[*] NAVIGON

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých navigáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

Uživatelský avatar cuting | stř črc 06, 2011 5:25 pm

Re: [*] NAVIGON

Tak ted jsem poněkud zmatený. Navigon používám asi 2 roky, ale dnes mne překvapilo, když se při navigování ztratila značka o povolené rychlosti vpravo nahoře ,Navigon vůbec neukazoval limity a ani neupozorňoval na překročení rychlosti v obci. Zkontroloval jsem nastavení, vše bylo nastavené správně. Tak jsem vše nastavené vypnul a znovu zapnul, nic. Zresetil jsem Navigon, nic. Tak jsem zresetil celý iPhone a opět nic. Značka povolené rychlosti i varování v nedohlednu a v nastavení přitom vše bylo v pořádku.... No nic, říkám si, tak mne alespoň nebudou ty hlášky pořád otravovat. Ale na druhou stranu mne to docela znervózňovalo, přecejen se mi nechce tady v Italii platit pokuty, ty jsou maličko dražší, než v česku.....A najednou bác, na jedné křižovatce značka naskočila a zase slyším známé "pozor" .... Aniž jsem se telefonu dotknul. :) Dobrý, jsem rád, ale stejně mi vrtá hlavou, jak je to možné. Stalo se to někomu z vás ? Znáte příčinu ?
 Apple hračky 
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

venousek | stř črc 06, 2011 6:52 pm

[*] NAVIGON

Příčina je jednoduchá - chybějící informace o max. povolené rychlosti v mapě...
Host
Host

Uživatelský avatar cuting | stř črc 06, 2011 7:14 pm

Tim to nebude, ta znacka na stejne trase z Alghera do Porto Tores po celou dobu vcera normalne byla , v kazde vesnicce na me Navigon kricel, ale dnes uz ne. Jel jsem dnes sam koupit do pristavu rodine vylet lodi , takze jsem jel stejnou cestou, jako vcera. No, ale hlavni je, ze ted uz to zase funguje. :)
 Apple hračky 
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

venousek | sob črc 23, 2011 10:48 am

[*] NAVIGON

Aktuálně zlevněna verze Europe na 69.95 EUR.
Host
Host

Barney.Stinson | pon srp 01, 2011 1:17 pm

Navigon jsem použil již několikrát jako normální navigaci v autě. Zatím jsem s tím byl nejdál v Německu a zatím mě nikdy nezklamala. Vždy jsem se dostal na místo kam jsem chtěl. Akorát se mi párkrát na chvíly stalo, že to nemohlo najít GPS signál, takže mě to hodilo do Simulace. Jinak můžu jenom doporučit. Doma mám ještě normální navigaci TomTom a tohle je podle mého názoru lepší. A hlavně to nikdy nezapomenete doma. :)

venousek | úte zář 06, 2011 5:38 am

[*] NAVIGON

Podle Facebooku Navigonu bude příští verze 2.0 již s novým uživatelským rozhraním, představeným teď na veletrhu IFA. Tato verze bude jako free update s novými mapami. Kromě toho bude možnost si jednorázově formou In-app purchase předplatit službu Fresh Maps, tedy čtvrtletní aktualizaci map tak, jak mají možnost uživatelé jejich PNA.
Host
Host

Pantani | úte zář 06, 2011 6:24 am

"... soon available" - tzn. minimálně někdy tak po novým roce :D Ale je možná lepší že nic rozumnýho neřeknou ať maj čas na vývoj
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

salko | úte zář 06, 2011 7:28 am

venousek píše:Tato verze bude jako free update s ...
Ani neviete, ako rád to počujem, resp. vidím napísané. CoPilot to riešil tak, že namiesto update v8 vydal nový software v9 a bolo ho treba nanovo kúpiť ako novú aplikáciu.
Host
Host

Uživatelský avatar Pifík | úte zář 06, 2011 7:31 am

Třeba to nebude trvat tak dlouho...

"The new versions of the apps will be released in the weeks following the IFA 2011. "

http://www.navigon.com:8080/portal/int/ ... phone.html
Obrázek iPhone 5c 16GB
Obrázek iPad (3rd gen.) 32GB
Obrázek Apple TV (3rd gen.)
Obrázek Mac mini 2009 2.26GHz 4GB RAM 64GB SSD
Host
Host

ls8 | úte zář 06, 2011 7:33 am

venousek píše:...bude možnost si jednorázově formou In-app purchase předplatit službu Fresh Maps, tedy čtvrtletní aktualizaci map tak, jak mají možnost uživatelé jejich PNA.

Takže aktualizace map už nebudou zdarma, ale budou se platit formou předplatného?

http://www.navigon.com/portal/int/uebernavigon/presse/artikel/110905_StrategySmartphone.html píše:NAVIGON introduces the next generation of smartphone navigation apps for various platforms: map updates, similar to the “NAVIGON FreshMaps” concept and “NAVIGON MyMaps” are therewith available for the first time, allowing users to update their maps regularly according to their individual needs. By separating the application and the map, updates can be downloaded faster. A new operating concept makes navigation even easier and more intuitive.

Takže mapy budou odděleny od aplikace. Aktualizace aplikace tedy budou možná zdarma, ale mapy se budou nejspíš kupovat a aktualizace předplácet samostatně. To je samozřejmě v zájmu uživatelů a díky tomu bude navigace "even easier and more intuitive". :%)
It's what you do in the dark that puts you in the light.
Starý pes fóra :)

venousek | úte zář 06, 2011 7:36 am

[*] NAVIGON

Jednou zaplatíš a budeš mít další mapy zdarma. Otázka je, jestli nafurt nebo třeba jen na dva roky...
Host
Host

ls8 | úte zář 06, 2011 7:37 am

Napořád jistě ne, v zájmu (každého) výrobce je kasírovat co nejčastěji. Dá se předpokládat, že na tento systém postupně najedou všichni výrobci navigací pro iOS, bylo jen otázkou času, kdy to přijde.

Pantani | úte zář 06, 2011 7:41 am

Jelikož bylo napsáno, že "bude možnost", tak si to nemyslím, spíš půjde o to, že když někdo chce častěji, zaplatí. V opačném případě budou aktualizace s aktualizacema map.

spekulace: já v tom ale vidím dál jeden precedens nebo "nebezpečnej" trend: postupně aktualizace map zmizí z updatů a bude se za ně platit. Firmy se toho chytnou jako možnosti výdělku a bude to!
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

salko | úte zář 06, 2011 7:47 am

ls8 píše:Takže aktualizace map už nebudou zdarma, ale budou se platit formou předplatného?

Z facebooku:
Every user gets the new app 2.0 as a free update incl. the right to download the latest NAVTEQ map data currently available. Users only need to download and carry around the maps that are currently needed. An integrated map manager allows the users to download and delete the maps on the iPhone as they like.
On top of this we will offer a one time In App Purchase option for "FreshMaps" which will provide new map updates on a quarter year basis.
Host
Host

Uživatelský avatar Pifík | úte zář 06, 2011 8:05 am

Chápu to tak, že aktualizace na v2.0 bude zdarma a bude obsahovat nové mapy.
Budoucí aktualizace map bude možné koupit vždy 1x za čtvrt roku přímo v aplikaci (in app) za nespecifikovanou částku. Takže nepůjde o předplatné, ale budu si kupovat jednorázové aktualizace...?

EDIT: Tak za jednorázový poplatek bude předplatné na 2 roky
"This allows users to download the latest map material for a minimum of two years for a one-off fee"
http://www.navigon.com:8080/portal/int/ ... phone.html
Obrázek iPhone 5c 16GB
Obrázek iPad (3rd gen.) 32GB
Obrázek Apple TV (3rd gen.)
Obrázek Mac mini 2009 2.26GHz 4GB RAM 64GB SSD
Host
Host

Uživatelský avatar Golf | úte zář 06, 2011 9:51 am

On se Navigon s aktualizacemi map nikdy moc nepřetrhnul oproti ostatním... Dopsud to bylo cca jednou ročně a teď si tu čtvrtletní aktualizaci (jinde zatím naprosto běžnou a zdarma) navíc ještě nechá zaplatit? Spíš je otázkou to, jak a případně kdy (pokud vůbec) zareaguje konkurence. Třeba se někde dočkáme i "konkurenčních výhod" (protože tímto zpoplatněním nějaké to procento uživatelů sáhne k ne zrovna legálním praktikám)...

Jinak dvouletá lhůta je, myslím, u nich asi jinak na aktualizace běžná.
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Uživatelský avatar dodulo | pát zář 23, 2011 7:40 am

takto bude vyzerat Navigon 2.0 pre iOS

Zobrazit video na http://youtu.be/vIy4eKTeTqU
Kód do fóra: [youtube]vIy4eKTeTqU[/youtube]

Návod na vkladanie videa do príspevkov

mam take zmiesane pocity, ale no uvidime :) ked si to clovek osaha sam
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak

ls8 | čtv říj 13, 2011 11:08 am

Další informace o chystané novince, nyní již pod hlavičkou Garminu, který Navigona před časem odkoupil.

http://www.engadget.com/2011/10/12/garm ... oid-lates/

Obrázek

Pantani | čtv říj 13, 2011 11:15 am

Navigon 2.0: proč né, nevypadá to na provní pohled úplně špatně

iOS5: nezkoušel někdo, kdo už upgradoval na iOS5, stávající verzi Navigonu? Funguje, nejsou s tím nějaký problémy?

edit: na iOS5 mi Navigon funguje bez problemu
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

venousek | čtv říj 20, 2011 3:50 pm

Jen rpo informaci - vyšla nová verze Navigonu pro Android, která by měla být funkčně totožná s verzí pro iOS. Uživatelé jsou skutečně nas*aní, protože Navigon z nové verze odstranil POI a chce za ně zaplatit dalších 10 EUR!
Takže updaty map jsou, jestli jsem dobře na Facebooku pochopil diskuzi, za 40 EUR (dočasně "v akci" za 30), dalších 10 za POI, atd...
Jestli to tak bude i na iOS, tak to bude celkem epic fail.
Host
Host

Ronin | čtv říj 20, 2011 4:55 pm

Na iOS aktualizaci prave stahuju, v popisu je napsano, ze zmensili backup do iCloudu a pro importovane POI, settings, history, favorites, travel book.
To je vse.
iPhone 3G 16GB od O2, fw 4.2.1, JB
iPhone 4 32GB od Vodafone, fw 6.0.1, nonJB
iPhone 5 64GB od Vodafone, fw 6.0.1, nonJB
Host
Host

Adlo | čtv říj 20, 2011 5:41 pm

To Ronin: Můžeš upřesnit odkud stahuješ aktualizaci? Všude vidím jen verzi 1.8.2
Host
Host

slezacekm | čtv říj 20, 2011 6:11 pm

v itunes je jen verze 1.8.2 a ani v iphonu se mui zadna aktualizace nanabizi

iPod Shuffle 2GB stříbrný 6th gen
Ipad Mini 16 GB WIFI iOS 7
Iphone4 16 GB iOS 7
MacBook Air 13' [2013] 1,3GHz Intel Core i5, 4 GB RAM, 128 SSD
Apple TV 3.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Pantani | pát říj 21, 2011 9:47 am

Ronin: ze kterýho appstoru to stahuješ?
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

ls8 | pát říj 21, 2011 10:16 am

Ronin píše:Na iOS aktualizaci prave stahuju, v popisu je napsano, ze zmensili backup do iCloudu a pro importovane POI, settings, history, favorites, travel book.
To je vse.

To je popis posledního updatu Sygicu, ne Navigonu.

venousek | pon říj 24, 2011 10:41 am

venousek píše:Navigon z nové verze odstranil POI a chce za ně zaplatit dalších 10 EUR!

Tak toto "nedorozumění" bylo podle Navigonu způsobeno chybou při instalaci, POI tedy nebude třeba dokupovat.

