[*] NAVIGON

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých navigáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

Mirec0729 | čtv črc 23, 2009 8:37 am

Re: NAVIGON - navigácia [AppStore]

příspěvek smazán - warez. Ten se zde neřeší, s tímto jsi se měl seznámit při registraci do fóra (pravidla). Dodržuj to a nebudeš mít problémy. toncek

Sorry uz sa to nestane
Naposledy upravil Mirec0729 dne čtv črc 23, 2009 10:01 am, celkově upraveno 1

szoustal | čtv črc 23, 2009 8:48 am

Zdravím. Mám iPhone po jaibreaku a s GPS nemám sebemenší problém. V jakékoliv aplikaci která využívá tento čip se chytá do 5 sekund. Nezaznamenal jsem za celou dobu používání Navigonu, a mám ho od té doby co se objevil na Apstore, sebemenší výpadek signálu. Podle mě nemá vliv jestli je telefon JB, ale buď se jedná o jinou serii a nebo existuje nějaká aplokace, která npo instalaci dělá tyto problémy. Mám iPhone 3G od českého T-Mobile hned z první serie .
iPhone 3GS 32G FW 3.1.2, Nokia 6303
Host
Host

Tomas69 | čtv črc 23, 2009 10:30 am

Môžete mi niekdo poradiť? Včera som bol zo Slovenska v Česku a použival som navigon. Na internete som nebol, zrušene som mal 3G, Datový roaming, Zdielanie internetu, Wi-fi, a Navigon som použival asi 15min. Celkovo som bol v CZ asi 60min.
A dnes mi prišla sms "v ramci služby pristup na internet ste presiahli viac ako 5MB dat (1 MB = 3,92 EU) " Len v CZ. Na Slovensku možem ešte sťahovať 600 MB dat.
Otazka znie: Použiva teda navigon pristup na internet počas navigovania, alebo nie? Inač si tych 5 MB=500 czk neviem vysvetliť.
T-mobile mi nevie (nechce) nič povedať - mam počkať na fakturu :x

ikosk | čtv črc 23, 2009 10:35 am

T-mobile ma zrejme nejaku chybu v systeme. Ta sms s textom dnes prisla aj mne a to mam predplatenych 1GB dat: Upozornenie: v ramci sluzby Pristup na internet ste preniesli viac ako 5MB dat k 22/07/2009 (1MB=3,92 EUR) T-Mobile.

Toto sa mi uz raz stalo ze mi prisla tato sms este na zaciatku ak som si kupil iPhone. Vtedy som hned volal operatorke a vraj si to nemam vsimat, tak si to nevsimam. Navigon by nemal tahat nic z netu.

Uživatelský avatar Golf | čtv črc 23, 2009 11:11 am

Tomas69 > Navigon ke svému fungování žádnou funkci GSM systému (tedy ani datovou část), nepoužívá. Takže to spolu ale vůbec, vůbec nesouvisí. Používá pouze adresář iP. Byly systémy (třeba Wifinder), které si průběžně stahovaly mapy z internetu, ale Navigon má svoje mapy uložené v iP, takže nic, kromě signálu GPS, nepoužívá...
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018
Starý pes fóra :)

Tomas69 | čtv črc 23, 2009 12:01 pm

Ja viem že navigon nepoužíva inernet na navigovanie. Len my neišlo do hlavy tých 5 Mb. stiahnutych dat. Ale to bol asi omyl zo strany t-mobile.

Ešte by ma zaujimalo či sa iPhone sám vypne keď sa prehreje, alebo mi exploduje pred ocami :shock: :lol:
Po 15 min používania (bez zvukoveho navigovania) sa telefón nedal držať v rukach.

Uživatelský avatar bodka | čtv črc 23, 2009 2:27 pm

juramac píše:Pokud ma nekdo pocit, ze ma spatny signal GPS , zkuste tento postup :

http://navigonuk.custhelp.com/cgi-bin/n ... _topview=1

tak som sa tento navod odhodlal vcera vyskusat - bohuzial ziadna pozitivna zmena
doma (balkon 10.poschodie, priamy vyhlad na juh) stale signal GPS nechytim,
teraz som si viac ako isty, ze bud:
- je chyba v Navigone
- alebo ine aplikacie (Maps, GPS info) pouzivaju na vyhladanie polohy aj ine udaje k zisteniu polohy, pretoze na oboch zmienovanych sa moja poloha objavi do 4 sekund a je totozna, i ked nie uplne presna

po restor z backupu vsetko OK, az na postu, konta sa zachovali, ale nepamalo si ktore spravy uz boli v minulosti nacitane, takze prival cca 1600 sprav zo serverov (okrem konta na ktorm pouzivam IMAP)
iPhone 3G, 16 GB, verzia 4.0.1 > 3.1.3, JB
iPhone 4, 32 GB, 5.1.1 Orange
iPad Retina 4th, 32GB, wifi, 6.0.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Golf | čtv črc 23, 2009 2:59 pm

Tomas69 píše:....
Otazka znie: Použiva teda navigon pristup na internet počas navigovania, alebo nie?...

Tomas69 píše:Ja viem že navigon nepoužíva inernet na navigovanie....

Hele kámo, když to víš, tak proč se ptáš? Anebo si nepamatuješ, co jsi napsal?

bodka > Z tohohle bych Navigon nevinil (ani u Sygicu nejsou na tom všichni se signálem nijak extra), TomTom se právě proto tuhle záhadu snaží obejít právě tím držákem... Ale část lidí to připisuje WiFině...
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Uživatelský avatar bodka | čtv črc 23, 2009 3:13 pm

Golf píše:bodka > Z tohohle bych Navigon nevinil (ani u Sygicu nejsou na tom všichni se signálem nijak extra), TomTom se právě proto tuhle záhadu snaží obejít právě tím držákem... Ale část lidí to připisuje WiFině...

tak naco potom Navigon dava taketo navody, moja osobna skusenost je ze to nic nevyriesilo

drziak od TomToma bude asi sakra drahy, ale najma je otazne, ci bude fungovat s inymi navigacnymi sofvermi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Golf | čtv črc 23, 2009 3:18 pm

Návod proto, že to na některých iP možná fungovalo. Těžko říct... Ten držák podle mě bude mít o dost větší cenu, než samotná navigace...
Nic ve zlým, ale asi si trochu koleduješ :wink: Citovat příspěvek přímo nad sebou :?

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Uživatelský avatar Lukáš Petr | čtv črc 23, 2009 3:41 pm

bodka píše:...je otazne, ci bude fungovat s inymi navigacnymi sofvermi

Tipoval bych že určitě nebude fungovat s ostatními navigacemi, protože tím by jim hrozně nahrávali a sami by kvůli tomu přicházeli o zisky. Navíc by to ani nebylo dost dobře možný, pokud by tomtom neposkytnul nějaký informace pro ostatní o tom GPS čipu, aby jeho používání mohli "zabudovat" do svých navigací.. 8)
iPhone 6S 64GB fw. 5.0.1
Macbook Pro 15" retina mid 2015

Moje aplikace: Timelines | Routie | Quadratic Master
crafted by Glimsoft.com
iPhone expert
iPhone expert

Chtorr | čtv črc 23, 2009 3:46 pm

tak jsem dneska drobet blbnul z navigonem a učinil jednu zkušenost
po nastartovaní normalně chytil signal zadal jsme mu kám má navigovat a hura jenže na cestě asi 5 km 3x stratil signal tak jsem prubnul sigika a taky žadna sláva nu čož tak sem prubnul ty origo mapy z googlu a byl taky zmatenej
no řekl sme si žadná sláva :) ale pak mě napadlo ho vypnout a zapnout iphona a světe div se jel jak má čili pokud se někomu strací signal během navigace necht to zkusí a hodí hlašku jak dopad možna se tam opravdu jen něco pere
Jinak mam JB ale myslím že stím nemá co dělat prostě zustane někde neco vyset a pak to špatně frčí

cernakus | čtv črc 23, 2009 4:23 pm

Tomas69 píše:Môžete mi niekdo poradiť? Včera som bol zo Slovenska v Česku a použival som navigon. Na internete som nebol, zrušene som mal 3G, Datový roaming, Zdielanie internetu, Wi-fi, a Navigon som použival asi 15min. Celkovo som bol v CZ asi 60min.
A dnes mi prišla sms "v ramci služby pristup na internet ste presiahli viac ako 5MB dat (1 MB = 3,92 EU) " Len v CZ. Na Slovensku možem ešte sťahovať 600 MB dat.
Otazka znie: Použiva teda navigon pristup na internet počas navigovania, alebo nie? Inač si tych 5 MB=500 czk neviem vysvetliť.
T-mobile mi nevie (nechce) nič povedať - mam počkať na fakturu :x

Tak na tohle si dávejte bacha pánové. Víte co je A-GPS? To je přesně ten důvod, proč není rozumné mít aktivovaný DATA roaming v iphone. Tahle sranda totiž upřesňuje polohu z vysílačů, když GPS signál stojí za *****. No a zadara jsou tyto datové přenosy jen v domovské síti. Všude jinde to cvakáte jako data. Sice se jedná vždy o pár kB, jenže znáte to "nemusí pršet, stačí když kape". Je otázkou, kolikrát se A-GPS zeptá vysílače na polohu za časovou jednotku a pokud nemá T-mobile chybu v systému, tak to asi nebude málo.

Ušetři si podobné výrazy pro vhodné prostředí. Beavers.

Beavers:

tvoje očividná úchylka v buzerování se dá léčit i ambulantně. vřele ti to doporučuji.

Zdá se, že s tím máš bohaté zkušenosti a tím zároveň uzavírám tebou začatý Off Topic. Beavers.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar bodka | čtv črc 23, 2009 5:33 pm

ale Tomas69 jasne napisal, ze mal datovy roamnig zruseny (=vypnuty)
Naposledy upravil bodka dne čtv črc 23, 2009 5:36 pm, celkově upraveno 2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Petrt | čtv črc 23, 2009 9:41 pm

Ciste pro zmateni ...
...dnes cestou z Lovosic na Prahu se Navigon nechytl ani jedou - drzel jsem jej rucne u predniho skla Oktavie II. Zkousel jsem to snad 20 minut.
V Brne jsem si jej dal do sveho drzaku, zapl napajeni a po zadani prikazu naviguj domu mi do par sekund nasel signal a jel.

Todle chovani proste nechapu.
iPhone Xs Silver Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad 2018 TV 2015
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar murder | pát črc 24, 2009 7:59 am

juramac píše:Bohuzel, navigovani na souradnice Navigon pro iPhone neumi a podle dostupnych info nebude umet ani po updatu. Take mi to docela chybi....

Jde to ale dost krkolomně, je potřeba v pc koukat na mapu, zadat v navigonu co nejbližší místo a pak už jen ručně upravit cílové místo, na polohu kterou přesně vidíme v počítači. Jak píšu krkolomné, ale už jsem tak dojel přesně na čísla popisná ve vesnicích, kde nebudou zakreslena nikdy...
Obrázek
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

paia | pát črc 24, 2009 8:03 am

malinkej dotázek, možná je to ptákovina, ale nikde nemůžu najít, jak zadat GPS souřadnice. umožňuje to vůbec?
Host
Host

palces | pát črc 24, 2009 8:13 am

bodka píše:
juramac píše:Pokud ma nekdo pocit, ze ma spatny signal GPS , zkuste tento postup :

http://navigonuk.custhelp.com/cgi-bin/n ... _topview=1

tak som sa tento navod odhodlal vcera vyskusat - bohuzial ziadna pozitivna zmena
doma (balkon 10.poschodie, priamy vyhlad na juh) stale signal GPS nechytim,
teraz som si viac ako isty, ze bud:
- je chyba v Navigone
- alebo ine aplikacie (Maps, GPS info) pouzivaju na vyhladanie polohy aj ine udaje k zisteniu polohy, pretoze na oboch zmienovanych sa moja poloha objavi do 4 sekund a je totozna, i ked nie uplne presna

po restor z backupu vsetko OK, az na postu, konta sa zachovali, ale nepamalo si ktore spravy uz boli v minulosti nacitane, takze prival cca 1600 sprav zo serverov (okrem konta na ktorm pouzivam IMAP)

Chyba nie je v navigone. Skutocne aj mne nechiti GPC iphone doma na 8 poschodi (to je uplne hore v panelaku) a ked skusim ine aplikacie pouzivajuce GPS, ako xGPS, alebo MotionX je ten isty vysledok.
No mapy v iphone sa chytia, ale urcia nespravnu polohu (respektive spravne sidlisko, ale kresli mi to bodku o ulicu dalej) presne tam, kde vidim vysielac T-mobile. Teda ak niektore aplikacie nechytia GPS, tak urcia polohu podla vysielaca operatora.
Host
Host

Uživatelský avatar Petrt | pát črc 24, 2009 8:24 am

paia píše:malinkej dotázek, možná je to ptákovina, ale nikde nemůžu najít, jak zadat GPS souřadnice. umožňuje to vůbec?

je to uvedeno v tomto threadu. Staci zacit od konce.
iPhone Xs Silver Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad 2018 TV 2015
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar burr0head | pát črc 24, 2009 8:30 am

vcera jsem jel Praha-Luhacovice, a kdyz pominu dalnici,(cestou tam jse jel pres Kromeriz a Zlin-zpet pres Buchlov a Bucovice), tak az na par vypadku v zatackach u Buchlova, naprosto bez problemu,stale signal,jakmile jsem v Bucovicich sjel na objizdku okamzite prepocital a navigoval naprosto presne.Kamarad ma Sygic ale kdyz jsem videl jak mu "couva" mapa, tak Navigon je jasna volba...U Brna se mi libilo nejvic to 3D zobrazeni, skoda , ze to takhle neukazuje stale, to by byla fakt malina :)))

Edit: zapomel jsem podotknout, ze v tom vedru, kdy mi venkovni teplomer ukazoval skoro 40 stupnu, tak iP fungoval za oknem naprosto v pohode zadny prehrivani, nic..Klima mi funguje nejak divne , asi mam malo plynu, cili i v aute bylo pekny vedro..
iPhone 4S iOS 7 ,Vodafoun

ikosk | pát črc 24, 2009 9:37 am

Neviem sice dobre po nemecky, ale zeby bol novy update uz dnes?! :D

Bestätigung für das #Update #MobileNavigator DACH für #iPhone erhalten! Das Update wird in wenigen Stunden verfügbar sein!

Uživatelský avatar Pifík | pát črc 24, 2009 11:44 am

Tak už je update na regionální verze, na celou Evropu zatím nic.
Obrázek iPhone 5c 16GB
Obrázek iPad (3rd gen.) 32GB
Obrázek Apple TV (3rd gen.)
Obrázek Mac mini 2009 2.26GHz 4GB RAM 64GB SSD
Host
Host

pepicu | pát črc 24, 2009 11:49 am

kde jsi nasel tyto info napis pls odkaz

Uživatelský avatar Pifík | pát črc 24, 2009 11:59 am

Obrázek iPhone 5c 16GB
Obrázek iPad (3rd gen.) 32GB
Obrázek Apple TV (3rd gen.)
Obrázek Mac mini 2009 2.26GHz 4GB RAM 64GB SSD
Host
Host

ikosk | pát črc 24, 2009 12:39 pm

V nemeckom appstore je dostupny update aj pre Europu. Na SK a CZ zatial nic.

pepicu | pát črc 24, 2009 12:49 pm

no tak to je jasny ze zase ostrouhame a dnes se niceho nedockame..proc by se nekdo zahazoval s Cechy :shock:

Uživatelský avatar jozef | pát črc 24, 2009 1:23 pm

Tak ja mam ucet na UK app store a tam uz je verzia 1.1.0

Obrázek
Obrázek iPhone 3G 8GB, 3.1.3 JB, T-Mobile
Obrázek iPhone 4S 16GB, 6.1 JB
Host
Host

pali777 | pát črc 24, 2009 1:27 pm

to na UK itunes je len NAVIGON pre UK ..ziadne ine mapy tam nie su...

Uživatelský avatar jozef | pát črc 24, 2009 1:29 pm

Ja som len reagoval na Update softwaru... nie máp... pozri sa na UK appstore cez iTunes a mas tam uz aj podporu CZ, SK ... a dalsie veci. Takže update už vyšiel. To kedy bude pre Europu je len otazka casu.

peace :D
Obrázek iPhone 3G 8GB, 3.1.3 JB, T-Mobile
Obrázek iPhone 4S 16GB, 6.1 JB
Host
Host

Uživatelský avatar murder | pát črc 24, 2009 1:52 pm

Překlad z Pc Translatoru: Potvrzení za #update #MobileNavigator DACH za #iPhone obdrží! Update být v několik hodin k dispozici!
Obrázek
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

čiko | pát črc 24, 2009 7:22 pm

juramac offtopic: Z ceho budes volat nez bude dostupny GS?

steeLko | pát črc 24, 2009 7:43 pm

taka otazka :D jak keby iphone bol jediny na svete :P

Honzam | pát črc 24, 2009 7:46 pm

Tak uz je v AppStore update na Navigon 1.1 :D
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

vlk25 | pát črc 24, 2009 7:47 pm

ma to niekto ? je tam sk jazyk ? dabing ?
Host
Host

Honzam | pát črc 24, 2009 7:50 pm

V popisu pisou, ze tam je Slovenctina...
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

čiko | pát črc 24, 2009 8:17 pm

steeLko: V pripade juramac jsem reagoval zejmena na to, co ma v podpisu :wink:

Uživatelský avatar dawe73 | pát črc 24, 2009 8:26 pm

juramac píše:EDIT : Ten update je v updates? jak je veliky?.......

1,67 GB
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar Kopis | pát črc 24, 2009 8:26 pm

Update má 1,67 GB. :-(
iPhone 6 64GB O2; iPad Air 2 64GB; MacBook Pro 15"; MacPro, iMac 27" Core i5 3,1 GHz
Host
Host

styx | pát črc 24, 2009 8:42 pm

Update je převeliký, musím odmáznout kus mp3. Aktualizaci mám dostupnou pouze přes iPhone, iTunes mi ji nenabízí, nechápu. Na cz i us store je vidno pouze verzi 1.0. Tomu taky nerozumím.

Uživatelský avatar Majky_ | pát črc 24, 2009 9:09 pm

Chtěl bych se zeptat, jak dlouho jste to asi přibližne instalovali ?!
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Navigace pro iPhone