[*] NAVIGON

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých navigáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

vlastiiik | ned říj 25, 2009 4:45 pm

Re: NAVIGON - navigácia [AppStore]

Navím, dal mi ho kámoš. Předtím jsem měl 3.0 a fungoval v pohodě... dnes jsem nahrál 3.1.2 a nejde nainstalovat... Končí to tak 75% instalace nějakým errorem
Host
Host

Uživatelský avatar Beavers | ned říj 25, 2009 4:56 pm

Jak, dal mi ho kámoš? Čili není tebou zaplacen, máš tedy smůlu. To je jako, kdybys ho čmajznul.
Moderator fóra
Moderator fóra

vlastiiik | ned říj 25, 2009 4:59 pm

no asi není, nevím kdo vzal on... fungoval mi bez problémů, teď nefunguje. TO přece nemůže být tím, že není zakoupený ale odněkud sztažený
Host
Host

Uživatelský avatar Beavers | ned říj 25, 2009 5:05 pm

To je Boží trest za to, že ho nemáš koupen. I v tomhle je iPhone geniální. :lol:
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar cicolably | ned říj 25, 2009 5:06 pm

ale prave tým to bude
goldwingtom sorry ale nerozumiem reči tvoho kmena
a určite je to legalne lebo ked nie tak ty to možeš odfajkovavať v iTunes
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB
Starý pes fóra :)

vlastiiik | ned říj 25, 2009 5:12 pm

divný teda, že cokoli jiného co není zaplaceného jde v pohodě...
Host
Host

Uživatelský avatar Beavers | ned říj 25, 2009 5:24 pm

Neboj se, ON to vidí. :D
Moderator fóra
Moderator fóra

vlastiiik | ned říj 25, 2009 5:26 pm

Citace jednoho bodu z pravidel fóra: Příspěvek, který bude obsahovat pouze emotikony, bude vymazán. Beavers.
Host
Host

goldwingtom | ned říj 25, 2009 5:45 pm

Tak kdyz mi to stahlo prachy z uctu,tak je to origo

dakar | pon říj 26, 2009 8:22 am

Zdravím, mám problém. Mám iPhone 2G 3.0 jailbreak, roqyBT 0.9.3-1 a Navigon Europe 1.2.0 a GPS modul i-tec. Z ostatních aplikací mám nainstalováno SBSettings. Roqy a gps modul bez problémů spojím, ukážou se mi satelity, poloha, výška atd. Pak jdu do springboardu a spustím Navigon a ten najde gps signál, ale když dám navigovat, tak mi to hodí hlášku 472, že nemůže vygenerovat trasu, že mám změnit profil trasy atd. A nezobrazuje se mi vůbec mapa s aktuální polohohou a při jízdě je tmavá obrazovka. Nevíte někdo co s tím? Jaké všechny programy mají být nainstalovány, aby to šlapalo? Už jsem tenhle dotaz hodil do vlákna k roqy, ale nejspíš je to chyba navigonu.
iPhone 5 white
iPad 1
iMac 2011
Apple TV 3
Time Capsule 2TB
Host
Host

wert | pon říj 26, 2009 10:48 am

zdravím, zakoupil jsem si tuto navigaci, ale mám problém. Navigace nenajde čísla popisné (ani v Praze). Jsem začátečník a chtěl bych se zeptat jestli se tato funkce někde zapíná nebo je chyba jinde. Dík

Uživatelský avatar dawe73 | pon říj 26, 2009 11:05 am

Musíš zadávat ulice s diakritikou. U Podebradske ti to čísla nenajde, u Poděbradské už ano.
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar Tony1 | pon říj 26, 2009 5:03 pm

dakar pokud jsi dělal něco s mapama tak zkus přepsat práva na souborech map na 0755.
Noťas, TOSHIBA, Macbook Pro
iPhone 6s space grey 16GB, Apple Store, UK
Operátor T-Mobile, Telefonika O2, Vodafone

Uživatelský avatar cicolably | pon říj 26, 2009 5:39 pm

no mala skusenosť
na 3G FW 3.1.2 ide NAVIGON uplne v pohode by som dokonca povedal že šípka je v popredí :D
ale 3GS FW 3.1 blbol jak sa dalo vypadava signal a chodí to hore dole,mimo cestu a pod.
dnes som dal FW 3.1.2 tak to skusim možno je problem tam
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB

Uživatelský avatar Golf | pon říj 26, 2009 6:14 pm

Ale nezapomeňte na to, že kus od kusu u iPhoů jsou rozdíly v citlivosti a reakci na signál GPS. Navíc podle zkušeností se projeví i různé příjmové podmínky, které se vlivem špatného počasí zhoršují, a při "kvalitě" čipu je to znát.
Dva stejné i různé iPhony vedle sebe se mohou projevovat stejně i různě, vůbec bych z toho nedělal pravidlo. Muselo by to potvrdit víc uživatelů a pak teprve bych z toho vyvozoval závěry...
Já sám mám možnost skoro denodenního porovnání svého 3GS s JB a kolegovu 3G bez JB, oba s fw 3.0 a téměř vůbec žádné rozdíly, krom rychlosti, v chování vůči GPS signálu nejsou.
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

rixi | úte říj 27, 2009 10:53 am

prave sa mi updatol NAVIGON (Eastern Europe) na verziu 1.3.0. prinasa podporu nejakeho UK postcode navigation a hlavne traffic live pre niektore staty.

aktivacia doplnku traffic live vnutri aplikacie NAVIGON stoji 19,99? a bude pouzivat pripojenie k internetu na prijimanie aktualnych dat, ako aj anonymne odosielanie mojej polohy.

traffic live zatial pre: DACH, Benelux, Nordics, France, Britsh Isles
najblizsie bude aj pre: D,A,F,S, FIN, DK, B a NL

Uživatelský avatar milansme | stř říj 28, 2009 9:53 am

Host
Host

filip89 | stř říj 28, 2009 12:00 pm

Strašne veľa je 40? uvažoval by som nad kúpou pri cene 20? čo myslím že je reálna hodnota.

Uživatelský avatar dawe73 | stř říj 28, 2009 12:11 pm

No, kupoval jsem "no-name" držák + "kvalitní" nabíječku do auta (aby to trochu vypadalo, když se na to mám koukat pokaždé, když sednu do auta) a přes cz e-shopy jsem se stejně dostal na cenu 800-900 Kč. Nějaká stokoruna navíc za opravdu hezký kus plastu vč. originál nabíječky už snad ani nestojí za řeč.
Já jdu do něj...
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar dawe73 | stř říj 28, 2009 12:23 pm

Navigon si nechám a tu druhou sadu dostane přítelkyně. K Vánocům jí Ježíšek přinese iPhone 3GS....
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar dawe73 | stř říj 28, 2009 1:41 pm

Je to sice neuvěřitelný, ale našla se taková, co za to stojí. :wink: navíc po něm touží už dlouho a mě se naskytla příležitost zístkat jedno 3géesko výměnou za službičku jednomu obchodnímu partnerovi.
Tak bych měl mít zase o jednu vánoční starost míň...
EDIT: pak ty OT prosím smažte :wink:
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar Golf | stř říj 28, 2009 2:32 pm

milansme píše:Na stránkách NAVIGONU je k dispozici jejich CarKit
http://www.navigon.de/portal/de/shop/zubehoer/produkt.html?produktFamilieId=14970&produktId=6530491#

Úžasný, svět je naruby... Dát za kus hloupýho plastu (byť pěkně vypadajícího) 40 Eur a kroutit se nad jiným kusem, který je za 100 ale má v sobě x funkcí navíc, a žádný blog nebo web (že, pane Kaplere?) se nad tím nepozastavuje...
(Mám v podstatě to samé, za 260 Kč)
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Uživatelský avatar dawe73 | stř říj 28, 2009 5:47 pm

Golf, jestli máš to samé za 260 Kč, tak sem dej, prosím, foto. Pokud to bude alespoň podobné, tak koupi car kitu od navigonu možná přehodnotím :-)
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar dawe73 | stř říj 28, 2009 6:36 pm

Asi jsem to nenapsal dost srozumitelně :wink: 3GS pro G-friend je hotová věc. Psal jsem, že bych případně přehodnotil koupi držáku Navigon. Myslel jsem to mírně ironicky, za 260 Kč se sotva sežene slušná (a dobře vypadající) nabíječka....
Ale jsem jen člověk a můžu se klidně mýlit.
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

goldwingtom | stř říj 28, 2009 8:17 pm

ahoj mi Navigon funguje skvěle a bez chyby,jen bych potřeboval vědět kde a jak dosáhnou aktualizace map,mam ho instalovaný z app origo.Totiž se mi stalo že na některých místech kde je silnice nebo kruháč není aktualizace,děkuji za pomoc

ivane | stř říj 28, 2009 9:28 pm

Aktualizacia map je slubovana raz za tri mesiace a ich kvalita zavisi cisto od dodavatela (v tomto pripade od NavTeq-u).

Uživatelský avatar Golf | stř říj 28, 2009 10:25 pm

dawe73 píše:.... Myslel jsem to mírně ironicky, za 260 Kč se sotva sežene slušná (a dobře vypadající) nabíječka....
Ale jsem jen člověk a můžu se klidně mýlit.

Přísavka bylo to první, co jsem zahodil, na čelní sklo nic nepatří... Držák mě stál stovku, koupený na Aukru. Vidět to můžeš tady na té stránce, na rozdíl od obrázku to vše používám výhradně na výšku. A nabíječku mám tuhle a koupil jsem jí za 160. Vše jsem bral jako provizorium, snad brzo končící...
A co to je "dobře vypadající nabíječka"? Ten můj Belkin (výstup 1A) je naprosto decentní oproti všemu ostatnímu, co je k mání, navíc je tam zastrčený na stálo a vizuálně neruší ani nevadí.

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

majkicz | čtv říj 29, 2009 8:56 am

Golf: Foto ze strany by nebylo? Takhle vidim iPhone ve vzduchu, ale na cem a jak drzi... :twisted: Dik.
..iPhone5 64GB black..MacBook Pro 13" 2010..
Host
Host

Uživatelský avatar dawe73 | čtv říj 29, 2009 9:23 am

Golf: Ta nabíječka nevypadá zle, mít jí v autě, rozhodně by mě to neuráželo :wink:
Z upevnění iPhone už tak nadšený nejsem, navíc není poznat, jak velký musel být zásah do palubky. Jakékoliv vrtání či šroubek do plastů v kabině u mě nepřichází v úvahu. Taky nejsem zastáncem čehokoliv na čelním skle, dáliční známky mě přímo rozčilují, ale nakonec zvítězila přísavka kvůli úhlu pohledu. Přidal bych své foto, ale nevím, jak se to dělá :x
Nabíječku jsem koupil tuto http://www.griffintechnology.com/products/powerjoltse#
pěkně svítí, poznám kdy se telefon nabíjí, nenabíjí popř. je nabitý a hlavně od ní vede ta "zatočená" šňůra, takže nikde nevisí volně, ale "plazí" se po palubce. Ta fotka je dokonce ze stejného modelu auta, jako mám sám. (lepší řešení jsem zatím nenašel).
Každopádně díky za tvé foto!
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar Golf | čtv říj 29, 2009 10:07 am

Jsme tu trochu OT ale ještě na to odpovím :wink: . Zásah do palubky jako takové nebo vrtání do ní není žádné. Je to dělané podle originálního úchytu držáku pro Golf/Passat, pod plasty vedle autorádia na originální šroub, kus tvarovaného a zohýbaného 2 mm plechu, na to je chycený pouze kloub s výliskem vlastního držáku. Jedinou "úpravou" na palubce bylo provrtání záslepky (která stojí pár korun), kudy jsou protažené kabely od handsfree a napájení, takže nikde žádné visící a plandající kabely.
A stejně to chci pak udělat i s tím od TT.

Edit: hlavně pro pár příspěvků dole: Přísavku jsem nikdy nepoužíval a to samé husí krk, vždycky musí pružit, a to i když je někde opřený, takže zde jste vedle... Nevím proč používat iP nalepeného na okně, když mám slušný signál i vedle autorádia, mimochodem všechny originální navigace, nebo téměř všechny, jsou v místě autorádia a nikdo to za nebezpečné nepovažuje. Podstatně nebezpečnější je to telefonování za volantem, na tohle se tady v souvislosti s navigací zásadně zapomíná!!!
Naposledy upravil Golf dne čtv říj 29, 2009 9:50 pm, celkově upraveno 1

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Uživatelský avatar parmin | čtv říj 29, 2009 10:42 am

Golf, dawe73: Jsme sice trochu OT, ale dovolím si také jednu poznámku. Také jsem měl hned vedle rádia "zbytek" HF po Nokii a tak jsem to původně vyřešil úplně stejně jako Golf. Nicméně nakonec jsem stejně koupil "přísavku na okno" od Griffinu a to kvůli bezpečnosti. U toho rádia je telefon výrazně mimo zorné pole řidiče a pokud tedy koukáte na navigaci, moc nevidíte, co se děje před Vámi.
Asi záleží, na každém, čemu dá přednost, ale pokud na tu navigaci koukáte hodně a často, pak je asi lepší mít jí na skle. Je to jen můj názor, moje zkušenost.
iPhone 8 * iPad 6 * Mac Mini * Apple TV * AirPods
iPhone expert
iPhone expert

majkicz | čtv říj 29, 2009 1:32 pm

Navic na skle by to melo mit lepsi prijem...
Host
Host

hercous | čtv říj 29, 2009 3:03 pm

Sice OT, ale taky se přidám:
Přesně tak, na předním skle to má lepší příjem a není problém se sledováním provozu. Já mám přísavku na čelní sklo s dlouhým "krkem", takže se to opírá o palubku a téměř nebrání ve výhledu, navíc je foun lehce na dosah. :)

majkicz | čtv říj 29, 2009 3:08 pm

To mas tu z Aukra za 120-250 (zalezi na prodejci)? Tu jsem si koupil, ale staci s tim vyjet na kocici hlavy nebo panelovou cast D1 a muze se to utrepat k smrti, takze je to jaxi k prdu :evil: ... no uz aby tu byl TT drzak v prodeji.
Host
Host

Uživatelský avatar parmin | čtv říj 29, 2009 4:30 pm

Ohledně držáků - navrhuji ukončit debatu v tématu o NAVIGONU a přesunout se sem
iPhone 8 * iPad 6 * Mac Mini * Apple TV * AirPods
iPhone expert
iPhone expert

goldwingtom | čtv říj 29, 2009 6:02 pm

ivane píše:Aktualizacia map je slubovana raz za tri mesiace a ich kvalita zavisi cisto od dodavatela (v tomto pripade od NavTeq-u).

jo to by bylo super ale nevím jestli ta aktualizace je automaticka nebi se to musínějak upravit

rajsky | čtv říj 29, 2009 6:16 pm

Potřeboval bych poradit ohledně Navigonu, už jsem četl, že bývá problém s chycením signálu. Přesně takový já mám, dočetl jsem se tu i pár rad, kdy je potřeba vypnout/zapnout IP a nebo V/Z polohové služby. Už jsem jí jednou zprovoznil a fungovala perfektně, ale opětovně už se mi to nedaří. Zapnu Navigon - Zobrazit mapu - čekám, ale nahoře je stále červený panel "GPS". Prosím poraďte někdo.....Děkuji :)

Uživatelský avatar milansme | čtv říj 29, 2009 8:40 pm

Golf píše:Úžasný, svět je naruby... Dát za kus hloupýho plastu (byť pěkně vypadajícího) 40 Eur a kroutit se nad jiným kusem, který je za 100 ale má v sobě x funkcí navíc, a žádný blog nebo web (že, pane Kaplere?) se nad tím nepozastavuje...
(Mám v podstatě to samé, za 260 Kč)

No, můj děda měl krásné přísloví až moudro - Nic není drahé, jen si na to musíš umět vydělat. :D
Host
Host

Uživatelský avatar masklin | čtv říj 29, 2009 9:18 pm

@goldwingtom: aktualizace bude v appstoru jako nova verze.
FW 1.1.4=>2.0.2=>2.1=>2.2=>2.2.1=>3.0=>3.1.2=>3.1.3=>4.0=>4.1=>5.0=>6.0=>7.0
iPhony 2G, 3G, 3GS, 4 a 5 / iPad, iPad2
Když nevíte co by, najdete to v .... Návodu.

Uživatelský avatar Golf | čtv říj 29, 2009 9:38 pm

milansme > děda byl moudrý člověk....

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší