TomTom Car Kit

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých navigáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

ls8 | úte pro 08, 2009 10:41 am

Re: TomTom Car Kit

Fakt jsem zvědav na tvoje zkušenosti. Mě se na tom nelíbí jediná věc, a to montáž na sklo. Jednak kvůli zlodějům (už mi jednou auto vykradli prokazatelně kvůli přilepenému držáku na skle), a jednak kvůli manipulaci. Používám teď držák Brodit na mřížku ventilace, a moc mi to vyhovuje.

Obrázek
It's what you do in the dark that puts you in the light.
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar Golf | úte pro 08, 2009 10:47 am

Však jsem to tu už psal, za přísavky na sklo bych bral techničáky :wink: Přijde to místo původního držáku vedle autorádia, akorát si s tím asi budu muset trochu "pohrát" :roll:
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

ls8 | úte pro 08, 2009 10:51 am

Tak to mě zajímá ještě víc, jak to uděláš? Car Kit má přímo možnost jiné montáže než na sklo?

Uživatelský avatar Golf | úte pro 08, 2009 11:04 am

Primárně ne, ale mám určitou představu jak to inteligentně přidělat, uvidím v reálu...
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

ZhuJo | úte pro 08, 2009 4:19 pm

Ak dovolite, prispejem aj aj ?troskou do mlyna?. Odvcera takisto vlastnim TomTom Car Kit. Priamo v baleni je plastovy kruzok pre nalepenie na palubovku, na ktory je potom mozne prilepit Car Kit. Lepiaca paska na nom ale nedrzi dobre na palubovke, pomohol Chemopren, niekomu pomoze ina obojstranna paska :)

Dalej, TomTom pise, ze treba Car kit sparovat cez BlueTooth s iPhone. To nie je pravda, sparovanie sluzi LEN A LEN na komunikaciu s internym mikrofonom v Car Kite. Ak pouzivate handsfree sadu, iPhone s Car Kitom neparujte, inak handsfree nebude fungovat.

Car Kit plne funguje aj bez sparovania ? mam na mysli GPS cip SirfStar III a reproduktor, ako aj audio vystup.

Ak chcete posielat audio do reprakov v aute (a samozrejme pri prijme hovoru vybrat, ci zvuk pojde do HF sady alebo do audio out), odporucam radio s podporou A2DP. Predsalen, ak ku nabijaciemu kablu pridate este minijack kabel do radia, je doska trosku ?prekablovana? a Car Kit ma v landscape mode tendenciu ?padat? na stojaka.

Inak maximalna spokojnost, GPS prijem vynikajuci aj tam, kde sa interny GPS v iPhone nechyta (stromy, doliny, vysoka zastavba), velmi dobre a pevne uchytenie, slusny vykon repraciku, funguje s lubovolnou GPS aplikaciou (odskusane na Sygic a MotionGPS Lite pre meranie vykonu prijmu GPS).

maninek | úte pro 08, 2009 7:31 pm

Čaute, mam to do Vídně pár kilometru, jestli chcete přivezu a rozešlu..jen vážní zajemci..kdyžtak email.

xslide | úte pro 08, 2009 8:18 pm

kolik by byla cena?
Obrázek MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
Obrázek iPhone XS Max, black, iOS 12
Obrázek Apple Watch 4, black, 44mm
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Golf | stř pro 09, 2009 8:31 am

První dojmy z použití TT Car Kitu veskrze pozitivní... Balení obsahuje vlastní držák, samolepicí kroužek a cigareťák 1,2A. A návod, ne CZ.

