[*] NAVIGON

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých navigáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

sony123 | pon črc 27, 2009 9:59 am

Re: NAVIGON - navigácia [AppStore]

Mne to to písalo stále pri verzí 1.0,keď som prešiel na fw 3.0 to išlo. :)
Možno to nepočíta využitú pamäť,ak si napríklad dal niečo do iPhonu cez nejaký externý program(winSCP...)alebo ak máš posťahované veci z Cydie,to nemusí ukazovať iTunes.
Senior uživatel
Senior uživatel

ikosk | pon črc 27, 2009 10:24 am

Mne instalaciu spustilo az ked mi iTunes ukazoval priblizne 4,2GB volneho miesta.

magicc | pon črc 27, 2009 10:40 am

Chtel jsem aktualizovat rovnou z iphonu. Zkusim jeste neco vymazat na tech 4,2 gb, nebo to zkusim pres itunes.

havran66 | pon črc 27, 2009 1:03 pm

Já jsem aktualizoval přes wifi a byl jsem dost zklamanej. Navigace a proti předchozí verzi strašně zpomalila (včetně přepínání v menu), problémy se zvukem a problémy s GPS. Dnes jsem ji vymazal a znovu nainstaloval přes iTunes a zatím se zdá, že je vše v pořádku. Takže pokud máte možnost, tak doporučuji instalovat Navigon z počítače.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Petrt | pon črc 27, 2009 1:25 pm

S tím stahováním přímo do iphonu - bacha na to. Mobil napřed stáhne celou image (+- 1,6GB), poté ji může rozbalovat (dalších 1,6GB) a poté teprve začne instalovat (další data). Pokud to dělá tímto způsobem, tak se nedivte, že potřebujete tolik volného místa.
iPhone Xs Silver Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad 2018 TV 2015
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Golf | pon črc 27, 2009 2:15 pm

havran66 > Instaloval jsem (tedy updatoval, ale vypadalo to spíše jako instalace) z PC, po spuštění byl Navigon hrozně línej, nešel zvuk. Restart telefonu a bylo vše OK.
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018
Starý pes fóra :)

havran66 | pon črc 27, 2009 3:58 pm

Golf: Já s tím dělal taky psí kusy :) Línej byl pořád a zvuk mi po vypnutí a zapnutí telefonu šel, ale při další jízdě zase nešel .. a znovu vypnout-zapnout telefon atd. Teď po reinstalaci se zdá všechno v pořádku. Uvidím, až zase sednu do auta. Je to koukám dost individuální, jako ten GPS čip. JB nemám.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

paia | pon črc 27, 2009 8:09 pm

tak jsem dnes pojezdil cca 120 km s Navigonem, za celou dobu mě 2x poslal do zákazu vejzdu, 1x poslal do neexistující odbočky, 1x si spletl pravou a levou stranu a po výjezdu z Olomouce směr Konice, mi přestal ukazovat rychlostní omezení. jinak jsem spokojenej, nakonec mě donavigoval do cíle a dokonce i správně odhadl předpokládaný čas příjezdu.
Host
Host

spinmaster | pon črc 27, 2009 9:53 pm

tak presne toto sa dnes stalo aj mne v Bojniciach
najpr ma navigoval do NEEXISTUJUCEJ odbocky (je tam len chodnicek pre turistov) a potom do zakazu ktory je tam odjakziva

da sa prosim najst v POI aj nakupne centra? napr v Prievidzi no neukazuje ano Tesco, Hypernovu, Kaufland, Baumax, Nay, Lidl a ine.. ide len o to ze v polozke shopping su len lekarne
dakujem

Ještěže to nebylo v Bohnicích :lol: (pro neznalé: část Prahy proslulá psychiatrickou léčebnou, která je tématem mnohých vtipů). Beavers.

pepicu | úte črc 28, 2009 10:25 am

hojte mam problem kdyz vypnu navigon tak se mi jakoby vsechno resetuje domů , posledni cile atd pls poradte

Paliza | stř črc 29, 2009 8:43 am

paia: kazda navigace zene obcas do nesmyslnych odbocek. Jen si dej pozor aby jsi neskoncil jak ten Londynsky taxikar co jel podle navigace a skoncil v rece:D

benedy | stř črc 29, 2009 3:11 pm

Je v této aplikaci také možnost navigovat podle GPS souřadnice?
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar dawe73 | stř črc 29, 2009 3:28 pm

Zatím NE.
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

ikosk | čtv črc 30, 2009 11:15 am

Od zajtra Navigon za 79Eur. Cena bude platit do konca augusta.

vlk25 | čtv črc 30, 2009 1:02 pm

Mam uz 1.1 no a ten SVK hlas je pekne nahovno. Nejaká stará žena :? Sygic má mladú ženu so sexi hlasom.

Když už musíš používat expresivních výrazů, tak alespoň dodržuj pravopis, prosím. Dvě hrubky jako prase a to nejsem Slovák a poznám to. Juramac promine, že jsem ho přeskočil, není-liž pravda? Beavers.

Ale ani jedna ti ho ne...... :wink: Juramac
Host
Host

Uživatelský avatar dodulo | čtv črc 30, 2009 1:03 pm

ja si to idem dat nahovorit frajerke :)
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak

vlk25 | čtv črc 30, 2009 1:09 pm

Myslíte že by som vedel nejak prehodiť hlas zo Sygic-u do Navigonu ? :D

Ako tak teraž počuvam tak ani Vy česi nemáte žiadnu výhru :lol:
Host
Host

Cyclope | čtv črc 30, 2009 1:09 pm

ikosk píše:Od zajtra Navigon za 79Eur. Cena bude platit do konca augusta.

No to snad.. :roll: přitom jsem ho před chvílí koupil za stováka :lol: .
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar dawe73 | čtv črc 30, 2009 1:13 pm

vlk25 píše:Myslíte že by som vedel nejak prehodiť hlas zo Sygic-u do Navigonu ? :D

Ako tak teraž počuvam tak ani Vy česi nemáte žiadnu výhru :lol:

....tvoje starosti bych chtěl mít :roll: Bohatě mi stačí, když mě v pořádku dovede do cíle. Od toho navigaci mám. Aby se mi "udělala" před každou zatáčkou, to fakt nepotřebuji :P
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Fillbiker | čtv črc 30, 2009 2:00 pm

1.1 zatim vypada dobre, rozhodne mi daleko lip chyta signal. Na mistech kde predtim vubec, ted chytne hned, dokonce jsem ted jel do prace a mel ho polozenej na sedacce a i v kastliku pod radiem a ani jednou neztratil signal, s 1.0 ho ztracel i na drzaku na skle. Hlasovy navadeni taky ok. Takze ted nemam na svem pouzivani uz co tomu vytknout.

paia | čtv črc 30, 2009 3:51 pm

benedy píše:Je v této aplikaci také možnost navigovat podle GPS souřadnice?

není, zatím jsem to řešil tak, že jsem se podíval, kde ta souřadnice je a tu si pak ručně našel v Navigonu, zadal jako cíl a jelo se.
Host
Host

maser5 | čtv črc 30, 2009 4:05 pm

ahoj všem možná se zeptám blbě ale jelikož mám v iphonu málo místa musí být nahrané obě verze navigonu nebo stačí nahrát jen verze 1.1.0? dikes

maser5 | čtv črc 30, 2009 4:15 pm

Tak to jsem rád už mám volných jen 200Mb a nerad bych cokoliv mazal :lol:
stálo mě to spoustu potu než se mi to tam podařilo vměstnat.

Uživatelský avatar Golf | čtv črc 30, 2009 4:37 pm

Asi si s Navigonem přestávám rozumět...
Pokud jsou ty trasy daný jenom mapovými podklady (což si myslím není tak úplně jednoznačné), tak Navteq mi už nesmí přes práh, ale tak jednoduché to asi nebude. Sygic má TeleAtlas? S tím samým mapovým podkladem a TT jsem byl spokojený a s takovými "botami" při plánování tras jsem se u něho nesetkal.
Hlas v navigaci, nevím, ale v Navigonu česky mluvící dáma je příjemná a fajn, až na to, že někdy mluví z "cesty". Třeba "ostře otočit vlevo" je podle ní se prostě otočit nebo-li vrátit zpět o 180 stupňů. "Po sto metrech odbočte mírně vpravo", jedu buď naprosto rovně, nebo můžu obočit vlevo, takže logicky by znělo "po sto metrech se držte vpravo".
Spadl jsem do "druhé kategorie", čas od času, na naprosto čistém úseku bez zástavby, jsem na chvíli bez signálu. Cožpak o to, ale on Navigon chvilku před tím začne ukazovat a hlásit naprosté kokotiny. "Dokonalé" :lol: ale v cizím, třeba zahraničním prostředí, naprostý průser...
Velmi příjemné je poslouchat přes audiosystém v autě muziku z iP, a do toho si nechat mluvit navigaci Navigon. To myslím vážně, rychlé, ale příjemné ztlumení s přechodem hlášky navigace a zpět je opravdu fajn, akorát těch hlášek nesmí být moc, to si pak té hudby neužijete, a v Praze obzvlášť. Tady poprvé celkem lituji, že iP nemá rádio...
A další asi bug, několikrát jsem si nastavil "Domů", ale nikdy si to navigace nezapamatovala, takže domov mám mezi oblíbenými a ne tam, kde jej Navigon prezentuje.
A možná subjektivní dojem, spotřeba energie je asi menší, alespoň další plus...
To je hrst zkušeností z celkem pravidelného a aktivního používání nové upgradované verze, "myslím to upřímně" ale čekám na TT :wink:
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

havran66 | čtv črc 30, 2009 6:34 pm

Já sice nemám problémy s GPS, ale té mé paní se někdy plete levá a pravá strana. Nevím, jesli pro opravu je lepší nebo horší, že to dělala i ta anglická verze. Navigace ukazuje správně ale hlásí opačně. Ještě mi vadí to, že na rovném úseku dálnice u výjezdů hlásí mírně doleva.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

čiko | čtv črc 30, 2009 7:44 pm

Dá se ve 3D navigaci nějak přibližovat mapu?

Uživatelský avatar Golf | čtv črc 30, 2009 8:39 pm

Chlapi, už to tu párkrát bylo, i mě to chybí, nejde to... Doufám že prozatím :cry:

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Uživatelský avatar Harrison | pát črc 31, 2009 7:16 am

Vcera som spravil upgrade na novu verziu a trochu ma serie, ze jazykove povely sa nastavuju automaticky podla medzinarodnych nastaveni iPhonu. Co ak mam prostredie nastavene anglicky a chcem mat slovensky jazykovy doprovod? Toto sudruhovia trochu nedomysleli.
Aj ked na druhej strane asi radsej zostanem pri anglickych hlaskach, tu slovencinu fakt dali nahovorit nejakej dochodkyni, dost neprijemny hlas... :?
    iPhone HW: iPhone2G(8GB), iPhone3G(8GB), iPhone5S (32GB), iPhone6 (64GB)
    Mac HW: MacBook Pro Retina (late 2013, 8GB, 256GB SSD)
    Ostatne: Apple Watch 1st gen., AppleTV 4th gen., Airport Extreme
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Golf | pát črc 31, 2009 7:34 am

Při troše šikovnosti, protože máš JB, tak se s tím hlasem dá něco dělat (bylo to několik stránek zpět, o předchozí verzi Navigonu, návody k mazání zbytečných map a přidaná čeština)...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Bohy | pát črc 31, 2009 2:29 pm

Zdravím... Mám problém s touto navigaci, provedl jsem update ale mám problém s jazykem, proste mi naskocilo v nejaký hatlamalštine a ne a ne to dostat do cj nebo aj:-) zkoušel sem i reinstal ale nic... Nestalo se to nekonu???:-)

Bohy | pát črc 31, 2009 3:21 pm

Cestinu v telefonu nastavenou mám... Zkoušel jsem ji přehodit i na aj ale bouzel nic... Už si s tím nevím rady, možna zkusím oficialni podporu AppStore:-)

vlk25 | pát črc 31, 2009 5:06 pm

Takže upravil som si svoju Navigaciu v. 1.1

Mapy mám slovensku,cesku,madarsku,rakusku,nemeckú.

