[*] NAVIGON

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých navigáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

havran66 | ned led 08, 2012 5:09 pm

Re: [*] NAVIGON

Spustíš Navigon > Více > Trasa > +.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

beno78 | ned led 08, 2012 8:25 pm

ak sa nemýlim tak trasa sa dá nastaviť iba z miesta kde sa nachádzaš. Nemôžeš ju zadať z iného miesta. Ak sa mýlim opravte ma :-)
Host
Host

Uživatelský avatar Tea Racer | ned led 08, 2012 8:52 pm

Jde to i z jineho mista pochopitelne, planovač tras přece :-) Musis tam dat odkud kam, je jedno kde se nechazíš... aspon v predchozi verzi to šlo :-)
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...

Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.
Moderator fóra
Moderator fóra

beno78 | pon led 09, 2012 12:11 am

woooow tak to som ani nevedel. ráno vyskúšam ... dík
Host
Host

paia | pon led 09, 2012 5:45 pm

Pro jistotu se zeptám, protože jsem to nikde nedohledal...

Mám iP 3G a koupeného původního Navigona, když koupím 3GS nebo vyšší a provedu update na verzi 2, budu muset zaplatit za stažení map? Nebo mi aplikace umožní stáhnout si verzi map z updatu a další aktualizaci získám až s případnou další aktualizací aplikace? Nebo je pořízení FreshMaps po aktualizaci na verzi 2 povinné?
Host
Host

Uživatelský avatar Petrt | pon led 09, 2012 7:13 pm

Koupis novej iPhone, zadas do nej tve ID a stahnes zdarma aplikaci Navigon 2.0 vcetne mapovych podkladu aktualnich k datu vydani te verze.
iPhone Xs Silver Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad 2018 TV 2015
iPhone expert
iPhone expert

paia | pon led 09, 2012 8:12 pm

a nevíš, jestli platí, že nějaké další free updaty budou cca 1x ročně v rámci updatu aplikace?
Host
Host

Uživatelský avatar Tea Racer | pon led 09, 2012 10:33 pm

Pokud máš iPhone 3G tak si žádne dalsi nestahnes. Když 3GS, tak si jeste neco možná stáhnes, pak te odstrihnou díky FW. :-) Takže takové ty řeči o bezplatném updatu, je malym pismem napsano, ale kupte si k tomu za 16tis nový telefon ;-)

Moderator fóra
Moderator fóra

branok | úte led 10, 2012 7:40 am

@Tea: A co si cakal, ze budu podporovat prvy procesor donekonecna? Ked ho odstrihol aj Apple?
MacBook Pro, iPhone 5S, iPhone 4 FW 7.0.3 NonJB, iPhone 2G FW 3.1.3 JB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Tea Racer | úte led 10, 2012 7:54 am

Myslim ale že dozivotni update by nemel trvat pul roku ...
Ale tohle není procesorem, to je o pristupu, a prave apple to dela jen z komercnich důvodů.
Telefon jsem mel jeste v zaruce a už nebyl podporován, to je práve hnus. A častečne lziva reklama, pokud nekdo napise dozivotuni update, mel by tam napsat ( aspon malym pismem ) že jen do urciteho FW, nebo doby. Pritom vsichni vime že telefon by to zvladl. Ale to je už zcela mimo tuhle sekci. Takové debaty se vedli ve vláknech o iOS. Sem to nepatří.

Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar mikis.m.s | úte led 10, 2012 10:48 am

OT:
Když si našatřís např. na iPhone 5, tak Ti zase pojede dalších pár let. Kdyby měli podporovat 4 roky staré zařízení, tak by vůbec apple nemusel vyvíjet nové iPhony. A navigon by se nikam neposunul po grafické stránce atd. Měl bys to alespoň částečně pochopit... Doživotní podpora ano ale ne pro jedno idevice... Krom toho cenová politaka je pro nás velice zajímavá, když budeš mít v rodině třeba 4 idevices pár iphonů ipadů atd. tak na jeden účet můžeš mít navigon v každém z nich. Nebo si sežen za pár tisíc 3GS...

Edit: zkoušel si upravit info.plist soubor v App a upravit podporované fw? Přítelkyně má 3G a funguje to hruba tak 50% na 50%...
iPhone 7 128GB Black, iOS 10.4 nonJB O2
iPad Pro 10,5 64GB LTE Silver iOS 11.3.1 nonJB T-Mobile 10GB
Apple TV 4K 64GB, tvOS 11 with Kodi
PC 8700K 5,2GHz, SSD 960 Pro 1TB + HDD 2TB, DDR4 32GB, GTX 1080Ti EVGA Hybrid
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar Barberry.pha | úte led 10, 2012 11:00 am

to Tea: ale nezlob se na me, ale to ze sis Navigon koupil a pouze pul roku byl podporovan na 3G neni jich problem, kdyby sis ho koupil drive tak ti sel rok, to bys to taky resil? Navigon po updatu se docela dlouho nacita i mi na ip4, takze bych chtel videt jak by zvladalo 3G, a prave proto to asi radeji odstrihli protoze by to na 3G mohlo padat a kdo by za to mohl? Navigon, stejne jako meli odstrihnout 3G uz u fw 3x a fw 4 nemeli vydavat, jaky byl kolem toho humbuk ze je to pomale atd, a kdyby to apple udelal tak by bylo zase place proc uz to neni na 3G, je to porad dokola, 3G je 4 roky stary model, takze se smirte s tim ze novejsi updaty nekterych app uz na neho nebudou, napr s duvodu ze by to nemuseli zvladat, a opravdu je jedno jestli VY ten model mate koupeny rok nebo dva.
Navigon ti zustane vazany na apple id, takze s novejsim modelem iphonu ti zase pujde, takze nevim co se porad resi, mas 4 roky stary model a nikdo ti nerika aby sis za 16 tisic kupoval novy, kup si klidne za polovinu nejakou strasi ip 4 a budes spokojeny.
Sorry za OT post ale to reseni porad dokola jak Navigon udelal update pouze pro fw 4.3 a vyse uz me nebavilo a jak majitele 3G (4roky stary model) porad resi co jim uz nejde a proc, s porovnanim s jinymi OS je takova podpora Applu a vyvojaru luxusni!

Koupil jsem 3G v dobe kdy jeste nebyla ani řeč o 3GS. Nemel jsem jediné tušení že mě takhle odstrihnout. Nevyhazoval bych penize za navigaci, radeji bych si koupil samostatnou. Nejde mi o nové fičurky v Navigonu, jde mi o to že lživé řeči o doživotním free updatu jsou opravdu lživé. Já neberu model od te doby kdy vyšel, ale kdy jsem si ho koupil. Je to logické. Od té doby mi také začala běžet záruka. Tea
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Petrt | úte led 10, 2012 6:59 pm

paia: bylo (je) kolem toho pár nejasností. Jestli jsem to pochopil dobře, tak jednou ročně vyjde mapový update pro všechny a 4x ročně je dostupný pro ty, kteří jsou ochotni za to zaplatit. Popravdě by mě asi nas...o kdybych zaplatil 15€ za update, který updatuje vše mimo mé trasy (např. cestou na dovolenou).

OT: Nav2.0 je na iP4 výrazně pomalý (už jsem to psal dříve), opravdu bych to nechtěl vidět na 3Gčku (které je dnes nepoužitelně pomalé samo o sobě). /OT
iPhone expert
iPhone expert

slezacekm | úte led 10, 2012 7:09 pm

Je nejaka moznost nahrani predchozi verze?

iPod Shuffle 2GB stříbrný 6th gen
Ipad Mini 16 GB WIFI iOS 7
Iphone4 16 GB iOS 7
MacBook Air 13' [2013] 1,3GHz Intel Core i5, 4 GB RAM, 128 SSD
Apple TV 3.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar Tea Racer | úte led 10, 2012 8:21 pm

Jde mi o to že Navigon lže o doživotním updatu. To jestli si koupím telefon nebo ne je jiná věc.
Telefon 3G je rychly jako na počátku, to jen Apple ho zpomalil svým užasnym marketingovým trikem, že nám vnutil update FW. A navigon mohl nechat verzi pro starši FW a mohli jsme si stahnout jen mapy.
Navigon na 3G behal parádně, už neběhá a behat nebude. Ano takovy osud čeka i ostatní verze telefonů. Ale at tam aspon nelzou a napisou že free updaty budou do určiteho FW, nebo do podpory telefonu a ne doživotně.
Ale to hodně lidí nepochopí a budou tvrdit, kupte si nový telefon, bude to behat dobre...

Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Petrt | úte led 10, 2012 10:01 pm

Jaktoze lze? Ty nemas moznost si do svych iTunes provest zdarma aktualizaci Navigonu?
Budu rejpat - kde Navigon pise o dozivotni aktualizaci map zdarma? Ja to nikde nenasel.

slezacekm: stare verze by jsi mel mit v pocitaci (ja to tak mam), zkus si ji pridat rucne do iTunes.
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Tea Racer | stř led 11, 2012 8:06 am

Ne nemam tu mnoznost, jelikož muj FW ktery je napsany v iTunes mi nedovolí instalaci. V tom pripade o pokusu o onstalaci ti smaze starou verzi a bude se snazit dat novou, ktera se nenainstaluje. Pak budes ( pokud nemáš zalohu ) bez aplikace, protoze iTunes nedvoluje stahovat starsi verze. Tím že si koupiš aplikaci mas moznost na free update. To tu je nekolikrat psano i na popisu aplikaci v recenzi jsem to cetl. To si prece najdi sam. Já jsem s tim už smiren, jen jsem psal uzivateli se starsim telefonem aby se nedivil že pak novou verzi nenainstaluje, to je vse.

Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar mikis.m.s | stř led 11, 2012 10:44 am

Tak v 1. Rade by jsi si mel stezovat na support v navigonu tady jen places na spatnem hrobe a mozna i ve spatnem topicu... Neni to mysleno vuci Tobe spatne ale bohuzel je to pravda. Bud zkus v tom plist editoru upravit to fw nebo uz asi nic nevymyslis. Ja to snad zkusim za Tebe...
iPhone 7 128GB Black, iOS 10.4 nonJB O2
iPad Pro 10,5 64GB LTE Silver iOS 11.3.1 nonJB T-Mobile 10GB
Apple TV 4K 64GB, tvOS 11 with Kodi
PC 8700K 5,2GHz, SSD 960 Pro 1TB + HDD 2TB, DDR4 32GB, GTX 1080Ti EVGA Hybrid
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar Tea Racer | stř led 11, 2012 11:02 am

Ale já jen upozornoval uzivatele aby nebyl prekvapen. Já vím moc dobre jak to funguje. Nemam JB, nemohu nic upravit.

Moderator fóra
Moderator fóra

palces | úte led 17, 2012 11:37 pm

Takze podla toho co tu citam, ak mam 3G a v iTunes sa uz Navigon aktualizoval na vyssiu verziu, mam smolu, lebo ju nenahram. Ak budem prehravat telefon, mozem urobit maximalne nahratie zalohy nic viac, lebo pridem o navigon, kedze ho nemam odkial nanovo stiahnut vo verzii podporovanej na 3G.

Z toho vyplyva, ze v podstate ak si pravidelne nezalohujem ipk balicky so starimi instalackami, prisiel som o 80 €, alebo sa musim zmierit s tym, ze telefon uz bude pomaly a nebudem moct urobit kompletny restore s nastaveniami nanovo...

Pride mi to, ako podraz. Pisal som aj do anavigonu, ze rad by som si stiahol ipk balik, co mam zakupeny z predoslou verziou, ale samozrejme ziadna odpoved...
Host
Host

Uživatelský avatar Tea Racer | stř led 18, 2012 7:59 am

Kdyby Ti odepsali tak sem dej vedet.
Díky

Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar cuting | stř led 18, 2012 8:54 am

Myslím, že Ti ani neodpoví. A je to i logické. Prostě nový Navigon již nepodporuje starší hardware a 3G je již přecejen dost "starý" . Ale o nic jsi nepřišel, aplikaci máš zakoupenou, funkční, a až si někdy v budoucnu koupíš čtyřku, tak si tam novější versi zdarma můžeš stáhnout. Je to stejné, jako že nový MacOs 10.7.2 nepodporuje v macu mnohé starší aplikace , například ty postavene pro PowerPC apod.
 Apple hračky 
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar Barberry.pha | stř led 18, 2012 9:57 am

Pokud se nepletu tak jsou ty soubory vazane na apple id, takze si asi tezko odnekud stahnes nejaky starsi soubor.

Nevim jak u win ale ja kdyz aktualizuji app na macovi, tak se mi ulozi do itunes nova verze a stara se mi objevi v kosi a dokud ho nevysypu tak, tak tam ty starsi verze app porad mam.

Pruser od Navigonu je v tom ze na toto mel pred aktualizaci upozornit, ze to uz nepujde na nizsi fw, nebo nevim jestli to bylo napsano v popisu co obsahuje update, pokud ano tak je potreba to cist.
Manual iPhone
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar korwin | stř led 18, 2012 10:32 am

[*] NAVIGON

Pokud si sezenes nizsi verzi instalace (nejlepe z kose nebo zalohy itunes knihovny) tak vymaz novou z knihovny i z itunes a po nakopirovani te stare ji spust a tim se ti prida do itunes. Po vymazani aplikace z iphonu ho pak jenom sesynchronizujes a mela by se ti nahrat ta stara verze programu. Jiz jsem to tak jednou delal, nezkousel jsem stahovat jinou verzi z netu.
iPhoneX: 256GB_11.2.2 iPad2: 64GB_WiFi iPad Air2: 64GB_GSM iPad Mini2: 64GB_GSM
MacBook Pro 13"Retina: Late2013 8GB RAM, 256GB SSD Mac mini: Late2014 16GB RAM, 256GB SSD
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar SteveJSF | stř led 18, 2012 3:28 pm

[*] NAVIGON

Presne tak - zalohuju pomoci Time Machine (TC) a to by me urcite zachranilo. Jiny soubor nez ten tvuj vlastni to byt nemuze - iTunes pozna, ze neni tvuj.
Několik iPhonů, iPadů, MacBooků, Time Capsule, Apple TV, iPod Nano, AR.Drone...
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar Petrt | stř led 18, 2012 4:49 pm

Vám se nezálohují staré verze aplikací? Já mám ve složce "Mobile Applications" podlosložku s názvem "Previous Mobile Applications", ve které mám Navigona 1.8.2 (a jiné programy) uloženy. Např. u mě bych se na Timemachine spolehnout nemohl, protože mám celou iTunes knihovnu přesunutu na server (v ntb mám SSD s omezenou kapacitou a 20GB zabrané iTunes bych už poznal).
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar SteveJSF | stř led 18, 2012 6:09 pm

[*] NAVIGON

Toho jsem si nikdy nevsiml. Mrknu se na to. Akorat vim, ze po kazde aktualizaci aplikaci v iTunes se mi ty stare objevi v kosi.

Uživatelský avatar Barberry.pha | stř led 18, 2012 6:44 pm

OT: tak to mam stejne jako Steve, koukal jsem tedka v macovi do knihovny do itunes a v mobile applications kde mam ulozene app co mam v itunes zadnou podslozku nemam, a vzdy kdyz aktualizuji app tak se mi presune do kose.
To mas v macovi nebo na win?

OT posty nasleze promazu az se dopatrame odpovedi a budeme moci pomoct uzivatelum 3G kde by mohli pripadne najit svoje starsi verze Navigonu ;)
Manual iPhone
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Petrt | čtv led 19, 2012 6:48 am

iTunes mám v Macovi. Prošel jsem si teď nastavení iTunes, zda tam nemám něco zaškrtnutého, ale ničeho jsem si nevšiml.

Pozn.: detailněji jsem se podíval do složky Mobile Applications a některé aplikace ponechaly své staré verze přímo tam. Jiné jsou automaticky přesunuty do Previous Mobile Applications. Proč to tak je netuším.
(např. aplikace British Airways mám tři verze. Verze 3.1 a 3.4 je v Mobile Applications a verze 3.3 je v Previous... )

Nemůže být to zálohování tím, že knihovnu iTunes nemám na lokálním disku?
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar SteveJSF | čtv led 19, 2012 7:50 am

[*] NAVIGON

Hm, to netusim, nemam s tim zkusenost. Pouzivas Time Machine?

Uživatelský avatar korwin | čtv led 19, 2012 8:49 am

[*] NAVIGON

Na winech mam obdobne slozky ale prazdne. Nektere app mam take v ruznych verzich a nektere 2x stejne - zrejme po sync iPadu, kde mam stejne app. Takze to vypada, ze to zalezi na vyvojarich app, co udelaji pri aktualizaci se starsi verzi...
iPhoneX: 256GB_11.2.2 iPad2: 64GB_WiFi iPad Air2: 64GB_GSM iPad Mini2: 64GB_GSM
MacBook Pro 13"Retina: Late2013 8GB RAM, 256GB SSD Mac mini: Late2014 16GB RAM, 256GB SSD
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar Petrt | čtv led 19, 2012 11:42 am

SteveJSF: ano používám TM, ale knihovna se mi nezálohuje (není uložena na lokálním disku).

Našel jsem si tento "nesoulad" i na fóru Apple - zmiňovali tam zkusit konsolidovat (uspořádat) knihovnu. Po tomto pokusu se mi akorát do složky s iTunes přenesla i všechna hudba, kterou jsem v iTunes měl (protože mám hudbu na síťovém disku, nechtěl jsem ji zdvojovat i do iTunes...mno už je tam :-) ).

korwin: jde o to, že jsem předpokládál, že ve složce Previous ... budou uloženy všechny staré verze. To se neděje (viz. příklad výše)
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar SteveJSF | čtv led 19, 2012 1:10 pm

[*] NAVIGON

Omlouvam se, mozna uz to tu bylo a zrosku se ztracim, zrejme i o tom umisteni knihovny uz tu zminka byla. Tak to je pak blby, aspon mam dalsi duvod, proc si takove veci drzet na internim disku. Ovsem tobe tim ted nepomuzu. Jeste muzes dat do vyhledavani po vsech tvych drivech tu aplikaci podle nazvu, ale obavam se, ze je to posledni zoufaly a zbytecny pokus. Mne to naslo jen tu soucasnou verzi.

88MaTo88 | úte led 24, 2012 10:41 am

Prosim vas, to navigon viac nie je offlie navigacia?? Lebo v AppleStore ma instalacka len 45 MB??

richard2 | úte led 24, 2012 10:54 am

Potřebné mapy nainstaluješ přímo z aplikace.
iPhone 1.1.2 OOB -> HTC Diamond -> Asus P565 -> HTC TP2 -> iPhone 4 16GB -> iPhone 5 16GB -> BlackBerry Passport
iMac 21,5"
iPad 3 32GB 3G
Apple TV
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar cuting | úte led 24, 2012 11:05 am

88MaTo88 píše:Prosim vas, to navigon viac nie je offlie navigacia?? Lebo v AppleStore ma instalacka len 45 MB??

Je to jen samostatná aplikace. Mapy požadovaných států si pak stáhneš podle potřeby později přímo v telefonu a nezabírají tak zbytečné mapy spoustu místa. Mám zpravidla v navigaci jen česko , ale jezdím občas po evropě a stáhnu si před cestou jen zemi, kam jedu.A po návratu ji zase klidně smažu. Nic navíc se za to neplatí a je to šikovné řešení, které jiné navigace zatím nenabízeji.
 Apple hračky 
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar Hape | úte led 24, 2012 3:52 pm

Jelikož mne vydavatel Navigonu s verzí 2.0.1 také na...l, protože jsem měl neustále problémy s GPS a pod., musel jsem k návratu na starší verzi použít praktik poněkud nekalých, ale lze to. Je smutné, že již není (až na případy zálohy v PC) možný oficiální návrat ke staré verzi, takže až takové výčitky v tomto případě nemám :-)
iPhone 4S, 16GB White, T-Mobile CZ, iOS 6
Senior uživatel
Senior uživatel

wogopolo | stř úno 22, 2012 12:11 pm

Čistě hypoteticky - mám iPhone 3G s FW4.2.1 + JB a nehodlám ho měnit. Navigona mám 1.8.2. Smířil jsem se, že mi nepůjde upgrade programu, jako takového, ale otázka zní, zda třeba přes iFile nebo jakkoli jinak půjdou upgradovat mapy jednotlivých států?
Řešil to už někdy někdo po vzniku Navigonu 2.0 atd...?
Díky.

Uživatelský avatar cuting | stř úno 22, 2012 10:21 pm

2.0.2 je dostupny
 Apple hračky 
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

1dream24 | čtv úno 23, 2012 4:26 am

vsimli ste si v novej verzii chybu? ze vraj kavarany :D :D
Host
Host