[*] NAVIGON

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých navigáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

Uživatelský avatar dawe73 | ned pro 20, 2009 11:43 pm

Re: NAVIGON - navigácia [AppStore]

ls8: souhlasím! Kdybych neměl žádné hands-free nebo potřeboval zlepšit citlivost GPS, tak o NAVIGONu ani nepřemýšlím a rovnou koupím TT car kit.
Hands-free mám už ale vyřešeno, přehrávání hudby z iPhone taky, a to podstatně lépe, než nabízí TT. Problém s GPS jsem zatím nezaznamenal (signál naběhne do několika vteřin), takže ani tento "dopping" nepotřebuji. Jde mi pouze o dobře vypadající držák (což mi držák od NAVIGONu splní) a nabíječku, která zvládne iPhone při spuštěné navigaci i dobíjet.
Když spočítám, kolik mě stála moje současná "sestava", tak jsem někde okolo 1000Kč. V e-shopu NAVIGONu je cena i s poštou nějakých 45?, což mi vychází na necelých 1200Kč. To je suma, kterou jsem ochoten za fakt pěkný držák a funkční nabíječku dát. Ne, že bych nevěděl co s penězi, ale přítelkyně dostane k Vánocům nový iPhone a tak bychom dříve či později řešili nějaký ten car kit i pro ni. Takhle by mohla podědit můj a já bych si (sobecky) koupil pro sebe nový.
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar Golf | pon pro 21, 2009 8:21 am

Samozřejmě je to tvoje volba, ale připadá mi to taky dost silně předražený, vzhledem k tomu co to nabízí (nebo spíš nenabízí)...
V téhle cenové kategorii bych očekával minimálně to, co nabízí jako jednu z vlastností TT Car Kit - konektor a nabíjení jako pevnou součást držáku, to znamená zacvaknout a hotovo, zabývat se ještě navíc napájecím konektorem mi za 1200 moc ideální nepřijde...
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar dawe73 | pon pro 21, 2009 9:32 am

Golf: souhlasím, že koupě roku to asi nebude :-)
Varianta s pevným napájecím konektorem by se mi taky velmi líbila, ale kromě TT nevím o žádném výrobci, který by toto nabízel. Někde na netu jsem viděl aktivní Brodit, ale ten držák se mi nelíbil, navíc byl použitelný pouze "na stojáka".
TT car kit je pěknej, ale snad kromě toho GPS čipu z jeho vyhytávek za 100 EUR nic jiného nevyužuji. Škoda, že nedělají u TT (nebo alespoň o ní nevím) nějakou levnější variantu za 40 EUR bez audio výstupu a HF, třeba jen s tím "lepším GPS" řekněme do 50EUR.

OT: navíc se trošku bojím o držák, ke kterému vedou dráty - lákadlo pro zloděje.
EDIT: nebojím se o držák, ale o okna na autě :-)
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

filhouse | pon pro 21, 2009 5:20 pm

Je chyba u mě, nebo Navigon 1.4.0 neumí čísla popisná? U 1.3.0 to mám, u nové verze ne.

Uživatelský avatar dawe73 | pon pro 21, 2009 5:53 pm

U ulic s diakritikou máš i čísla popisná. Stejně jako u předchozí verze.
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar Tea Racer | pon pro 21, 2009 8:45 pm

Tak jsem koupil konečně. Jsem malinko rozčarován že aplikace o velikosti 1,8GB nestačilo 2x tolik mista, ale musel jsem uvolnit až 4,5GB mista. :-) Což mi prijde velká dimenze, ale nevadi. Nevím kde a jestli vůbec ale je tu jen ženský hlas? ( nesnáším když mi ženská kecá do řízení ) :mrgreen:
Jsem zvedav až to vyzkouším, nějak se stím poperu. :-)
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...

Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.
Moderator fóra
Moderator fóra

ls8 | pon pro 21, 2009 9:08 pm

U Navigonu si nemuzes volit hlas, ke kazdemu jazyku se automaticky pouzije prednastaveny hlas. Jazyk aplikace (a jazyk hlasovych povelu) je dan nastavenym jazykem iPhonu. Takze pokud mas (jako ja) iPhone prepnuty na anglictinu, nemuzes mit ani ceske menu v Navigonu, ani ceske hlasove povely. To je pro me dalsi z duvodu, proc mam TomToma. Tam si muzu jazyk hlasovych povelu nastavit nezavisle na jazyku aplikace a prostredi iPhonu.
It's what you do in the dark that puts you in the light.

Uživatelský avatar Tea Racer | pon pro 21, 2009 9:29 pm

Tak tohle je detail, myslel jsem že když je volba hlasu i v navigaci zadara jako treba Nav4all, že tady je to samozřejmnost. Trochu tápu v nastavení, je dobre že narozdil od TomToma lze dát nekolik průjezdných bodů. ( to je hlavni důvod proč TomToma nechci ) Ale jejich zadávaní je malinko těžkopádné. Nevím co delaš špatně ale dám napr Č. Krumlov - Třebíč, ale nechci pres Č.Budejovice ale přes Stražkovice, ale to lze zadat až když spustim navigaci a pak už to nejde uložit? Jestli ano naveďte mě. :-)

Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar dawe73 | pon pro 21, 2009 9:32 pm

Vpravo dole VÍCE - TRASA - NOVÁ TRASA - STANOVIT BOD TRASY :-)
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

ls8 | pon pro 21, 2009 9:40 pm

Tea Racer píše:T...narozdil od TomToma lze dát nekolik průjezdných bodů...

Souhlasim, to je naprosto zasadni nedostatek TomToma. Tam je sice funkce itinerare, ale je to temer nepouzitelne, body se museji zadavat ve spravnem poradi, aplikace neumi sama vypocitat nejvyhodnejsi trasu a navrhnout, v jakem poradi projet vsechny zadane body.
It's what you do in the dark that puts you in the light.

Uživatelský avatar Tea Racer | pon pro 21, 2009 9:42 pm

Ano koukám na to ale nechápu proč mi to planouje trasu z Českých Budejovic když přes ne nechci jet a neni to domovska ani aktualni adresa. :-) No musím si zvyknout na tohle ovladaní :-)
Už se mi to podařilo, asi je treba si na to opravdu zvyknout, každopádně jsem zvědav jak se to ověří v praxi. Je tam i režim motocykl tak jsem zvědav co to v létě budě dělat až to přilepím racing páskou na nádrž :D

Moderator fóra
Moderator fóra

t.komarek | pon pro 21, 2009 10:48 pm

havran66 píše:Narazil jsem na jeden problém. Když chci navigovat na nějakou adresu z kontaktů, tak ji to nenajde. Napíše mi to, že je špatně zadaná nebo nová nebo neexistuje. Když ji ale zadám stejně ručně, tak ji to bez problémů najde. Je to jenom mojí chybou nebo to dělá ještě někomu?

Jsem na tom podobně... Hledal jsem tady asi hodinu, ale řešení nenašel. Neví někdo pls co s tím? Docela mě to trápí.

Juramac | pon pro 21, 2009 11:05 pm

Problem je v zemi-statu. Uz jsem na to take narazil. V adresari nemas v adrese zadanou zemi a nebo ji mas zadanou spatne. Osobne jsem si takto projizdel nekolik hodin vsechny adresy a doplnil a nebo opakovane zadal "Česká Republika" , pripadne jina. Take je dobre v adresari udrzovat diaktriku. A take jsem zjistil, ze pokud zadavate adresu v adresari v pocitaci a pak synchronizujete, ze casto prave zeme bud nesedi a nebo ano , ale obcas blbne. Nejlepe je zadat zemi v adresari iphonu. Pokud mas hodne adres, da to par hodin, ale pak uz to slape. :wink:

Uživatelský avatar dawe73 | pon pro 21, 2009 11:09 pm

Tak jsem zkusil cvičně zadat 10 různých cílů z kontaktů a všechny fungují. Tipuji na špatně zadané pole (ulice, město, PSČ) v aplikaci, se kterou synchronizujete svůj iPhone. Mě to funguje, takže bych vyloučil chybu v NAVIGONu.
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

t.komarek | pon pro 21, 2009 11:27 pm

Bylo to skutečně státem. Sice v adresáři Iphone byla vyplněna ČR, ale asi opravdu šptaně. Nejspíš chyběla vazba na seznam států nebo nevím, ale vybral jsem znovu a Navigon hledá jak má..
No takže teď ta ruční práce se zbytkem adresáře :-( Nicméně díky za radu.

Uživatelský avatar Tea Racer | stř pro 23, 2009 4:15 pm

Tak dnes jsem měl možnost Navigon konečně otestovat při jízdě.
Docela mě zarazilo že pri spuštění se tam nejak automaticky dala 2x jiná trasa než kterou jsem mel v době vypnutí IP - maličkost. ( chtel jsem poslat sms tak jsem vypnul navigaci a po sms zapnul a řvala na me otočte se do protismeru )
Spíš mě trochu zklamalo že v Českém Krumlově je již asi rok z tehdejší 70KM/h na useku asi 2KM normálně 90km/h a Navigon stále hlasil že jedu rychle :-)
Pak jsem jel zadem na Větřní, a tam to nedetokovalo žádný rychlostní limit :(
Přestože se tam jede přes 2 obce, nádraží, prostě nikde žádné omezení...
No a pak mám dotaz, když dám v nastavení pozemní a místní komunikace tak to znamená že mě to bude vest přes chodníky, nebo stále po hlavnich tazích? Nebo jaký to má přesně smysl? To kdybych mel režim chodec?

Moderator fóra
Moderator fóra

tiger01 | stř pro 23, 2009 11:41 pm

bylo v posledni aktualizaci neco ohledne aktualizace map? abych vedel zda to mam zase pul dne stahovat ..dik

majkicz | stř pro 23, 2009 11:45 pm

Tak pozitivni vec v aktualizaci :). Pokud Vam nekdo zavola, tak se navigace nevypne, pokyny pokracuji dale, po skonceni hovoru se vrati na displej i obrazovka (bez toho, aby se tam loadoval znovu Navigon). Skoda, ze to tak nefunguje i v pripade, ze potrebuju ja nekomu zavolat...snad se taky dockame.
..iPhone5 64GB black..MacBook Pro 13" 2010..
Host
Host

Uživatelský avatar Tea Racer | čtv pro 24, 2009 5:26 pm

Ano to je zatím nevychytané. Nebo poslat sms, cokoliv. Třeba nás to čeká. Ale mě spíš mrzí neaktualizovanst map, Č. Krumlov je okresní mesto a zmena rychlosti jak jsem psal byla vice než pred rokem a do Navigonu se to nedostalo a pokud sjedu z hlavni tak zmizi rychlostni limity. :(

Moderator fóra
Moderator fóra

majkicz | čtv pro 24, 2009 8:18 pm

Tak rychlostni limit je to posledni, co od navigace zadam. Zmeny se deji v mestech na ruznych usecich casto, na to mam oci a na navigaci bych se vubec v tomto nespolehal :)
..iPhone5 64GB black..MacBook Pro 13" 2010..
Host
Host

Uživatelský avatar Tea Racer | čtv pro 24, 2009 8:29 pm

No dneska když je bodový system tak se to hodí :-)
Jde mi o to kde to neznám, může byt usek 70km/h a o tom ani nevíš, jedes 90 a je to skoro o papiry. Je to fajn...
Kde to neznáš, tak koukáš prave vice na navigaci a méně na značky, proto se tam rychlostni limity hodi.

Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar lofounek | čtv pro 24, 2009 8:59 pm

Trosicku me zklamalo u zoomovani, ze pri plnem zoomu je zvyraznena trasa prilis siroka. Nektere zatacky jsou pak tezko rozpoznatelne.

iPhone 7 32GB silver
Apple Watch 42mm Sport
iPad Air 32GB
iPad 2 16GB
iPhone 5 32GB white
iPhone 3GS 16GB black
iPhone 2G 8GB
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar Tea Racer | ned pro 27, 2009 4:15 pm

Tak tento vikend jsem to malinko testoval, a reknu jsem velmi zklamán :(
Bylo pod mrakem a gps asi zlobila. Zničeho nic ikdyž nebyl červeny pruh že neni gps, tak zničeho nic jsem byl v poli, v rybníku, mimo trasu. Zničehonic hlásila otočte se v do protismeru :( Je du v Třebíči po hlavni smer JIndrichův Hraden, najedou opet, falešný poplach aby se otočil :( Nedokážu si přestavit že jsem nekde v Itálii a řidím se dle GPS! Kdyby byla možnost vyzkoušeni určite bych 2tis investoval jinam :( Taky vám to tak blbne když je pod mrakem? Žadny dest nebo snih jen pod mrakem. Pak jsem prijel k CB a prosvitovalo slunce gps jela bezchybne...
Navíc nechápu programatory Navigonu, když se nachvilku ztrati nebo zeslabí signál tak proč si to 10vterin nepamatuje smer aspon. To je prece nesmysl když pokrazuju z vychodu na zapad že bych na rovne silnici otočil do protismeru? At gps treba lokalizuje polohu ale proč si mysli že behem 5ti vterinové ztraty budu otáčet do protismeru?
Tohle me zklamalo, resi se to asi pridavnym modulem nebo já nevim...
Díky za vase postrehy a tipy. FW u telefonu je 3.1.2 uplne novy, Navigon EUROPE.

Moderator fóra
Moderator fóra

McDog | ned pro 27, 2009 4:23 pm

nechapem co s tym stale mate..mna nenechala ani raz v problemoch a vzdy ide super-ci prsi/leje,snezi alebo je slnecno...

Juramac | ned pro 27, 2009 4:36 pm

Tea - tak to mne prekvapuje, me se neco podobneho stalo asi jednou, ze me vedla na jinou silnici, nez jsem chtel jet, konkretne z Nachoda na HK me chtela z hlavniho rovneho tahu vyhodit vlevo na Nove Mesto, ale jinak jsem se s podobnymi problemy nesetkal........ nemas treba v aute na celnim skle nejakou slunecni clonu nebo neco takoveho ? Nebo vyhrivane celni sklo ? To muze take delat nejake blbustky.... Jinak, hodne s ni jezdim i venku, po nemecku a po svycarsku, kde jezdim za svymi obchodnimi partnery a vzdy mne dovedla naprosto presne na cislo popisne. Stejne, jako zde. I kdyz pravda, pouzivam ji sporadicky, nejcastejiv Praze a tam je naprosto bezproblemova...... A ted ta nova verse , co pracuje i s kompasem, je vyborna i na dohledani v rezimu chodec...

Uživatelský avatar Golf | ned pro 27, 2009 4:39 pm

Sytý hladovému nevěří............. Běžný postoj...
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Uživatelský avatar Tea Racer | ned pro 27, 2009 4:55 pm

Mám tonované skla, ale lehce klasika z vyroby, nechápu sám, od CB bylo hezke počasi a Navigon bez chyby jinak 200km blbnul tak 50% cesty sem byl uplne nekde jinde, mel sem 100 chutí to vypnout, zkousel jsem reset IP, nic proste jak bylo takové to dušickove počasí hnus, ale nechápu když signál gps byl najednou hláška " jste ve slepe ulici okamžite se otočte " já jel po hlavni čislo 23 mezi Trebičem a Telčem! Stále sem byl mimo cestu, fakt nechápu :(
Jeste me zarazila ta vec když jsem jel z CK pres Stražkovice na Trebon a Strazkovice jako prujezdný bod, jsem projel ale dle GPS asi neprojel, a stále me to vracelo! Nechápu, nikdo nebyla volba na potvrzeni nebo zruseni bodu, hlasilo to jste v temer v cili nebo tak neco a pak najedou otočte se do protismeru atd... musel jsem po 20 km zastavit a znovu dát trasu jinak by me to vracelo zpet, nechápu....
Zkousel jsem IP otočit natočit a nic. Mám ho pod prednim oknem na palubovce, vyhled to ma nejlepsi co jde. Jsem velmi zklamán, opravdu jako jet po hlavni silnici a mit nekolikrat za jizdu plany poplach že jsem ve slepe ulici... Pak cca 80km až domu kdy bylo znazelne lepsi pocasi GPS ani jednou nezablnula... meril sem i signál v GPS X motion a nekdy červene 2 čaky vetsinou 2 žlute nebo zelená, takže signál byl...
Jsou nejake drzaky jako ten TOMTOM kde to zesiluje signal? Jde to vubec když mam Navigon? Ale zase mi to prijde zbytečne vyhození penez, fak nevim.

Moderator fóra
Moderator fóra

Juramac | ned pro 27, 2009 5:01 pm

Mozna by pomohlo ho preinstalovat. Z iPhonu vymazat a znovu z iTunes nainstalovat.......Ale nevim, nic me jinak nenapada.... :(

Uživatelský avatar Tea Racer | ned pro 27, 2009 8:02 pm

To mohu zkusit, ale nevysvetluje to že za lepsiho počasi to jelo naprosto bezchybne až domů. Ale jak rikam, bylo nebezpečne takhle jezdit, neznat to v Třebíči nebo na té Vysočině tak jsem v háji.
A ty držáky jako TomTom, to funguje i na Navigon?

Moderator fóra
Moderator fóra

vojtikk | ned pro 27, 2009 8:19 pm

chci se zeptat kde muzu stahnout gps navigon do JB iphone???? a nebo jine aplikace krome cydii

McDog | ned pro 27, 2009 8:21 pm

Si si zavaril chalan.Prvy prispevok a hned si trafil....

vojtikk | ned pro 27, 2009 8:24 pm

ja vim mozna to tam bylo napsany ale prosim

Juramac | ned pro 27, 2009 8:25 pm

Golf psal, ze ten TT drzak s jinymi navigacemi funguje. Ale levne to skutecne neni. Ale pokud to pomuze, proc ne... Nakonec, nevypada zle, zase az tak drahy neni a pokud si myslis, ze to vyuzijes, tak je to mozna reseni. Ale nepsal jsi, ze navigaci pouzivas tak 2x do roka ? :wink: ne, jen rejpu... :) zkus to preinsralovat. Jinak citlivost GPS se tady uz pred casem docela dost resila. Zkus napsat PM Golfovi, ten je tady pres navigace nejvetsi expert.

Vojtik- uklidni se, tady se warez a zlodejiny neresi. Kup si ho na appstore. Nebo znackove kecky take krades?....

vojtikk | ned pro 27, 2009 8:27 pm

je mi 12 a 79 euro za to nechci davat

V tom případě máš smůlu, kradení tu tvrdě postihujeme, takže si dej pozor a radši si přečti pravidla. Ještě jednou zmínka o warezu a dosteneš banána. Nevím na co ty ve 12 letech potřebuješ navigaci. Beavers.

Uživatelský avatar caesar | ned pro 27, 2009 8:29 pm

no tak to pak mas smolika. Na co potrebujes ve 12 navigaci? Do kradenyho auta? :-D
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar Tea Racer | ned pro 27, 2009 10:28 pm

2 Juramac: Ano použivám 2x do roka, taky kdybych podle ni jezdil tento víkend tak se ztratím :D Jelikož ukazovala uplne blbe :-)
Ale když už jsi me presvedčoval jak to je dobré treba i pro pěší když neco hledas ve meste tak jsem ji koupil :-)
Jeste to vyzkousim odinstalovat a naistalovat a uvidime. Treba mela jen blby den :-) Taky jsem mel IP v pouzdre Grifin, zkusim to bez neho jeste.

Moderator fóra
Moderator fóra

Juramac | ned pro 27, 2009 10:49 pm

Jasne, muzu za to ja , ze jsem te "ukecal" .... :D :D :D ale pokud jsi mel ten iphone v nejakem pouzdre, tak tam bude mozna ten problem. V Recku na dovolene jsem ho mel v taxiku take v pouzdre a trvalo mu asi 5 minut, nez se chytil. Kdyz jsem ho z pouzdra vyndal, chytil se behem 10-20 ti vterin..... Je to, jako s zenskou-kdyz je v "pouzdre" , tak je take k nicemu.... :wink:

Uživatelský avatar Tea Racer | ned pro 27, 2009 10:57 pm

Jeste to zkusim a uvidime, jak sem ale říkal v momentě jak se udelalo hezky a nebylo pod mrakem jelo to paradne.

Moderator fóra
Moderator fóra

hercous | pon pro 28, 2009 8:50 am

Ohledně signálu GPS je fakt hodně diskuzí a jak už tady někdo psal, problémy jsou téměř kus od kusu jak s JB tak bez. :?
Osobně si myslím, že přeinstalování aplikace nepomůže. Aplikace jen získává data z GPS, takže samotná nemůže nijak signál GPS ovlivnit.
Jediné co spolehlivě pomůže je držák s GPS od TomTom, což není moc levná záležitost vzhledem k tomu, že navigaci používáš občas. Navíc při umístění tohoto držáku na čelní sklo (alespoň u mé Fabie) si člověk koleduje o pokutu při silniční kontrole, protože spolehlivě brání ve výhledu. :(

ZhuJo | pon pro 28, 2009 9:11 am

TomTom Car Kit ma aj nalepovaci kruzok na palubovku, takto mam presne poriesene drzanie a je to aj lepsie, iPhone nie je tak daleko a nesvieti nan tolko slnko?

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Navigace pro iPhone