[*] NAVIGON

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých navigáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

Uživatelský avatar dodulo | pon črc 13, 2009 9:05 pm

Re: NAVIGON - navigácia [AppStore]

poznas taku app, ktora ba sa tak updatovala?
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar Golf | pon črc 13, 2009 10:44 pm

Aktualizace navigace Navigon pro iPhone - pár postřehů a screenshotů než opravdu bude....
http://www.iphone-3gs.cz/aktualizace-na ... pro-iphone

Edit: blbne to, opraveno..
Naposledy upravil Golf dne úte črc 14, 2009 11:23 am, celkově upraveno 1
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Uživatelský avatar Lukáš Petr | úte črc 14, 2009 10:41 am

Tak na tom odkazu není nic o navigaci, ale je tam co autorovi vadí na 3GS
iPhone 6S 64GB fw. 5.0.1
Macbook Pro 15" retina mid 2015

Moje aplikace: Timelines | Routie | Quadratic Master
crafted by Glimsoft.com
iPhone expert
iPhone expert

Lejci | úte črc 14, 2009 11:06 am

Je to v pravo v nabidce. ty odkazy nejak blbnou.

Libor59 | úte črc 14, 2009 2:06 pm

Golf píše:Aktualizace navigace Navigon pro iPhone - pár postřehů a screenshotů než opravdu bude....
http://www.iphone-3gs.cz/aktualizace-na ... pro-iphone

Edit: blbne to, opraveno..

Na predošlej strane som dal ten istý odkaz :roll:

Uživatelský avatar amdatlon1 | úte črc 14, 2009 5:16 pm

juramac: V popisu mam 3G takze mam 3G a nie 2G, takze co iphone ma Chip tiez blbost, inac by ma nameralo presne.
iPhone 6S Space Gray 64GB iOS9(od 10/2015) Telekom
Macbook Pro Retina L 2013(3/14)
iPad Air silver (12/13)32GB
iPhone 6 silver 16GB iOS8
iPhone 5S silver 16GB iOS7(od 11.13-10/14)
IPHONE 4S 16GB (10/11-10/13)
IPHONE 3G 8GB (6/09-10/11)
Senior uživatel
Senior uživatel

kami | úte črc 14, 2009 6:02 pm

Ahoj prosím může mi někdo poradit s navigionem?mám doma tom tom našel jsem trasu na tom tom nejrychlejší 976km a navigion mě vede někudy jinudy potřeboval bych pomoct nastavit nejrychlejší trasu přes dálnici s poplatkama
moje cesta je z chomutova do francie město noyon tak kdyby měl někdo chvilčku moc děkuji za radu :oops:

Uživatelský avatar Petrt | úte črc 14, 2009 7:59 pm

kami: a s cim mas problem? si nastav nejrychlejsi trasu a zapni si placene useky (dalnice). I tak je mozne, ze v nalezene trase bude proti TomTomu rozdil...
iPhone Xs Silver Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad 2018 TV 2015
iPhone expert
iPhone expert

kami | úte črc 14, 2009 8:16 pm

no problém spíš kde se to nastavuje?option a dále nevím :oops: :oops:

kami | úte črc 14, 2009 8:26 pm

:lol: já věděl že mi nandáte :D

Hezké, ale nespamuj. Beavers.

Uživatelský avatar dawe73 | úte črc 14, 2009 8:30 pm

kami:
options
route profile:
- speed profile --- car
- type of route --- fast
...a všechno ostatní allow

popřípadě tam přidej průjezd. bod
options
add interim destination.... a zbytek už snad zvládneš :-)
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

davyz | úte črc 14, 2009 9:29 pm

muze mi nekdo poradit ? dneska sem jel do kladna z prahy a vyzkousel sem tu navigaci a kdyz jedu tak vubec nechytam sit nahore mam napsany v cervenym ramecku GPS a proste nefunguje to nepohybuje se to ale kdyz zastavim tak mi to nekdy nabehne zpet nevite v cem je problem?

Uživatelský avatar Golf | úte črc 14, 2009 9:47 pm

Problém je v tom, že málo čteš a nemáš signál GPS... Vděčné téma této diskuse.
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

davyz | úte črc 14, 2009 10:05 pm

tj ale nemam takovej cas prohledavat 22 stranek kde najdu par slov o tom a jeste ne presnou odpoved navic je tu uz snat i vic slovaku, takze i to me nebavi premyslet nad tim co ctu jen sem chtel vedet v cem je problem

ptackey | stř črc 15, 2009 12:34 pm

Ahoj, asi to sem uplne nepatri, takze se omlouvam, ale chci si koupit Navigon, ale ucet na iTunes mam pres redeem a to v USA. Adresu jsem vlozil fiktivni, jinak by mi CZ nefungovala. Muzete mi poradit, jak bez embossovane karty navigaci koupit? Muzu si zmenit udaje v iTunes uctu vcetne domovskeho iTunes aniz bych prisel o aplikave, ktere jsem si uz stahl? (sice jsou vsechny free, ale je jich pekelne mnoho a nerad bych stahoval znovu...) DIky moc

Uživatelský avatar Petrt | stř črc 15, 2009 12:40 pm

ptackey: muzes, nedavno jsem u sveho itunes uctu menil adresu, domovskou zemi i cislo uctu - o zadne aplikace jsem neprisel.
iPhone expert
iPhone expert

ptackey | stř črc 15, 2009 1:09 pm

A nepotrebuju pak uz tu emboss kartu kdyz budu mit iTunes v ČR?

Uživatelský avatar Petrt | stř črc 15, 2009 3:17 pm

nechapu tvuj dotaz. Ja k itunes embosku nemel nikdy - bud VISU Electron ci klasickou VISA kartu, ale ne embos. Puvodne jsem byl na SK uctu, protoze CZ nesel s moji kartou vytvorit, pozdeji jsem zmenil kartu a zmenil stat na CZ.
iPhone expert
iPhone expert

georgik89 | stř črc 15, 2009 6:31 pm

Zdravim....stahnul jsem si navigon do sveho iPhonu ale pri nacitani menu mi to vzdycky spadne....pokud nekdo vite co s tim, tak prosim poradte...dik

cernakus | stř črc 15, 2009 7:58 pm

Mě obavy se potvrdily. iPhone 3g ma příliš spatny GPS čip. Ma mizerný příjem a tudíž slabou přesnost. Navigon se s tím proste nepopere se cti. Velké problémy navigonu dělají zejména křižovatky s velkým úhlem zmeny směru a pruhove navigovani, bežné i u laciných autonavigaci je hazard.

Začínám doufat v TomTomovu kolébku. Pokud bude mít integrovaný GPS čip, bude jasné proč tomtom nic neuspechal. TT nedělá nekvalitní navigace.

další postřeh je, ze reproduktor iphonu překrici areodynamicky hluk Fordu Mondeo jen asi do 120 km/h, pak by se již hodil externi reproduktor. Opět doufám v tomtoma.

Podtrženo shrnutí Navigon Mobile Navigator je aktuálne velmi nedodelany sw a iPhone je aktuálne velmi nevhodný pro navigaci.

Pro nouzové řešení za dobrého počasí budiž. Dat za to 2500 Kč?! Hmmmm... Jestli chcete zadotovat Navigon AG, tak jo. Jinak počkat na konkurenci.

PS: Signal GPS na iphonu stal za prd před i po jailbreaku. Měřeno pomoci GPS motionx. Přesnost 47 metru či 17 metru je směšná.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

sakal_dv | stř črc 15, 2009 8:13 pm

vyšla už aktualizácia zo slovenčinou...???

sad69 | stř črc 15, 2009 8:15 pm

Tak to netuším jak jsi to měřil. nic méně já mám přesnost nejhůř 2-3m (šířka silnice) a to musí být fakt blbý počasí. Jinak se do 0,5-1m vejdu v pohodě.

sad69 | stř črc 15, 2009 8:21 pm

plně souhlasím. Sice nevím jak v mimo čr ale v čr totálně v klidu...

Uživatelský avatar Petrt | stř črc 15, 2009 8:22 pm

cernakus: tak za prve je iphone mobil a ne prenosny radiomagnetofon, takze slabsi reproduktor se dal ocekavat. Zase musim rict, ze ve svem aute nemam pri vypnutem radiu problem slyset povely i pri vyssi rychlosti (P406), ale ve firemnim pseudo aute (Fabie TDI) je problem uz pri stovce...

K navigovani do pruhu jsem nemel problem jak po Praze, tak po dalnici mezi Prahou a Kromerizi. Na zadne krizove krizovatce jsem si problemu take nevsiml. Presnost nedokazu presne urcit, ale kdyz jsem mel jet po silnici, tak jsem po silnici jel, kdyz jsem projizdel krizovatku, tak mi signalizoval prujezd krizovatkou - proste bez problemu.

PS: nema tve Mondeo vyhrivani celniho skla? Kovova mrizka muze delat tyto problemy (a to u kazde navigace).
iPhone expert
iPhone expert

cernakus | stř črc 15, 2009 8:27 pm

Ak to bych vás kluci poprosil, stáhnete si motionx GPS lite a zmerte accuracy tím. Mě to házeli hodnoty 47 a 17 metru před jailbreakem i po té. Tedy z mého pohledu se přesnost nezměnila. Je mozné, ze mám závadu na mobilu. V tom případe by mé hodnoceni nemelo vypovídající hodnotu.

Petrt:

ty chlape, to víš ze ma to vyhřívání. Budu to muset testnout na nejakem aute bez. Vůbec mi to nedocvaklo. Díky za tip.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

George88 | stř črc 15, 2009 8:37 pm

ja sem navigon take zkousel pouze na test kdyz bude nahodou potrebna navigece a musim rict ze nic horsiho sem nevidel. srovnavat s tomtom one to nema cenu. iphone je mobil a ne navigace. doufam ze teda vyjde neco lepsiho. a ten accuracy se vztahuje na vysku a pod 47m mi to jeste neslo takze dost naprd.
Host
Host

kami | stř črc 15, 2009 8:43 pm

Ahoj já mám golf 4 bez vyhřívání a signál super ani jednou mi to nespadlo jel jsem do hor do takové prdelkovice cca 100 km :D jel jsem hustým lesem a signál pořád držel akorát mám obavy našlo mi to jinou trasu do francie než konkurence tom tom uvidíme až pojedu :lol:

Uživatelský avatar Petrt | stř črc 15, 2009 8:46 pm

kami: ono taky vyhrivani celniho skla ma jen Ford a tusim za priplatek, takze jina auta mohou trpet tak max. na pokoveni celniho sklad.

George88: nevim no, navede me to kam potrebuju, mam vyzkouseno, ze mu (Navigonu) muzu verit a ze se podle nej da jezdit. Vim od navigace nepotrebuju... :wink:
iPhone expert
iPhone expert

havran66 | stř črc 15, 2009 9:26 pm

Já s Navigonem měl problém akorát na pražských sídlištích, kde se trochu zamotal a v lesích u Železnýho Brodu.Tam jsem chvíli jel po železničn trati. Dneska jsem projel Rakousko a Chorvatsko úplně bez prblému. Signál mi vypad akorát v jednom tunelu ve Vídni(ty náhledy jsou parádní). Zajímavý je, že v chorvatských tunelech, kde přestalo hrát radio, GPS pořád držel
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

pinot | čtv črc 16, 2009 5:31 am

Mám Forda s vyhřívaným čelním sklem a nemám absolutně žádný problém se signálem GPS. Jediné co mi na Navigonu pro iPhone vadí je menší display a slabý zvuk. To se ale u telefonu dá očekávat. Jinaj je navigace velmi použitelná a jsem s ní vcelku spokojen. Mám ji na občasné cesty do zahraničí. V čechách budu dál používat svůj Garmin Nuvi protože mapa Atlas 8 je u nás mnohem lepší než mapy Navtequ.

mathas | čtv črc 16, 2009 5:48 am

Zdárek.
Pořídil sem si FMtransmitter a navigování s ním je super. Muzika + navigace rovnou do repro auta. V Praze používám FM94,3 a žádný problém..
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.11215 můžu doporučit.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar quak | čtv črc 16, 2009 6:49 am

A jak tohle souvisí s threadem o Navigonu? Není to spíše do příslušenství? Jinak mě ale překvapuje tvé nadšení, vyzkoušel jsem několik transmitterů a všechny šuměly jako prase...
The best 4 windsurfing - http://www.surf-centrum.cz

mathas | čtv črc 16, 2009 8:33 am

Souhlasím, že to patří do příslušenství, ale na druhou stranu si zde lidé stěžují na špatnou slyšitelnost za jízdy a tohle je řešení..
..šum je v pohodě. Je třeba najít volnou frekvenci..
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Filas1 | čtv črc 16, 2009 1:23 pm

Mám v autě handsfree sadu iotalk1 a ta funguje s iPhonem a Navigonem naprosto dokonale. Při povelu z navigace to automaticky ztiší autorádio a přepne hlasový výstup z navigace přímo do reproduktorů od auta. Stejně to přehrává i hudbu z iPhonu, kam se na to hrabe nějaký fm transmiter.
Host
Host

pinot | čtv črc 16, 2009 3:28 pm

juramac píše:tak asi po desate - slysitelnost je dobra, jen mnoho lidi nevi, ze zesilovat zvuk navigace je mozne JEN V OKAMZIKU, KDY MLUVI !!! Jinak se zesilit neda. Az zacne kecat, ze mate treba po 200 metrech odbocit, mackat tlacitko zesileni na iPhonu, jako o zavod. Pak na vas bude jecet tak, ze ji uslysite i s radiem naprosto v pohode.

To už jsme si tu všichni přečetli, jak se zesiluje navigace. Nicméně její hlasitost není při současném poslechu autorádia dostatečná ani náhodou. Rozhodně se nedá hovořit o ječení.

Uživatelský avatar Petrt | čtv črc 16, 2009 5:34 pm

juramac: s tim zesilovanim mas sice pravdu, ale jiz na nizsi hlasitost meho autoradia mam problem navigaci slyset - a kdyz si vemu, ze mi radio casto rve, tak by se u me nechytala zadna klasicka navigace, natoz iphone :mrgreen:

PS: max. hlasitost iphonu uz zacina chrcet (lehce, ale "cvicene" ucho to pozna), takze stejne max volume pouzivat nechci.
iPhone expert
iPhone expert

havran66 | čtv črc 16, 2009 6:57 pm

Mně se taky nezdá kdovíjak hlasitá, ale to je spíš kvalitou reproduktoru. Já neslyším skoro ani zvonění :D
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

faktor | pát črc 17, 2009 2:24 pm

Tady jsou mé zkušenosti s Navigonem při cestě Evropou: Jel jsem z Č. Budějovic do Ženevy a zpět. Největší legrace byla při opuštění naší krásné vlasti - Navigon se rozhodl jet přes Linz, přestože tato trasa je nejméně o hodinu delší, než jet obvyklým způsobem přes Strážný, Deggendorf atd. Jakmile jsem se dostal za hranice do Německa, navigace fungovala skvěle, oproti zabudované navigaci v autě je sice pomalejší a citlivost GPS čipu je malá, ale mapy byly slušně aktuální.
Při cestě zpátky se opakovala situace, Navigon trefí do Česka pouze přes některé přechody a Strážný k nim prostě nepatří. Taky mi výrazně chybělo TMC, které mi při zpáteční cestě ušetřilo možná i několik hodin opruzů v zácpách.. Nový iPhone má snad FM přijímač, tak se třeba stane zázrak a půjde používat TMC informace. Pak to bude super.
S mým handsfree bohužel hlasový výstup nefunguje (Parrot)

Za ty prachy je to opravdu použitelná navigace, těším se na srovnání s Tomtomem.

Uživatelský avatar quak | pát črc 17, 2009 3:47 pm

Nový iPhone 3GS samozřejmě žádný FM přijímač nemá, takže podpora TMC by přicházela v úvahu jen u hardware řešení. Podle některých informací by v budoucnu měl mít podporu TMC např. TomTom u svého nadupaného stojánku.
The best 4 windsurfing - http://www.surf-centrum.cz

Chtorr | pát črc 17, 2009 8:02 pm

ten chip asi nebude žadna slava co zkoušel jsem navigona a chova se dost opožděně a v zastavbě klidně přeskocil o ulici vedle :(

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Navigace pro iPhone