[*] NAVIGON

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých navigáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

Uživatelský avatar dodo_mt | ned srp 09, 2009 7:42 pm

Re: NAVIGON - navigácia [AppStore]

No naozaj po malickom testovani mi vychadza Navigon oproti iGo lepsi...

• Urcite ma podrobnejsie mapy ako iGo... mozno by pomohlo nahrat mapy od ineho vyrobcu
  • GUI sa mi zda lepsie a prehladnejsie ako v iGo
  • Rychlost nacitania a vyhladania signalu je jasne na strane Navigonu
  • Co sa mi zda vsak pomalsie je prepocitavanie trasy v meste ked kym sa spamata tak prejde asi 5 sekund
  • Pri prechode krizovatkou sa sipka na displejii toci tak "vseliako" kym zisti smer akym sa auto otocilo...
  • U mna teda pri pustani navigacie vitazi Navigon...

dodo
Apple iPhone 5 32GB White | iOS 8.1 - no JB | Orange
Apple iPad 32GB Wifi White
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse

Apple MacBook 13" | 2008 - dead
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar Golf | pon srp 10, 2009 10:57 am

juramac > nevím, zda to nahradí navigování na souřadnice, ale navigovat na bod na mapě lze, navíc se tam ty souřadnice zobrazují (pokud si ty souřadnice hledáš v počítači, tak je to vlastně analogie a nemusíš ťukat ta čísla do iP). Myslím že to tady nebylo (kromě toho návodu od ronyho na propojení s GoogleMaps a kontakty), tak malý návod :wink: Kdyby to tu vadilo, tak to klidně smažte...

Po spuštění Navigonu dát "Zobrazit mapu" a následně tapnout na display (zobrazí se 2D mapa)
Obrázek

Posouváním a zoomováním mapy (luxusní oproti iGO :wink: ) najít cíl a zmáčknout "Vyznačit cíl". Objeví se špendlík, se kterým se dá manipulovat na určené místo, potom ťuknout na modrou šipu
Obrázek

Objeví se tohle, jsou tam i souřadnice (pokud to nesedí, tak se dá vrátit "Zpět" a umístění špendlíku upravit)
Obrázek

Tady jsou dvě možnosti, buď dát "Spustit navigaci" nebo "Více" (tady je možnost uložení pod nějakým pojmenováním do oblíbených nebo upravení profilu trasy)
Obrázek

Uvědomil jsem si to, když jsem si takhle přidával oblíbené...
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Uživatelský avatar Golf | pon srp 10, 2009 11:26 am

Ty souřadnice hledáš ale kde? V počítači na netu v mapách? A pak je zadáváš případně do navigace. Je to tak?
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Uživatelský avatar Golf | pon srp 10, 2009 11:58 am

Takže, myslíš, není možné si to místo najít v Navigonu v 2D mapě (zoomováním a posouváním), označit a vynechat zadávání souřadnic? Asi, v řadě případů, je detailní mapa na netu přesnější (i orientace v ní), ale ne vždy bude po ruce ten počítač...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Uživatelský avatar dawe73 | úte srp 11, 2009 12:06 pm

No, on to Navigon umožňuje i teď. Mám v autě Parrota a hlas navigace mi běží přes BT do reproduktorů v autě (radio se vypne a "mluví" navigace). Pokud mám puštěnou hudbu z iPhonu přes BT do reproduktorů auta, tak se hudba jenom trochu ztlumí a do toho mluví navigace. Možná to funguje jen pokud HF umožňuje "BT audio". Nevím, sám tomu moc nerozumím.
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar Golf | úte srp 11, 2009 12:26 pm

Už se to tu psalo, HF sada ale musí umět podporovat ten správný profil (A2DP, myslím, že žádná z těch "levnějších" to neumí...). Ono stačí si zakoupit kabel do konektoru dole s napájením a mít autorádio se vstupem, stojjí to juramaci opravdu za to, kvalita je nesrovnatelná se samotným iP :wink: Proto i lituji absenci rádia u iP, jinak iGO hudbu neztlumuje...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Uživatelský avatar Golf | úte srp 11, 2009 12:45 pm

Takže změnu softu u Navigonu asi dělat nebudou :mrgreen: Ono to nejspíš při hovoru ty zvuky neumí rozlišit...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

baghira01 | stř srp 12, 2009 10:01 am

K zakoupení Iphone mě přesvědčila hlavně skutečnost, že je konečně dostupná navigace. Koupil jsem před týdnem, takže disponuji novinkou 3GS. Navigon jsem si stáhl přes Appstore vzápětí a první dva dny jsem si fakt pochvaloval. Cestoval jsem sice jen po Čechách ale všechno šlapalo jak mělo a těch pár much se dalo odpustit. Nicméně asi od pátku (4 dny zpět) je všechno nanic. Nemohu najít signál a když jo tak jen na krátkou chvíli a hned to spadne (cca 2 min). V tom krátkém momentu zachycení signálu mi to taky často ukazuje mylnou pozici 50-100m vedle. Jezdím stejnými trasami, mám přístroj ve stejné poloze (a zkoušel jsem i na holé pláni v ruce). Už uvažuji i o mechanické závadě (kalibrace GPS čipu). Nevyznám se v tom. Nestalo se to někomu? Nedělám nějakou blbost? Nemám nějaký divný nastavení? Zkusil jsem taky samozřejmě dát přístroj přímo pod sklo na přísavku ačkoliv to oprfavdu nemusím a zlepšení bylo nepatrné. Takto je aplikace z praktického hledisk nepoužitelná. Je to na prd. Samozřejmě nevím zda je to přístrojem nebo jenom zmršenou aplikací. Už se mi do toho samozřejmě nechce investovat; a když tak jedině se zárukou, že to k něčemu bude.
Neexistuje něco jako nabíječka do auta s ext.anténou jako pro klasické navigace? Kdyby to fungovalo tak by to byl docela dobrý byznys.

EDIT : Jo a jinak aplikace už je v češtině!

Nauc se editovat sve prispevky,tak, jak jsem to ted udelal za tebe, nedelej dalsi zapis.
Jinak timto problemem se zabyva prave toto vlakno a to pomerne casto, staci listovat nekolik stranek zpet.Nebud liny. Juramac

Uživatelský avatar Golf | stř srp 12, 2009 4:00 pm

Koukám, že sis tady toho moc nepřečetl, všechno se tu už řešilo a navigace jako sw za to nemůže...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

siana | stř srp 12, 2009 5:58 pm

baghira01 píše: Nedělám nějakou blbost? Nemám nějaký divný nastavení?

Zkusils resetovat telefon nebo alespoň nastavení polohových služeb? To občas dělávám, když se iPhone tváří nestandardně.
Taky by možná pomohla přeinstalace Navigonu. O tom už psáno v tomto vláknu. :wink:
iPhone X - 64 GB Silver; Vodafone; & AirPods ;-)
New iPad 2018 - 128 GB Cellular Silver; T-Mobile; Apple Pencil
MacBook Air 13" - 256 GB SSD (early 2015), macOS Catalina 10.15.3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

baghira01 | čtv srp 13, 2009 9:42 am

Díky všem za rady. Zkusím a vyzkouším. Dám vědět.

Uživatelský avatar Petrt | ned srp 16, 2009 11:24 pm

Dovolím si pár postřehů z 4300km s touto navigací (verze 1.1.)
- nepříjemně mě překvapilo chování mobilu po "přehřátí". Jak hodiny ubíhaly a teplota venku rostla, tak i přes klimu na konstatní teplotě se mobil zahřál tak, že přestal dobíjet a navigace jela pouze z baterie. A jako vždy to bylo v nejméně vhodné situaci. Při cestě zpět (a přes noc) žádný problém nebyl.
- zobrazování vybraných POI mohlo být řešeno lépe. Pidi ikonečna benzínky je prostě nečitelná. Přitom stačilo do prostoru nad ukazatel směru hodit ikonu další benzínky na trase s kilometráží k ní. Zkoušel jsem toto obejít přes funkci "Důležitá místa na trase", ale Navigon zobrazí i POI z okolí a ne pouze z nalezené trasy.
- chytání signálu GPS je opravdu loterie. Slunečný den, rovný úsek dálnice bez jediné překážky a mobilu trvalo 60km než se chytl. Signál v hustém lese držel, v přeplněném a úzkém centru Soluně také, ale na "pláních" Makedonie výpadky (a korunu tomu dal průjezd dlouhým tunelem ve kterém stále navigoval :mrgreen: )
- odhadovaný čas do cíle je super. Asi jezdím pořád na max. povolenou rychlost, protože se mi trefuje "přesně" :lol:

Pokud si ještě na něco vzpomenu, tak to editnu. Stejně mám pocit, že 36 str. příspěvků nikdo číst nebude :cry:
iPhone Xs Silver Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad 2018 TV 2015
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar dodulo | ned srp 16, 2009 11:33 pm

no ja som takisto pouzival Navigon v Macedonsku a skoda ze tam boli iba prejazdove mapy, no mal som so sebou aj garmin nuvi200 do ktoreho som nasiel podrobne mapy, kde boli hadam aj najmensie polne cesty :) skoda ze to nema tak detailne i Navigon
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak

Uživatelský avatar Petrt | pon srp 17, 2009 7:24 am

Tak po 1000km cesty jsem byl velice rád za rychlý průjezd Makedonii, suchá, prázdná, nudná krajina (pro mě). Jen jsem zjistil, že Navigon má na hodně místech dálnice neaktuální údaje o povolené rychlosti (počítá nejspíš s klasickou silnicí) - ale to je banalita.
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar caran | úte srp 18, 2009 5:56 pm

Navigon zverejnil screenshoty z novej verzie.

http://www.flickr.com/photos/navigon/
iPhone 3G 8GB 3.1.2 TMSK
iPhone 3G 8GB 3.1.2 TMSK
MacBook PRO 13", 2,26GHz, 2GB RAM
MacBook White, 2,13GHz, 4GB RAM

---------------------------------------
May Way - FingerPiano
Host
Host

zuNNy | úte srp 18, 2009 11:09 pm

Dneska jsem zkoušel aplikaci , verzi 1.1 a za celou dobu na silnici jsem nechytil signál,je to normální?Když sem zapl deafault GPS tak behem par sekund hned nabehlo kde jsem , tak nechapu proc to nejde :(

Karloss | stř srp 19, 2009 9:31 am

To bude tím Avatarem :twisted: Je to divné, že ti nenaběhne vůbec.. Zkus nejdřív postupy co tu lidi píšou jestli to nepomůže

myschoo | stř srp 19, 2009 9:43 am

zatial som isiel z Navigonom 2x a obidve jazdy navigoval spolahlivo...
polohu urcil presne, a rovno pred domom mi oznamil ze som dorazil do ciela takze zatial sa nemozem stazovat...
vzdy pri zapinani som stal pod holym nebom a signal sa chytil takmer okamzite....

masino | stř srp 19, 2009 11:24 am

Nahodil som si navigon, ale neni som s tym spokojny...Signal mi naskoci na 10x a ked sa s mobilom v ruke tocim okolo svoje osi, tak sipka na navigacii sa vobec nehybe so mnou... stava sa to aj vam? ete som ho v aute neskusal, lebo nemam stojan...
Bol som v Bratislave a v nicom mi ten Navigon nepomohol, nemozem mat poskodeny gps modul? alebo to funguje poriadne len v aute na stojane? hm?
BTW neviete ci sa da spon utobit to, ze nastavim presne na v akom meste a ulici som a kam chcem ist a on mi to zobrazi na mape? dik

Uživatelský avatar dodo_mt | stř srp 19, 2009 11:32 am

Funguje normalne preco by sa mala otacat sipka ukazujuca smer? Vsak sa nehybes iba tocis okolo svojej osi... Prejdi sto metrov a uvidis ci sa pohybujes... To preco ti nefunguje signal neviem... mne do 10 sekund nastartuje app aj s chytenym signalom.

dodo
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Magic Mouse

masino | stř srp 19, 2009 11:40 am

neviem preco mi nechce chytit signal... ale nasiel som tu viacerych uzivatelov, ktory maju rovnaky problem...
nemoze byt chyba v samotnom gps module?

Uživatelský avatar dodo_mt | stř srp 19, 2009 11:43 am

1. kradnuta app alebo z App Sotre?
2. pri inych aplikaciach ti chyta signal v poriadku? (Mapy, iGo, nejaky Free lokator polohy

dodo
Apple Magic Mouse

myschoo | stř srp 19, 2009 11:44 am

v google Maps ta zameria?

edit. sry dodov_mt prispevok tu este nebol

zuNNy | stř srp 19, 2009 11:44 am

Nemuze to byt tim ze mam tu osekanou verzi? ted me to tak napadlo.Hledal sem tady v radach ale to jsou rady takove onicem.Ne zasadni.

Uživatelský avatar dodulo | stř srp 19, 2009 11:58 am

pocuj a nepomylil si si funkciu digitalny kompas s tymto? lebo navigon to zatial este nevie :) teda aspon o tom neviem ze by to uz vedel :P
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak

baghira01 | stř srp 19, 2009 12:16 pm

Měl jsem stejný problém jako mnoho ostatních (viz můj dotaz na str 36). Pak jsem si někde v této diskuzi (bohužel nemohu již najít od koho) přečetl radu, že by mohlo pomoci těsně před spuštění Navigonu nechat se zaměřit přes googlemaps. Nevím jak, ale pomáhá to. Od tý doby nemám problém ani v tunelech a to mám telefon v držáku na ventilaci.

zuNNy | stř srp 19, 2009 12:52 pm

dodulo píše:pocuj a nepomylil si si funkciu digitalny kompas s tymto? lebo navigon to zatial este nevie :) teda aspon o tom neviem ze by to uz vedel :P

Nevim na co odpovidas ted?

baghira01 : no ja to prave vyzkousel a nic :( ale vyzkousim znova

baghira01 | stř srp 19, 2009 1:15 pm

baghira01 : no ja to prave vyzkousel a nic :( ale vyzkousim znova[/quote]

Je pravda že i gmaps někdy blázní. Ukazuje mi pozici kilometr vzdálenou nebo přeskakuje. Je to ale málokdy a většinou se to po čase uklidní. V těchto chvílích i Navigon jde blbě.
Ale to je opravdu tak 1x z 20ti.

Uživatelský avatar contrast | stř srp 19, 2009 8:58 pm

Tak uz navigon oznamil dalsi update a novinky nevyzeraju vobec zle, mam pocit ze ten navigon to vyhral na plnej ciare, pochybujem ze tom tom bude lepsi, skor si myslim ze je to len divadielko, no ved uvidime.

zdroj
http://www.ispazio.net/56581/navigon-le-novita-del-prossimo-aggirnamento

google preklad:
- Text-to-speech, ktorá pomocou softvéru môžu čítať nahlas názvy ulíc;

- IPod integrácie: môžeme počuť hudbu priamo z prehrávača iPod, a keď NAVIGON automaticky hovoriť objem pieseň bude znížená ľahko, takže môžete jasne počuť hlasové pokyny;

- Príležitosť, aby sa podelili o svoje umiestnenie na e-mail;

- Možnosť nastavenia automatického prechodu z denného na nočný režim a naopak;
iPad 2 32GB
iPhone 4 32GB
iPhone 3Gs 32GB
iPhone 3G 16 GB - zdedila manzelka
Windows Vista 64bit
Host
Host

Uživatelský avatar Golf | stř srp 19, 2009 9:56 pm

iPod integrace - vždyť to Navigon dělá už teď...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Uživatelský avatar contrast | stř srp 19, 2009 9:59 pm

ja som to tam nevidel, kde to presne mas?
iPad 2 32GB
iPhone 4 32GB
iPhone 3Gs 32GB
iPhone 3G 16 GB - zdedila manzelka
Windows Vista 64bit
Host
Host

Uživatelský avatar Golf | stř srp 19, 2009 10:10 pm

Nikde to tam neuvidíš :wink: Když hraje muzika z iPodu na pozadí, tak při spuštěném Navigonu je při hlasových povelech muzika rychle, ale plynule zeslabená, a pak zase normálně hraje hlasitě.

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Uživatelský avatar Petrt | čtv srp 20, 2009 7:08 am

Golfe, tady ta "ingtegrace" je myslena jinak - ovladaci panel ipodu je provazan s navigonem, viz. obrazky ktere Navigon hodil tento tyden na net.
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Golf | čtv srp 20, 2009 7:31 am

contrast píše:......- IPod integrácie: môžeme počuť hudbu priamo z prehrávača iPod, a keď NAVIGON automaticky hovoriť objem pieseň bude znížená ľahko, takže môžete jasne počuť hlasové pokyny;....

Tu tránku se mi nedaří otevřít, tudíž obrázky nevidím... Ale podle toho popisu/překladu výše to vypadá jinak, o ovládání přímo z Navigonu ani zmínka :| ... Ale bylo by to fajn, takhle to má tuším GPS MotionX...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

myschoo | čtv srp 20, 2009 9:58 am

zapol som funkciu oznamovania radarov v Navigone, len by ma zaujimalo ci Navigon obsahuje databazu radarov na Slovensku ?

Uživatelský avatar Petrt | čtv srp 20, 2009 10:07 am

myschoo: pri prujezdu Bratislavou mi hlasil "nebeznecne mista", takze tipuju, ze nejake pevne radary zna.
iPhone expert
iPhone expert

siana | čtv srp 20, 2009 12:02 pm

Dle informací zde na fóru i z osobních zkušeností databázi pevných radarů v ČR i SK Navigon má. :)
iPhone X - 64 GB Silver; Vodafone; & AirPods ;-)
New iPad 2018 - 128 GB Cellular Silver; T-Mobile; Apple Pencil
MacBook Air 13" - 256 GB SSD (early 2015), macOS Catalina 10.15.3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

pali777 | čtv srp 20, 2009 12:16 pm

Ja ako rodeny Bratislavcan zijuci v BA vam mozem potvrdit ze fixne (stacionarne) radary v BA vyzdrzali vzdy tak maximalne 3 dni..potom boli nenavratne znicene...cize ak vam v BA ukazuje fixne radary...s 99% pravdeposobnostou su nefunkcne...;)

Uživatelský avatar Golf | čtv srp 20, 2009 12:32 pm

OT: Pokud nebudeš mít funkční antiradar, tak je ta úvaha pro místně neznalého jedince přesně na dvě věci, na nic a na ještě na něco :mrgreen:

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Uživatelský avatar rony | čtv srp 20, 2009 12:41 pm

pali: horkotazko zrusis meradla napr. v Sitine, pretoze cakanom ho nedosiahnes.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Navigace pro iPhone