[*] NAVIGON

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých navigáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

Superbobo75 | čtv dub 14, 2011 4:03 pm

Re: [*] NAVIGON

Mě stačilo ještě míň. Zjistil jsem totiž že když to prvně updatuju v itunes a teprve potom sesynchronizuju iphone tak se updatuje pres itunes i Navigon a uz to na me nic nerve, jako když to zkusim přimo přes wifi v iphone.

Uživatelský avatar Tea Racer | čtv dub 14, 2011 6:15 pm

Já Navigon vzdy pres IT a vzdy to řve že neni misto :(
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...

Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.
Moderator fóra
Moderator fóra

Baltik | čtv dub 14, 2011 8:07 pm

dneska jsem stahl (sleva + update rozhodl), a jen co se tyče zvuku tak když sem prve pustil tak sem nebyl připojenej na wifi, tak tam skočil puvodni. Pak sem se připojil, přehodil jazyk, stahla se čeština a pohoda.

Jinak skvěla! odezva a nedostatky ktere byli kritizovany při vydani je už opravdu pomálu co jsem koukal... Když srovnam s TT co jsem byl na dovolene minuli rok (kamoš měl na iPhonu) tak se musim mirně přiklonit na stranu Navigonu.. Zatim jen den testovani ale dost překvapil oproti TT kdy si dodnes pomatuju jak sem s nim prvni pulden zapasil v Německu :)

Superbobo75 | čtv dub 14, 2011 8:13 pm

Já mám také navigon jako základní navigaci, ale bohužel stále si nemůžu zvyknout na zobrazování navigace ve měste, kde se mnohokrát v tom zhluku nedokážu orientovat. Prostě ta debilní tlustá čára misto zvýrazněné aktuální cesty, to celé znepřehlední. Vždycky když se do takové situace dostanu, tak navigaci proklínám, u TT na Win mobilu se mi to někdy taky stalo, ale to bylo opravdu pomálu.

Uživatelský avatar Tea Racer | čtv dub 14, 2011 8:34 pm

2 Superbobo75: Hod sem screen, vubec nevim co myslis :-)
Jinak koukam novy update to zrychlil, jinak nestacilo ani 3GB volneho mista, musel jsem smazat z IP cely Navigon a pak znovu stahovat Panorama 3D view, bohuzel si to pak nepamatuje ulozene trasy, jine programy to umi :(

Moderator fóra
Moderator fóra

Pantani | čtv dub 14, 2011 9:22 pm

Za městem jsem to schválně zkusil pustit. Bydlím ve městě o 10k obyvatelích a šel jsem domů do města z vedlejší vesnice. Jediný, co mě ale vážně při spuštění navigování překvapilo, bylo to, že mě navi ukázala jakýsi "tachometr", kde ručička byla v zeleném (ne úplně na nule!). Chtěli mi tím naznačit, že doprava směrem do města bude celkem OK a něco takovýho tam asi bylo i napsaný - ale úplně jistě to nevím, bo tacháč za pár vteřin zmizel. Nedělám si iluze že by o u nás fungovalo (viz changelog výše), ale překvápko to bylo! :-D
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Superbobo75 | čtv dub 14, 2011 9:45 pm

Pantani: nějak jsem nepochopil co jsi původně zkoušel a kdy v jakém nastavení se ti zobrazil ten tachometr.

Pantani | pát dub 15, 2011 6:24 am

No šel jsem domů, tak jsem zkusil pustit tu navi, chtěl jsem jen zkusit, za jak dlouho se navi chytí na tom místě na GPS signál. Dal jsem navigovat domů a první, co jsem uviděl na displeji po odklepnutí trasy, byl ten "tachometr" říkající, že traffika bude na tej cestě v zeleným.
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar RadekD | pát dub 15, 2011 6:43 pm

Zatím nemám žádnou navigaci, asi koupím tedy Navigon :-) Koukám, že je teď jen za 60eur? :-) Chtěl jsem se jen zeptat, jak je to s aktualizacemi map apod. Např. u TT jsou mapy aktualizovany jen 2 roky.
iPhone 3G - 8GB black
iPhone 4 - 16GB black
iPhone 5S 16GB Silver - iOS 8.3
iPhone 6 - 16GB gold
iPad mini - 16GB wifi white
AppleTV 3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Pantani | ned dub 17, 2011 9:57 am

superbobo75: mám to vyfocený a dal bych to sem, ale nevím, jak se sem vkládaj obrázky. Je ale pravda, že ten tacháč jsem už viděl víckrát když jsem pustil navi a ta rafička je pořád na stejným místě (čemuž se nelze samozřejmě divit, když to u nás nemá fungovat)
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar Tea Racer | ned dub 17, 2011 10:19 am

No tak když to neumis tak je hod nekam jinam a dej sem odkaz.
Já to nikdy nezaznamenal, ale je pravda že jsem ji od updatu pouzil jen 2x :/

Moderator fóra
Moderator fóra

Pantani | ned dub 17, 2011 1:00 pm

Tady to je...
Obrázek
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar cicolably | ned dub 17, 2011 2:15 pm

hehe
mne to tiež naskočilo,pozeral som ako puk,asi to znamená,že na zvolenej ceste by nemal byť žiadny problém ak som to pochopil,ani nebol.
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB
Starý pes fóra :)

appa | ned dub 17, 2011 3:24 pm

dá sa naplánovať trasa na veľkom PC a potom to exportovať do Navigonu v iPhone ?

Uživatelský avatar burr0head | ned dub 17, 2011 4:34 pm

nevim jak vsude jinde, ale po updatu mi to ukazuje na ruznych mistech jinou povolenou rychlost, nez je skutecnost..pro priklad: Barrandovský kopec pred updatem 70km/h, ted po updatu 50km/h i kdyz je tam stale sedmdesatka..nekde maji soudruzi chybku..tech mist je vic, ale tohle je nejmarkatnejsi...
iPhone 4S iOS 7 ,Vodafoun

Uživatelský avatar Barberry.pha | ned dub 17, 2011 5:49 pm

To s tim tachometrem, to bude ta funkce traffic check,ktera jde vypnout nebo zapnout v nastaveni, asi to ukazuje jaka je prujezdnost a jake jsou komplikace na vami zvolene ceste, myslim ze je to jedna s novinek updatu ;)
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Moderator fóra
Moderator fóra

Pantani | ned dub 17, 2011 6:20 pm

u nás to stejně nefunguje, takže je to je jedno. Napadlo mě, že bych napsal někam navigonům ať se vyjádřej kdy to u nás bude, ale nenašel jsem žádnej správnej formulář na jejich webu. Ke zdržování týhle funkce pro nás nevidím důvod.
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar cicolably | ned dub 17, 2011 8:22 pm

HEHE tak som na to klikol ako sa to zaplo a treba to ešte kúpiť za 14,99? , su to live informácie ,ale CZ a SK tam chýba ,takže zasa nič.
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB

Superbobo75 | pon dub 18, 2011 8:50 am

Tak jsem vcera ve smeru zlin prerov a potom brno chtel navigaci vyhodit z okna, skoda ze to nebylo samostatne zarizeni, protoze by fakt letela. Nechapu proc nejsou v navigaci silnice ktere tam jsou uz nekolik let, ale jsou tam silnice ktery jeste neexistuji, viz rozestavena dalnice u kromerize. Jezdil jsem tam jak debil, protoze me to furt hnalo bud na dalnici ktera neexistuje, nebo na existujici dalnici na sjezd, ktery neni dokoncen. Mel jsem toho docela plny zuby.

apophys | úte dub 19, 2011 8:26 pm

Omlouvám se za "LAMA" otázku, ale jak přesně postupujete při updatu?
V itunes ani mobilu jsem to nenašel :oops:

Díky moc

Uživatelský avatar Barberry.pha | úte dub 19, 2011 9:59 pm

Kdyz mas app zakoupenou a ulozenou v itunes a najedes na leve strane na zalozku app, tak se ti ukazou vsechny app a dole je check for updates, kdyz na to kliknes tak se ti ukazi aktualizace, pripadne u te zalozky app se ti ukaze cislo kolik mas update aplikaci,
Pripadne pokud ten navigon mas v iphonu a najedes do app appstore tak se ti taky dole ukazou updaty.
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Moderator fóra
Moderator fóra

makovice | stř dub 20, 2011 12:01 pm

a jak jsi ho tam nahral? :D .... Resp. tam kde jsi ho instaloval. Takze klidne na PC ... iTunes -> Apps -> Check for Updates
iPhone 4S 32GB - 6.0b1, MacBook 13" Alu (SSD + HHD) - 10.7.3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Crafterr | čtv dub 21, 2011 2:28 pm

Ahoj, určitě to tady někde v těch 1000 příspěvkách bude, ale.. mam Ipod Touch 4G, nainstaloval sem Navigon 1.6 a nenajde mi to signal GPS. Zkoušel jsem vše co jsem tady vyčetl. Google maps funguje bez problémů... teda pokud Ipod Touch vůbec GPS má:-D díky
Host
Host

macuser | čtv dub 21, 2011 2:36 pm

OT: Ne, iPod touch nema GPS. Google Maps ti zrejme lokalizuje pozici pouze podle WiFi site.

Pantani | pát dub 22, 2011 8:40 am

Jel jsem včera v Brně od Olympie po D2 směrem do centra a chtěl jsem odbočit na dálnici D1 směr Praha. Už dřív se mi zdál Navigon ukecanej, ale to, co předvedl tam, to byl naprostej chaos. Je pravda, že je tam víc odboček a připojovací pruhy, ale kdybych to tam neznal, jsem jistě musel zabloudit pokud bych se jen spoléhal na něj. Jen co dořekl povel, začal říkat další a nezbývalo by mě, než se koukat na mapu. Doufám, že tohle v místech, který nebudu znát, nikdy nezažiju.
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

richard2 | pát dub 22, 2011 8:47 am

Přesně tak, tam je to mazec. Jenže na krátkém úseku moc odboček. Sjezd k nákupní zóně, odbočka vlevo na centrum, vpravo Olomouc a pak D1 Pha, no hrůza.
Taky to tam znám, takže jsem nezabloudil. Občas jsem na navigaci mrkl a obrázky řazení do pruhů ukazovaly správně, jen ten hlas nějak nestíhal
iPhone 1.1.2 OOB -> HTC Diamond -> Asus P565 -> HTC TP2 -> iPhone 4 16GB -> iPhone 5 16GB -> BlackBerry Passport
iMac 21,5"
iPad 3 32GB 3G
Apple TV
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Syrup | pon dub 25, 2011 4:40 pm

no tam je to masakr, to uznavam, ale jinak je snad logicky ze pojedu podle znacek, kterych je tam jako nakakano, nez abych cumel do mapy navigace, ne? ... zabloudit pri sjezdu z D2 na D1 to se snad ani neda :D
Host
Host

Shwollo | stř dub 27, 2011 8:21 pm

ako sa nastavuje ak chem ísť napr. z Bratislavy do Košíc cez Komárno napr.?
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar cicolably | stř dub 27, 2011 9:01 pm

ako sa ťa spýta spustiť navigaciu dole v pravo je viac a možeš pridať prejazdový bod,meniť trasu
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB

Uživatelský avatar Tea Racer | sob dub 30, 2011 4:24 pm

Dneska po jízdě po Praze mne zklamal :( Nejen že aplikace nabíhala asi 5minut ale pak se jako by sekla a hlasila že nema singál a pak chtela apple ID nevíte proč? Možna to dela od noveho updatu a hlavne znovu stáhnuti panorama 3D wiev, takže proste jsem ji nerozchodil, jako načetla pak trasu a hlasila nepřesnost třeba 300m a víc nic :( Nastaveni fungovalo program se neseká. Google mapy, every trail, HUD, ostatni aplikace okamzite fungovaly jen Navigon, ne? Nejaky tip? Vyhodil jsem tolik penez za neho a nyni je nepouzitelny, reset telefonu byl, zkousel jsem to pak i cestou asi 100km a nic :( Nevim jestli se poustet do reinatalu Navigonu protoze to chce mnoho mista a mam 3G 8GB, takže vsechny videa a hudba musí ven...

Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar tvosi | ned kvě 01, 2011 9:38 am

ja s nim na 3Gs ani na 4 nemam problem, ovsem i pome po poslednim update chce AppleID a je to docela otrava to pokazdy odklikavat :/

co se tyce tech zaseku, tak kvuli nim sem se 3Gcka zbavoval..je to proste pomaly a momentalne model, ktery vykonove proste nestaci a s tim asi nic neudelas
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Tea Racer | ned kvě 01, 2011 12:22 pm

2 Tvosi: ale já nemel s pomalosti s navigonem problém, aplikaci jsem pouzival relativne často a vse fungovalo jak má. Tohle je vylozene problem Navigonu bohužel, respektive asi posledniho updatu, ikdyž po nem jsem ji pouzil asi 3 a bez problemu, pak jsem opet stahl panorama 3D a nejsem si jist jetli po tom to už šlo. Předtím ano. 3G už díky novemu iOS apple odstrelil, nicméne to nemelo na Navigon vliv.

Moderator fóra
Moderator fóra

Džanek | pát kvě 06, 2011 7:05 am

Vyšel update, který řeší problém s appleID.
Host
Host

Freddy_cze | pát kvě 06, 2011 10:51 am

Dobrý den všem,
měl bych na Vás dotaz.. používám Navigon v nejnovější verzi ve svém iPhone 4 a v autě používám držák od TomTomu (původně byl pouze na 2G,3G,3GS), ale takovou tou úpravou jak se tam nalepí kus něčeho, funguje i se 4kou..v tom ale problém asi nebude :)

Můj dotaz. Dřív se mi to nestávalo, až teď, v poslední době.. když někam jedu, iPhone 4 je šíleně horkej a např. po půl hodině cesty, kdy ip4 naviguje a ještě navíc svítí sluníčko, tak se vypne jas displaye.. když pak vypnu navi a nechám ho odpočinout, jas zase naskočí...

Zkoušel jsem to i se sestry iPhone 4 a uplně ten stejný problém. Docela mi to vadí, že si člověk koupí navigaci a pak na ní nevidí :D:D

Mám ještě zakoupené ty 3D mapy.. ale že by to byl takovej záhul?

Máte někdo podobný problém? Díky moc

Pantani | pát kvě 06, 2011 10:58 am

Já bych řekl, že tenhle problém máme relativně všichni a už se toho popsalo o tomhle docela dost. Pokud máš připojenej např. na BT, nabíjíš, naviguje se, 3D mapy určitě taky nepřidaj, tak se zahřejvá a postupně si asi vypíná co sem u zlíbí. Osobně jsem tohle vyřešil tím, že mám držáček do průduchů ventilace a pouštím po cestě ventilaci a aspoň mýmu to stačí. Zkus třeba vypnout 3D jestli ti to pomůže...
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Freddy_cze | pát kvě 06, 2011 11:04 am

Díky za odpověď... myslel jsem si, že to bude asi globálnější problém, ale nikde jsem to tu nenašel.

Ještě jeden dotaz. Dělá to pouze Navigon nebo i jiné navigace?

Pantani | pát kvě 06, 2011 11:12 am

Není to věc navi, je to věc zátěže toho stroje. Hřát se začne, když budeš hrát náročnou hru, budeš mít puštěnou wifi kterou to bude komunikovat do ven protože budeš určo hrát online, bude to hrát zvuky a baterka se začne hřát.
Je pravda, že se mi nikdy nehřál tolik, že bych to musel jako ty řešit, ale já bych řekl, že se to stává a pár podobných ohlasů už tu opravdu myslím bylo. Je potřeba na to dát pozor a já bych se zapnutou navi na delší trase věnoval určitě pozornost chlazení. Nabíjení baterky počas jízdy je určitě taky důvodem k jejímu většímu zahřátí. Musíš to zkoušet.
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Gil | pát kvě 06, 2011 11:28 am

No dokud jsem neměl verzi 1.8 tak Navigon nehřál, nyní mám tu zkušenost s přehříváním poprvé na iP4+ Navigon 1.8 taky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Pantani | pát kvě 06, 2011 11:30 am

Hm, tak to vypadá, že to budu muset zejtra taky pořádně prozkoušet... :-(
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Freddy_cze | pát kvě 06, 2011 3:53 pm

Naprostej souhlas! Do verze 1.8.jsem neměl nejmenší problém!! Přehřívá se až od této verze!!!

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Navigace pro iPhone