Protože s kvalitou signálu GPS jsem zase až tak moc nezápolil, tak uvidím časem. Příjemně překvapila hlasitost a srozumitelnost reproduktoru (samozřejmě se to nedá ale srovnat s repro autorádia :wink: ).
Toho samolepicího kroužku se ale musím zastat, provizorně jsem ho přilepil na stávající držák a pokud s tím budu dál něco dělat, tak dolů "dobrovolně" nepůjde. Ta plocha asi musí být rovná a ne zaoblená, a ne mastná, drží mi to tam na cca 50% plochy a drží jako přibitá.
To párování, jak píše ZhuJo výše - je celkem logické, s jakým HF to budu chtít používat, podle toho si to spáruji, no problém. Pro někoho výhoda, pro někoho nevýhoda, HF je funkční pouze s iPhonem ve stojánku, ne jako u jiných BT HF zařízení že funguje i když je iP v kapse. Také jsem to už jednou zmiňoval, není vlastně vyřešené ztlumování autorádia při telefonování, funkce mute (jediným řešením je asi autorádio s vestavěným HF).
S padáním na "stojáka", jak píše ZhuJo nemám problém, ani když mi kabely visely na zkoušku volně, teď to mám tak, že volným obloučkem (kvůli otáčení) jsou přímo pod držákem zastrčené do hlubin přístrojové desky, žádné "překabelování" se nekoná.
Chod mechaniky nahoru/dolů (3 polohy) a kolem osy (tam jich je asi 15?) je příjemný, uvidíme co bude s mechanikou používáním a časem. Stejně to asi budu většinou požívat na výšku, jako jsem byl doposud zvyklý...

Edit: těch poloh kolem osy dokola je 32!!!
Naposledy upravil Golf dne stř pro 09, 2009 9:04 pm, celkově upraveno 1

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

ls8 | stř pro 09, 2009 9:13 am

Tak to jsou dobré zprávy. Plánuju, že bych použil základnu od Brodita, a k ní nalepil úchytku na TomTom Car Kit. Předpokládám, že samotný Car Kit se z té samolepící úchytky dá nějak snadno sundávat? Nechci to nechávat v autě.

ZhuJo | stř pro 09, 2009 9:44 am

Co sa tyka toho kruzku na palubovku ? je mozne, ze to zalezi od povrchu palubovky, ja som plochu sice odmastnil ale drzat to nedrzalo dobre. Palubovka je zaoblena a dost porovita (VW Passat) tak mozno to na nej preto nedrzalo.

?Padanie? na vysku ? tie kable prevleciem aj ja, ono staci zavadit o kabel nohou a je jasne ze drziak stiahnete nadol.

Teraz uz len najst slusne radio s A2DP, minijack pije nervy a hudba sumi pri nabijani iPhone (ono GPS v TomTom Car Kit inak ani nefunguje, iba na nabijacku). Mam vyhliadnuty Pioneer BT610 ale skoro 250 eur za to nedam ani omylom? u mna je problem v tom ze chcem aj priamo kabel pre iPod aj A2DP a rychlu navigaciu, co moje sucasne Sony nesplna (az na ten kabel pre iPod). Pretukanie sa k pozadovanemu albumu na tom Sony trvaaaa neuveritelne dlho.

Kazdopadne z nutnosti pouzivat Car Kit s nabijackou nemam dobry pocit, neustale nabijanie iPhone moze urobit s jeho bateriou po case divy

ls8 | stř pro 09, 2009 9:49 am

Baterce to nevadí. LiPol technologie je stavěná na průběžné dobíjení a neúplné nabíjecí cykly.

Uživatelský avatar Golf | stř pro 09, 2009 9:57 am

Přesně tak, baterce to nevadí, to už není NICD nebo NIMH technologie. Dva roky jsem takhle používal SE P910i, po každém zastrčení do stojánku se nabíjela, když jsem jí pak prodával, tak naprosto OK.

ZhuJo > Ta plocha opravdu musí být hladká a rovná, zaoblení a pórovitost má stoprocentně vliv na kvalitu spoje...

Jenom k těm kabelům pod palubku, autorádio mám se vstupem i vzadu a napájení nemám řešené do cigareťáku, ale mám od spínací skříňky vytažené + a - a to natvrdo připojené (a izolované) ke konektoru.

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

ZhuJo | stř pro 09, 2009 10:18 am

no na Sony mam kupeny kabel z Amazonu na odblokovanie RCA vstupov vzadu na vsetky audio zariadenia (povodne su tie cinch RCA len na CD menic Sony), takze napojenie zozadu nebude problem. Otazkou ostava kvalita audia ? pomoze riadny pozlateny kabel a redukcia na cinch z minijack? Lebo momentalne to pri zapnutej nabijacke sumi ? nic hrozne to nie je ale voci cistote zvuku z iPod connector kabla sa to neda porovnat.

Uživatelský avatar Golf | stř pro 09, 2009 10:25 am

ls8 píše:Předpokládám, že samotný Car Kit se z té samolepící úchytky dá nějak snadno sundávat? Nechci to nechávat v autě.

Předpokládáš dobře, je to přísavka, spíš teď hlídám její "výdrž" a kvalitu spojení. Kdyby to takhle vyhovovalo, tak bych to snad i nechal. Když bude trochu času, snad zítra, tak bych přidal i pár fotek...

Ten šum nevím, jel jsem jenom dnes do práce, tak se na to zaměřím.

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

ls8 | stř pro 09, 2009 10:28 am

Přísavka se časem oběhá (povrch se ušpiní, poškrábe atd.) a ztratí svou schopnost držet. Nějaký mechanický způsob uchycení (nasunout, zacvaknout) by byl podle mě lepší a trvanlivější. Chjo :(

Uživatelský avatar Golf | stř pro 09, 2009 10:33 am

Z toho mám taky trochu obavy, ale rozhodl jsem se nedělat na tom držáku, oproti původním plánům, mechanické úpravy.
Na něco časem přijdu... Aby to nebyla nějaká hrůza...

Ten vlastní kloub se dá bez poškození rozebrat, dvě gumové záslepky a pod nimi šroubky s křížovou hlavou.

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

xslide | stř pro 09, 2009 10:58 am

Kde se dá nejlépe sehnat?
Obrázek MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
Obrázek iPhone XS Max, black, iOS 12
Obrázek Apple Watch 4, black, 44mm
Moderator fóra
Moderator fóra

ls8 | stř pro 09, 2009 10:59 am

No vida, to by se pak mohlo přišroubovat na toho Brodita. Že bych si ještě před vánoci udělal radost? :)

Obrázek

Uživatelský avatar Golf | stř pro 09, 2009 11:13 am

xslide píše:Kde se dá nejlépe sehnat?

Já ho koupil tady http://www.handtec.co.uk/product.php/21 ... hone-mount
Sice je to dražší než v eurech, viz předchozí strana kde jsem to i psal, ale v pátek je dostali a včera DPDčkem dorazil. Až pod nos.

Edit: Tak jsem původně chtěl ten kloub sundat a přišroubovat ten držák na základnu pomocí těch dvou volných děr po šroubkách. Provizorně jsem nalepil na základnu ten samolepicí kroužek a používal včera s přísavkou, ten kloub je ale šikovný, takže jsem si chvíli hrál a zkoumal tu konstrukci přísavky. Dá se naprosto jednoduše a bez jakéhokoliv poškození sundat a zase zcvaknout zpět (pro případ budoucího jiného použití či prodeje). Pak zůstane ten kloub se základnou pro přísavnku, jsou tam takové lamelky a uprostřed díra (cca 1,5 cm), stačí velká podložka s malou dírou a dá se to libovolně přišroubovat. Jednodušeji a elegantněji to snad ani nejde...
Při napájení a propojení s audiem v autě se opravdu nepatrně zvýší "šelest", ale zase mi to jako zásadní a až tak nepříjemné nepřijde, zaregistroval jsem to až při vypnutém motoru, a při opravdu velké hlasitosti v mezerách mezi skladbami (a vypínání a zapínání napájení, nějaký šum tam je, ale opravdu při běžném používání bych tomu nevěnoval pozornost).

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

fireblade | čtv pro 10, 2009 3:36 pm

Tak přátelé TomTom Car Kit v pondělí jsem ho objednal a dnes ve čtvrtek jsem ho obdržel jako obchodní balík cena dle akt.kurzu 2888.-Kč.

http://www.amazon.de/TomTom-9UOB-001-01-Carkit-f%C3%BCr-iPhone/dp/B002P3KIPC/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=ce-de&qid=1260455699&sr=8-1
Host
Host

Uživatelský avatar Golf | čtv pro 10, 2009 3:56 pm

Hm, pěkná cena...

Ale chci napsat něco trocu jiného. Celkem jsem tomu moc nevěřil, ale potvrdilo se mi to, že jako BT HF sada zklamání... Možná jsem zmlsaný, na navigační hlášky OK, jako BT HF ale kvalita a srozumitelnost mizerná. Udělám něco se starým zařízením a vrátím se k němu (je to od SonyEricssona), bude i zase funkce mute :!: Dokonce jsem chvíli přemýšlel o zakoupení tohohle aktivního držáku ve verzi pro iPod bez HF, ale možná by pak byl problém s kompatibilitou.
Pokud jste jenom trochu náročnější v tomto směru, tak jako HF opravdu nebrat :cry: Jinak ale design (ta obdoba od Magellanu po této stránce děs-běs) a ostatní funkce zase OK.

