[*] NAVIGON

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých navigáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

ls8 | úte úno 22, 2011 2:08 pm

Re: [*] NAVIGON

Ten obrázek Budapešti: zelená šipka je centrum Budapešti, ale ta naplánovaná trasa jen nezajede do centra, spokojí se s tím, že protne hranici území města někde na okraji, což udělala. Sice to vypadá, že se trasa stáčí 10km před Budapeští, ale ve skutečnosti to místo už patří do území Budapešti. Město přece není jeden bod, je to celá plocha města. Totéž s tím Jičínem. Obchvat se nachází na území města Jičína, a to aplikaci stačí (správně) aby to vyhodnotila jako splnění podmínky "Cestovat přes Jičín".

Pokud chci projet opravdu konkrétním bodem, mám možnost specifikovat konkrétní adresu, nebo jen ulici, křižovatku dvou ulic, nebo na mapě vybrat konkrétní bod, nebo zadat GPS souřadnice. Případně zvolit bod zájmu z databáze nebo přes Google search. Takto zadaným bodem mě pak protáhne. Např.

Obrázek
It's what you do in the dark that puts you in the light.
Starý pes fóra :)

macuser | úte úno 22, 2011 2:25 pm

Ok, dekuji za vysvetleni.

Pantani | úte úno 22, 2011 3:31 pm

Golf píše:Už jenom třeba při sjetí z navržené trasy a hooodně tvrdošíjné trvání na vrácení se zpět (nebo napojení se na původní trasu úzkými uličkami) mě dost ničilo

Jestli mluvíš o Navigonu, tak já ten dojem měl kdysi taky, ale je pravda, že tam bylo opravdu mnoho možností jak se vrátit na původní trasu, tak jsem to bral jako náhodu. Když jsem ale teďka plánoval trasu, viděl jsem jasně, že ač jsem plánováním trasy už dávno mimo Navigonem navrhovaný směr, pořád se ve výpočtu trasy měl snahu vracet k trase jím navrhovaný a musel jsem fakt pozorně koukat, kudy pojedu. V opačným případě bych si docela zajel.

Nakonec jsem dojel tam, kam jsem chtěl, ale... Občas tu někde čtu takové to neuchopitelné, že TT je TT apod., tak to začínám možná chápat a jestli Navigon někdy opustím, tak to bude kvůli takovýmhle "drobnostem". Naneštěstí soudruzi u TT pořád ještě v CZ appstore nenabízejí celoevropskou verzi a býval bych ji potřeboval bo jsem jel až do DE (vím, že si můžu pomoct) a TT se stejným pokrytím je 2x dražší než jsem kupoval Navigon, takže aspoň drobná omluva :-(

edit: do Prahy jsem přijížděl po D11 a potřeboval jsem sjet na Černý most a k centru a pak po okruhu II. směr D5 a směr Ústí nad Labem/Děčín a DE. Jenže v Praze jsem minul sjezd a sjel jsem až na sídliště Černý most (jsou tam nějaký obchoďáky). To byl průšvih, protože jsem jel podle naprogramovaný trasy přes Route/New Route a on mě hnal zpátky k D11, protože jsem si tam já blbec dal nějakej průjezdní bod nebo co. Přitom je tam k té ulici do centra normálně silnice a bez problémů se to dá jedním semaforem projet... Musel jsem pak na silnici směr centrum zastavit a jeden ten průjezdní bod vyškrtnout. Až pak už navi netrvala na tom, že se musím vrátit a mohl jsem jet.
Menu v Navigonu je taky kapitola sama pro sebe, bo třeba zapnout/vypnout za jízdy noční režim je o ústa - v menu je font mrňavej, položky úzký a za jízdy nemám šanci se v tom orientovat, bo vypadají všechny úplně stejně.
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar Golf | úte úno 22, 2011 4:13 pm

Vypadá to sice jako reklama na TT ve vláknu o Navigonu, takové malé OT, ale když už se tu zase srovnává, tak proč ne :wink: A že v CZ AppStore není TT s celou Evropou, to je na pár facek pro toho, kdo o tom rozhoduje, bez pardónu... Cenová politika je zase něco jiného...

Jezdím takovou trasu celkem pravidelně (ale i jinde je to analogie), Navigon tam opravdu tvrdošíjně stále, po všechny verze co existují, trvá na nakompromisním návratu na původní trasu (cca 4x, 5x), a je mu jedno jakým způsobem. TT nabídne jednou návrat, ale pak ihned vypočítá nejlogičtější pokračování bez zaváhání, logicky. Je to možná v souladu s filozofií jenoduchého ovládání TT, i proto je v něm asi i možnost pouze jednoho průjezdního bodu, kdo ví... Někdy se sice víc průjezdních bodů hodí, ale ono to nastvení přes případný další zase tak složité není. Jinak se stačí kouknout do vlákna o Sygicu Auře, ten sjetí z trasy nezvládá ještě hůř než Navigon, a to se dá dočíst nejen na tomto fóru.

Do cíle dovede ve finiši každá navigace, a ne každý jich vystřídá tolik, a ne každý dokáže porovnávat a rozlišit, za co která může či nemůže. A když čtu někdy některé nářky a nadávání na tu či onu navigaci, tak se musím smát, protože v daném okamžiku se špatný signál či co se v tu chvíli děje, automaticky svede na navigaci jako takovou (ač by se např. při stejných povětrnostních podmínkách v daném okamžiku takhle zachovala jakákoliv jiná, zachycení dostatečného počtu satelitů není přece chyba aplikace, neaktualizace nebo dokonce i "přeaktualizace" map je dána i druhem použitých mapových podkladů a ne softem jako takovým). A že se liší algoritmusy výpočtu tras i při stejných mapách je také realita.
A o tom základním ovládání mrňavým fontem za jízdy, což samo sebou nedoporučuji ovládat za jízdy, ale kdo někdy nezhřeší?, jsem v porovnání navigací taky psal (přepnutí nočního či denního režimu je u TT jedno tapnutí na obrazovku a pak jenom druhé tapnutí do příslušného řádku, režim změněn)...

Takže závěrem - plno drobných vychytávek, efektů a fičur ještě neznamená, že to nejzákladnější, jednoduché navigování, zvládá dokonale na jedničku každá... Ale podle každý se dá někam dojet 8)
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Uživatelský avatar Pifík | čtv bře 24, 2011 9:49 pm

Oznamuje vám hlasová navigace pokyn (např. odbočení vpravo na křižovatce) i bezprostředně před samotným odbočením?
Já jsem teď dlouho Navigon nepoužíval, ale přišlo mi, že dříve mi oznamoval pokyn 2-3x v předstihu a pak bezprostředně před odbočením. Teď mi oznámí změnu směru jen předem (naposled cca 200-300m před změnou) a pak už mlčí...
Je možné, že se to od nějaké verze takto změnilo? Máte to tak stejně?
Obrázek iPhone 5c 16GB
Obrázek iPad (3rd gen.) 32GB
Obrázek Apple TV (3rd gen.)
Obrázek Mac mini 2009 2.26GHz 4GB RAM 64GB SSD
Host
Host

Cromoly | čtv bře 24, 2011 10:07 pm

Myslim ze to rika stylem za 200 metru sjedte vpravo na ulixi xxx a pak v tu chvili nyni sjedte vpravo

majkicz | čtv bře 24, 2011 11:03 pm

Ano, rika to i ve chvili odboceni. Treba dnes: po dvoustech metrech odbocte ostre vpravo.
Nyni odbocte ostre vpravo.

atp.
..iPhone5 64GB black..MacBook Pro 13" 2010..
Host
Host

macuser | čtv bře 24, 2011 11:08 pm

Ano, i me se zda, ze to rikavalo casteji - vickrat. Nyni to rekne ty metry a pak tesne pred odbocenim.

Uživatelský avatar Pifík | čtv bře 24, 2011 11:12 pm

Díky za odpověd, zítra to ještě pořádně vyzkouším, možná to byla posledně jen náhoda, že se ji nechtělo mluvit.
Obrázek iPhone 5c 16GB
Host
Host

majkicz | čtv bře 24, 2011 11:16 pm

Co me trapi mnohem vice, tak to je celkove zpomaleni snad vseho na 3GSu po updatu na iOS4.3. Navigon startuje bezne treba pul minuty oproti 10sec predtim :(
..iPhone5 64GB black..MacBook Pro 13" 2010..
Host
Host

Uživatelský avatar Pifík | čtv bře 24, 2011 11:34 pm

Na rychlost si stěžovat nemůžu. Teď jsem schválně měřil, za jak dlouho Navigon naběhne a naměřil jsem 7s.
Zkusil bych ho reinstalovat, případně restore iPhone, protože půl minuty není normální.
Obrázek iPhone 5c 16GB
Host
Host

rascall | ned bře 27, 2011 12:59 pm

zdravim, chcel by som sa spytat, ci ked si zakupim tuto navigaciu... a bude mi bezat na iphone pocas soferovania... ci nato potrebujem pripojenie na internet alebo ako to funguje.. ci to zere nejake data alebo mi ju staci zakupit a bude to vsetko co k tomu treba... pretoze nemam mobilny internet.. tak nech ma to financne nevycuca alebo ma to niekde nepripoji...

macuser | ned bře 27, 2011 1:03 pm

Pokud nemas mobilni internet, data si muzes omezit a nic te vycucavat nebude.

Navigace ma samozrejme mapove podklady offline a bezi offline. Pripojeni vyuzivaji jen nejake doplnkove sluzby - hledani Google, informace o trase apod.

rascall | ned bře 27, 2011 1:06 pm

Super, ďakujem za info ;)

sajmon___ | ned bře 27, 2011 4:02 pm

prosim vas, zakupil som si navigaciu NAVIGON Europa, je moznost vlozit slovensky / cesky jazyk ? Myslim ale hudbu, respektive komentovanie tej trasy, nemyslim texty.
Host
Host

ls8 | ned bře 27, 2011 4:05 pm

[*] NAVIGON

Navigon nastavuje jazyk podle jazyku systemu v iphonu.

macuser | ned bře 27, 2011 4:08 pm

Tak jak napsal ls8, s tim, ze po instalaci si zapni WiFi a stahne ti to text to speech pro ten jazyk, ktery mas nastaveny v menu. Teda aspon myslim, ze je i SK verze.

sajmon___ | ned bře 27, 2011 4:23 pm

Aha, oukej dík, ale text to speech mi to síce ponuklo, ale dal som "later" a teraz mi to okno nechce nabehnut. Da sa to niekde zapnut, aby sa ma to spytalo este raz?
Host
Host

macuser | ned bře 27, 2011 4:38 pm

Zkus vice, nastroje, popripade obnoveni nakupu. Pak uz me napada jen reinstalace.

appa | pát dub 08, 2011 10:32 am

prečo sa nedá v Navigone, ako jedna z možnosti, naplánovať trasa, v ktorej si uložím adresy napr. klientov v danom regióne, ktorý nepoznám a to tak, aby ma to automaticky (nehľadiac na to v akom poradí sú uložené jednotlivé body prejazdu v trase) navigovalo z miesta Štart k tomu najbližšiemu, ... ďalšiemu najbližšiemu, ....postupne až k tomu najvzdialenejšiemu bodu. Myslim, že pre navigáciu a to hociakú by to mala byť úplne ľahká vec.

ls8 | pát dub 08, 2011 10:33 am

Myslím že asi proto, že takovou funkci autoři aplikace nenaprogramovali?

Pantani | pát dub 08, 2011 10:47 am

appa: protože to v podstatě nikoho nezajímá, nikdo to nepotřebuje. Na TODO listu mají určitě daleko podstatnější věci a kdyby to byla tak moc chtěná funkce, tak to chce víc lidí a bude to mít větší prioritu. Podle mýho tohle nikdy v žádný navigaci nebude.
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar vrty | pát dub 08, 2011 2:13 pm

me to taky napadlo, zadam do navigace hala bala spousty bodu a navigace by me mohla vyhledat nejefektivnejsi cestu ze startu do cile. A kdyz by byl cil ve stejnem miste jako start, tak by to vyhodilo nejkratsi okruh..

Ok uznavam, ze je to takova funkce pro obchodaky a ridice zasilkovych sluzeb, ale myslim si, ze jich je docela dost a vzdycky jsem premyslel, jak ty zasilky rozvazi a jaka je priprava a jakou navigaci k tomu treba pouzivaji?
iPhone 5S 32GB | Watch Sport Grey | iPad Air 2 128GB | MacBook Pro Retina 15" 2014 512GB | Apple TV 1st
Host
Host

badys | pát dub 08, 2011 8:19 pm

Sorry můj první příspěvek a hned částečně OT.
Garmin 3970t, ten umí optimalizovat trasu tak, aby vytvořil logický kruh bez zbytečných zajížděk. Kdysi dávno tuto funkci sliboval do své navi i Dynavix (konkrétně tuším p. Prokeš bývalý šéf před rozpadem původní party), ale to tenkrát bylo určeno pro mobilní widle. Já jsem pak od nich odešel, tak nevím, ale asi tato funkce nebyla dodělána nikdy.
Navigon jsem používal 2 roky (PNA), ale tzv. funkce "trasa obchodního cestujícího" mne chyběla moc, proto teď jezdím na Garminu.
Host
Host

killerGBU | sob dub 09, 2011 1:23 pm

tohle tuším umělo i iGo. Kdy se do itineráře naházím několik adres a on logicky spočítá trasu s minimem zajížděk a vracení.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

richard2 | čtv dub 14, 2011 8:55 am

Na AppStore se konečně objevila aktualizace.
Velikost 1,87GB
iPhone 1.1.2 OOB -> HTC Diamond -> Asus P565 -> HTC TP2 -> iPhone 4 16GB -> iPhone 5 16GB -> BlackBerry Passport
iMac 21,5"
iPad 3 32GB 3G
Apple TV
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar vbruno | čtv dub 14, 2011 10:16 am

Nemůže tu někdo kdo tomu rozumí vysvětlit, co znamenají ty updaty u Navigonu? :-) Samozřejmě si to přeložím, ale nevím přesně o co jde, hlavně v praktickém použití, dík.
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::
iPhone expert
iPhone expert

bluetake | čtv dub 14, 2011 11:28 am

? All new NAVTEQ map data - A free map update for all users!
? Reality Scanner (iPhone 3GS, iPhone 4) - Augmented Reality based search for interesting places around your position.
? TrafficCheck - Traffic information for your route at a glance (only available in countries with Traffic Live).
? Truck and Camper navigation (available through In App Purchase).
? Integrated interacion with flinc Social Mobility Network.

Takze pro nas je zajimavy hlavne prvni bod- konecne nova aktualizace map. Dal pak je zde Reality Scaner, coz osobne nevim, k cemu je to dobre. Ale nekdo to mozna vyuzije. TrafficCheck se nas netyka,u nas neni dostupny, pak mod pro nakladaky. A posledni je provazanost se socialnimi sitemi, ktera se mne osobne netyka ,ale mozna jine potesi. :)

mrzic | čtv dub 14, 2011 11:49 am

Našel jsem obrázek Reality Scanneru, který vše vysvětluje.

Obrázek
MacBook Pro 2018 Touch Bar, macOS 10.15
iPhone X, iOS 13
Apple Watch 4 Nike+, watchOS 6
Apple TV4
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar vbruno | čtv dub 14, 2011 12:08 pm

Tak to vypadá určitě zajímavě :-) Jsem zvědavý jak pohodlné a užitečná to bude v praxi.
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::
iPhone expert
iPhone expert

mrzic | čtv dub 14, 2011 1:08 pm

Nová součást je Navigace pro nákladní automobily a karavany.
cena ?79.99
Chytrý asistent pro řidiče nákladních automobilů a karavanů.

Služba, která rozbuší srdce každého tiráka:
Pomocí navigace NAVIGON pro nákladní automobily a karavany nyní objedete překážky jako příliš nízké mosty nebo příliš úzké ulice. Najdete i užitečná důležitá místa, jako např. čerpací stanice vhodné pro nákladní automobily a karavany, sociální zařízení nebo také nákupní možnosti.

Vlastnosti:
-Speciální profil trasy pro nákladní automobil, dodávku a karavan
-Konfigurace profilu na základě délky, výšky, šířky, hmotnosti, přepravovaného nebezpečného nákladu, max. zatížení nápravy
-Zohlednění právních omezení, např. komunikace se zákazem jízdy pro nákladní automobily nebo karavany
-Časově závislá omezení
-Zobrazení speciálních důležitých míst

Navigace pro nákladní automobily a karavany je dostupná v následujících zemích: Rakousko, Belgie, Dánsko, Finsko, Francie, Německo, Irsko, Itálie, Norsko, Portugalsko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko, Velká Británie, Chorvatsko, Česká republika, Maďarsko, Nnizozemsko, Polsko, Slovensko, Slovinsko.

Důležitá místa (POI) se zobrazí v následujících zemích: Andorra, Rakousko, Belgie, Bulharsko, Bosna a Hercegovina, Bělorusko, Švýcarsko, Česká republika, Německo, Dánsko, Španělsko, Estonsko, Finsko, Francie, Velká Británie, Gibraltar, Řecko, Chorvatsko, Maďarsko, Irsko, Itálie, Lichtenštejnsko, Litva, Lucembursko, Lotyšsko, Monako, Moldavsko, Nizozemsko, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rumunsko, Rusko, San MArino, Slovensko, Švédsko, Turecko, Ukrajina.

Abyste mohli používat produkt Navigace pro nákladní automobily a karavany, musíte stáhnout 5.2 MB dat. Ke stažení dojde jen tehdy, je-li aktivní aplikace NAVIGON a iPhone má přístup k síti WLAN.
iPhone X, iOS 13
Apple TV4
iPhone expert
iPhone expert

Džanek | čtv dub 14, 2011 1:35 pm

V navigaci mají být nejnovější mapy, ale silnice, která je u nás už asi 8let, tam stále není. Teleatlas ji samozřejmě má.
Host
Host

14113 | čtv dub 14, 2011 2:13 pm

Ja jsem si nove silnice vsiml takze nejake zmeny tam jsou

ls8 | čtv dub 14, 2011 2:16 pm

Stále nelze zvolit český hlas, pokud mám iOS v angličtině. Prostě padlý na hlavu.

Pantani | čtv dub 14, 2011 2:18 pm

O víkendu budu určitě zkoušet, jestli náhodou neudělali něco s tvdošíjným trváním na Navigonem zvolené trase v případě mýho sjetí z původní trasy. Tajně totiž doufám, že to do ChangeLogu stydlivě nenapsali ;-)
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

14113 | čtv dub 14, 2011 2:23 pm

Uz jsem tu cetl nejake stiznosti na "tvdošíjným trváním" mi to prijde v pohode. Pocitam s tim ze kdyz spatne odboci tak me to tak dlouho tahne zpet dokud zvolena cesta neni kratci.. Mozna je to spatne mysleni ale ja to tak mam.

mrzic | čtv dub 14, 2011 2:35 pm

Objevili jste někde, kde se dá zapnout Reality Scanner? Prolézám menu a nemůžu to nikde najít.
iPhone X, iOS 13
Apple TV4
iPhone expert
iPhone expert

14113 | čtv dub 14, 2011 3:15 pm

hlavni nabidka -> dulezite misto -> reality scan

Uživatelský avatar Tea Racer | čtv dub 14, 2011 3:50 pm

To opet budu muset uplne vse z IP smazat, hudbu a video, stve mne že je treba skoro 5GB mista nebo vic pro update...
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...

Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.
Moderator fóra
Moderator fóra

macuser | čtv dub 14, 2011 3:53 pm

Ja jsem mel na iPhone 3GS 3,14 GB volneho a bez problemu. Ale u iPhone 3G mivam podobny problem.

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Navigace pro iPhone