak

ls8 | pát pro 17, 2010 9:27 am

Active Lane Assistant je něco jiného. Jak jsem pochopil z popisu, je to reálný pohled na křižovatku nebo dálniční sjezd, ale ne statický obrázek jako dřív, ale pokud možno reálná animace.

Uživatelský avatar dodulo | pát pro 17, 2010 9:36 am

aha, ano mas pravdu :), konecne nieco uzitocne lebo podla hlasovych pokynov to nebolo vzdy jednoznacne

Zobrazit video na http://youtu.be/11H2YKtqhK0
Kód do fóra: [youtube]11H2YKtqhK0[/youtube]

Návod na vkladanie videa do príspevkov

A to, ze je TTS v cestine si ako prisiel? je moznost zapnut/vypnut to v nastaveniach? Este som s 1.7.0 nejazdil. Vyzera, ze to SK hlas zase nebude podporovat :(

EDIT: tak skoda TTS je iba pre CZ :(
Naposledy upravil dodulo dne pát pro 17, 2010 10:22 am, celkově upraveno 1

ls8 | pát pro 17, 2010 9:51 am

TTS v češtině? A to tvrdí kdo?

Edit: Aha, uživatel venousek zde: viewtopic.php?p=347827#p347827 - nikdo jiný to zatím nezmiňoval, tak nevím.

venousek | pát pro 17, 2010 10:00 am

Více - Možnosti - Hlas - Standardní hlas (TTS). Nabídne vám stáhnutí hlasu, cca 24 MB.
Host
Host

ls8 | pát pro 17, 2010 10:04 am

Děkujeme za upřesnění.

Zkoušel někdo, jak ten Active Lane Assistant funguje v ČR? Jsou pro tuhle funkci česká data?

venousek | pát pro 17, 2010 10:08 am

Jestli je to ta animace jízdních pruhů, tak to funguje skvělě. Teda zatím při testování v Praze...
Host
Host

ls8 | pát pro 17, 2010 10:15 am

Díky. Tak když je dneska ten Navigon v akci (Europe $119.99 -> $74.99 a Eastern Europe $89.99 -> $64.99), tak si udělám radost. :)

Superbobo75 | pát pro 17, 2010 11:02 am

Re: NAVIGON [AppStore - dnes ve slevě]

Ten nahled krizovatek je fakt podle videa super, konecne tam nebudu mit jenom blbej slepenec chuchvalce :) To byl jediny duvod proc jsem stale pokukoval po jinych navigacich.

Mam jenom ted problem, mam koupeny panorama 3D uz z drivejska, ale nemam ho v nastaveni a kdyz jdu do Nastroje a dam obnoveni nakupu, tak mi to stale pise "Nelze se pripojit k iTunes Store". Ale pritom mi hned na zacatku nabidl stazeni toho tts hlasu a slo to v poradku a v nabidce ho mam.

EDIT: Tak jsem to dal znovu koupit a ono mi to reklo, ze uz to mam, takze to jen stahne. Tak uz to tam mam zpet.

Tak jeste by me zajimalo v jakych situacich a kde se mi bude zobrazovat "aktivní průvodce jízdními pruhy" z toho videa. Na videu to vypada dobre, ale me se pri simulaci trasi zobrazuje ten puvodni nahled statickych pruhu, a v nastaveni to mam zatrzeno.

Uživatelský avatar Slimák | pát pro 17, 2010 1:57 pm

Zdravím, tak jsem dnes zakoupil pro iPad Navigon Europe a první pohled je pozitivní. Nicméně mě vadí pár detailů, které chybí k dospělosti a značně ovládání omezují.

1. V hlavním menu, kde je přehledová mapa chybí tlačítko něco jako "zaměř mou pozici". Pokud totiž přejede prstem, musíte se vracet opět prstem. Je tam tolik prostoru, že by se tlačítko třeba se symbolem zaměřovače krásně někam vešlo.

2. Hlavní tlačítka plýtvají v menu moc místa, jednak jsou příšerně graficky provedené a na spodní trojci jsou velká tlačítka a v nich titěrné symboly.

3. Celá spodní tlačítková lišta by mohla být graficky provedena lépe.

4. Pokud zvolím v menu "Důležité místo" a např. celostátní důležitosti, jde si vyberu např. kategorii letiště, tak se u seznamu letišť nezobrazuje km vzdálenost od zaměřené pozice. To mi dost chybí a myslím, že by to uvítalo mnoho lidí.

5. Při zadání adresy by si Navigon mohl pamatovat alespoň poslední město/obec. Pokaždé se musí znovu vybírat např. Praha

6. Co mě nejvíc točí, když z hlavního menu přejdu do mapy, tak nelze libovolně posunovat, pouze zoomovat. To mi opravdu rozum nebere.

Za takové peníze jsem očekával trošku dospělejší podání.

Má někdo kontakt na někoho z Navigonu, s kým by to bylo možné řešit?
Obrázek iPad Air 128GB Cellular | iPhone 5S 16GB
Obrázek Unikátní Macbook Pro 15" Retina Midd 2014 "Core i7, 16GB, 512 SSD, GT750"
Obrázek Apple TV 3g | Airport Extreme 5g | Express
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar dawe73 | pát pro 17, 2010 2:09 pm

6. mě to normálně funguje. Kliknu na Zobrazit mapu, dvěma prsty zoomuju a jedním prstem si jezdím po mapě nahoru dolů doleva doprava až do zblbnutí....

Tip: v menu zmáčni Zobrazit mapu, klikni na displej, mapa se přepne do zobrazení 2D a můžeš takto "došmatlat" až k oceánu :-)

EDIT: až teď jsem si všimnul, že to máš na iPad (nemohu vyzkoušet, ale zkus výše popsané...)
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar Slimák | pát pro 17, 2010 2:21 pm

Tak to mi bohužel nejde. Já se z menu dostanu na mapu jen kliknutím na takový náhled mapy a jde pouze zoomovat. Pěkně mě sere, že pokud chci v mapě změnit 2D/3D musím zvolit tlačítko možnosti, tam vybrat nastavení "mapový náhled" a teprve vybrat 2D nebo 3D. To prostě dělal ***, nemůžu si pomoct.
Obrázek Unikátní Macbook Pro 15" Retina Midd 2014 "Core i7, 16GB, 512 SSD, GT750"
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar dawe73 | pát pro 17, 2010 2:24 pm

Tak to je divné, že se na iPad verzi Navigon takhle vys.....
Na iPhone při zobrazení mapy 3D se tapnutím na displej změní zobrazení na 2D a potom je možné se libovolně pohybovat po mapě.
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

marseli | pát pro 17, 2010 2:32 pm

Take jsem vyuzil teto nabidky a zakoupil celou EU, dlouho jsem se rozhodoval mezi Tomtom a Navigon a nakonec za me rozhodla cena. Jsem spokojeny i kdyz na 3G zadna rychla slava.
Senior uživatel
Senior uživatel

Superbobo75 | pát pro 17, 2010 3:28 pm

Myslím že na 3G je každá navigace spíš pro naštvání. Konečně jsem vyměnil 3G za 4 a to se nedá srovnat. Když jsem pustil navigon v 3G tak někdy dlouho nabíhal signál GPS, a taky se někdy ztratil a dokud jsem neresetoval telefon tak uz tam ten signál nenaskočil. A další průser byl, když mi někdo zavolal. V podstatě nezbýval jiný postup než ten výše. To na 4 jede jak z praku, prostě bomba.

Ale pokud nikdo nevolal a nebyl problém se signálem tak to bylo v pohodě, projel jsem s ní itálii atd. Nejvíc ten problém s tim signálem byl, když se mi to stalo zrovna někde třeba ve městě atd. Většinou jsem musel někde zastavit, a provést 5 minutový maraton naskočit navigaci grrrrrrr.

Uživatelský avatar Tea Racer | pát pro 17, 2010 4:13 pm

Mám 3G a když mi nekdo zavola tak se to opet vrati zpet a pokracuje to dál. Tobe to jako spadne? Ta rychlost pri nabehnutí je asi normalni ne? Ale pak to bezi uplne plynule. Je jasne že když se to louduje tak to není jako aplikace na mail, je to nabigace.
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...

Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.
Moderator fóra
Moderator fóra

Superbobo75 | pát pro 17, 2010 4:27 pm

To me se taky vratila, ale i kdyz sipka GPS byla videt tak to stale ukazovalo ze neco jako presnost GPS je 15000 m atd. Nerikam ze se to stavalo vzdycky, ale v podstate vetsinou. A cekat 10 minut nez se to snad vzpamatuje, tak bylo lepsi telefon uplne vypnout a znovu zapnout a spustit znovu navigaci. Pozdeji jsem to jeste resil pres utilitku ktera pri spusteni promazala pamet takze jsem telefon nemusel uplne vypinat, nicmene spolehlivost byla mizerna, ale zase jsem byl rad ze vubec nejakou navigaci mam, tak se s tim dalo vydrzet. Pokud ale nikdo nevolal a navigace mela dobrou naladu :) tak jela jak ma :)

Edit: Tak nevite nekdo jak je to stim zobrazovanim "aktivní průvodce jízdními pruhy"?

scorpi | pát pro 17, 2010 4:40 pm

Slimák píše:Tak to mi bohužel nejde. Já se z menu dostanu na mapu jen kliknutím na takový náhled mapy a jde pouze zoomovat. Pěkně mě sere, že pokud chci v mapě změnit 2D/3D musím zvolit tlačítko možnosti, tam vybrat nastavení "mapový náhled" a teprve vybrat 2D nebo 3D. To prostě dělal kokot, nemůžu si pomoct.

Na iPadu můžu posunovat do aleluja, kliknutím na mapu se 3D mění na 2D a opačně.
iPad 4.2.1 a Navigon Eastern Europe 1.7
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

ls8 | pát pro 17, 2010 5:33 pm

NAVIGON [AppStore - dnes ve slevě]

Pruhy to zobrazuje vsude tam, kde ma informace. V Praze celkem casto, skoro na vsech vetsich krizovatkach.

Superbobo75 | pát pro 17, 2010 5:35 pm

Jestli myslis ty staticke pruhy se zvyraznenym pruhem pro jizdu, tak to tam mam, ale snad by se tam misto toho mel zobrazovat ten interaktivni pruh (animace) jak je tu videt nekde nahore na videu. To me zajima.

Uživatelský avatar Slimák | pát pro 17, 2010 6:52 pm

scorpi píše:
Na iPadu můžu posunovat do aleluja, kliknutím na mapu se 3D mění na 2D a opačně.
iPad 4.2.1 a Navigon Eastern Europe 1.7

Sakrblé, mě to vážně nejde. V hlavním menu, jde je náhled mapy to jde, ale když kliknu na náhled, abych se dostal do mapy, tak tam už mi jde pouze zoomovat :(
Senior uživatel
Senior uživatel

Superbobo75 | pát pro 17, 2010 7:28 pm

To nechapu, kdyz mas pustenou navigaci (jako ze uz te to nekam naviguje), tak kliknes kamkoliv do mapy, naskoci ti 2d mapa a kdyz nekde das prst a posunujes tak co ti to dela?

Ad. "aktivní průvodce jízdními pruhy". Tak jsem to testoval a zas tak super to neni, pokud nejsem z Prahy :( zkousel jsem si simulace v Brne a nikde to zatim nefunguje, a to jsem zkousel sjezdy z dalnice atd. V Praze to ukazuje skoro kazdou krizovatku, i tu nejposlednejsi. A kdyz jsem si dal simulaci v Nemecku tak to stejne jako Brno, bud nic, nebo jenom ty staticke obrazky rozradovani pruhů, ktere me docela iritujou v nekterych situacich. Takze funkce mozna dobra, ale pokud nefunguje alespon tam, kde se standardne zobrazuji sjezdy staticky, tak je to docela naprd. Tim padem uz mama 3 druhy zobrazeni v ramci jedne planovane cesty, a to je teda zmatek.

EDIT: kdyby se nekdo chtel zeptat jak jsem to teda rozchodil :) tak nijak, proste jsem to predtim testoval na oblastech kde to proste nefunguje.

Uživatelský avatar vrty | pát pro 17, 2010 11:49 pm

Asi mi neco unika, ale iPad preci nema GPS, nebo se pletu? Vim ze ma kompas, ten funguje dobre.
iPhone 5S 32GB | Watch Sport Grey | iPad Air 2 128GB | MacBook Pro Retina 15" 2014 512GB | Apple TV 1st
Host
Host

Uživatelský avatar dodulo | pát pro 17, 2010 11:54 pm

verzia 3G ma aj GPS

majkicz | pon pro 20, 2010 8:56 am

Tak jsem myslel, ze ten iPhone vyhodim o vikendu z okna. Pouzil jsem Navigon poprve od posledniho updatu a kdyz to na me zacalo hovorit, tak jsem se zdesil. Ten novy hlas je naprosto otresny, ty pokyny...no krapet slozitejsi krizovatka a zenska nez se vykokta, tak jsem davno, daaavno uplne nekde jinde... Proste des, hruza, bes...jsem nasranej, chci zpatky puvodni hlas a mene informaci...ono mene je nekdy vice, a zde to plati dvojnasob :|
..iPhone5 64GB black..MacBook Pro 13" 2010..
Host
Host

Juramac | pon pro 20, 2010 9:00 am

A on je problem tam nastavit puvodni hlas ? V moznostech jsou dva hlasy - standartni a standartni (TTS) . :)

majkicz | pon pro 20, 2010 10:29 am

Re: NAVIGON [AppStore - Evropa $74.99, Vých.Evropa $64.99]

Logickou uvahou mi opravdu nedoslo, ze najednou jsou i rozdilne hlasy, kdyz Navigon poskytoval pro kazdy jazyk jeden hlas :P
Diky :!: , ten stary hlas se posloucha mnohem lepe...ten novy neni pro ten mikroreprak iPhonu proste stavenej :roll:
..iPhone5 64GB black..MacBook Pro 13" 2010..
Host
Host

mrazik | pon pro 20, 2010 11:03 am

Sorrac, za zaciatocnicku oatzku... mam Navigon(z AppStore za 59,99?) od vcera .... a ako citam, tak - neviem tu tie info najst.(urcite tu niekde su).
Ako zistim v iPhone4 ci mam aktualne mapy, ako zistim ci uz su nejake aktualizacie(co stoja) a ako ich dostanem do iPhonu ... dik za rady a trpezlivost

Uživatelský avatar dodulo | pon pro 20, 2010 11:07 am

vojdes do aplikacie AppStore ( updates ) v iPhone alebo v iTunes apps ---> updates ( dolu ) a vypluje ti tam kolko updatov aplikacii mas, ak mas aktualnu aplikaciu tak mas aktualne aj mapy, updaty su free, dokupuju sa iba doplnky 3D teren a live traffic

marseli | pon pro 20, 2010 11:30 am

a ty doplnky se strhavaji z ceho (uctu) ? kupoval jsem Navigona pres Gift card.
Senior uživatel
Senior uživatel

Juramac | pon pro 20, 2010 11:36 am

Ano, ty doplnky se strhnou z tveho uctu. Ale pozor, je mozne je koupit jen z prostredi aplikace v telefonu, ktery musi byt pripojeny pres wifi, v appstore je samostatne nenajdes. A v nasich koncinach bohuzel neni Traffic Live vyuzitelna - zatim , jen 3D teren.

marseli | pon pro 20, 2010 11:40 am

myslis z uctu(gift card) nebo musim mit normal ucet ? a druha vec, kdyz si toho navigona nahraju i do druheho iphona ( k bratrovi) tak se to musi u nej v tel. koupit znova ? nebo jen jednou jako vse. diky
Senior uživatel
Senior uživatel

Juramac | pon pro 20, 2010 11:47 am

Musis mit svuj ucet, nejlepe na US appstore, ktery musis mit alespon trochu nabity, aby bylo z ceho strhavat..... :) Jinak, pokud ma tvuj bratr iPhone sparovany s tvym pocitacem,s tvym iTunes , na kterem mas aplikaci stazenou, tak muze klidne applikaci sdilet. Pocet iPhonu neni omezeny. Jen ji ale nedostane nijak do sveho pocitace, vsechny updaty aplikace musi delat pres tvuj pocitac

marseli | pon pro 20, 2010 3:02 pm

On se prihlasi na muj ucet na svem PC a stahuje mnou koupene app a vse jde zdarma. Jen mi jde ted o to pokud ja zaplatim tu nadstavbu v Navigonu jestli i on muze stahnout na svem telefonu prihlaseneho na muj ucet.
Senior uživatel
Senior uživatel

venousek | pon pro 20, 2010 3:21 pm

NAVIGON [AppStore - Evropa $74.99, Vých.Evropa $64.99]

Jasně, pokud ma iPhone synchronizovaný s tvým účtem. Dá položku znovu koupi, zadá heslo a Navigon mu nabídne nové stažení bez platby.
Host
Host

gulii | úte pro 21, 2010 1:55 pm

Asi hloupý dotaz, ale wifi verze nemá GPS, že? Já, že jsem celkem zmatený z tohodle videa:

http://www.youtube.com/watch?v=GKT7XOImX5Y
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

ls8 | úte pro 21, 2010 1:56 pm

GPS má jenom iPad 3G, viz http://www.apple.com/ipad/specs/.

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Navigace pro iPhone