[*] NAVIGON

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých navigáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

murphy_cage | čtv srp 20, 2009 1:13 pm

Re: NAVIGON - navigácia [AppStore]

neprochazel jsem celou diskuzi.. ale jak je to s aktualizacemi Navigonu? Napr. nove krizovatky, nove otevrene kusy dalnice, atd. Jak je na toto pripraven iP s Navigonem? Bude kazdy tyden/mesic/ vydavana 2GB aktualizace?

pali777 | čtv srp 20, 2009 1:21 pm

rony: ale zasa nepoznam nikoho kto by tam dostal pokutu za rychlost...ja som minule cez sitinu "omylom" preletel v 120km/h a zatial nic neprislo:) uz dva mesiace cakam.. tak uvidime...

manncinni | čtv srp 20, 2009 3:38 pm

Dobrý den

Koupil jsem si v apstorre navigaci Navigon pro Iphone 3G a navigace nepracuje jak má.
Většinu času GPS nefunguje i když na jiných aplikacích v telefonu pracuje bez problémů. Pokud se přesto rozběhne, tak ukazuje často velmi nepřesně a změny trasy hlásí většinou když už je pozdě.

Poradíte mi s tímto?

siana | čtv srp 20, 2009 5:24 pm

Nečetl jsi zde důkladně, jak je vidět... :cry: Jinak bys odpověď na svůj dotaz zřejmě již našel.
iPhone X - 64 GB Silver; Vodafone; & AirPods ;-)
New iPad 2018 - 128 GB Cellular Silver; T-Mobile; Apple Pencil
MacBook Air 13" - 256 GB SSD (early 2015), macOS Catalina 10.15.3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar tvosi | čtv srp 20, 2009 7:42 pm

manncinni píše:Dobrý den

Koupil jsem si v apstorre navigaci Navigon pro Iphone 3G a navigace nepracuje jak má.
Většinu času GPS nefunguje i když na jiných aplikacích v telefonu pracuje bez problémů. Pokud se přesto rozběhne, tak ukazuje často velmi nepřesně a změny trasy hlásí většinou když už je pozdě.

Poradíte mi s tímto?

s tim ti nikdo neporadi..v iphone je pouzit ne prilis kvalitni gps chip a kazdemu se to chova jinak....me napriklad na 3gs jede zatim vse korektne ale jsou lidi, kterym se signal nenacte vubec :wink:
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar rony | pát srp 21, 2009 11:31 am

pali777 píše:nepoznam nikoho kto by tam dostal pokutu za rychlost

kamery a merace tam su. ide len o kompetencny spor, ze sa neposielaju obalky. Je to inak myslim usekovy "radar". Tam ide skor o to, ze v pripade nehody by ti tych 120 prispelo k tvojej niekolkorocnej oblube MHD :-)

Vratim sa k navigaciam: uzemia CR a SR v oblasti default dodavanych "radarov" su zufale, nedostatocne a nikdy to inak nebude.
Jedine riesenie je vyrabat si vlastne radarove POI.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

misu | stř srp 26, 2009 1:39 am

Existuje nekde nejaky manualek na mobilni Navigon? Je to moje prvni navigace a prece jenom par veci delam "zkratkou pres Olomouc - cesta sice horsi, ale zato mene pohodlna..."
Pripadne ktera jednoucelova navigace od Navigonu je te iPhonovske nejvice podobna - dalo by se vychazet z jejiho manualu (predpokladam, ze alespon ty jsou na webu ke stazeni - na tu iPhonovskou jsem zatim nic nenasel...)

Uživatelský avatar rony | stř srp 26, 2009 6:46 am

Web Navigonu okrem FAQ k iphone verzii neponuka nic.
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

dick.picard | stř srp 26, 2009 11:41 am

Zdravím po delší době. Navigon zakoupen 14 dní před dovolenou. Testování po Praze a cestou do Jižních Čech - vše OK. Naučil jsem se se základními funkcemi, vychytal některá nastavení a v klidu se vydal do Francie. Prvních 1300 km úplně v pohodě - přesto, že jsem měl nastudovanou trasu - tak jsem nemusel do mapy koukat ani jednou - hledal jsem pomocí Navigonu i trasy mimo placené dálnice a vše fungovalo perfektně. Navigoval bez jediného výpadku.
Celých 14 dní jsem po Francii jezdil (cca 1500 km) - a opět vše v pořádku. 20.8. mi vypadlo číslo, protože jsem přecházel od Vodafone k T-Mobile. Celý den jsem ještě stále bez problémů s Navigonem jezdil. 21.8. večer najednou přestal chytat GPS signál a cestou do Prahy 22.8. se chytil jen asi na 6 místech (každých cca 200 km na chvilku). V Praze jsem dal novou SIM od T-Mobilu, resetoval iPhone, resetoval Polohové služby, přeinstaloval Navigon, opět vše resetoval, restartoval... a nic. Prošel jsem celé nastavení telefonu, kde by mohla být chyba a nic. Jediné, co jsem zatím neudělal je Restore - na to se chystám.
GPS čip je v pořádku, protože ostatní aplikace, které ho používají běhají bezchybně. Navigon mám legálně koupený přes App Store. Prošel jsem celé vlákno a případ, že by celý měsíc Navigon výborně fungoval a potom najednou neměl signál jsem nenašel. Prosím poraďte mi. Díky moc...

Uživatelský avatar Golf | sob srp 29, 2009 10:29 pm

misu píše:Existuje nekde nejaky manualek na mobilni Navigon? Je to moje prvni navigace a prece jenom par veci delam "zkratkou pres Olomouc - cesta sice horsi, ale zato mene pohodlna..."
Pripadne ktera jednoucelova navigace od Navigonu je te iPhonovske nejvice podobna - dalo by se vychazet z jejiho manualu (predpokladam, ze alespon ty jsou na webu ke stazeni - na tu iPhonovskou jsem zatim nic nenasel...)

Manuál na Navigon 21xx:
http://faq.navigon.com/opencms/common/D ... manual.pdf
Samozřejmě je potřeba rozlišit případné rozdíly, ale pro představu je to lepší než vůbec nic...
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018
Starý pes fóra :)

misu | pon srp 31, 2009 12:37 am

Diky moc za nastrel spravnym smerem 8)

Uživatelský avatar fantozzi | úte zář 01, 2009 12:36 pm

Tak ode dneska je Navigon zase za 99,99 EUR
Host
Host

cameron | úte zář 01, 2009 10:31 pm

Tak jsem mel moznost otestovat tuhle navigaci a musim rict, ze pro me je zatim nejlepsi. Mel jsem moznost testovat i iGo a Sygic,ale NAVIGON byl nejpresnejsi.

S iGO jsem jel na Slovensko. Navigoval dobre,ale mel nekdy solidni chybky. Treba nekdy opozdene reagoval a pri odbocovani porad ukazoval cestu rovne, nacez se po chvilce zacal prepocitavat a pak uz zase ukazoval jak mel. Taky sem spozoroval mensi spozdeni. Treba kdyz ukazoval cesty vedle kterych jsme projizdeli,tak mel spozdeni. Takze kdyz jsme cestu mijeli tak iGo byl jeste pred ni.
Kdybych mel hodnotit procentama,tak bych mu dal 80%. Velke plus taky beru to, ze ma v sobe ulozene ruzna mista, ktere se daji vyhledat v kategoriich (obchody, priroda, pamatky..atd) a pak dle vyberu se na ne nechat navigovat. To me u NAVIGONU chybelo (a nebo to tam je,ale nejak jsem to nenasel).

Navigon, tak s tim uz to bylo jine kafe. Velice presny, ukazoval okolni cesty kdyz jsme je mijeli velice presne. Jeli jsme snim zpet do CR. Zvukovej doprovod taky povedeny. Presny. Celkove bych mu dal tak 90% (kdyby mel ten katalog zajimavych mist jak iGo,tak dam 95%)

Posledni co jsem testoval jen po Ceske republice byl Sygic,ale ten me zklamal. Velice,ale velice nepresny ikdyz mel full GPS signal. Jeste vetsi spozdeni nez iGO a kdyz byla ostrejsi zatacka,tak se prepocitaval a na kazdem kruhaci se mohl zblaznit. Nevim jestli chyba u me,ale byl to des. Jelikoz me zklamal,tak sem ho ani moc nekoumal co vsechno v sobe ma, takze bez hodnoceni.

Ted jeste si pockam na TomToma a pak se uvidi kterej zustane v mem iPhonu. :twisted:

Uživatelský avatar Krtko | úte zář 01, 2009 11:12 pm

Tie rôzne miesta o ktorých píšeš, nie je to náhodou to keď zapneš navigon, tak tam hneď máš vyhľadať špeciálny cieľ.

Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

cameron | stř zář 02, 2009 8:29 am

Jee..mas pravdu. Ja jsem teda dobra lama. Me se zdalo ze by byla blbina kdyby to tam nebylo.
Ale tedka jsem to tak nejak rychle proletel a zkousel jsem najit jake obchody jsou v Nitre. No a jake bylo moje prekvapeni, ze kdyz jsem zadal Nakup, pak Vsechny kategorie, tak me to vyhledalo jen lekarny a nic jineho. Zadne shop parky, obchody...proste nic. Jen lekarny.

Zkusil jsem treba i Brno, tam uz to nejake shopy naslo,ale nejak malo oproti iGo. V tomhle ma iGo navrh a nebo delam neco spatne.

V kazdem pripade diky za info. :wink:

havran66 | stř zář 02, 2009 10:22 am

Špatně asi nic neděláš. Databáze bodů zájmu je pro ČR slušně řečeno mizivá. I v Praze jsoiu většinou jen lékárny.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

peter202 | pát zář 04, 2009 12:21 pm

caute ludia kde sa da zohnat cestina na tento navigacni?? moc by mi to pomohlo dikes

Uživatelský avatar dodo_mt | pát zář 04, 2009 12:27 pm

Ak mas aplikaciu legalne kupenu tak Slovencina a aj Cestina je priamo v aplikacii a nemusis tam nic dohravat rucne. Staci mat len iPhone prepnuty do SK jazyka a aj samotny Navigon sa automaticky prepne do Slovenciny.

dodo
Apple iPhone 5 32GB White | iOS 8.1 - no JB | Orange
Apple iPad 32GB Wifi White
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse

Apple MacBook 13" | 2008 - dead

Uživatelský avatar dawe73 | pát zář 04, 2009 12:28 pm

Nastav si češtinu v nastavení telefonu a budeš mít potom i Navigon automaticky česky.
EDIT: dodo je rychlík :-)
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar rony | pát zář 04, 2009 12:36 pm

ide to nejako oklamat mat iphone anglicky a navigon slovensky?
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

benedy | pát zář 04, 2009 12:37 pm

To asi ne protože se to nastaví samo podle defaultně nastaveného jazyka.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar dodo_mt | pát zář 04, 2009 12:45 pm

rony: jasne. Z adresara NAVIGON.app\sk_SK.lproj\ prekopirovat subor GUI.strings do adresara NAVIGON.app\en.lproj\ a mas to ako chces... Len neviem ako to bude so zvukom.

EDIT: Funguje aj zvuk tak ako ma ;)

dodo
Apple iPhone 5 32GB White | iOS 8.1 - no JB | Orange
Apple iPad 32GB Wifi White
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse

Apple MacBook 13" | 2008 - dead

f.l.c.spida | pát zář 04, 2009 12:54 pm

Navigon parada... jedine co me mega stve je signal... :(
asi jeste nevyslo neco jak planuje TomTom nejakej drzak s posilenim GPS signalu ze....???? dik za odpoved... :shock:

benedy | pát zář 04, 2009 12:55 pm

dodo_mt -mno tak takhle potom jo,tak dalece jsem se v tom nešťoural!
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

majkicz | pát zář 04, 2009 12:56 pm

Nevyslo.
Porad jeste vyckavam na TT, ale asi na nej hodim bobek, protoze zahranicni recenze na WE mapy atp. nedopadaji vubec dobre, je to pry hodne osekane a klasicky TT to pripomina jen vzdalene... Mno, Navigone, pripis si dalsi rybu na udici :). Jen skoda, ze jsem propasl tu letni cenu :evil:
..iPhone5 64GB black..MacBook Pro 13" 2010..
Host
Host

Uživatelský avatar Golf | pát zář 04, 2009 3:19 pm

Popravdě, která navigace se dá plně srovnat s těmi na PNA nebo WM? Žádná... Srovnávat můžeme pouze navigace na iP mezi sebou a ne se koukat jinam (i když to vlastní srovnání také tak nějak koresponduje s těmi ostatními platformami)...
Holt si musíme zvyknout na to, že pro iP to bude zatím ořezané. Ale jinak je TT ve verzi WestEurope pořád TT, sice chudší, ale stále TT (i když ne tak graficky pěkný jako Navigon, ale to je věc názoru a zvyku, pro mě je důležitější funkčnost).
A hlavně po vyzkoušení map TeleAtlasu s iGO (vyzkoušeno jak s originál od CEDA, tak NavTeqem > stejné boty jako Navigon) tvrdím jedno, TT s mapami od TA to bude velice slušná navigace (pokud nebude mít zpoždění jako iGO) :wink:

Sice jsem to psal jinam, ale použiju to i tady (vypůjčeno od "jinud"):
Pokud nechceš bloudit, používej TeleAtlas
Chceš-li mapu pro auto a mírnou turistiku, použij CEDA
Máš-li nedostatek adrenalinu a nebojíš se infarktu, použij NavTeq
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

McDog | pát zář 04, 2009 7:24 pm

No takze vcera som absolvoval cestu z Nitry do Bratislavy-daky servis na Mlynskych Nivoch ze naozaj zastrceny a bez jedinej chybicky tam aj spat a klanal som sa tete co vyprava v tej navigacii....naozaj ziadne omeskanie,okamzity prepocet (v 1/6 cesty som zistil ze nemam prachy tak rychlo spustit spat na Nitru kvoli najblizsej odbocke a vrateniu sa),baterka sa nabijala cez zapalovac a nastupoval som pri 79% a pri vrateni mala 88%....
Takze fakt neni o com...Super navigacia-pekne priblizenia dialnice pri odbacani

Uživatelský avatar Pifík | sob zář 05, 2009 4:06 pm

Jukněte na "NAVIGON Car kit for iPhone"
Obrázek
Obrázek
Bude dostupný v říjnu za 39.95 ? (s napájecím kabelem).
Obrázek iPhone 5c 16GB
Obrázek iPad (3rd gen.) 32GB
Obrázek Apple TV (3rd gen.)
Obrázek Mac mini 2009 2.26GHz 4GB RAM 64GB SSD
Host
Host

Uživatelský avatar Krtko | sob zář 05, 2009 4:11 pm

Ako držiak na iphone je to super, podľa mňa. Páči sa mi to,ešte aj napájací kábel je k tomu...super,len tá cena je trochu dosť. O takých 10 ? by to mohlo byť aspoň lacnejšie. Gps čip to asi v sebe nemá ako držiak pre TomTom,že?
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

ivane | sob zář 05, 2009 10:08 pm

Nie, podla zhodnych sprav kolujucich na nete bude toto prvy model od navigonu bez GPS cipu do 40eur. Zevraj nasledujuci model uz mozno bude mat. (Takze pravdepodobne nebude prvy a posledny i ked uvidime casom :) .)
Pre mna potesujuca sprava kedze navigon u mna chytil signal vsade okrem hor (co neverim, ze by zmenil GPS cip v stojane) a uz dlhsie som zavahal nad kupou nejakeho lacnejsieho modelu "oproti" tomtomu kvoli drzaniu a nabijacke.

simone | ned zář 06, 2009 7:51 pm

možno je to blbé ale keď tam nieje Cz alebo SK hlas nedá sa to nejako importovat z WM verzie?? preto sa pýtam lebo v WM verzii tam to je. :(
Naposledy upravil simone dne ned zář 06, 2009 8:01 pm, celkově upraveno 1

Uživatelský avatar Krtko | ned zář 06, 2009 7:55 pm

Ale veď v navigone máš aj slovenský hlas aj český :?:
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

simone | ned zář 06, 2009 7:56 pm

hmm?? ani ponuku na prepínanie jazyka som nenašiel :oops:

myschoo | ned zář 06, 2009 7:58 pm

jazyk sa nastavi automaticky na zhodny s jazykom v iPhone

Uživatelský avatar dodulo | ned zář 06, 2009 9:52 pm

simone píše:hmm?? ani ponuku na prepínanie jazyka som nenašiel :oops:

pravdepodobne mas verziu 1.0 a nie 1.1.0 kde je uz CZ a SK lokalizacia jazyka, teda tak mi to pripada :)
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak

Uživatelský avatar K4N3C | stř zář 09, 2009 8:48 am

Ještě k držáku od navigonu: vyšla recenze na serveru navigovat.cz tu je:

:arrow: http://navigovat.mobilmania.cz/Bleskovk ... ARI=114321
Proud owner of Obrázek:
iPhone 5 16GB Black iOS6
MacBook Pro (Unibody) 13,3'' 2.4 GHz
Host
Host

majkicz | stř zář 09, 2009 8:59 am

Tak tenhle pidiclanecek ma do recenze sakra daleko :mrgreen:
..iPhone5 64GB black..MacBook Pro 13" 2010..
Host
Host

Uživatelský avatar Golf | stř zář 09, 2009 11:29 am

Sice ten držák vypadá na první pohled pěkně, ale je to pouze "hloupý" držák, do kterého budu muset pokaždé zastrkávat konektor na napájení, nebo audio = nejspíše použití obou rukou, takže nic pro mě... Takovéhle "neznačkové" řešení vlastně momentálně mám, a za podstatně míň korun, takže si počkám na něco pořádného (od TT, ale i za "pořádný" peníz :wink: )

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

ssamoo | stř zář 09, 2009 4:08 pm

Kedze sa cestami pohybujem po Slovensku hlavne tak ma velmi zaujala zlavnena navigacia Navigon Eastern Europe za 49.99?. Cena super, len sa chcem spytat ako je to s aktualizaciami, vsade citam ze na 1 rok, niekde sa pri Navigone uvadza 2 roky. Zalezi od verzie ?
Este ale rozmyslam aj nad tym, ze si pockam na TomTom :)

Uživatelský avatar caran | čtv zář 10, 2009 10:03 am

Update na 1.2.0 pre MobileNavigator Eastern Europe

http://apple.twi.bz/L
iPhone 3G 8GB 3.1.2 TMSK
iPhone 3G 8GB 3.1.2 TMSK
MacBook PRO 13", 2,26GHz, 2GB RAM
MacBook White, 2,13GHz, 4GB RAM

---------------------------------------
May Way - FingerPiano
Host
Host