TomTom [AppStore] - diskuze o aplikaci

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých navigáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

Uživatelský avatar Bedjasson | stř úno 09, 2011 12:18 pm

Re: TomTom [AppStore] - diskuze o aplikaci

Zdarec
Já jel jednou s iGo do Rakouska s kayakem na řeku Salzu. Všichni jeli po levém břehu Dunaje a jen my po pravém, dokud se neozvala hláška..."Zahněte k přívozu!". Tím iGo ukončil svoji kariéru, druhý důvod byla jeho ukecanost, kdy pořád mluví a mluví. Route 66 mne několikrát zavedl na cesty pro endura a u Jankovic (UH) mne tlačil do cesty, kterou jezdím jako oblíbený downhill na biku. Proto používám Tomtom, který až na drobnosti se chová většinou rozumně...
Jsem stará lama, prosím o toleranci, ani obrázek tady neumím vložit. Děkuji!

 MacBook Pro 13" i7, 1TB, 8GB RAM
iPhone 3GS 16GB, 4 32GB, 5C 32GB, 6 128GB, 6S 64GB, 8 256GB
Apple TV
2x Airport express
2x Ipod Classic 120 GB
Host
Host

Křeček | ned úno 13, 2011 10:08 am

Dneska jsem si zaplatil TomTomy, Easten Europe, už je stahuju z AppStore, dneska je vyzkouším, tak snad nebudu zklamán. Kamarád měl TomTomky na nějaké Nokii, prý ho ale párkrát zavedly někam do prd*le, tak uvidíme.

Uživatelský avatar dodulo | ned úno 13, 2011 11:40 am

OT: TomTom na Symbian je neuveritelne stary, takze by som to s tymto co je dostupny na iPhone vobec neporovnaval
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak
Starý pes fóra :)

Křeček | ned úno 13, 2011 7:39 pm

Tak jsem jej nevyzkoušel, iTunes jej nestihl stáhnout, takže nevadí, vyzkouším příště. Myslím, že to měl na N78, nebo něco takhle, bez GPS modulu, takže měl externí, moc spokojený s tím nebyl.

Edit: Dost mě překvapila čeština v základním obsahu včetně h´asového navádění, chtěl bych se zeptat, odkud to stahuje radary, a taky, jestli se k E. Europe nedá dokoupit ještě nějaká země, např. Itálie, Francie a tak.

Uživatelský avatar Golf | pon úno 14, 2011 9:42 am

Všechno už tady bylo psáno, nicméně:

Radary nestahuje nikde, databáze je už nahraná v aplikaci (pouze fixní radary), pokud chceš doinstalovat radary např. z poi.cz, tak je na to tady celé vlákno (a nepotřebuješ JB). Stejně to má i Navigon, u něj si ale nic nedoinstaliješ ani s JB...

Žádná země se nedá extra dokoupit, TT vždy byl distribuován s určitým balíčkem map, někdy i některých států jednotlivě, ale je to v jednom adresáři a nedá se to nijak pitvat jako např. u Navigonu, že si tam necháš jen CZ mapu a ostatní dáš pryč, případně vrátíš jenom určité státy. TT je pro iP ve verzích Evropy - Eastern Europe (včetně průjezdní mapy Rakouskem), Western Europe a Europe (tahle verze ale stále není dostupná v CZ AppStore).

Stačí?
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Křeček | pon úno 14, 2011 11:05 am

Dobře, děkuji.

martas.dohnal | úte úno 15, 2011 1:24 pm

měl bych dotaz chci si stáhnout navigaci tomtom a chtěl bych se zeptat jakým způsobem funguje, jestli potřebuji síť 3G, nebo EDGE a nebo wi-fi? Ale předpokládám že to jinak nepůjde
Naposledy upravil martas.dohnal dne úte úno 15, 2011 1:28 pm, celkově upraveno 1

Křeček | úte úno 15, 2011 1:28 pm

TomToma si nestáhneš! Ty si ho legálně zakoupíš! Funguje to jako každá navigace, GPS tě zaměřuje, určí tvoji polohu, a podle toho naviguje, není to 100% přesné.

Uživatelský avatar vrty | úte úno 15, 2011 2:25 pm

martas.dohnal píše:měl bych dotaz chci si stáhnout navigaci tomtom a chtěl bych se zeptat jakým způsobem funguje, jestli potřebuji síť 3G, nebo EDGE a nebo wi-fi? Ale předpokládám že to jinak nepůjde

K provozu navigace nepotřebuješ internet, ale nevím jak TomTom, ale Navigon umí hledat polohy na Googlu, takze kdyz zrovna pod zajmu nenajdes uvnitr navigace, tak je moznost polohu vyhledat jeste na internetu v jine databazi a k tomu se 3G, EDGE, Wi-Fi docela hodí.
iPhone 5S 32GB | Watch Sport Grey | iPad Air 2 128GB | MacBook Pro Retina 15" 2014 512GB | Apple TV 1st
Host
Host

Uživatelský avatar dodulo | úte úno 15, 2011 2:56 pm

ano aj TomTom ma funkciu, ktora dokaze hladat adresy online vola sa to "Miestne vyhľadávanie" a samozrejme na samotnu navigaciu nepotrebujes internet ( inak by ta aplikacia nemala 2GB ) internet sa pouziva iba na doplnkove funkcie ako je uz spomenute vyhladavanie POI bodov cez goole, live traffic ( dopravne hlasenia ) ...

martas.dohnal | úte úno 15, 2011 5:30 pm

pochopil jsem to dobře že je provoz ,,zadarmo" až na zakoupení app?

Uživatelský avatar Golf | úte úno 15, 2011 6:07 pm

Přesně tak...
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

pavur | stř úno 16, 2011 6:39 pm

Zdravim forum este raz,
pred nedavnom som pisal o tom ze som kontaktoval iTunes Store koli TomTom Europe v CZ alebo SK shop-e a dal som tam link na poslanie poziadavku.
Pisem este raz pretoze mi to fakt neda spat a bombardujem co tyzden support iTunes s tym kedy to tam daju.
Preto by som Vas chcel poprosit keby ste poslali poziadavky tiez ono to zalezi na pocte "staznosti" tak mozno "prelomime lady" ked ich bude viac.

Vsetkym dakujem za solidaritu.

Link pre poslanie poziadavku na pridanie TomTom Europe do CZ/SK iTunes Store:
http://www.apple.com/feedback/itunes.html

Pavur.
Host
Host

martas.dohnal | stř úno 16, 2011 8:33 pm

ještě jeden dotaz mám, snad už poslední :D, jestli je tomtom vhodný pro 2G, respektive jestli to na 2G-éčku rozchodím?

Uživatelský avatar dodulo | stř úno 16, 2011 8:56 pm

z pohladu softveru problem nevidim kedze TomTom potrebuje minimalne fw 3.0 tu podmienku splnas kedze mas 3.1.3, problem je vtom, ze iPhone 2G nema svoj GPS cip su, ale nejake riesenia napr.:

1. kupit bluetooth GPS modul ( cca 30?+ ), na jeho pripojenie potrebujes aplikaciu s nazvom RoqyBT ( 8? )

2. pripadne kupit modul s nazvom iGPS360 cca 55?, ktory sa pripaja do docku

3. este existuje TomTom car kit avsak tam je cena vyssia normalne stoji okolo 100? no videl som uz inzeraty za cca 70?

Uživatelský avatar vrty | čtv úno 17, 2011 7:44 am

pavur píše:Zdravim forum este raz,
pred nedavnom som pisal o tom ze som kontaktoval iTunes Store koli TomTom Europe v CZ alebo SK shop-e a dal som tam link na poslanie poziadavku.
Pisem este raz pretoze mi to fakt neda spat a bombardujem co tyzden support iTunes s tym kedy to tam daju.
Preto by som Vas chcel poprosit keby ste poslali poziadavky tiez ono to zalezi na pocte "staznosti" tak mozno "prelomime lady" ked ich bude viac.

Vsetkym dakujem za solidaritu.

Link pre poslanie poziadavku na pridanie TomTom Europe do CZ/SK iTunes Store:
http://www.apple.com/feedback/itunes.html

Pavur.

Myslenka neni spatna, ale spis bych se snazil bombardovat support TomToma, protoze jaky SW v jakych zemi si rozhoduje prodejce. Neco malo o tom vim, protoze na AppStoru mam uz 2 aplikace a mohl jsem si vzdy vybrat, v jakych zemich se moje aplikace objevi a v jakych ne.
iPhone 5S 32GB | Watch Sport Grey | iPad Air 2 128GB | MacBook Pro Retina 15" 2014 512GB | Apple TV 1st
Host
Host

ls8 | čtv úno 17, 2011 9:42 am

Můžeš prosím udělat screen z administrace odesílání aplikace do iTunes, kde by to bylo vidět? Rád to na TomTom přepošlu jako důkaz toho, že kecají.
It's what you do in the dark that puts you in the light.

Uživatelský avatar vrty | čtv úno 17, 2011 2:50 pm

Tak screenshot je tady
http://yfrog.com/hsyn7apj a tady http://yfrog.com/h7atpmyj

snad to k něčemu bude..
Host
Host

ls8 | čtv úno 17, 2011 2:54 pm

Děkuju. Píšu na TomTom.

Uživatelský avatar dodulo | čtv úno 17, 2011 3:04 pm

ono ls ak ti odpisali, ze kvoli tomu nedali TomTom Europe do CZ/SK AppStoru, tak to bola len fakt uboha vyhovorka ved je kopec aplikacii, ktore su dostupne celosvetovo, napr. facebook, iBooks nechapem vsak ich rozhodnutie, ze verziu Europe nedali do SK/CZ a ostatnych AppStorov, konieckoncov prichadzaju o zisky, no ked im to je jedno, chcel by som vediet co ich k tomu viedlo spravit to takto

ls8 | čtv úno 17, 2011 3:54 pm

Dostal jsem rychlou a supervtipnou odpověď. Přestože jsem psal na centrální support TomTomu, dotaz jsem psal anglicky z adresy na gmailu, nějak si to chlapci mezi sebou přeposlali až to skončilo u Poláka, který mi česky odpověděl.

Číslo Vašeho případu 110217-008357.

Je mi lito ale jako technická podpora nemáme informace o tom co a proč se prodává přes Appstore. Bohužel v ČR není obchodní zástupce. S tímto dotazem doporučuji se obrátit na centrálu TomTomu:

TomTom
Oosterdoksstraat 114
1011 DK Amsterdam
The Netherlands
Phone: +31 (0)20 757 5000

V případě jakýchkoliv dalších dotazů nebo připomínek neváhejte a obraťte prosím se na naši podporu. Můžete nás kontaktovat e-mailem nebo telefonicky na čísle +420 23 90 00 491. Jsme Vám k dispozici od pondělí do pátku od 9:00 do 16:00. Děkujeme Vám za výběr našich výrobků. Jsme přesvědčení o tom, že TomTom Vám ukáže tu nejlepší cestu.

S přátelským pozdravem,

Janusz Morawski
Tým zákaznické podpory TomTom

Uživatelský avatar Golf | čtv úno 17, 2011 5:33 pm

A přeposlání na tu centrálu automaticky nabídnout přímo od něj by asi bylo moc práce... A to i přes to, že jsi to tam primárně posílal. Trochu mi to připomíná naše poslance, když nebudou chtít, tak konkrétně neodpoví. Raději ze sebe udělají blby a mysli si co chceš... Politika v jakékoliv podobě je a byla vždy humus.

Jinak, pokud si někdo myslel, že v tomhle má prsty Apple, tak byl hodně naivní, je to jenom o logice.

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

zbynek | sob úno 19, 2011 12:44 pm

Tomtom navigace ikonka v rohu

chctel bych se zeptat co značí ikonka na mapě v pravém dolním rohu je to jak přeškrtnutej blesk.Už jsme zkoušel všechno a nevím co to je a co to ma signalizovat dekuji

ikrava | sob úno 19, 2011 12:56 pm

Re: Tomtom navigace ikonka v rohu

Preskrknuta ikonka znamena, ze pristroj nie je napajany z nabijacky.

pavur | pon úno 21, 2011 6:00 pm

Najivne to tak vypada ale riadim sa tym co mi napisali z TomTom support:

"Dle vyjádření nadřízeného, který má přímý přístup ke komunikaci techniků a vedení společnosti nám bylo vysvětleno, že tyto mapy appstore neposkytuje, přičemž je mají k dispozici, jelikož je pro jiné země prodávají.
Je mi líto, ale nedokáži Vám odpověďet proč mapové podklady nenabízejí k prodeji."

Kazdopadne dik za tie "screen shoty" kde je vidiet pre aky stat bude palikacia poskytovana. Zacnem masirovat aj TomTom.
Host
Host

Uživatelský avatar dodulo | úte úno 22, 2011 3:48 pm

na ofiko stranke TomTom je info, ze vysli nove "jarne" mapy, dufam, ze sa coskoro dockame updatu aj pre iPhone :)

ls8 | úte úno 22, 2011 4:18 pm

Obvykle do dvou týdnů bývá update v AppStore. Poslední update trval déle, vyšel až měsíc (20.12.) po vydání nových map (17.11).

Uživatelský avatar Golf | úte úno 22, 2011 4:53 pm

Některé silnice, např. ta rychlostní Vysočanská radiála u Černého Mostu v Praze, ještě ani nejsou v provozu... Možná jí zase odebrali :crazy:

pavur > řiď se hlavně rozumem a ne tím, co kdekdo napíše (TomTom x Apple, někdo musí zákonitě lhát nebo alespoň mlžit...)

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

ls8 | stř úno 23, 2011 10:13 am

Tak kašparáda pokračuje. Když jsem se na supportu opakovaně dožadoval odpovědi na dotaz ohledně chybějící TomTom Europe v českém a dalších App Storech, dostal jsem tuto sadu odpovědí.

TomTom Support píše:As a Technical Support we do not have any kind of information about why and what for Apple Store offers and sells TomTom services.
For any further assistance please contac:

TomTom
Oosterdoksstraat 114
1011 DK Amsterdam
The Netherlands
Phone: +31 (0)20 757 5000

Customer píše:Thank you. What is the email address?

TomTom Support píše:Doesn't have email address.

Takže jsem sestavil nový dotaz, poslal ho z jiného účtu a durazně požadoval odpověď z centrály TomToma.

Customer píše:Subject: Question for TomTom Global Support: TomTom Europe cannot be found in the AppStore

Hello,

I already asked this question previously but my question got accidentally forwarded to some local support somewhere in Europe (Poland?), and the guy kept answering in wrong language, wasn't able to help me, and finally he asked me to contact TomTom support in the Netherlands. So I am sending the question again and hope that it would get answered this time.

I noticed that the TomTom Europe application for iPhone (the version with maps of entire Europe) can be purchased only from some App Stores, but it is missing in a few European national App Stores. Can you please fix this and submit the TomTom Europe for release in all European App Stores?

The list of national App Stores where the app should be released is controlled by the app developer, not by Apple. I am also selling my apps in the App Store, and for each application I always choose where I want my application to be sold, see the attached screenshot from the app management.

Obrázek

Currently TomTom Europe is missing in AppStores for Czech republic, Slovakia, Poland, Hungary, Slovenia, Estonia, Latvia, Lithuania, Romania, Moldova, Croatia and some other countries. But other versions of TomTom are present in these countries AppStores, it is just the "TomTom Europe" that is missing.

Please fix this problem, this causes that many european iPhone users cannot buy TomTom Europe for their devices, TomTom is loosing customers (and money) because of it.

With kind regards,
[podpis]

Uživatelský avatar vrty | stř úno 23, 2011 2:43 pm

No asi jim to budeš muset vytisknout a poslat poštovním holubem.. ;)

Ale držím ti palce, ať tento boj za nás za všechny vyhraješ..
Host
Host

ls8 | čtv úno 24, 2011 11:43 am

Aktualizace: status mého dotazu v systému MyTomTom se změnil na "Research", odpověď mi žádná zatím nepřišla. Takže chlapci možná tentokrát opravdu něco zjišťují, než mě defintivně pošlou do (_,_). :)

Uživatelský avatar Bedjasson | čtv úno 24, 2011 1:58 pm

Já už to nevydržel a koupil Tomtom EU z německého appstore pomocí gift kupónů. Nedávno byla 50% sleva na Navigon EU, tak jsem ji využil. Alespoň budu moci porovnat obě navigace. Tomtom používám asi tak 6 let na PDA s WM, Navigon nově. První, co mě překvapilo je neuvěřitelná rychlost fixu satelitů na iPh u obou navigací...u Tomtomu se mi líbí více stavový řádek s informacemi a u navigonu důraznější varování při překročení rychlosti. Navigon už mě ale poslat spletí úzkých uliček zatímco Tomtom stejný úsek z práce domů vyřešil lépe. V poslední akci mne Navigon navedl na lávku pro peší. Cestou zpět jsem jel s TT a bez problémů.V obou mám nastavenou volbu trasy na nejrychlejší. Navigon má zase nohem bohatší výběr cílového bodu, když neznáte adresu nebo adresa chybí. Najdete hotely, školy atd...
Naposledy upravil Bedjasson dne pon úno 28, 2011 1:28 pm, celkově upraveno 1

Apple TV
2x Airport express
2x Ipod Classic 120 GB
Host
Host

ls8 | čtv úno 24, 2011 2:03 pm

V TomTomu si můžeš vybrat z asi 20 druhů zvukových upozornění při překročení rychlosti.

bluetake | čtv úno 24, 2011 3:54 pm

ja si snad ten TomTom take jeste koupim. Mam sice nedavno koupeny Navigon, moc casto navigaci nepouzivam, ale co jsem mel moznost s kamaradem porovnat obe navigace pri zminene ceste do Madarska a jak tady ctu rozdily, tak tech par dolaru do neho snad vrazim :) Mozna se bude nekdy hodit, utratil jsem vice penez za vetsi hlouposti :wink:

Uživatelský avatar Bedjasson | čtv úno 24, 2011 4:01 pm

ls8 píše:V TomTomu si můžeš vybrat z asi 20 druhů zvukových upozornění při překročení rychlosti.

Nastavení zvuku je jedna věc. To, že je tam habakuk signálů vím, ale u Navigonu se výhrůžky opakují, dokud rychlost nesnížíš. Tomtom zahlásí jednou a pole s rychlostí se zabarví do červena.

S WM jsem jezdil 98% dle Tomtomu a v Route66 jsem dohledával detaily, protože má podrobnější mapové podklady. Teď už tolik pracovně necestuji...naštěstí, ale chystám během tří let prozkoumat Finsko (přes Estonsko) a jsem zvědavý, jestli navigace ukáže na šotolinové cesty, které tam jsou a jízda po nich je maso, další rok Norsko a pak Švédsko...to budou dobré testy.

MODERÁTOR ls8 VARUJE:

Nedělej doubleposty. Sloučeno.
Naposledy upravil Bedjasson dne pon úno 28, 2011 1:22 pm, celkově upraveno 2

Apple TV
2x Airport express
2x Ipod Classic 120 GB
Host
Host

Uživatelský avatar Golf | čtv úno 24, 2011 4:15 pm

A pro radary to samé, také si můžeš zvolit zvuk upozornění... Navigon naprosto nelogicky na radar upozorňuje hláškou "pozor, nebezpečné místo" a to je přeci něco naprosto jiného, dobře zavádějící. Navíc se u TT dá pár věcí doplnit (např. radary z poi.cz s jejich hlasovým rozlišením) nebo upravit (navigační hlasy, symbol šipky, doplnění POI) i bez JB, což u Navigonu nejde ani s ním ... No a na to podrobnější někdy používám taky Navigon.
Naposledy upravil Golf dne čtv úno 24, 2011 4:19 pm, celkově upraveno 1

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

bluetake | čtv úno 24, 2011 4:18 pm

take mne to napada, ze TomTom bych pouzival na cestu z mesta do mesta a navigon na pripadne dohledani cisla piopisneho, ktere ma precejen lepsi...... A jak se tam daji s macem dohrat ty radary z poi.cz ?

Uživatelský avatar Golf | čtv úno 24, 2011 4:20 pm

Je tu na to extra vlákno někde kousek níž...

MODERÁTOR ls8 POZNAMENÁVÁ:

http://forum.iphone.cz/viewtopic.php?f=119&t=23665

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

ls8 | pon bře 07, 2011 11:47 am

A máme tady další díl tragikomického seriálu s názvem TomTom Europe chybí v českém App Storu. V hlavních rolích TomTom Support a nas***ý uživatel.

TomTom Support píše:Apple have a licence to produce the app using TomTom software and resources. The app is made by Apple and is classed as an Apple product. Therefore Apple handle all issues regarding to sales and which stores they sell it in.
Unfortunately I am unable to change which stores the app is sold in.

You can find Apple?s contact details here:
http://www.apple.com/uk/support/contact/

With Kind Regards

Jared O'N

The TomTom Customer Care Team

Customer píše:Hello sir,

unfortunately you are not right. Apple does not have any license to produce the TomTom app for iOS, and the app is being produced and sold by TomTom International BV, see the screenshot from the iTunes Store. I already contacted Apple support, and they confirmed that TomTom itself controls the app in the App Store, and they forwarded me to your support to get the answer.

Hope to hear from you soon,

with kind regards
....

TomTom Support píše:
Thank you for your feedback. I'm not entirely sure Jared should have attempted to answer your question.

We here at technical/customer support can really only answer questions about our questions and programs, not how they are sold. I'm afraid I can offer you no valid answer to your question.

You can send a letter to our Customer Relations Department who will ensure that your query is handled professionally and efficiently.

You can send your letter to the address below:

TomTom Sales BV
Customer Support - Customer Relations Department
Rembrandtplein 35
1017 CT Amsterdam
The Netherlands

The letter should contain the following:

? Detailed description of your feedback
? Your full name
? Your address
? Your email address (the one registered with us)
? A contact telephone number where you are available during the day
? The details of your TomTom product including product code and serial number (if possible)
? Any reference numbers (case numbers, RMA numbers etc)

Your Case Reference is 110223-007161

With Kind Regards,

Ryan

Customer píše:Hello,

thank you. In 21st century I prefer email contact over the snail mail. Can you please provide an email address instead of the post address? Thank you.

With kind regards,
....

TomTom Support píše:I'm afraid not. The only contact information I can give you for that department is a physical address.

With Kind Regards,

Ryan

Co s nima mám dělat? Evidentně nemají zájem na tom něco změnit, tak je k tomu asi těžko donutíme.

Uživatelský avatar Metalgirl | pon bře 07, 2011 11:53 am

OT: tak to je sila. V dnesni dobe ti napisou adresu misto emailu jako kontakt. A s temi dodatky pod tim jde videt, ze to s dopisem mysli smrtelne vazne.

Asi jim to mas poslat doporucene jako zadost.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Navigace pro iPhone