Všetky jazyky okrem SK a EN som zmazal.

Nainštalovaná navigácia má 470 MB :D Takže spokojnosť.

Ešte planujem dať slov. dabing zo Sygicu do Navigonu. Stači mi už iba pozistovat ako rozbalit .pak a .stigns
Host
Host

smoldik | pát črc 31, 2009 6:41 pm

navigon mi nejde nainstalovat, nevím proč. Hází mi to tuto chybu
Obrázek

nějaké rady či zkušenosti? iphone 3GS 32GB, zakoupený v čr
MacBook Pro 13" (2017)
iPhone XS Max 256 GB Gold
https://twitter.com/smoldik
iPhone guru
iPhone guru

scorpi | pát črc 31, 2009 7:08 pm

32 GS a Navigon šlape jako vítr. Máš ho koupený v Appstore?
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar dodulo | pát črc 31, 2009 8:21 pm

ale no kluci :P, no a co sa tyka toho hlasoveho navigovania myslim, ze to nebude az take jednoduhe ako sa to zda ako Sygic som rozbalil pomocou PakExtractor zvukove zaznamy su vo formate .ogg co MP3 nie je problem skonvertovat, ale myslim, ze nedokazes zosuladit hlasove pokyny z Navigonu a Sygicu, kazdy ich ma originalne a inak detailne a inak "ladene" do svojej aplikacie skor by som pristal na nove nahovorenie tychto pokynov :) ja nahovoram priatelku nech mi ich nahovori pre mna :)

Uživatelský avatar Kony.cz | sob srp 01, 2009 9:39 am

Tak jsem vsude cetl ze tato navigace funguje i pri zapnutem letovym rezimu... Ja kdyz zapnu letovy rezim tak pise GPS Error a poprdeli.... To stejny jako kdyz pres BSSetting vypnu 3G a EDGE tak to nejde, jenom pokud to mam zaply tak to jede v pohode... a tak jsem si rikal, kua jeste budu platit za navigaci a tak jsem prepsal APN v nasatveni datove komunikace na iphone.vodafone.cz22 a jede to taky, takze do netu se to nedostane takze pohoda, ale zarazi me ten letovy rezim... Jinak presnota je uplne super, takze pres BTS operatora to urcite nejde...
[*]iPad 2 Wi-Fi 16 GB Black JB
[*]iPhone SE 16 GB Gold
[*]iPhone 6 16 GB White
[*]iPhone X 64 GB Black
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar dodulo | sob srp 01, 2009 12:25 pm

Navigon nevyuziva internet :roll: je to plne offline navigacia

Uživatelský avatar Golf | sob srp 01, 2009 1:07 pm

Kony.cz píše:Tak jsem vsude cetl ze tato navigace funguje i pri zapnutem letovym rezimu... Ja kdyz zapnu letovy rezim tak pise GPS Error ..

a tohle ses tu dočetl kde? Krávoviny tu sice jsou, ale o téhle nevím... Letový režim = odpojení veškeré komunikace s okolním světem.
Jinak s GSkem je Navigon rychlejší, citlivost GPS chipu asi tak stejná...
Naposledy upravil Golf dne sob srp 01, 2009 9:37 pm, celkově upraveno 1

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Cyclope | sob srp 01, 2009 2:02 pm

Kony.cz píše:Tak jsem vsude cetl ze tato navigace funguje i pri zapnutem letovym rezimu...

Naopak... já jsem tady v tomto topicu uvedl, že signál GPS se nedá chytit při zapnutém letovém režimu :wink:
Edit: je to přesně na straně 24 dole :wink:
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

all_in | sob srp 01, 2009 8:25 pm

Cyclope píše:
Kony.cz píše:Tak jsem vsude cetl ze tato navigace funguje i pri zapnutem letovym rezimu...

Naopak... já jsem tady v tomto topicu uvedl, že signál GPS se nedá chytit při zapnutém letovém režimu :wink:
Edit: je to přesně na straně 24 dole :wink:
a da se bez sim karty ?
Host
Host

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Navigace pro iPhone