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Uživatelský avatar kosmonaut | pát pro 11, 2009 12:47 pm

Co to znamená trochu náročnější:)? Já právě o držáku pro iPod taky uvažuju, protože v autě mám HF od Nokie. Ale zase tohle auto nebudu mít věčně, takže jsem přemýšlel i o komplexním řešení v podobě držáku pro iPhone...
iPad Mini 32GB, iOS 7.0.3, iPhone 4 16GB, iOS 7.0.3, AppleTV 2, FW 5.0, iMac 27" 10.9
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar Golf | pát pro 11, 2009 1:38 pm

Kvalita opravdu odpovídá velikosti a možnostem reproduktoru, který pro navigační hlasy výkonem i kvalitou více než dostatečně postačuje. Pokud si ale zvykneš při telefonování na reprodukci z audiosystému auta, budeš zklamaný (hlasitost, srozumitelnost, kvalita). Asi tak...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

ZhuJo | pát pro 11, 2009 5:46 pm

Jo mozem potvrdit ze ta kvalita HF nie je nic moc, ale to asi ziadneho takehoto riesenia nikdy nebude (ruchy motora atd.). Kazdopadne po napojeni na audiosystem auta a po nastartovani motora to je pocuvatelne, aj ta hudba sa da pocuvat, sum moc nepocut.

Opat odskusane vcera cestou do Nemecka, vysoka spokojnost, ci uz so silou signalu (ziadny vypadok na celej trase, aj vo fakt hustej zastavbe ci castych prechodoch popod nadjazdy).

Uz len keby TomTom ci Navigon poriesili lepsie ovladanie hudby ? Navigon to ma spravene slusne ale na auto to optimalizovane prilis nie je, chcelo by to velke ikony. Idealna by bola daka bluetooth sada na volant pre ovladanie prehravania z iPhone

Uživatelský avatar Jirka Al | pát pro 11, 2009 8:18 pm

Tak jsem držák také vyzkoušel a jsem naprosto spokojen. Nevím jestli je to tu už někde zmíněno, ale funguje i na IP2G (tedy TOMTOM) a krásně naviguje. Jen jsem nepřišel na to, jak si nějak snadno a rozumně během navigování vytočit něčí číslo a telefonovat. Dělám to tak že vypnu TOMTOM zavolám zapnu TOMTOM což za jízdy není moc praktické. Kromě toho pak TOMTOM dost pomalu nabíhá a můžu třeba přejet odbočku. Ono je to i nepraktický když někdo volá mě. Pak to taky dlouho nabíhá i když samo.
iPhone 4 16GB
MacBook Pro 15"
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar Golf | pát pro 11, 2009 9:37 pm

Backgrounder :idea:

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

ZhuJo | sob pro 12, 2009 7:16 am

Ano, Backgrounder pre beh na pozadi a dalej na volanie je mozne pouzit napr. CyDialer pre volanie z Lockscreenu. Alebo mat iPhone 3G S a volat hlasom. Pripadne pouzit Voice Dial app:

http://itunes.apple.com/sk/app/voice-di ... 51677?mt=8

killerGBU | sob pro 12, 2009 9:14 am

Tak sunnysoft ho ma za velmi prijemnou cenu 2490 s dph

http://obchod.sunnysoft.cz/zbozi/136PTT ... -tool.html
Naposledy upravil killerGBU dne sob pro 12, 2009 9:41 am, celkově upraveno 2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Golf | sob pro 12, 2009 9:31 am

Tak o sunnysoftu se vyjádřím dost nelichotivě. 2/11 jsem psal dotaz, zda a případně kdy by TT Car Kit mohl být, 25/11 jsem poděkoval za "neodpověď". Takže teď ať si ho i za tuhle cenu strčí do p...e, šmejdi (když jim potenciální zákazník nestojí ani za půl minuty času na odpověď...)

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Uživatelský avatar kosmonaut | ned pro 13, 2009 4:19 pm

Díky za odpověď. Je faktem, že jsem zvyklý na HF přes repry auta. Každopádně cena u SS je i tak lákavá.
Ještě dotaz - nevíte někdo něco u funkčnosti iPhonu na držáku pro iPod? O tom, že iPody nejsou kompatibilní s držáky pro iPhony je stránek plno, ale o opačném případu se toho moc najít nedá.
iPad Mini 32GB, iOS 7.0.3, iPhone 4 16GB, iOS 7.0.3, AppleTV 2, FW 5.0, iMac 27" 10.9
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar quak | pon pro 14, 2009 9:41 am

killerGBU píše:Tak sunnysoft ho ma za velmi prijemnou cenu 2490 s dph

Cena sice příznivá, nicméně realitou je, že je nemají...

Jinak jsem se rovněž stal spokojeným majitelem (mediamarkt Linz - 2600 Kč) a zatím splňuje má očekávání, dokonce i z hlediska kvality hands free. Top kvalita to není, ale použitelné rozhodně ano. Ostatně já tuto funkci chápu spíše jako nouzovou, pro případ použití v jiném autě. V porovnání se sofistikovanějšími zabudovanými hand free sadami samozřejmě neobstojí.
The best 4 windsurfing - http://www.surf-centrum.cz

Uživatelský avatar Golf | pon pro 14, 2009 11:36 am

Mě, mimo to vše uvedené, zklamala i citlivost mikrofonu, protistrana si dost stěžuje, že mě neslyší...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

ls8 | úte pro 15, 2009 3:52 pm

quak píše:
killerGBU píše:Tak sunnysoft ho ma za velmi prijemnou cenu 2490 s dph

Cena sice příznivá, nicméně realitou je, že je nemají...

Včera objednáno, před minutou mi volali, že si pro něj můžu přijít Obrázek

edit: prave jsem si ho vyzvedl, maji jich tam plny regal

fireblade | úte pro 15, 2009 10:37 pm

Re: TomTom [AppStore]

fireblade píše:Vkládám odpověď od TOMTOM cz pro ty co čekají na naše obchody.
Dotaz:
Zákazník 30. 11. 2009 10:52 dop.
dobrý den
bude v naší republice k dostání car kit pro iphone ??
Odpověď:
Reakce (Marek K. (CZ)) 02. 12. 2009 11:44 dop.
Dobrý den,
velice Vám děkujeme za kontaktovaní zákaznické podpory TomTom.
Dle nadřízených prozatím není a není ani v plánu car kit pro iphona dávat do prodeje v ČR a není možné jej do ČR prozatím dodat.
V připadě dalších dotazů prosím neváhejte a obraťte se s dotazem na naši podporu nebo nám zašlete Vaše telefonní číslo a my Vás budeme kontaktovat.
S přátelským pozdravem,
Marek Kuřil
Tým zákaznické podpory TomTom

Proč lhali ??
Host
Host

Uživatelský avatar quak | úte pro 15, 2009 10:48 pm

Nemyslím že by lhali, tam levá ruka neví co dělá pravá. Ono vůbec obchodní zastoupení TomTom pro ČR funguje tak nějak podivně. Vše má na starosti jistý pan Červeňák, sehnat na něj kontakt je ale v podstatě nemožné.

Zákaznická podpora TomTom pro ČR s tímto paradoxně nemá nic společného a co vím, jsou z tohoto stavu sami docela rozpačití.

Ale jak psal ls8, ledy se hnuly a v SunnySoftu již držáky skutečně mají. Odkud je nakupují otázka, nedivil bych se kdyby to bylo v zahraničí. Což je ale fuk, buďme rádi, že je Car Kit konečně u nás dostupný a za více než rozumnou cenu.

ls8 | úte pro 15, 2009 11:56 pm

Nevim odkud to kupuji, ale je k tomu originalni tisteny cesky navod od TomToma, takze to nevypada na nejaky sedy dovoz.

Jochla | stř pro 16, 2009 9:48 pm

Tak i já koupil drzak v sunnysoftu. Vcera v 18.00 sem ho obednal a hned mi odepsali ze neni skladem a ze jak bude tak se ozvou a dneska v poledne psali ze uz ho maj v brne na prodejne ze si ho muzu vyzvednout. Cesky manual tam nebyl.

Chci se ale zeptat, muze byt drzak porad pod proudem i kdyz je auto v klidu?
Treba jako pres noc? Nevybije mi to baterku?
Host
Host

Uživatelský avatar quak | stř pro 16, 2009 10:55 pm

Baterii auta ti to rozhodně nevybije, odběr "na prázdno" je zanedbatelný. Navíc většina aut standartně vypíná napájení cigaretové zdířky při vytaženém klíčku.

ls8 | stř pro 16, 2009 11:11 pm

Spotreba bude minimalni, pokud vubec nejaka. Vybiti baterky se urcite bat nemusis.

Pridavam svoje zkusenosti po prvnich par hodinach pouzivani:

1/ Mechanicky vyborne zpracovane, krasne polohovatelne. Ani pri pretoceni nalezato nema drzak tendenci se otocit tahem pripojenych kabelu, da se totiz upravit teziste smerem doleva posunutim tela drzaku proti kloubu, ma to tri polohy. Telefon v drzaku dobre drzi, a pritom je vkladani i vyjimani pohodlne. Prisavka drzi jako prilepena, system easy-clip (nebo jak se to jmenuje) je OK.

2/ Umsteni na okne mi zasadne vadi, telefon je moc daleko na ovladani. V baleni je samolepici podlozka na palubni desku, ke ktere se pak da drzak pripevnit, zatim jsem to ale nezkousel. Porad se snazim vymyslet jak to elegantne pripenit na mrizku ventilace, kde jsem doted mel TomToma na drzaku Brodit.

3/ Kvalita signalu se rozhodne zlepsila. Ani predtim to nebyla vyslovene katastrofa, ale kratkodobe vypadky signalu byly pomerne caste, ve meste i nekolikrat za hodinu. Ted mi signal vypadl kratkodobe jen velmi vyjimecne.

4/ Kvalita reproduktoru a handsfree. Pro me OK, navigacni prikazy i hlasity odposlech hovoru jsou slusne vzhledem k velikosti repracku na drzaku. Mikrofon by mohl byt trosku citlivejsi, volany me pry slysi jakoby z dalky, ale rozumel mi bez problemu.

5/ Nabijeni je v poradku, i behem navigace stiha dobijet baterku.

Narazil jsem vsak na tyto problemy:
1/ Po odpojeni napajeni drzak zapomene nastavenou hlasitost, po zapojeni se vrati na nejakou vychozi hodnotu, ktera je pro me prilis hlasita.

2/ Navigacni hlas Eliska ma pri poslechu pres reproduktor drzaku useknute zacatky prikazu, takze misto "Po dvou stech metrech" to hlasi jen "u stech metrech...". Miroslav je OK.

3/ Jako naprostou nutnost vidim potrebu zakomponovat moznost vytocit nebo prijmout hovor a ihned automaticky pokracovat v navigovani, dnes mi prisel hovor v okamziku, kdy jsem si potreboval davat pozor abych spravne odbocil. Snad to TomTom ve spolupraci s Applem nejak vyresi.

4/ Displej iPhonu se mi zatim zda dost maly na navigaci, doted jsem byl zvykly na 4.3" displej TomToma, ale snad si zvyknu. Prece jenom tahat dva kramy nebo jeden je rozdil :)

Uživatelský avatar Golf | čtv pro 17, 2009 7:58 am

ls8 píše:.......
Narazil jsem vsak na tyto problemy:
............

3/ Jako naprostou nutnost vidim potrebu zakomponovat moznost vytocit nebo prijmout hovor a ihned automaticky pokracovat v navigovani, dnes mi prisel hovor v okamziku, kdy jsem si potreboval davat pozor abych spravne odbocil. Snad to TomTom ve spolupraci s Applem nejak vyresi.
.........................

Už jsem to, nejen tady, zmiňoval, tohle řeší Backgrounder (nutný JB), navigace normálně běží na pozadí a je ihned k dispozici, nejen při příchozím hovoru, ale i když někomu voláš tak navigaci jenom shodíš na pozadí a telefonuješ...
A taky ta přísavka jde jednoduše bez poškození rozdělat a pak se dá jednoduše někam "přišroubovat" (pak zase případně podle potřeby zkompletovat do funkčního stavu).

quak > tím vypínáním cigareťáku při vypnutém zapalování bych si tak jistý u většiny aut nebyl, je to podle mě naprosto opačně, většina aut ho má právě stále pod napětím (celkem logicky...)

Jinak oceňuji jak funkčnost (až na výhrady s HF), tak design držáku, to posouvání a natáčení v kombinaci s tím kloubem je fakt paráda :!: Já si díky instalaci vedle autorádia na "dalekost" nestěžuji :wink:

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší