[*] NAVIGON

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých navigáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

Dolfi | sob črc 18, 2009 12:56 pm

Re: NAVIGON - navigácia [AppStore]

Nevite nekdo, jak treba dopisu /POI/ svuj obchod nebo restauraci do Navigaci Navigon a Sygic?

Syrup | sob črc 18, 2009 4:11 pm

Tak za posledni dny vyzkouseno Praha-Mnichov-Praha a jakoze fakt super, az jsem cumel. :shock: mame ve firme Mio 360, asi za osmicku, tak jsem to nalepil vedle iphonu a ten mio je oproti tomu strasnej kram :) zpomalenej, neumi to pocitat s prujezdama tunelu (ztrati signal a nenaviguje) atd atd... takze vivat Navigon!
Host
Host

taco132 | sob črc 18, 2009 9:44 pm

Při hrajícím rádiu jsem taky navigaci neslyšel, ale stejně jsem poslouchal v rádiu jenom písničky.

Takže jsem iPhone propojil jackem s autorádiem a teď při navigaci poslouchám MP3 z iPhone přes repráky autorádia, současně s navigací Navigonu. Stačí jen nastavit hlasitost navigonu tak aby byl přes písničky slyšet a úplně mi to vyhovuje.

Cyclope | ned črc 19, 2009 10:44 am

Takže Navigon testován na trase dlouhé cca 2x 950 km (ČR - Chorvatsko). Navigace mne vedla spolehlivě, přesně kudy jsem chtěl (samozřejmě člověk si musí v autě chvíli sednout a cestu si naplánovat dle svého požadavku, obzvláště, pokud z Chorvatska vedou do ČR tři oblíbené trasy...).
Cestou tam jsem narazil hned na první problém -> Navigace ne a ne chytit signál GPS. Telefon byl v letovém režimu, poté, co jsem letový režim vypnul, ihned signál naskočil (?? vypíná se tedy při letovém režimu i příjem GPS ??), poté už vše v naprostém pořádku. Jediné, co mne deptalo je nemožnost nic za jízdy přenastavit, tlačítka jsou titěrná a možnost zvyšovat hlas navigátorky pouze pokud žvatlá, je při 140 km na dálnici celkem o držku.. mno, přežil jsem..
Nicméně za jízdy se nemá na tohle šmatlat, takže to se nechá prominout. Jinak navigaci hodnotím velmi pozitivně, jen cestou zpátky v hustém lese za deště vypadával celkem často signál GPS, ale to byla skutečně jen dočasná záležistost, za kterou imho stojí kvalita GPS čipu v iPhone.
Úplně mne dostalo navádění do jízdních pruhů na dálnicích, ale i větších silnicích, je to funkce k nezaplacení (na rakouských a slovinských dálnicích povětšinou v tom úúúžasném 3D zobrazení :) ).
Jak jsem psal tady v diskuzi předtím, Navigon s iPhonem jsem měl půjčený od kamaráda, hned po příjezdu jsem si jej zakoupil i do svého iPhonu. Za tu cenu se 100% vyplatí.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

LordRegon | ned črc 19, 2009 2:20 pm

mám problém tak jsem to rysknul a koupil ten prográmek. Mám iphone 2G s FW 3.0 JB a progra jede, ale nemůžu spárovat svůj GPS modul s Iphone.. nevíte čím to?

Uživatelský avatar Antabelus | ned črc 19, 2009 2:34 pm

Nejspíš bude nutné nainstalovat nějakou službu z Cydie která bude obstarávat operace s tím modulem. Je to individuální, napiš jaký modul máš.
iPhone guru
iPhone guru

LordRegon | ned črc 19, 2009 2:39 pm

mám GPS Evolve routeTraxx - navigace přes BlueTooth, datalogger, 8MB, Li-Ion, napájení 230V

Citace smazána. Necituj příspěvek, na který bezprostředně odpovídáš. Snad sám cítíš, že to nemá žádnou logiku. O citaci příspěvků se pouč v pravidlech, viz odkaz. Beavers.
http://www.iphone.cables.cz/viewtopic.php?f=112&t=10929

Uživatelský avatar Lukáš Petr | ned črc 19, 2009 3:47 pm

Nechci te zklamat, ale je obecne znamo, ze bluetooth GPS moduly s iPhonem nefungujou. Zkus iGPS360.
iPhone 6S 64GB fw. 5.0.1
Macbook Pro 15" retina mid 2015

Moje aplikace: Timelines | Routie | Quadratic Master
crafted by Glimsoft.com
iPhone expert
iPhone expert

LordRegon | ned črc 19, 2009 4:00 pm

Mno a kolik taková hračka stojí?

Uživatelský avatar Lukáš Petr | ned črc 19, 2009 4:30 pm

Samotna hracka stoji na orangegadgets.com 75 USD. Ale postovny stoji 32 dolaru, takze te pak celkove vyjde na 2000 Kc. Ale vyhoda je, ze s nim pak fungujou aplikace z appstore (Navigon, Geocaching, MotionXGPS..). Kdyztak se koukni do topicu co mam v podpisu, tam se resi hromadny objednani. Jedna moznost jak usetrit na postovnym by bylo poslani pres libijara, nebo shipito.
iPhone 6S 64GB fw. 5.0.1

crafted by Glimsoft.com
iPhone expert
iPhone expert

kami | ned črc 19, 2009 5:34 pm

ahoj tak mam za sebou 1000 km cesta CHOmutov francie 1000km
navigace super akorat se mi s nabijeckou pomalu vybijel mobil az se vypnul
Stalo se to take nekomu :?: :lol:

matoduri | ned črc 19, 2009 6:55 pm

robil som si nanovo knižnicu v itunes a nejako blbo sa zosynchronizoval navigon (akurát mi zavolal oco :D )...t telefóne mi pritom zabralo o 1,6 GB voľného miesta naviac ("other"), čo je cca veľkosť inštalácie...neviete dakto, ako tieto prebytočné data odstrániť?

matoduri | ned črc 19, 2009 7:04 pm

a reálne je miesta v iPhone toľko, koľko ho tam má byť? lebo aj v informáciách v iphone mi ukazuje o 1,6 gb viac zabraného miesta ako má byť zabraté :D

edit: Poprípade, nepomohlo by dačo zmazať cez SSH? prešiel som síce zložko Applications ale navigon.app tam už nieje (odobral som ho totiž s cieľom odstrániť "other" :D, nepomohlo)

Uživatelský avatar House_MD | ned črc 19, 2009 8:26 pm

No já sem přes WinSCP z navigon.app smazal mapy Vatikánu, Švédska a tak... A hned to bylo menší...
Ale to už je zase nepovolená úprava aplikace tudíž porušení autorských práv...
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.
Starý pes fóra :)

Bmargera | ned črc 19, 2009 10:17 pm

:D Zdravim. :D
Tak pul roku jsem nepsal žádné příspěvky.
Popadla mě totiž xbox mánie.
Dnes jsem se rozhodl udělat nejnovější JB a dát do iPhone všechny novinky.
Udělal jsem si na 3.0.
Pak jsem se se tady na forku dočetl o této navigaci.
A první co jsem řekl bylo TO CHCI.
Už jí mám a fachá to nádherně.
Doporučuju všem.

Uživatelský avatar Lukáš Petr | ned črc 19, 2009 10:21 pm

Kdyz tady tak ctu samou chvalu Navigonu, tak uz se opravdu zacinam tesit, az budu mit ten iGPS360 modul, abych ji mohl taky vyzkouset. :)
iPhone 6S 64GB fw. 5.0.1

crafted by Glimsoft.com
iPhone expert
iPhone expert

Bmargera | pon črc 20, 2009 1:30 pm

Chci se zeptat kde najdu v SSH NAVIGON.
Chtěl bych smazat náké mapy. Aby Aplikace nebyla tak velká.