Akorát nechápu, jak chybou při instalaci může vzniknout situace, že si musíte nějakou funkci dokoupit...
Host
Host

ls8 | pon říj 24, 2011 10:49 am

"Podle Navigonu"? Kde to oznámili?

Uživatelský avatar tvosi | pon říj 24, 2011 10:51 am

uprimne, pokud zavede navigon tyto poplatky, tak u me jako navigace skoncil...radeji dam 100dolaru za tomtoma, nez zaplatit aktualizaci navigonu za tyto penize
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009
Moderator fóra
Moderator fóra

richard2 | pon říj 24, 2011 11:11 am

Upřimně, za kvalitní update zaplatím rád.
Já taky nepracuji zadarmo, tak nevím, proč bych to měl po někom jiném chtít.
iPhone 1.1.2 OOB -> HTC Diamond -> Asus P565 -> HTC TP2 -> iPhone 4 16GB -> iPhone 5 16GB -> BlackBerry Passport
iMac 21,5"
iPad 3 32GB 3G
Apple TV
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar Golf | pon říj 24, 2011 11:17 am

Nevím akorát, co má např. update map jedenkrát ročně společného s kvalitou (tady možná i s kvantitou, když je veřejným tajemstvím, že tam jsou kolikrát i "sezónní" cestičky), konkurence to samé (nové verze map) dělá 4x ročně... Naštěstí na tomto softu nejsem závislý :P
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

richard2 | pon říj 24, 2011 11:32 am

Jistě. Já tím myslel to, že budou aktualizace 4x ročně jako jsem to měl kdysi tuším na WM. Tam jsem si je předplácel na určité období. Na iPhone je to zdarma a aktualizace je sotva jednou do roka. Pokud budu mít pocit, že aktualizace nestojí za nic, nemám problém vyzkoušet jiný soft.
iPhone 1.1.2 OOB -> HTC Diamond -> Asus P565 -> HTC TP2 -> iPhone 4 16GB -> iPhone 5 16GB -> BlackBerry Passport
iMac 21,5"
iPad 3 32GB 3G
Apple TV
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar tvosi | pon říj 24, 2011 12:55 pm

ja nemam problem zaplatit za mapy, ale navigon me uz nekolikrat v posledni dobe vypekl s navigovanim a pokud bych mel zaplatit 40 dolaru za mapy, koupim radeji ten tomtom...
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009
Moderator fóra
Moderator fóra

Pantani | pon říj 24, 2011 1:11 pm

Já možná taky. Navíc, když TT začíná v ČR podporovat HD Traffic (ale zatím podle mýho nic pro iOS!! - aspoň zatím). Ale zatím asi spíš spekulujeme, že?
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

venousek | pon říj 24, 2011 1:21 pm

ls8: na facebooku v komentářích k oznámení nové verze, kde si lidi stěžovali na toto chování.
Host
Host

Uživatelský avatar Golf | pon říj 24, 2011 1:37 pm

Pantani píše:Já možná taky. Navíc, když TT začíná v ČR podporovat HD Traffic (ale zatím podle mýho nic pro iOS!! - aspoň zatím). Ale zatím asi spíš spekulujeme, že?

OT: koukni se do vlákna TT, jsou tam screeny HD Traffic přímo od mé maličkosti z dneška z verze EE, žádné spekulace, takže to je hodně ukvapený (a hlavně ničím nepodložený) závěr :wink:

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Pantani | pon říj 24, 2011 2:15 pm

Omlouvám se, ale vycházel jsem z toho, že v news mailu od TT o tomhle zmínka nebyla, ukazovali vše pouze na "velkých" navigacích, o iOS ani hláska.
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar Golf | pon říj 24, 2011 2:39 pm

tvosi píše:...ale navigon me uz nekolikrat v posledni dobe vypekl s navigovanim...

