Tak tady jsou mé osobní poznatky ze zhruba třídenního používání Navigonu a iGO vedle sebe (mimochodem, Navigon nabíhá oproti iGO o dost rychleji, a to i na stejném iPhonu), nemusíte s nimi souhlasit, ale jako vodítko pro nerozhodné to může být:
MapyJednoznačně vede Navigon s Navteqem, iGO má mapové podklady východní Evropy od regionálního dodavatele (západní Evropa je ale Navteq), neaktuální, ale čas od času překvapí (Zlíchovský tunel směrem od Smíchova na Barranďák oproti Navigonu umí, akorát jej nepochopitelně ukazuje cca 150 m dopředu, Navigon chvíli tápá). Plánování tras má iGO oproti Navigonu (výběr a plánování tras mě zde celkem sejří?) zase o něco lepší (třeba už jenom přímé přehlené porovnání profilů tras). Navigon zase umí průjezdní body, iGO ne?
Display při vlastní navigaciPřekvapivě pro mě má lepší grafiku Navigon, hlavně jemnější, kultivovanější a decentnější a ne tak nepříjemně barevnou (někomu může ale vyhovovat ta omalovánková verze). Navíc se zde projevuje u iGO zpoždění šipky/auta oproti Navigonu, což je nejzákladnější a nejneodpustitelnější nedostatek?
Display 3DiGO má možnost změny měřítka mapy při navigaci (Navigon by to potřeboval jako sůl), ale nepřehlednou a zaplácanou obrazovku informacemi oproti Navigonu (zase to může někomu vyhovovat, ale při vlastním srovnání tomu moc nevěřím)
Display 2DiGO nešikovné ovládání (zoomování dvěma prsty), vadí možnosti úpravy velikosti, kdy se o ty volby každou chvíli ?zavadí? a musím se vracet, Navigon oproti tomu naprostý luxus
Hlasové povelyLépe zpracované u Navigonu, nejsou tam slyšet ?švy? (u iGo při hlasu z iP jsou dokonce chvíle, kdy to vypadá jakoby mluvily dvě osoby, při dodatku ?vpravo? to tak opravdu působí, z repro auta už ale to znát není). Navigon nenásilně ztlumí při povelu hudbu, iGO mluví přes ní (v Praze při velmi častém kecání navigace je to chvíli příjemnější, ale to bimbání před každým hlasovým povelem je ale časem na palici). Hlasitost vypadá lepší u iGO, ale nechat si dlouho kecat samotný iP mě dlouho nebavilo, je to při vyšších hlasitostech zkreslené (to samé Navigon), takže doporučuji repro auta, speciálně na delší navigování (a jak jsem psal jinde, tak opravdu zde chybí iPhonu rádio). Hlas jako takový je pro mě o dost příjemnější z Navigonu (zase individuální záležitost)
Radary a překročení rychlostiNevím, u iGO jsem radary zapnul a nic se nedělo? Navigon je sice nemá nejaktuálnější, ale jsou... Upozornění na překročení rychlosti je u Navigonu také lépe nastavitelné (o kolik, mimo město)...
FunkceTy už
tady popsal pěkně
kopis, ale iGO u mě ani náhodou nezvítězilo, pár fajn funkcí (šipka s tečkou, přímé porovnání profilů tras, volba zoomu při navigaci, mezi ně ale nepočítám změnu šipky v jakoukoliv kravinu) u mě nevyváží plno dost podstantých a pro mě důležitých základních nedostatků (zpoždění, nepřehlednost, mapové podklady?). Oproti verzi na WM je to hoooooodně očesaná verze (verzi AMIGO, ze které tato vychází, osobně neznám a ani nechci znát

)
ZávěrJe to moje doporučení na základě přímého porovnání, nikomu jej nevnucuji, ale jednoznačně pro nerozhodnuté doporučuji na
iPhona Navigon (i přes jeho nedostatky, naprosto zaslouženě si podle všeho ukousnul z toho pomyslného koláče nejvíc

), navíc je teď o 10 euro levnější oproti iGO, verze Eastern Europe za 50. Jinak, nic není dokonalé, uvidíme co TT
Osobně si co nejdříve udělám JB, eliminace množství map, přidání jiného hlasu a hlavně aktuální radary (až na to někdo přijde) bez toho nepůjdou