[*] NAVIGON

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých navigáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

havran66 | pát zář 25, 2009 6:24 am

Re: NAVIGON - navigácia [AppStore]

To si opravdu prospal :) Při plánování trasy i při navigování jdou zadat průjezdní body.
Edit pravopis.Píšu z iPhona.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Golf | pát zář 25, 2009 6:29 am

dodulo, probuď se :lol: Já jsem taky v několika případech zaspal...
Jdou, už od prvního updatu :wink:
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018
Starý pes fóra :)

M4NIFE5TO | pon zář 28, 2009 3:59 pm

Mam Navigon v 2Géčku, a chtěl bych to normálně rozjet, na Youtubu jsem našel modul iGPS360, a chlápek to měl jak na iPodu Touch, tak na iPhonu 2G, a měl puštěnej jak Sygic tak iGPS, tak to musí fungovat, jde to u nás někde koupit? Pořád nevím jestli mam koupit normální navigaci... a s dvěgéčkem se loučit nechci...

Link je tady: http://www.youtube.com/watch?v=GGB5qOU4glA
Host
Host

Uživatelský avatar cicolably | pon zář 28, 2009 7:06 pm

M4NIFE5TO
a čo tak prečítať toto:
viewtopic.php?f=119&t=21043
stačí hocijaký externy bluetooth GPS prijmač (nokia evolve a pod) a maš to(no ešte poplatok za licenciu)
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB

Uživatelský avatar Colpeas | pon zář 28, 2009 7:43 pm

Lidi, taky jsem si tu Navigonku pořídil, ale pořád nějak nemůžu přijít na to, jak se dá přepnout do 3D modu - tedy jako pohled na silnici, víte asi co myslim....

jinak naviguje skvěle, jenom třeba mezi barákama vypadne signál, a je dobrá i na kolo...

2012 MacBook Air 13" 1.8GHz | 8GB RAM | 128GB SSD
2010 MacBook Pro 13" 2.4GHz | 8GB RAM | 750GB - odcizen! S/N: W805312VAPT
2006 Mac Pro 8-Core 2,33GHz | 16GB RAM | 256GB SSD + 3TB RAID0 | ATi HD4870 1GB
2005 PowerMac G5 Quad 2,5GHz | 8GB RAM | 1TB RAID0 | Quadro FX4500 512MB
iPhone expert
iPhone expert

filip89 | pon zář 28, 2009 8:05 pm

To maš iba na niektorých dialniciach.

Neviete kde a kolko stojí ten navigon stojan ? Páči sa mi viac ako tomtom

milford | pon zář 28, 2009 9:52 pm

juramac: hlavní je cesta samotná, ne cíl :D

filip89: navigon stojan se ještě neprodává.
Apple iPhone 4S 16GB white - fw 7.0 GM, noJB - krasavec :)
Apple iPhone 3G 8GB black - fw 4.2.1 noJB - v depozitu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

ziecina | stř zář 30, 2009 5:44 pm

Připojení k internetu

Vždy při spuštění navigace (Navigon, zakoupeno přes AppStore) mi přijde sms od operátora (Vodafone), že jsem se právě připojil k internetu. Je možné vypnout tuto funkci?
Děkuji za odpověď

havran66 | stř zář 30, 2009 6:32 pm

Jestli nemáš o Vodafonu ňákej tarif, jakože asi nemáš, tak si v nastavení>obecné>síť u APN iphone.vodafone.cz vymaž třeba "z".
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar caesar | stř zář 30, 2009 10:00 pm

zda se ze mas aktivovan "Internet na den". Je nutne si to vypnout u operatora.
Senior uživatel
Senior uživatel

ziecina | pát říj 02, 2009 5:09 pm

Díky za odpověď, ale nepřipadá mi to jako řešení. Internet chci používat, ale jen když potřebuji. Všude se píše, že navigon připojení nepotřebuje. Dá se to někde nastavit?

Citace smazána. Necitujeme příspěvky, na které okamžitě pod nimi reagujeme. Prostuduj si pravidla. Beavers.

Uživatelský avatar Golf | pát říj 02, 2009 8:45 pm

Žádná doinstalovaná navigace (Navigon, Sygic, iGo, TomTom, CoPilot) ke svému fungování žádné připojení na net nepotřebuje - mapové podklady jsou přímo její součástí. Pouze a jedině signál GPS. Takže fakt nechápu, co se při jejím spuštění v tvém iPhonu děje... Žádná přímá souvislost tam totiž není, je to divné... Možná blbá otázka, nepleteš si to s GoogleMaps? Ty si totiž mapy stahují přes net.
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

ziecina | sob říj 03, 2009 8:46 am

Jsem tedy jen uživatel, ale rozeznám Navigon od GoogleMaps.
Co "Polohové služby", navigace stále vyžaduje zapnutí této funkce, jinak nenajde signál GPS?
Myslíte, že to je problém softwaru (Navigonu) nebo to může býr spojeno s mým operátorem?
Nesetkal se s tímto problémem ještě někdo?

Citace smazána. Necitujeme příspěvky, na které okamžitě pod nimi reagujeme. Prostuduj si pravidla. Beavers.

Uživatelský avatar lofounek | ned říj 04, 2009 7:12 pm

Nejak me zacal Navigon zlobit. V patek jedu normalne po silnici, ale nekolik minut mi to hlasilo, ze jsem nekde v poli, GPS signal ale nevypadaval. Dnes mi nekolikrat na 3GS signal vypadl (asi 7x). Pri poslednim vypadnuti uz signal nenaskocil. Predtim se to nikdy nestalo, takze jsem velmi zklaman.

iPhone 7 32GB silver
Apple Watch 42mm Sport
iPad Air 32GB
iPad 2 16GB
iPhone 5 32GB white
iPhone 3GS 16GB black
iPhone 2G 8GB
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar Kudli3 | pon říj 05, 2009 5:16 pm

Chci se zeptat, jak je to u této navigace s funkčností. Nedávno jsem se ptal na tomtom, a bylo mi řečeno že se tam šipka opožďuje :evil: což je dost na nic.
Jak je to u téhle navigace?
# iPhone 5S 32Gb Space gray
# Macbook Air 11" 2013
# Magic Mouse
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar elka | ned říj 11, 2009 8:29 pm

Video-srovnání Navigonu na iPhonu 3G a iPhonu první generace (s roqyBT a Nokia LD-3W)

Uživatelský avatar dodulo | pon říj 12, 2009 8:17 am

pripada mi, ze NAVIGON fakt programovali pre iPhone, co mi pri ostatnych navigacnych softoch nepripada ( ako keby len prekodili ich verzie aby to fahcilo na OSX ) Navigon mi pride naozaj usposobeny, kvalite chipu v 3G/3GS a ze bol naprogramovany priamo na tento pristroj, co v pripade ostatnych povedat nemozem, naozaj zostava zatial neporazeny kym niekto na toto KNOW-HOW nepride ( ak pride ), samozrejme aj navigon ma svoje muchy ( mapy Navteq - aspon pre mna ) + ostatne veci keby sa vsetky plusy vsetkych NaviApp zlucili dokopy tak by to bolo vyborne :), toto je vsak nemozne :wink:
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak

Uživatelský avatar rodger | pon říj 12, 2009 6:48 pm

Na Flickr.com (zde) se objevily screeny nové funce Traffic Live.
A zde je popis služby (pro CZ to zatím není).
Think Different
Host
Host

Tomáš14 | úte říj 13, 2009 6:59 pm

je to super navigace mam ji uz nakej mesic a sem sni spokojen pouzivam ji kazdy den!! a jezdim po celé evrope..

Uživatelský avatar caesar | čtv říj 15, 2009 9:53 pm

je mozne nekde u Navigonu hlasit chyby? Pripadne muze se nekdo podivat, jestli mu navigace ukazuje ulice v Tepicich - Papírova, nebo Zelená? Nezda se mi ze by je tam zapomneli dat. Zkousel jsem aplikaci preinstalovat a stejne je tam nemam.
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar caesar | čtv říj 15, 2009 10:25 pm

Jasne,spatne jsem se vyjadril. Je mi jasne ze je to o mapach. No koupit program za vic jak dva litry a pak zjistit ze v nem chybi nazvy ulic...
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar caesar | čtv říj 15, 2009 10:42 pm

No asi prvni co me pri zkouseni napadne testovat jsou trasy a ulice co znam, ne? Sotva zjistim ze neexistuje nazev ulice ktery sam neznam. Vysledek je pro me ale takovej, ze kdyz uz se to stalo, mohu to ocekavat i v cizich koncinach. Ale napriklad TomTom mi vcera nenasel Cukrovarskou ulici ve Vyskove. Ovsem ta je zapadla. Ta v teplicich je v samem centru, o to vic me to zarazi.
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar Golf | čtv říj 15, 2009 11:49 pm

caesar > pokud bys použil jakoukoliv navigaci s mapami TeleAtlasu, tak tam ty ulice jsou... Všechny navigace s mapami NavTequ je ale zatím neznají... Tedy ani Navigon. A zrovna ve vláknu o hlasování o "nejlepší navigaci" to má jeden člověk přesně obráceně, a tedy dát jednoznačný návod nebo doporučení ani nejde. Problém pokrytí a aktuálnosti a já nevím čeho ještě jiného, je v použitých mapách, navigační sw je úplně něco jného (prostě pokud do toho samého navigačního softu dáš jiné mapy, což většinou nejde, tak se pak i chová jinak, úplně jiné jsou i třeba volby tras).
Takže srovnávat Navigon a TomTom je, vzhledem ke skutečnosti použití naprosto jiných map naprosto vedle. Ale zase Navigon ukáže tvou skutečnou polohu ve formě šipky na trase, TomTom bude až o 15 m opožděný. Co je lepší? Pro každého něco jiného...
Zkusil jsem dát takové hlavní zásady a přehled do vlákna "srovnání navigací" v této sekci, ale asi je to marný boj, napsat naštvaný dotaz bez jakéhokoliv hledání je asi dnes v módě :|

Edit: TomTom a Vyškov/Cukrovarská
Obrázek
Naposledy upravil Golf dne pát říj 16, 2009 9:52 am, celkově upraveno 1

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Uživatelský avatar caesar | pát říj 16, 2009 4:57 am

Nepsal jsem naštvany dotaz. To zaprve. Chtel jsem vedet jestli je to problem instalace nebo to maji i ostatni zivatele prave driv, nez budu deat soud a nastvu se. Dale (jak jsem uz psal) vim, ze je to problem map a ne obsluzneho programu. Ale ja si koupil program a je na firme, aby tlacila na dodavatele map. Nicmene vysledek jsem se dovedel. Nemluvim o chybejicim cisle popisnem, ale o chybejicich jmenech ulic v centu mesta.Priste budu resit jailbreakem a vyzkousenim aplikace predem. Jakkoli to neni koser. Jinak se ovsem nelze dovedet jestli budu s aplikaci spokojenej. Kdyz jde o aplikace za stovku, neresim to. Tole je jiny pripad. Tod asi vse, at tu nedelam OT.
Senior uživatel
Senior uživatel

Karloss | pát říj 16, 2009 8:33 am

Juramac: Tvoje příspěvky jsou opravdu zábava. Dle fóra, které jsem hodně pročetl mi připadá ,že jsi jak Rozumbrada. Caesar jasně napsal, že si chce aplikaci nejdříve vyzkoušet a podle toho usoudit jestli si jí pořídí. Nevím jak si dospěl k závěru, že by chtěl všechno zadarmo. Se spoustou tvých příspěvků souhlasím, ale tyhle tvoje výkřiky jsou úplně zbytečné! Pokud je vynecháš a budeš psát jen užitečné rady, fórum se celkem pročistí... Už proto, že si se stal moderátorem tohoto fóry by jsi o tom mohl popřemýšlet.

davyz | pon říj 19, 2009 5:52 pm

uz mi to leze celkem na nervy tahle navigace vim ze se to tu porad nejspis resi ten gps signal ale se*e me ze nekomu ten gps signal vubec nepada ja jel dneska z letnan pouze do kyj a ani jednou mi nenaskocila navigace v patek mam jet cca 60km do neznama a vubec nevim co mam delat muze mi nekdo poradit co delat?naka aplikace z cydie ,,GPS serial" nepomaha jeste sem ale neupdatnul na tu novejsi verzi 1.2.0 nebo jak to je tak snat to pojede pak lip .. a chci se zeptat jaka je stejne popularni navigace jako tahle?nakou za kterou nevyhodim prachy jen tak pro nic za nic?

Uživatelský avatar Tony1 | pon říj 19, 2009 5:55 pm

Pak už teda jen MAPA. Promiň, ale neodpustil jsem si tento komentář:-)).
Noťas, TOSHIBA, Macbook Pro
iPhone 6s space grey 16GB, Apple Store, UK
Operátor T-Mobile, Telefonika O2, Vodafone

davyz | pon říj 19, 2009 5:58 pm

tomtom neni lepsi v tom signalu?

Uživatelský avatar Tony1 | pon říj 19, 2009 6:08 pm

To není možné máš tu 43 stran vlákna kde se vše podrobně řeší a probíra a když ti to nejde tak jedině trpělivě zkoušet.
Obnovit polohové služby
Přeinstaloat Navigon
První chytit signál a družici a pak se teprve vydat na cestu
Vyhřívání čelního skla v autě dělá paskudu na signál
Nakonec počítat s chybou v hardwaru (reklamace)
atd.
Noťas, TOSHIBA, Macbook Pro
iPhone 6s space grey 16GB, Apple Store, UK
Operátor T-Mobile, Telefonika O2, Vodafone

Uživatelský avatar rodger | pát říj 23, 2009 5:54 am

... jak jsem předpověděl... TomTom klepe na dveře, Navigon slevňuje :D dyndym, je zas o 40$ levnější!
Think Different
Host
Host

majkicz | pát říj 23, 2009 7:14 am

Mno, tak neni na co cekat, jdu do toho, 80EURo je ferova cena :D
..iPhone5 64GB black..MacBook Pro 13" 2010..
Host
Host

ironside | pát říj 23, 2009 8:13 am

jeste stesti,ze jsem chvilku pockal :P

goldwingtom | ned říj 25, 2009 9:50 am

jak se prosím aktualizují mapy když si to oficialně koupím a jak často.nějakej postup,děkuji

Uživatelský avatar caesar | ned říj 25, 2009 11:21 am

myslim ale, ze v te aktualizaci nedoslo k updatu map, ale k vylepseni programu jako takoveho.
Senior uživatel
Senior uživatel

goldwingtom | ned říj 25, 2009 12:08 pm

Chlapi stahl jsem to z app alo nejde mi to z itunes nahrat do mobilu je v tom nejaka finta

goldwingtom | ned říj 25, 2009 2:50 pm

Ha,ha i prachy jsou pryc

goldwingtom | ned říj 25, 2009 4:07 pm

K dispozici mam 12,4 mb volneho mista mam 3g16 Fw3.1.2 s jb. Mel jsem na to jen 10 nin na prevedeni do ip,jsem spechal do prace ale jsem myslel ze mam v it neco zablokovaneho na prevod do ip.zaplacenou ji mam a vim ze o ni neprijdu.problem je ze v it je anglina a ja se ucil jen rusky a proto me to ser..porad to prekladat co to pise.A tady je sice tolik rad ze je to super ale kdyby to mel clovek vsechno precist ta tady stravi casu a nema cas na rodinu atd..kdybych by nezamestnany tak by mi to nevadilo.ale dik za kazdou radu.

havran66 | ned říj 25, 2009 4:26 pm

Ale jak chceš poradit, když jsi i když tomu nerozumíš nenapsal, co ti to píše? Asi tady není žádnej telepat :) Mně se to ale nahrávalo minimálně 30 min, takže za 10 minut asi ani náhodou. Stáhneš aplikaci do počítače dáš sync a čekáš.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

vlastiiik | ned říj 25, 2009 4:26 pm

Jde vám někomu nainstalovat Navigon na jaibreaknutou 3.1.2?
Host
Host

goldwingtom | ned říj 25, 2009 4:44 pm

No,zrovna u toho navigonu mam v aplikacich 4kusy co bych chtel Krom navigonu aplikovat.tak je odfajfkuju a dam synchro.v hornim to pise synchri to iphone asi neco tak nemam to u sebe a za 10 sekund to pise ze sinchro to iphone ok a nic tm neni.a jak ty ctverecky byli odfafknute tak jsou prazdne

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Navigace pro iPhone