Uživatelský avatar Elesh | pon črc 20, 2009 3:03 pm

stává se někomu při používání navigonu že vám vypadává signál na GPS ? prostě najednou mi vypadne signál třeba i na pár minut a nic po chvíli se zase chytne ....

celkem mi to vadí a nestává se mi to v nijak přehuštěnejch lokacích barákama ale i na otevřený silnici ve městě (třeba jížní spojka/barandov)
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Golf | pon črc 20, 2009 4:31 pm

Pokud by sis to tady pořádně přečetl, tak zjistíš, že jsou pravděpodobně "tři typy iPhona". První nemá téměř žádný problém se signálem, druhý má problém s vypadávajícím signálem, ten třetí typ signál buď vůbec nemá anebo sem tam ho zachytí. Je to prapodivné, ale je to tak, jako by se používaly tři různé druhy GPS čipů, a zatím nikdo nenašel na tu záhadu jasnou odpověď :P Co na to jiného odpovědět, nevím...
Můj iP naštěstí patří k té první skupině, ani v Praze v husté zástavbě žádný problém, ti ostatní samozřejmě nadávají, vůbec se jim nedivím...
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Uživatelský avatar Lukáš Petr | pon črc 20, 2009 5:44 pm

Bmargera píše:Chci se zeptat kde najdu v SSH NAVIGON.
Chtěl bych smazat náké mapy. Aby Aplikace nebyla tak velká.

Juramac na tebe sice hezky chytracil, ale ve skutecnosti se tady v tom vlaknu nic o tom, kde najdes Navigon v iPhonu, nepsalo. Takze juramacu: Priste si to radsi over nez zase napises nejakou kravinu.

Ty mapy najdes v: private/var/mobile/Applications/xxxx-xxxx-xxxx-xxxx/Navigon.app
iPhone 6S 64GB fw. 5.0.1

crafted by Glimsoft.com
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Golf | pon črc 20, 2009 5:53 pm

Asi neumíš číst, strana 15, 16, 17. To tam je asi co?
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Uživatelský avatar Petrt | pon črc 20, 2009 9:09 pm

Bmargera: zkus se vcitit do kuze ostatnich. Na stejnou otazku odpovis jednou, dvakrat. Potreti se ti jiz nechce a kdyz vidis stejny problem resit popate, vre ti uz krev. Mne osobne nevadi neci dotaz, ale nadzvedava me ze zidle totalni lidska lenost a neschopnost si zde neco najit. Lidi jsou v posledni dobe zvykli bez minimalni snahy hodit post a cekat laskave na odpoved. A tohle, ja osobne, podporovat nebudu. Mladi snad casem v zivote poznaji, ze znalosti jsou hodne cennene zbozi a pochopi, ze jsou lidi, kteri si "zaslouzi" byt obdarovani a lidi, na ktere se patri vykaslat.

Mimochodem, to ze se tu neustale budou opakovat stejne dotazy muze odradit lidi, kteri se budou snazit cely thread projit a neco se dozvedet sami...

Sorry pokud to nekdo bere osobne, ale takto to proste je.
iPhone Xs Silver Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad 2018 TV 2015
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Lukáš Petr | pon črc 20, 2009 9:14 pm

Sorry, ale o mazani map z iPhonu se v tomto threadu nepsalo. Sleduju tenhle
topic uz od zacatku a opravdu to tady nebylo. Takze ho hned juramac nemusi obvinovat z lenosti, ale to je proste on.
iPhone 6S 64GB fw. 5.0.1

crafted by Glimsoft.com
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Beavers | pon črc 20, 2009 10:19 pm

Vlákno (poslední stranu) jsem promazal od OT příspěvků. Prosím, abyste se zdrželi vzájemného napadání a vyjadřovali se k tématu, které je jasně určené!
Moderator fóra
Moderator fóra

eugenqo | pon črc 20, 2009 11:15 pm

pls ludkovia, naaaahodou nevite kedy bude ta slubovana "demo" verzia navigonu ? ten update ktory ma byt v tomto mesiaci - jul je spojeny aj s demom ? teda demo vyjde spolu s update-om ?

Uživatelský avatar Petrt | úte črc 21, 2009 5:20 am

eugenqo: demo verze existuje, bohuzel pro vetsi trhy nez je CR (bylo mimo jine zminovane Nemecko). Takze se jej asi jen tak nedockame.
Update neni spojeny s demem, tedy necekal bych ze demo vyjde spolecne s updatem.
iPhone expert
iPhone expert

Siso2 | úte črc 21, 2009 8:14 am

Nazdar páni. Takže po odjazdení 1500 km cez Europu musím povedať že som s Navigonom celkom spokojní. Cestou tam navigácia v pohode problém s GPS signálom asi 10x vypadol akonahle bol nejaký kopec alebo strom (upevnenie na čelnom skle), nerozumiem tomu prečo každý iphone sa chová inak čo to robia na kolene či čo? Ja nemám JB ani nič podobné všetko originál takže tým to nebude možno vyrob. seria... Cestou späť som skúsil na skúšku TomTom 630 Navigoval celkom ok signál po celú cestu 100% ale robil somariny napr. na diaľnici ma z ničoh nič posielal na Klagenfurt pritom diaľnica išla rovno a pod. Takže nič nie je bez chýb ani navigácia za 10 tisíc... :D

Mirec0729 | stř črc 22, 2009 6:53 am

Ja frcim s NAVIGONonm v iPhone uz dva dni, sice len okolie ale zhruba 120km nabehanych a zatial som spokojnejsi ako s Garminom nuvi 250w, takze Garmin ide bratovi a ja zostanem verny iPhonu. Vypadok signalu len raz a to na dialnici takze aj keby som niekde kde to nepoznam tak neodbocim :mrgreen:

igIphone | stř črc 22, 2009 10:30 am

S Navigonom ficim mesiac. Spokojnost. Ma svoje muchy ale je lepsi ako Sygic. Vypadky signalu len cestou na Donovaly (stromy, uzka dolina a pod...)

dick.picard | stř črc 22, 2009 11:10 am

Zdravim, uz nejaky ten tyden sleduju tuto diskusi (teprve dnes jsem se registroval) - hlavne vy zde jste prispeli k tomu, ze si navigaci od Navigonu zitra do sveho iPhonu zakoupim (jsou zde vase zkusenosti a to je pro me 1000x cennejsi, nez 10 recenzi na zpravodajskych a vice ci mene technickych serverech).

Jedine, co jsem doted nepobral je otazka GPS prijimace. Muzete nekdo z vas, kdo jste psali o zasadnich problemech prijmu GPS specifikovat, jestli mate JB nebo ne? (Nemyslim sem tam vypadek, ale opravdu delsi zaseky bez prijmu) Nazor juramace, ze ty problemy muze zpusobovat zasah do systemu pomoci JB je pomerne logicky (hadajici se procesy), ale nenasel jsem nikde v diskusi dukaz, jestli tomu tak opravdu je. Ptam se asi jako rada dalsich kvuli tomu, jestli mam platit na Navigon (ktery se mi i graficky i ovladanim moc libi) nebo mam cekat na kolebku od TomTom, ktera ma ten externi prijimac (coz je urcita jistota, i kdyz asi dost draha).... asi jsem jednim z tisicu s touto otazkou...

Uživatelský avatar Kopis | stř črc 22, 2009 11:49 am

2 dick.picard: Podle všeho to vypadá, že existuje několik "skupin" iPhonů, co se týče kvality GPS chipu. Obzvláště na této diskuzi převládají uživatelé, kteří si nemohou kvalitu příjmu GPS signálu vynachválit a dokonce jej staví lépe, než chip v PND navigacích typu TomTom GO se SirfIII chipem (???). V zahraničních diskuzích převládají opačné zkušenosti a i já se svým konkrétním kusem patřím do skupiny, která rozhodně nemůže (a to ani zdaleka) označit GPS v iPhonu jako skvělou náhradu chipu SirfIII. Podotýkám, že jsem nikdy neměl JB a iPhone se chová stejně i po úplném resetu a nainstalování pouze Navigonu. - Jsou dny, kdy dokáže navigovat pouze s menšími výpadky, ale většinou (na té stejné trase a za stejných podmínek) velmi často koukám na červenou lištu informující o nedostupnosti GPS signálu, takže jsem iPhone přestal k navigování používat a vrátil jsem se k TT GO930. Je tedy otázka, do jaké skupiny patří Váš iPhone a je škoda, že nejde vyzkoušet demo Navigonu, abyste ještě před koupí věděl, jak to dopadne. A rozhodně je velká škoda, že bez JB nejde používat externí GPS modul (ideálně přes BT), protože to by bylo velmi jednoduché řešení ev. problému s kvalitou příjmu...
iPhone 6 64GB O2; iPad Air 2 64GB; MacBook Pro 15"; MacPro, iMac 27" Core i5 3,1 GHz
Host
Host

Uživatelský avatar Golf | stř črc 22, 2009 12:14 pm

V této souvislosti jsem ceklem zvědavý, jak to bude s tou citlivostí GPS čipu u 3GSka (zda budou také různé "kategorie" citlivostí)...
Na první pohled to vypadá, jako by se používaly čipy s různou citlivostí, ale i ten, kdo má problémy u navigací, tak u GoogleMaps tam problém nemá, navíc podle všeho ani JB není tou pravou příčinou. Napadá mě ještě nějaká aplikace, která by nějak s tímto souvisela a "ubírala" signál, ale je to fakt záhada. A že údajně ve spolupráci s Apple TomTom vyvíjel ten aktivní držák, znamená, že nějaký problém tu asi je, a Apple mlčí a mlčí...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

dick.picard | stř črc 22, 2009 12:33 pm

Jansny - rozumim. Je pravda, ze u ostatnich aplikaci, at uz je to Google Maps primo od Apple (pri nejvetsim zoomu mi to vetsinou ukazuje presne, kde stojim nebo kde je hledany predmet...) nebo v Geocaching app mi GPS nikdy problem nedelala - naopak - pri pouzivani kompasu u Gecachingu (samozrejme smer ukazuje az v mirenem pohybu - chuzi) mi zmeri vzdalenost k cilovym souradnicim vetsinou presne s toleranci asi 2 - 4 metry. pro vetsi presnost pouzivat zminovane Google maps, ktere se chovaji s mym GPS cipem dokonale, casto jsem s nim i navigoval mene slozite trasy. Samozrejme v cistem vyhledu na oblohu.

Ze se nekdy mezi domama nebo v hustem lese chova jinak - to je jasny, ale ani jsem vice nikdy neocekaval. Nicmene z vasich prispevku je jasne, ze souvislost mezi tim, jak se GPS to chova u jinych aplikaci a tim, jak se bude chovat v Navigonu asi neni... JB to tedy asi taky neni, takze me napada jen nejaka chyba v Navigonu samotnem, ktera si s nekterymi typy cipu rozumi mene (i kdyz se tyto u ostatnich aplikaci chovaji tak, jak maji...). Testovali jste nekdo svuj (u Navigonu hure fungujici) GPS modul na jinych aplikacich v iPhonu - predpokladam, ze ano - jako jsou zkusenosti? Je tam souvislost?

Co se tyce externiho drzaku, tak nevim, jestli to muze byt na strane Applu neferovost (ze vi a mlci a mlci :) ) - iPhone ma proste nejaky typ cipu a ze ten neni uplne nejlepsi, to je jasne - to by cena celeho pristroje byla taky jeste nekde jinde... tak spolu s TomTomem, ktery si zaklada na presnosti, vyvjeji lepsi - vzdycky to jde udelat lepsi - obavam se ale, ze se to taky odrazi na cene toho drzaku.

Uživatelský avatar Petrt | stř črc 22, 2009 1:55 pm

Muj nazor je takovy: pokud jsi doted bez navigace v iphonu vydrzel a netlaci te nejakou nyni mit, pockej az na trh vstoupi zbyli dva velci hraci (IGO, TOMTOM). Pote se rozhodni. To ze GoogleMaps funguje vzdy bez problemu a Navigon ani Sygic ne je divne a dle meho to s JB take nesouvisi.
iPhone expert
iPhone expert

dick.picard | stř črc 22, 2009 2:13 pm

Tak ja vydrzel - copak o to, ale koupil jsem si auto a chceme se zenou a dcerou jezdit Evropu (do Francie vyrazime za 14 dni) - a kdyz uz je k mani pomerne levna a graficky dostl slusne vypadajici navigace do meho mileho iPhonu, tak ji samozrejme chci koupit :). Jak uz bylo receno - asi neni lepsi ani horsi navigace, ale nejlepsi je ta, co cloveku sedne - a Navigon se mi libi moc (graficky i funkcema) - jen zjistuju technicke informace a prakticke zkusenosti, nez do toho prastim...

McDog | stř črc 22, 2009 2:16 pm

No kolega bol teraz vo francuzku a vravel mi ze kym boli na SK tak navigacia v iPhone vypadavala-Navigon a iDa na 7 dni free ale ze akonahle boli uz dalej tak to bolo super-dokonca ze vo Francuzku bol v dakych horach-stromy a tak a uplne bezchybne isla....takze neviem v com je potom problem u nas....

maser5 | stř črc 22, 2009 6:54 pm

Dobrý den.
Zakoupil jsem si Navigon do iphonu a jelikož nejsem silný v angličtině tak bych se chtěl zeptat zda jde v této navigaci plánovat trasu podle kodu gps.
Jel jsem na dovolenou a vedla si dobře bez jakýchkoliv problémů nebo výpadků signálu.Na internetu jsem si našel autokemp Kristýna a bylo u něj takové to číslo udávající polohu chtěl jsem ji zadat do navigace ale bohužel jsem nevěděl jak a čas jsem na to neměl .Tak se chci zeptat zda to jde nastavovat a pokud ano tak jak .Díky Martin

dick.picard | stř črc 22, 2009 7:34 pm

Navigaci jeste nemam - budu ji teprve kupovat, ale mam dojem, ze nektere testy mluvi o tom, ze prave tato funkce ji schazi. Zatim jsem ani nikde nenasel, ze by to nektera z nejblizsich aktualizaci. Ale doufat je vzdy mozne... :) Je to porad verze 1.0 - takze doufam i ja ;)

Co se tyce anglictiny, tak nejblizsi update ma uz v sobe plnou cestinu, na tu se tesim i ja, i kdyz anglicky umim - preci jen rodny jazyk je vzdy pohodlnejsi ;)
Naposledy upravil dick.picard dne stř črc 22, 2009 7:39 pm, celkově upraveno 1

maser5 | stř črc 22, 2009 7:39 pm

Tak moc díky je to pravda mrzutý ale třeba to v budoucnu vyřeší :roll:

Uživatelský avatar Pifík | stř črc 22, 2009 8:14 pm

Tak nová verze již byla odeslána na schválení do Apple, tudíž ji můžem čekat v nejbližších dnech :wink:
Informace je přímo z popisu Navigonu v iTunes.
Obrázek iPhone 5c 16GB
Obrázek iPad (3rd gen.) 32GB
Obrázek Apple TV (3rd gen.)
Obrázek Mac mini 2009 2.26GHz 4GB RAM 64GB SSD
Host
Host

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Navigace pro iPhone