TomTom [AppStore] - diskuze o aplikaci

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých navigáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

Uživatelský avatar Golf | čtv črc 01, 2010 6:18 am

Re: TomTom [AppStore] - diskuze o aplikaci

Malé překvapení, vyšla verze 1.4.1
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar vrty | čtv črc 01, 2010 9:47 am

Závist.. Navigon stále nic :(
iPhone 5S 32GB | Watch Sport Grey | iPad Air 2 128GB | MacBook Pro Retina 15" 2014 512GB | Apple TV 1st
Host
Host

hercous | čtv črc 01, 2010 6:21 pm

to golf: Nějak jsem nepostřehnul žádný změny oproti 1.4 ... Stále se mi špatně zobrazují slova s "ů". Je to i ve verzi EE?

P.S.: Už mě přestalo bavit čekat na verzi Europe v CZ appstoru a koupil jsem to v US appstore :!:

stuger | čtv črc 01, 2010 6:40 pm

P.S.: Už mě přestalo bavit čekat na verzi Europe v CZ appstoru a koupil jsem to v US appstore :!

a máš ho po česky?
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

hercous | čtv črc 01, 2010 6:58 pm

Jasně, jen mám problém s tím zobrazováním ů

Uživatelský avatar Golf | čtv črc 01, 2010 8:03 pm

To divné ů respektive u- ve verzi EE je stále, ještě jsem to nezkoumal, ale taky žádnou změnu nevidím. Podle čísla to bude nějaká prkotina...

Jinak mi taky nepřišlo nic nenormálního koupit verzi Europe v jiném AppStoru, ale kdekdo s tím má asi problém.
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

hercous | čtv črc 01, 2010 9:04 pm

OT: Co se tyce nákupu v jinem store, tak je to celkem vopruz, protoze se neda pouzit ceska karta k zaplacení. V US store se daji naštěstí pouzit giftcards, který se daji koupit za rozumny peníze na eBay. Taky jsem netušil, ze různé US staty mají různé poplatky při nákupu z App store (až 9%), takže je dobre si zaregistrovat účet s adresou na Floridě, která ma poplatky nulové 8)

Uživatelský avatar pistak | čtv črc 01, 2010 9:20 pm

Moment, ja som videl na ucte v itunes ked som si dal detail uctu aj platbu paypal, neviem ci je to nove ale mal som to na us ucte. Neklikol som na to, lebo hoc mam paypal, kupujem len z sk ucte
iPhone guru
iPhone guru

hercous | čtv črc 01, 2010 9:28 pm

Jo Paypal tam sice je, ale opět musí být v Paypalu registrována US karta! Takže to neprojde a zbývá jedině GiftCards :wink:

Juramac | čtv črc 01, 2010 9:59 pm

Tom tom neznam , ale zeptam se: je tam moznost navigace na misto nalezene na Google maps, jako je tomu v Navigonu?
Jinak souhlas, take by me iritovalo, kdybych musel pro celou evropu nakupovat dve app

Uživatelský avatar dodulo | čtv črc 01, 2010 10:13 pm

myslis takym sposobom, ze si to ulozis ako kontakt a nasledne das nan navigovat?

ak to myslis takto tak ano :)

EDIT: aha uz chapem, co myslel Jura :), ano ak uz povedal kolega "miestne vyhladavanie" v TomTom je taktiez ako v Navigone :)
Naposledy upravil dodulo dne čtv črc 01, 2010 10:19 pm, celkově upraveno 1
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak

hercous | čtv črc 01, 2010 10:16 pm

V tomtomu je možnost Navigovat na ... Google a je mozné si vybrat:
- Hledat v mem okolí
- Hledat ve meste
- Hledat v blízkosti domova
- Hledat v blízkosti cílového mista

Jestli je to to na co se ptáš ... :D

Juramac | čtv črc 01, 2010 10:19 pm

V Navigonu kliknu na google, vyhledam-najdu konkretni cil a jedu. Je to tak snadne i v TomTomu?

Uživatelský avatar pistak | čtv črc 01, 2010 11:53 pm

Mna zaujima co je lepsie na navigovanie ked som napriklad v zahranici, a peso sa tulam po meste a potrebujem sa peso niekam dostat. Viem ze google maps na slovensku a v cechach postacuju, ale v zahranici nebudem stahovat mapy z netu. Hm? poradte.
iPhone guru
iPhone guru

ls8 | pát črc 02, 2010 12:00 am

Juramac píše:V Navigonu kliknu na google, vyhledam-najdu konkretni cil a jedu. Je to tak snadne i v TomTomu?

Ano, v TomTomovi to funguje stejně. Myslím že od verze 1.3.

Google vyhledávání je v čase 6:15

Zobrazit video na http://youtu.be/cu-sOGmaJz0
Kód do fóra: [youtube]cu-sOGmaJz0[/youtube]

Návod na vkladanie videa do príspevkov
It's what you do in the dark that puts you in the light.

Juramac | pát črc 02, 2010 8:48 am

pistak: V applikaci by mela byt volba rezimu - auto a nebo pesky, i kdyz u TomTom nevim, vubec jej neznam. Ale pokud se chces courat podle google maps, tak musis pocitat s tim, ze tvou polohu a mapu ti to nacte ne z GPS, ale zpravidla z pozemnich stanic, tedy za poplatek za roaming. I kdyz se mozna mylim, a kdyz data roaming v iP zakazes, tak te to i v google maps najde pres GPS. Ale ani ten rooming zase az tak "vrazedny" neni, mapa je par kilo dat....

ls8 | pát črc 02, 2010 8:58 am

Možnost navigace pro pěší v TomTomovi samozřejmě je. A opravím Juru s tím stahováním dat: mapa jako taková se samozřejmě stahuje z internetu (tedy za poplatek za datový roaming), ale polohu to samozřejmě vždy bere z GPS, pokud je GPS signál k dispozici.

Uživatelský avatar Golf | pát črc 02, 2010 8:59 am

Pěší má TT taky:

Obrázek

ls8 byl rychlejší...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

ls8 | pát črc 02, 2010 9:02 am

Navigace pro pěší znamená, že trasa ignoruje jednosměrky, zákazy odbočení a zákazy vjezdu. Jinak to funguje stejně jako navigace pro auta.

Uživatelský avatar pistak | pát črc 02, 2010 9:05 am

No fajn, vďaka, ja len že keď niekam pôjdem, tak aby som neblúdil. Keď som mal Nokiu používal som garmin a Nokia maps, dalo sa pekne hľadať na mape čo som potreboval. Len neviem čo kúpiť, či navigon alebo tom tom. Ale asi to bude tom tom ale keď bude verzia v SK iTunes a cela Európa. Navigon sa mi zdá že je navigácia dosť vysoko nad cestou a preto skresľuje skutočné zákruty a to by mi vadilo.
iPhone guru
iPhone guru

Uživatelský avatar Golf | pát črc 02, 2010 9:14 am

V Navigonu budeš mít podrobnější mapy i se všemi zápory z toho plynoucími (jen tak mimochodem, v jedné nejmenované "díře" u České Lípy ale cestičky ve vesnici umí TT, Navigon je tam vůbec nezná... Jinde je to ale samozřejmě obráceně...), konečná volba je na tobě. "Primitivní" ale jasný TT nebo "přetechnizovaný" Navigon, kde nevidíš skutečné křížení a vidíš slité silnice...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Juramac | pát črc 02, 2010 9:40 am

Ja si snad ten TomTom koupim, kdyz je udajne tak jednoduchy. :) Nakonec asi stejne soucasny 3GS prodavat nebudu, ceny poleti na podzim hodne dolu a tak ho necham manzelce. Bude mit na nej jeste necely rok zaruku a hlavne veskere aplikace v ramci familly pack na mobileme zdarma, vcetne navigace. At si pak sama jezdi na TomTom, mozna ji bude vyhovovat vice, nez Navigon. jen by me docela zajimalo, jak to je s temi "oddelenymi" app pro east a west europe. Kdyz pojede nekam jinam,to musi extra zapinat novou app, napr west a nebo jsou spolu ty dve app nejak provazane a prechazeji mezi sebou ?
EDIT: Ale ted koukam, ze je app EUROPE, ktera ma celou evropu, takze uz neni potreba extra pro cesko a okoli a druhou pro zbytek ......I kdyz levna neni, ale to neresim, mam na uctu uz delsi dobu dost dolaru.. Nebo se mylim a jspou pro celou evropu potreba dve ?

Uživatelský avatar Golf | pát črc 02, 2010 9:48 am

Je to bohužel tak, buď budeš mít dvě app (East a Western) a budeš na hranicích pouštět tu, co zrovna budeš potřebovat, nebo si koupit v US, DE, nebo jiném AppStoru celou Evropu a pak nebudeš muset nic řešit.

Část textu smazána, to si pro příště odpusť. masklin

Edit: No no, snad nebude tak zle, jen jsem chtěl trochu poškádlit Juramaca, nebo snad postoj nás obou k "tomuto" neznáš?
Naposledy upravil Golf dne pát črc 02, 2010 10:06 am, celkově upraveno 1

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Juramac | pát črc 02, 2010 11:18 am

Tak jsem koupil TomTom, a kratky poznatek k vystupu povelu pres A2DP.
Je to stejny problem, jako v Navigonu.
1.) Kdyz mam pustenou muziku z iPodu a na radiu v aute rezim "phone" , tak povely jdou do repro auta soubezne s muzikou. Ale kdyz mam pusteny rezim Radio a posloucham nejakou stanici, tak povely z TomTom nejsou slyset vubec. Navigon ma alespon volbu , kterou jsem zminil ve vlaknu o Navigonu=tedy prepnuti zvuku z navigace do repro telefonu, tuto volbu bohuzel TomTom nema :( Nebo jsem ji alespon nenasel. Takze kdyz mate pustene bezne radio, tak neslysite povely zadne..
2.) Kdyz uz se vam oklikou pres iPod podari nastavit zvuk z repro iPhonu a poslouchate radio z repro auta a povely z navigace z repro telefonu (docela slozite) tak kdyz vam nekdo zavola, tak se vam zvuk z telefonu automaticky prepne do repro auta , ale zpet uz ne. Takze opet to same, kdyz poslouchate iPod v rezimu Phone, zadny problem, ale kdyz poslouchate radio, tak opet neslysite nic a musite to opet slozite prepinat pres iPod. V Navigonu je to stejny problem ale reseni je jednodussi-klik na nastaveni, na ikonu BT a volba repro.
3.) Kdyz uz posloucham muziku z iPodu, tak v Navigonu mam plny rezim podpory iPodu, kde si zvolim playlist a nebo album, v TomTom takova moznost neni. Ten jen prehrava bez moznosti vyberu, co ho napadne .....I kdyz se to da mozna obejit nejak pres multitasking.
V obou aplikacich chybi citelne moznost NA TVRDO nastavit i do budoucna povely z navigace, zda pres repro auta nebo repro telefonu. Navigon tu moznost v nastaveni sice ma, ale v okamziku prijmu hovoru se tato volba vyrusi a automaticky se prepne do A2DP, tedy pri poslechu radia do ticha........ TomTom nema ani tuto moznost.....
Psal jsem do Navigonu mail s navrhem,aby dali tuto DEFAULTNI moznost do nastaveni, ze by to tento problem resilo, ale pochybuji, ze se tim bude nekdo zabyvat. Zadne odpovedi jsem se nedockal.....

Autoradia bez A2DP tento problem nemaji.

Ralfik | pát črc 02, 2010 8:02 pm

Ahoj, po restore na OS4.0 mi háže itunes tuto chybu 0xE8000003 a tomtom ne a ne dostat do telefonu. Nevite proc? Děláto pouze tato aplikace ostatní co mám koupene např. RoadTrip je OK.
Host
Host

Uživatelský avatar tvosi | ned črc 04, 2010 10:45 pm

Takze aplikaci tomtom mas oficialne zakoupenou? ;)
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009
Moderator fóra
Moderator fóra

Ralfik | pon črc 05, 2010 1:36 pm

Samo, nekradu, ale už mi v itunes skočil update na 1.4.1 tak to upnu a uvidim je u toho napsano tested 4.0.

Tak to jede po update na 1.4.1
Host
Host

Uživatelský avatar caesar | úte črc 06, 2010 10:01 pm

Dnes jsem si koupil na US storu EU verzi. Potesila me jedna zajimava ficura. A to, ze naplanovanou trasu je mozne ulozit primo do kalendare. A co vic, z kalendare vede naopak link primo na danou trasu do TomToma. Vazne fajn vec.
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar nh4k45i | stř črc 07, 2010 11:37 am

Ahoj,

mám dotaz, hledal jsem na fóru a nenašel jsem:(
Mám TT a navigace je super, akorát nevím jak jí vypnout, když zmáčknu home button tak mě vyhodí na plochu a beží na pozadí, zkoušel jsem HB i držet, ale pořád nic. Žere mi to akorát baterku a musím telefon vypnout a zapnout což je dost nepraktický.....

Díky za rady
iPhone 8Gb Listopad 07, iPhone 16Gb Květen 08, IPhone 3G 16Gb červen 10, iPhone 3Gs 16Gb červenec 10, iPhone 4 16Gb Prosinec 10, iPhone 5 Listopad 12, Macbook Pro 15'' 2.0 GHZ i7 16GB RAM 120GB SSD, Apple TV 2 Leden 12
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

ls8 | stř črc 07, 2010 11:40 am

Dvojklik na HOME, podržet prst na bežící běžící aplikaci a vypnout.

Uživatelský avatar nh4k45i | stř črc 07, 2010 12:39 pm

Bezvadný, děkuju pěkně:)
iPhone 8Gb Listopad 07, iPhone 16Gb Květen 08, IPhone 3G 16Gb červen 10, iPhone 3Gs 16Gb červenec 10, iPhone 4 16Gb Prosinec 10, iPhone 5 Listopad 12, Macbook Pro 15'' 2.0 GHZ i7 16GB RAM 120GB SSD, Apple TV 2 Leden 12
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

ls8 | stř črc 07, 2010 12:41 pm

Jinak na 3G doporučuji vůbec multitasking neaktivovat, stejně jako pozadí na SB. Zoufale to zpomaluje systém.

Uživatelský avatar caesar | čtv črc 08, 2010 7:53 pm

Nejak nerozumim multitaskingu u Toma. Jednou se tam vydrzi, jindy se uplne vypne. Nekdy se prepnu treba do mailu a Tom hned naskoci, pak naopak startuje od zacatku. To same pri prijmu hovoru. Nekdy jde jindy ne. Navic pri prijeti hovoru se mi stale ukazuje otrvana hlaska o tom, zda chci aby bezel na pozadi a hned po ni hlaska, ze pri hovoru nejdou data. A nakonec...mit hovor a do toho poslouchat prikazy je udesny. To se neda.
Senior uživatel
Senior uživatel

ls8 | pát črc 09, 2010 8:28 am

Podle tohoto zdroje to funguje následovně:

TomTom bežící na pozadí se vypne, když se přestaneš pohybovat, a pokud je iPhone odpojený z napájení (typicky situace, kdy telefon vyjmeš z držáku), zobrazí se dotaz, zda ho chceš ukončit nebo nechat dál bežet.

Uživatelský avatar caesar | pát črc 09, 2010 7:44 pm

jenže já mám tyto problémy při jízdě a v držáku TT
Senior uživatel
Senior uživatel

ekeaze | úte črc 13, 2010 10:50 pm

Mam iP 3G a tedy tomtom se mi tom dosti seká a to i v menu... deje se vam to taky ?

Pantani | stř črc 14, 2010 6:38 pm

Nevydržel jsem a na tu evropskou verzi v českým appstore jsem se zeptal na podpoře. Univerzální zdvořilá odpověď člověka zněla asi tak, že to připravujou, ale že mi není schopen říct nic bližšího protože sám nic bližšího neví. Prostě mlha :(
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Juramac | stř črc 14, 2010 7:36 pm

Pantani- A co ti brani ji koupit na US appstore ? Ucet ti zalozi jackietran a potrebne gift kody take snadno koupis. Zase az tak drahe to za dolary neni..... :)

Pantani | čtv črc 15, 2010 6:19 am

Juramac: já vím, že to jde, dosud jsem ale nevěděl jak. Až včera jsem se tady někde o tom něco dočetl a ty mi tady navíc napovídáš další podrobnosti. Ale popravdě - účet na americkým nějak zvlášť nechci, je to pro mě další účet, kterej nepotřebuju a radši se budu snažit tomtom potrestat tím, že s nákupem počkám - nic mě k nečekání vyloženě nenutí. Mě prostě vadí že na to kašlou (slušně řečeno) a přitom nemůže bejt problém tu evropskou verzi na cz appstore dát. Můžu to vyřešit nákupem od konkurence, ale já tak nějak dlouhodobě preferuju tomtoma a nechce se mi kupovat nic jinýho.
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar Golf | sob zář 04, 2010 9:27 pm

TomTom má nový mapy v855, tak se snad objeví brzo v upgradu...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší