[*] NAVIGON

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých navigáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

Uživatelský avatar Tea Racer | pon říj 24, 2011 7:37 pm

Re: [*] NAVIGON

Dyt jo Golfe, ty si žij ve svém světě a nám nech ten nás. Ona každa navigace má slabé místo a když bude každy chtit tak najde misto kde jinou navigaci ztrapni, jinde to je naopak...
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...

Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Petrt | úte říj 25, 2011 3:52 pm

Golfe, tvé porovnání jsem tehdy četl a samozřejmě jsem jím byl také ovlivněn při rozhodování za co vyhodit skoro 2000Kč - za což ti patří dík. Na druhou stranu jsem s Navigonem projel půl Evropy a nikdy jsem neměl problém se špatnou trasou, nejednoznačností či blouděním. Např. v Praze se vůbec neorientuji a spoléhám se tam jen a pouze na Navigona - nikdy žádný problém (tedy ano, v době iP3G a jeho mizerného GPS). To že mi TT ukáže průjezd křižovatkou "reálněji" je pěkné, ale pro mě je hlavní, že slyším "za xx metrů zahněte doprava", protože v cizím prostředí na navigaci až tak nekoukám a spíše ji poslouchám.

A to zda mi najde méně výhodnější trasu nepoznám - navigaci používám tam, kde to neznám, tj. nemohu posoudit, zda existuje lepší cesta (na lesní cesty ani přes sídliště mě nikdy netahal).
iPhone Xs Silver Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad 2018 TV 2015
iPhone expert
iPhone expert

slezacekm | úte říj 25, 2011 4:56 pm

Golfe, velmi rad ctu tvoje recenze a hlavne ten "tvuj specialni" styl!!! fakt si myslim, ze vis, o cem mluvis. na druhou stranu jsem do doby, nez jsem si to vsechno precetl byl naprosto spokojeny se svym NAVIGONEM, ktery me vzdy dovedl do cile (ze to obcas byly nervy jako svina je kapitola druha). ted tady zjistuju, co vsechno ten muj navigon neumi a kde dela chyby a ze je to vlastne nanic. v realu mi to neprijde tak horke. jasne, ze je co vylepsovat. prijde mi, ze se ted do navigonu navazi celkem vic lidi. jenze zbytecne penize na testovani ostatnich navigaci asi moc lidi nema ze? a existuje tedy nejlepsi navigace?? kterou si tedy koupit?
treba za tyden se objevi dira treba u TT.
ale jen tak dal!!!!

iPod Shuffle 2GB stříbrný 6th gen
Ipad Mini 16 GB WIFI iOS 7
Iphone4 16 GB iOS 7
MacBook Air 13' [2013] 1,3GHz Intel Core i5, 4 GB RAM, 128 SSD
Apple TV 3.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar SteveJSF | úte říj 25, 2011 5:05 pm

[*] NAVIGON

Ja mam taky Navigon a problemy s nim nemam. Rozhodne neplanuju kupovat neco jineho, ono nic neni dokonale a uz vubec ne pro kazdeho.
Několik iPhonů, iPadů, MacBooků, Time Capsule, Apple TV, iPod Nano, AR.Drone...
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar CooLajz | úte říj 25, 2011 6:27 pm

[*] NAVIGON

Je fakt ze ja mam TomTom, Sygic, Navigon i Dynavix, ale jezdim jen podle Navigonu. Asi sem si na neho nejvic zvyknul. Akorat mne obcas nastve ze mne tahne na polnacku :)

Ale ted diky HD Traffic pro CR zkousim prejit na TomTom.
OpenFeint, Plus, GameCenter ID: CooLajz
Host
Host

Superbobo75 | úte říj 25, 2011 6:55 pm

Souhlasí s Golfem. Jako první navigaci jsem si do iphone koupil navigon, neb ji každý vychvaloval - dřiv jsem ještě v MDA používal TT. Ale jak jedu do většího města, kde jsou nadjezdy podjezdy, několikaproudy, tak jsem se naučil používat IGO Primo které bylo v akci, a které je jednoznačně přehlednější. Samozdrějmě má taky své mouchy, které když maji zrovna svůj den, tak vzteky přecházím k Navigonu :)
Je ale pravdou že do ciziny mám jen ten navigon, protože tam mam celou evropu. Igo jen CŘ a SR, a v zahraničí jsem s ní žádný problém neměl, nebo si to nepamatuju.
Nejsem typ který věří všemu co navigace říká, musím si to průběžně vizuálně kontrolovat.

Uživatelský avatar cuting | úte říj 25, 2011 7:21 pm

Jsem na tom podobně. Doma jezdím podle Dynavixu a venku podle Navigonu. Zkoušel jsem i TT, ale nějak jsem si na něj nezvyknul. Ale nároky jsou vždy individuální . Nepoužívám navigaci často, jen sporadicky a až na několik málo drobností jsem spokojený. I když i mne už Navigon protáhl lesem a po polní cestě. :) I venku.
 Apple hračky 
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar Maki | stř říj 26, 2011 7:09 am

Tak si dejte v Navigonu mistni a ucelove komunikace zakazat a nebudete jezdit po polnich cestach.
Host
Host

Uživatelský avatar Golf | stř říj 26, 2011 7:23 am

Tea Racer píše:Dyt jo Golfe, ty si žij ve svém světě a nám nech ten nás. Ona každa navigace má slabé místo a když bude každy chtit tak najde misto kde jinou navigaci ztrapni, jinde to je naopak...

Tak pokud jsi toho názoru, že ti beru tvůj svět, tak to mě opravdu mrzí a doporučuji ti si to pořádně přečíst... Jasně píšu, že je věc každého, co bude či nebude používat. A ani nikoho nenabádám, aby Navigon vyhodil a že se podle něj nedá jezdit. Jenom jsem na rozdíl od "někoho" své tvrzení o nejhorší (především grafické) přehlednosti opřel o názorné porovnání screenshotů z jiných navigací, které je víc než tisíce slov...

Já sám používám TT a sem tam Dynavix, ovšem to mi nebrání např. uznat ten fakt, že iGO a jeho navigace v pruzích a návěstní cedule můžou být pro všechny ostatní příkladem toho, jak by to mělo fungovat, Navigon pro iDevice že je nejvybavenější software v této oblasti a že TT je oproti ostatním graficky primitivnější a jednodušeji vybavený... Fakt, že každou navigaci jsem schopen na něčem nachytat a že žádná není stoprocentní, to už jsem tu psal sám několikrát a hodně dávno, už v iPhoním navigačním pravěku :wink:

Maki > a to nás máš za blbce? Možná to tak nastavené někdo opravdu nemá, faktem ale je to, že to pomůže pouze částečně (to by muset NavTeq ty polní a lesní cesty označit jako nezpevněné, místní, účelové a nenechat jim status jiných silnic).
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Uživatelský avatar Barberry.pha | stř říj 26, 2011 7:35 am

Tim ze mam, jak napsal Maki, zakazane mistni a ucelove komunikace, tak nemam asi problem, nevim co vsichni maji ze je spatne s ukazovanim pruhu atd, minule jsem ho musel nutne zapnout v Hradci a vyvedl me naprosto bez problemu a ukazovani do ktereho pruhy si mam najet bylo taky v pohode, tak samo i pri jizde po Praze, kdyz jsem ho zkousel nebo jel nekam kde ro 100% neznam.
Kdyz nekam jedu dal a poprve, tak se stejne vzdy podivam do mapy na pripadne cesty, vyberu si tu kterou si myslim ze bude nejlepsi, hodim to Navigonu a s tech 3 co mi nabidne je, vzdy jedna ta kterou chci jet, jenom nekdy misto oprimalni zvolim krasna, nejezdim tupe podle navigace ale mam ji doplneni a zatim to 100% funguje.
Jinak ta moznost vyberu ze tri tras pred zahajenim navigovani mimmax vyhovuje, jeste kdyz si muzu prohlednout kudy ta cesta vede.
Vyhral jsem Dynavix a zkousel jsem ho, jsem uz asi moc zvykly na ten Navigon, nelibilo se mi prostredi, po zadani adresy to zacne navigovat a ani nevim kudy, takze prekvapka budou na ceste a poslouchat lisku vice mez 10 minut, poleti s okna.
At si kazdy jezdi podle ceho chce, me Navigon vyhovuje a jsem na neho zvykly, kdyz nekam jedu zjistim si trasu stejne drive a pak jako pomocnik nezklame, a kdyz ho musim rychle zapnout kdyz neco objizdim a nevim 100% kudy, tak taky nezklamal.

A nebo budu muset zacit jezdit vice s navigaci abych na to taky prisel :D
Kazdy ma vzdy svuj pohled na vec, kazdemu vyhovuje neco jineho a ne kazdy ma na vyhazovani za dalsi navigace aby mohl porovnavat a zvyk je zelezna kosile ;)
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Tea Racer | stř říj 26, 2011 7:59 am

Golf píše:Tak pokud jsi toho názoru, že ti beru tvůj svět, tak to mě opravdu mrzí a doporučuji ti si to pořádně přečíst... Jasně píšu, že je věc každého, co bude či nebude používat. A ani nikoho nenabádám, aby Navigon vyhodil a že se podle něj nedá jezdit. Jenom jsem na rozdíl od "někoho" své tvrzení o nejhorší (především grafické) přehlednosti opřel o názorné porovnání screenshotů z jiných navigací, které je víc než tisíce slov...

Já sám používám TT a sem tam Dynavix, ovšem to mi nebrání např. uznat ten fakt, že iGO a jeho navigace v pruzích a návěstní cedule můžou být pro všechny ostatní příkladem toho, jak by to mělo fungovat, Navigon pro iDevice že je nejvybavenější software v této oblasti a že TT je oproti ostatním graficky primitivnější a jednodušeji vybavený... Fakt, že každou navigaci jsem schopen na něčem nachytat a že žádná není stoprocentní, to už jsem tu psal sám několikrát a hodně dávno, už v iPhoním navigačním pravěku :wink:

Maki > a to nás máš za blbce? Možná to tak nastavené někdo opravdu nemá, faktem ale je to, že to pomůže pouze částečně (to by muset NavTeq ty polní a lesní cesty označit jako nezpevněné, místní, účelové a nenechat jim status jiných silnic).

Ne neprekrucuj to prosím. Jen to vidíš proste jinak. I to porovnání, je vec uhlu pohledu. Kde se nevyznám já se vyznas ty dle navigace a jeji prehlednosti. A kde se Tobe to zda prehledné tak me naopak zmatek. Hodne prave do toho promítas sve subjektivní pohledy. Já te nechtel nijak napadat, jen mám pravo na svuj vlastni nazor. Tak proto ho říkám. Když Rekne Golf je to neprehledné, my s tim nemusíme prece souhlasit...

Moderator fóra
Moderator fóra

Pantani | stř říj 26, 2011 8:03 am

Maki píše:Tak si dejte v Navigonu mistni a ucelove komunikace zakazat a nebudete jezdit po polnich cestach.

Kde? :shock: Kdybych věděl, že to jde tak už jsem to dávno zakázal! :(
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar Golf | stř říj 26, 2011 8:16 am

Možnosti > Profil trasy > Místní a účelové komunikace - povolit/zakázat

V tomto vláknu o tom byla už párkrát zmínka, není to ale stoprocentní jistota stejně...
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Uživatelský avatar Maki | stř říj 26, 2011 8:18 am

vice, moznosti, profil trasy
Host
Host

Uživatelský avatar Golf | stř říj 26, 2011 8:47 am

Tea Racer píše:..... Když Rekne Golf je to neprehledné, my s tim nemusíme prece souhlasit...

To po tobě ani nikdo nechce. Jenom jsem si dovolil obrázkové srovnání a taky to píšu, že si každý ten verdikt musí udělat sám. Jako v případě např. viz níže barberry.pha a jeho spokojenost se zobrazením tří tras.
barberry.pha píše:.....Jinak ta moznost vyberu ze tri tras pred zahajenim navigovani mimmax vyhovuje, jeste kdyz si muzu prohlednout kudy ta cesta vede.......a zvyk je zelezna kosile ;)

Skutečnost? Tady je ta názornost, nebo jak uvádíš - překrucování, jiný úhel pohledu - v praxi (stejná funkce na dvou navigacích, obrázky podle kterých samo souhlasit nemusíš :o )...
Obrázek Obrázek

Nutno ale kriticky podotknout, že třeba tohle v TT není. Ale i jiné navigace to porovnání tras mají přehlednější než Navigon.

:beer:

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Uživatelský avatar CooLajz | stř říj 26, 2011 12:52 pm

Maki píše:Tak si dejte v Navigonu mistni a ucelove komunikace zakazat a nebudete jezdit po polnich cestach.

Jenze to prave obcas budes i kdyz to vypnes. Kdybych si to nechal zapnuty tak to neberu jako chybu navigace. Bohuzel i pres to uz jsem parkrat byl taze na pole atd :(
OpenFeint, Plus, GameCenter ID: CooLajz
Host
Host

venousek | čtv říj 27, 2011 1:19 pm

[*] NAVIGON

Asi to tu v těch hádkách zanikne, ale verze 2.0 pro iPhone bude dostupná v listopadu.
Host
Host

Pantani | čtv říj 27, 2011 1:29 pm

Zdroj?
Třeba bude i líp navigovat a vyhejbat se polňačkám.

Golf: uznávám, že v TT je ten náhled trasy určitě lepší, to co má N je v prvotním náhledu slitý a je to k ničemu. Nikdy jsem ale neměl problém si to zvětšit a pak se v tom už zorientuju. Naproti tomu výběr alternativní trasy jak předváděl svého času TT (aktuálně nevím jak to je, nepoužívám) mě nevyhovovalo vůbec. Je to holt podle vkusu každého soudruha. Navigonní "navigování" po polňačkách mi přijde jako výrazně větší průšvih. No flame!
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

venousek | čtv říj 27, 2011 2:18 pm

[*] NAVIGON

Pantani: Oficiální FB stránka Navigonu.
Host
Host

Uživatelský avatar Golf | čtv říj 27, 2011 2:37 pm

Pantani píše:...... uznávám, že v TT je ten náhled trasy určitě lepší, to co má N je v prvotním náhledu slitý a je to k ničemu.. ..Navigonní "navigování" po polňačkách mi přijde jako výrazně větší průšvih......

Ten druhý náhled je iGO :wink: Pod tím píšu, že TT něco podobného ani nemá (a nemám problém s kritikou ani své oblíbené navigace :x ). V těch "polňačkách" máš pravdu, ale tady šlo o míru přehlednosti ve srovnání vůči "zbytku světa"...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Uživatelský avatar mikis.m.s | pát lis 04, 2011 2:35 pm

Ahoj, neví nekdo jak zakazat v navigonu placene useky? Hlavně teda prazsky okruh proc si navigon mysli ze je to neplaceny usek? Neda se to treba nejak upravit prepsanim neceho v navigonu nebo upravenim primo mapy CR? Budu rad za jakoukoliv informaci jak prinutit navigon aby me nebedl po prazskem okruhu..,
iPhone 7 128GB Black, iOS 10.4 nonJB O2
iPad Pro 10,5 64GB LTE Silver iOS 11.3.1 nonJB T-Mobile 10GB
Apple TV 4K 64GB, tvOS 11 with Kodi
PC 8700K 5,2GHz, SSD 960 Pro 1TB + HDD 2TB, DDR4 32GB, GTX 1080Ti EVGA Hybrid
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar Petrt | pát lis 04, 2011 4:49 pm

Vice-moznosti-profil trasy
Tam si zablokuj dalnice nebo mytne silnice.

Problem muze byt ten, ze do nedavna byly dalnice kolem mest (jako soucast mestskeho okruhu) zdarma a Navigon nemusi byt o teto novince informovan...

PS: aby me Navigon nenavigoval po dalnici kolem Brna (drive usek zdarma), tak jsem musel zablokovat dalnice. Mytne silnice na to vliv nemaji.
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar mikis.m.s | pát lis 04, 2011 7:46 pm

Mám samozřejmě zablokované dálnive i mýtné silnice... Ale po okruhu me vede porad a porad ostatne pokusim se udelat screen.

Edit: Přikádám screeny obrazovky:
Obrázek
I přes to, že mám vše zakázané a trasu jako nejkratší mi všechny trasy nabídne pouze přes Okruh. Byl bych opravdu moc vděčnej za jakoukoliv pomoc!!!
iPhone 7 128GB Black, iOS 10.4 nonJB O2
iPad Pro 10,5 64GB LTE Silver iOS 11.3.1 nonJB T-Mobile 10GB
Apple TV 4K 64GB, tvOS 11 with Kodi
PC 8700K 5,2GHz, SSD 960 Pro 1TB + HDD 2TB, DDR4 32GB, GTX 1080Ti EVGA Hybrid
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar Petrt | sob lis 05, 2011 9:55 am

OT: pokud jde o ten nový jižní obchvat Prahy, tak podle mojich zkušeností o něm Navigon neví (či jen částečně). V některých částech mi ukazoval, že jedu po původní silnici (tam kde asi byla) a v jiných ale správně udával tunely a sjezdy (ty přitom ještě nejsou ani otevřeny a pracuje se na nich). Podle mého ti pomůže jen mapový update. Pokud má Navigon nějaký uživatelský feedback, tak bych mu napsal a oznámil to.
iPhone expert
iPhone expert

mrzic | stř lis 16, 2011 12:52 pm

Mám problém s Panorama View 3D. Zobrazuje se mi takto
Obrázek

Pokud ho vypnu a zapnu jen 3D, je vše v pořádku
Obrázek

Zkusil jsem Panorama View 3D odinstalovat, restartovat iPhone, znovu nainstalovat a situace je stejná.
Dříve jsem používal iPhone 4 a tam se Panorama View 3D zobrazovalo v pořádku. Teď jsem mám iPhone 4s. Instalaci jsem prováděl na čistý iPhone, žádnou obnovu ze zálohy.
Nenapadá Vás, kde by mohla být chyba?
MacBook Pro 2018 Touch Bar, macOS 10.15
iPhone X, iOS 13
Apple Watch 4 Nike+, watchOS 6
Apple TV4
iPhone expert
iPhone expert

venousek | stř lis 16, 2011 3:35 pm

[*] NAVIGON

Je to chyba iPhone 4s, o které Navigon ví. V updatu, co vyjde v listopadu to bude opravené.
Host
Host

mrzic | stř lis 16, 2011 5:20 pm

[*] NAVIGON

venousek: Děkuji za info.
iPhone X, iOS 13
Apple TV4
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar shimie | čtv lis 17, 2011 9:22 am

Je tu novy update 2.0, + akciova cena 59,99€.

Obrázek
Naposledy upravil shimie dne čtv lis 17, 2011 1:41 pm, celkově upraveno 3
iPhone X black - 64GB
iPhone 6 - 64GB
iPad Air - 16GB
iMac 27" 3.2GHz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Honzam | čtv lis 17, 2011 9:42 am

Velikost NAVIGON je nyni 45MB...v aplikaci si muzete nove stahnout mapy jednotlive podle statu...
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar GinBook | čtv lis 17, 2011 10:24 am

A taky si můžete čtvrtletně zakoupit aktualizace map za 15Euro. Hmm

Vidim to tak max. 1x do roka před dovolenou.
Po zkušenostech z aktualností map v Navigonu jsem vyučen.

Dálnice, které se otevřou za půl roku jsou již zakreslené a naopak ty které jsou otevřené na ty se půl roku čeká až se objeví v mapách. Příklady okolo Ostravy a moravská křižovatka směr Přerov a dolů Zlín.

A teď by mě zajímalo, jestli po update na v2.0 jsou již mapy aktualizované nebo mapy jsou z posledního update a to 25.5.2011 a je nový jen design programu.

Jediná výhoda mě teď snad napadá, že nemusím stahovat všechny mapy zaroveň, ale jenom ty které mě zajímají. A tím ušetřím místo v paměti.

Jinak se spíše jedná o podstrčené zdražení a tahání peněz z lidí za aktualizace map zabalené do nového designu.
Host
Host

Uživatelský avatar Tea Racer | čtv lis 17, 2011 11:12 am

Me to aktualizaci nenabidlo, zkousel jsem to ted. Jestli se to da stahovat dle statu, tak to je parada! Jinak to bylo hode velke :-)

Moderator fóra
Moderator fóra

Pantani | čtv lis 17, 2011 11:22 am

Me to update nabidlo jak v iPadu, tak v iPhonu, probehlo OK a funguje.
Novinka: je to jeste ukecanejsi nez bylo - rika to i cisla silnic po kterych mate jet :))
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar tvosi | čtv lis 17, 2011 11:31 am

to uz rikala i predtim, ale me spis vubec nemluvi...

edit: tak uz mluvi :D
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Barberry.pha | čtv lis 17, 2011 11:40 am

Tak stazeno a za me osobne se mi novy desing libi ;) ovladani mi prijde lepsi a intuitivnejsi a vyjizdeni nabidek ale lista v ios5 je pekne ;)
Jako plus vidim moznost si stahnout vybrane mapy a nemuset mit v iphonu celou evropu, momentalne mam CZ,SK,PL,DE,AU a potrebne soubory a navigon ma necelych 700MB ;)
Jedine co bylo ze po instalaci jsem asi dvakrat musel Navigon znovu zapnout nez se mapy nacetly.

Jenom se zeptam zdali ta funkce Mobile Alert Live ja vyuzitelna i v u nas, koukal jsem ze se za to plati 0.79 euro mesicne, asi to pak pujde nejak pres itunes vypnout jako jinaci predplatne ze?
Manual iPhone
Moderator fóra
Moderator fóra

branok | čtv lis 17, 2011 11:41 am

Nemyslim si, ze je to podstrcene zdrazenie a tahanie penazi (GinBook), pokial viem, update map raz rocne budes mat aj tak, zadarmo. Ak potrebujes mat mapy aktualnejsie, doplatis 15 EUR rocne. Hadam necakas, ze autori navigacii budu podporovat update map zadarmo do konca tvojho zivota? Navigon to mal zadarmo myslim viac ako 2 roky, teraz presiel na tento (ciastocne) plateny model. Na podobny model budu musiet prejst aj dalsi vyrobcovia. Porovnaj si to s cenou navigacii v obchodoch, tam mas v cene (ovela vyssej, aj ked platis samozrejme aj za hardver) tiez len niekolkorocnu podporu updatu map.

Ten download map "len to, co potrebujes" je skvely, tak to malo byt od zaciatku, a nie tahat 2 GB aplikaciu. ;)

Z mojho pohladu je skor pruser to, ze mi novy update asi vymazal Favourites ulozene miesta ... :( Stalo sa to aj vam?
MacBook Pro, iPhone 5S, iPhone 4 FW 7.0.3 NonJB, iPhone 2G FW 3.1.3 JB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Barberry.pha | čtv lis 17, 2011 11:47 am

Ty favorite mista a historii, pripadne adresu Home, se mi objevila asi po tom tretim znovu zapnutim.

Jinak tedka pocitam ze tam jsou mapy s 3Q/2011, takze pokud bych chtel za pul roku novejsi mapy tak to muze udelat za tech 15euro, a nebo dejme tomu za rok vydaji zase update kde budou mapy napr 3Q/2012, ale jestli to bude free nebo placene se tedka asi nevi ...
Manual iPhone
Moderator fóra
Moderator fóra

mrzic | čtv lis 17, 2011 12:14 pm

venousek píše:Je to chyba iPhone 4s, o které Navigon ví. V updatu, co vyjde v listopadu to bude opravené.

Panorama View 3D už funguje na iPhone 4s
iPhone X, iOS 13
Apple TV4
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar GinBook | čtv lis 17, 2011 12:37 pm

To: Branok

Napsal jsem to jako svuj nazor.
Jinak chapu, že chce Navigon nějaký to Euro za mapy.
Host
Host

branok | čtv lis 17, 2011 12:54 pm

Ano, Favourites sa pri druhom spusteni uz zobrazili spravne. Uf, odlahlo mi ... ;) Celkove sa mi nove UI paci viac, aj ergonomicky je lepsie pripravene na manipulaciu (velke buttony).
MacBook Pro, iPhone 5S, iPhone 4 FW 7.0.3 NonJB, iPhone 2G FW 3.1.3 JB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Petrt | čtv lis 17, 2011 1:09 pm

branok píše:Hadam necakas, ze autori navigacii budu podporovat update map zadarmo do konca tvojho zivota?

Ano čekám. Při nákupu aplikace (která levná nebyla) nebylo nikde uvedeno, že po nějaké době dojde k zpoplatnění mapových podkladů. A omlouvám se, že jsem navyklý na chování ostatních aplikací z iOS (tj. jednou zaplať a aktualizuj do aleluja).
Mimochodem, běžně lze koupit navigace s doživotní aktualizací map.

(ps: ať to nevyzní tak agresivně, tak uznávám, že aktualizace map zdarma 1x ročně mi stačí. Otázka je, zda to tak opravdu bude)
iPhone expert
iPhone expert

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Navigace pro iPhone