Tohle udělá dříve nebo později každá navigace, neznám jedinou, která by si tuhle "daň" někdy nevybrala (akorát je otázka, čím to bylo, někdy za to ani nemůže ani ona jako taková). Navigonu bych spíše vyčítal zbytečnou složitost a ze všech "normálních" navigací, přes relativně líbivou grafiku, nejhorší přehlednost v mapách a naprosto laxní aktualizaci map (zlepšení si nechají pak tedy zaplatit? akorát donutí lidi k JB a ...). Navíc vlastně i hřeší na to, že byli první - tedy určitý náskok - a jistou laxnost/lenost/setrvačnost uživatelů… Ještě bych měl i jiné výtky (za všechny - zvolené mapové poklady :roll: a z toho plynoucích problémů), ale tohle je asi to nejpodstanější. Bohužel to nevyváží ani určité klady (zase za všechny - kombinace čísel popisných a orientačních).

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Uživatelský avatar Petrt | pon říj 24, 2011 4:07 pm

"zbytecnou slozitost a nejhorsi prehlednost" ??
Asi jsem divnej, ale mne se zda ovladani velice jednoduche a intuivni a s prehlednosti nemam taky zadne problemy. Pred nakupem Navigonu jsem tehdy zkousel vsechny mobilni navigace a prave Nav se mi zdal nejlepsi.
iPhone Xs Silver Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad 2018 TV 2015
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Tea Racer | pon říj 24, 2011 4:16 pm

Me se zda Navigon naopak velmi prehledny. Ale tohle je hodne individualni.
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...

Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Golf | pon říj 24, 2011 5:43 pm

Tak s tím přesvědčením o přehlednosti žijte dál. Nikdo vám to nebere, co se týče vlastního ovládání, tam se dá ještě možná diskutovat. Soft s asi nejvíce funkcemi s sebou logicky nese určitou horší přehlednost v tom vlastním managementu. Viz tohle malé srovnání. Ale pokud chce někdo opravdové srovnání, tak ať si udělá obrázek sám...Je to můj názor podpořený něčím konkrétním, ne kecama a prvotními dojmy.

Podstatně hůře ovšem dopadne přehlednost grafiky map, tam už není moc o čem diskutovat, nadjezdy, podjezdy, tunely - tady a hlavně tady je to víc než výmluvné. Z tohohle pohledu se snad naprosto jedná o to nejhorší, co navigace ukazují :bad: Že by se podle toho vůbec nedalo jezdit netvrdím, ale je to každého volba čím si bude komplikovat orientaci při řízení auta.

Jenom jízda po Praze a názornost navigací v pruzích je celkem "poučná" - srovnání s TT. Aby jste neměli pocit, že tu psí hlavu nasazuji Navigonu sám - viewtopic.php?p=379147#p379147 - což je dost nešťasná vlastnost, jinak on sem dával ještě jedno srovnání při cestě na finančák a tam to taky vyznělo dost tristě. Tuhle primitivní funkci (znázornění tří tras? naprosté matení uživatele!) si Navigon taky může dát "někam", ale určitě není na chlubení :o

Kombinaci čísel popisných s orientačními nahradím v těch několika málo případech vyhledáním ve vestavěných mapách, výběr hudebního alba přímo z aplikace taky není rozhodující a nejdůležitější vlastností navigace, průjezdní body - tedy jejich větší množství - je taky něco, bez čeho se dá žít (oprava, tohle už konkurence zvládá také :wink: ). Polní a lesní cesty a stezky mě neberou, nejezdím tudy autem (preferuji rozumnou trasu po silnici). Kilometry mapy před sebou a i vedle sebe mi při řízení taky nechybí. 3D povrch, to je hodně velký výsměch realitě, a to včetně zkreslování poloměru (nebo spíš "narovnávání") zatáček.

Vlastní případná customizace (s JB i bez JB) je tady úplně pasé, o čemkoliv z oblasti především radarů či zvuků si může uživatel jenom nechat zdát. Ale to už je samozřemě individuální naprosto.

Většina těch normálních navigací je tedy z těch základních hledisek důležitých pro vlastní funkci navigací před Navigonem (za ním je dle mého snad jen už Sygic), ten je převyšuje vlastně jen tou "výbavou".
Naposledy upravil Golf dne úte říj 25, 2011 6:45 am, celkově upraveno 1

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší