[*] NAVIGON

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých navigáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

Uživatelský avatar Tea Racer | pon pro 28, 2009 10:35 am

Re: NAVIGON - navigácia [AppStore]

Já to jeste zkusím bez toho grifin pouzdra až bude nižší viditelnost.
Také si myslim že nepomůže odinstalace aplikace.
Kdyby mel nekdo tip na drzák jiny než tomtom s gps čipem dejte mi vedet. Práve tech pokut se bojim, nemam sice Fabii ale na žádnem aute nesmi byt nic na prednim skle :(
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...

Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.
Moderator fóra
Moderator fóra

Juramac | pon pro 28, 2009 10:59 am

no, zatim jsem neco podobneho videl od Magellan , ale ta cena je take desiva. 130,- USD .....
http://gizmodo.com/5431448/magellans-pr ... ne-car-kit

Uživatelský avatar Tea Racer | pon pro 28, 2009 11:13 am

Kupovat držák co je dražší než celá navigace a jeste neni jistota že to pomuže, to asi fakt ne. :(

Moderator fóra
Moderator fóra

Juramac | pon pro 28, 2009 11:20 am

Naprosty souhlas Tea. Osobne si ale skutecne myslim, ze problem je v tom obalu. Ja, kdyz uz jej pouziju, tak v aute zasadne bez obalu - nakonec, do meho drzaku by se s obalem ani nevesel . A na pesi "dohledani" nekde v ulickach - treba nedavno v Praze se take dlouho kontaktoval s GPS,vyrazne dele, nez bez neho v aute, protoze byl v kozenem obalu. Ale kdyz uz se chytil, tak se drzel. A ted ta posledni verse diky spolupraci s kompasem uz na pesi rezim je o mnoho lepsi, nez predchozi. Ale jak tady uz nekdo psal prede mnou, je faktem, ze problemy s GPS jsou asi skutecne kus od kusu....

Uživatelský avatar Tea Racer | pon pro 28, 2009 11:54 am

To pouzdro je plastové, dost silne takové to outdoor :D
Grifin s makro čočkou, stále je mi záhada že mirne lepsi počasi a šlapalo to, no uvidime.

Moderator fóra
Moderator fóra

hercous | pon pro 28, 2009 12:32 pm

ZhuJo:
Hmm o tom nalepovacim kroužku vím, ale to u mě nebude držet a lepit to lepidlem (chemopren tu někdo zmiňoval) se mi nechce.

cernakus | pon pro 28, 2009 1:34 pm

Tea Racer píše:Kupovat držák co je dražší než celá navigace a jeste neni jistota že to pomuže, to asi fakt ne. :(

než kupovat pofidérní držáky za ceny průměrných autonavigací bych ti doporučil přehodnotit přístup k JB. Už s GPS modulem za 500 Kč dosáhneš vnitřním iphone GPSkem nedosažitelné přesnosti a s modulem za 1000 Kč + budeš mít signál doslova i v bouřce.

OT:
Docela mně zaujal tvůj pozvdech na vyhozených 2Kkč za jeden soft s nemožností vrátit kvůli opodstatněné nespokojenosti.
To je velmi silný argument právě pro ten zde nenáviděný warez. Zatímco mnoho nebohých "slušných" lidí naletělo Applu a v domnění, že by tato "seriózní" firma nepustila do appstoru odpad či aplikaci, která je v podstatě nefunkční (a v případě navigací za to může ze 100% Apple s tím jakoby GPS čipem), prohnaní a zlí zloději, kteří okrádají chudáčka Jobse o almužničku, si je ozkoušeli zdarma a smějí se pod vousy.

Sám za sebe mohu říci, že jsem se stále nedokázal rozhodnout, kterou app koupit - Navigon je levný, ale pomalý a docela se blbě ovládá. Tomtom je extrémně drahý (230 USD za Evropu je fakt mimo mísu) a některé funkce příliš krkolomné(např striktní oddělení WE a EE na našich hranicích s říší jsem musel řešit stažením notně upravené verze DACHEE - nováčci nežádejte ji po mně, na tomto fóru odkaz na warez nelze!). iGo je zase težce nedospělý oproti své WM verzi a své konkurenci. A na testování ostatních navigací už nemám nervy a čas.

Při představě, že bych ono testování měl navíc provádět za patřičný bakšiš... :evil:
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Tea Racer | pon pro 28, 2009 3:34 pm

Můj postoj k JB tohle nezmení ani náhodou. Jde mi o to že Navigon mi sedí, videl jsem TomTom a reknu Ti neco co neumi použit průjezdné body se podle me nemůže za navigaci považovat. Navigon mi prijde rychlý a jak jsem rikal šlapal naprosto bezchybne až na tu nedeli, pak lépe. Jestli to bylo počasím nebo mojím pouzdrem, nevím. Každopádně Navigon je ted ve sleve jinak stojí více ;-)
Drzák s modulem se mi nevyplatí ani náhodou, to kupovat nebudu.
Ano souhlasím, i ve windows a jeho aplikacích je trial verze, to se mi nelíbí že nemám možnost si aplikaci vyzkouset :( To mě fakt mrzí. Krom nedele jsem byl velmi spokojen. Zvykl jsem si na uživatelské rozhraní a práve rychlost me přijemne prekvapila. Narozdíl od klasické navigace kde to šlo velmi sekaně a cesty co jsou tu rok Navigace neznala, a to to byl tusím Garmin :-) Jel jsem s ní 2x a nejak jsem to nestudoval. Ale asi zkusím test techto dvou navigací :-)

Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Golf | pon pro 28, 2009 7:00 pm

No nevím, ale jeden průjezdní bod (TomTom) v 98% případů alespoň mě naprosto stačí (a to jsem celkem náročný a téměř každodenní uživatel), jednoduchostí a naprostou triviálností ovládání za volantem na TT zdaleka nemá ani velice fajn software, jako je Navigon (u kterého si navíc oproti TT nic podle svého neuděláte - hlasy, radary, zvuky, šipka, v nejkrajníějším případě i mapy... a mapy NavTeq mě osobně za volant nesmí, a nepomůže ani vypnutí nezpevněných cest!!! když to už používáte, tak si ale nestěžujte! volbou navigace jste si zvolili i mapové podklady...)...

Ještě k několika výše uvedeným příspěvkům:
- rogyGPS fajn, ale jedině s JB a bluetooth je v tomto případě v hajzlu pro colkoliv dalšího, navíc hafo dalších problémů a starostí (stačí si přečíst jeho vlákno, ale každého volba)
- co se týče toho držáku od Magellanu, tak je to podle všeho "převlečený" CarKit TT, a věc názoru - o hodně ošklivější...
- o rozdílech v citlivosti GPS při horším počasí jsem se tu už asi dvakrát zmiňoval, jemné nuance ve fungování jsem pozoroval i já, a to téměř žádné problémy oproti jiným nemám a ani jsem neměl
- je celkem dost lidí s podstatně většími problémy s GPS (nikdy signál neměli a nemají!) a tady se licituje s pokoveným oknem, pouzdrem, počasím a já nevím co ještě - ale jinak GPS funguje. Bez externího modulu (s rogy GPS nebo TT CarKit) to prostě nevyřešíte!
- při ceně jednoho z nejdražších mobilů na trhu, a jeho používání v autě (a všeobecně známých a hlavně řešitelných problémech) mi plno spekulací připadne naprosto zbytečných (neřeším 12tileté uživatele). Všechno tohle se tu už x krát řešilo (navíc jenom v této sekci je nějakých devět/deset vláken na téma GPS a s ním souvisejících problémů).
- přeinstalace Navigonu je z 99% při výše popsaných problémech naprosto zbytečná...
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018
Starý pes fóra :)

ZhuJo | pon pro 28, 2009 7:13 pm

Hm, Navigon alebo TomTom, to je otazka. Ano, TomTom ide customizovat o rozne veci. Nie je mozne ale selektivne vyhadzat mapy ? toto moze byt dost padny argument. Chybaju popisne cisla a body prejazdu.

Navigon, ano, mapy Navteq a niekedy nelogicke prepocitavanie ? je vhodne mat profil nastaveny ako ?Optimalny?, vypnute nespevnene cesty a trasu si VOPRED naplanovat. V tomto su zase IQ Routes skvele, tiez pomaha mensia detailnost map.

Ak ale jazdite casto na Balkan, tak su Teleatlas mapy aj vcelku problem.

Uživatelský avatar Golf | pon pro 28, 2009 7:32 pm

Vypnutí nezpevněných cest nepomůže, a je to nejen moje zkušenost, ale o tom se píše a psalo... Čísla popisná? Mám oči a raději to oželím a ulici projedu ještě jednou zpět, v nejhorším na "dojezd" použiju Navigon (když už nemá šanci mě blbě navigovat). A co máte pořád s těmi průjezdními body? Jeden TT umí a podle toho se asi nedá jezdit... Nebo jak? Naprostá většina, nejen mých známých, ani neví co to je!!! A přesto "zasvěceně" o navigacích mluví a hodnotí je...
Je to v mnoha případech věc názoru a zvyku, ale hledat v menu Navigonu a TomTomu za jízdy některou funkci je hodně velký rozdíl. Navíc téměř vše tu už bylo rozebráno a diskutováno, proto mě přijde zbytečné se nad plno věcmi pozastavovat...
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Uživatelský avatar Tea Racer | pon pro 28, 2009 8:53 pm

Nevim kde v Navigonu hledat nezpevnené cesty, ( to jsou ty učelové komunikace? ) nebo co tím myslíte tahle položka tu vubec neni. Ale ty průjezdné body by mi v TomTomu hodne chybely, málo kdo jezdi jen z bodu A do bodu B, já jsem na Moravě třeba jel dost nelogicky ( moji prátele nebydli v lajne :-) ) Uvidím tu citlivost, když sundám pouzdro, ale rozhodne jindy nebo jak jsem psal na zbytku cesty Navigon navigoval perfektne, a ty čísla popisné je vynikající věc. Použivat Navigaci jako TomTom a pak přepínat do Navigonu jelikož TomTom neumí čísla, je dost težkopádné. ( když už se bavíme o tom jak co se ovladá za jízdy líp, tak rozhodne vypnout jednu navigaci a zapnout druhou je daleko složitejsí. ) Hlavne to ovládání je o zvyku, to bych neřešil, jsou lidi že jim sedne Nokie a jinému IP, mě šlo jen o tu citlivost GPS, ale třeba je problem jen v tom mém obalu. Ano zmena hlasu mě zaráží že tam není :( ( nemám rád když kecá ženská do řízení ) :mrgreen:

Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Golf | pon pro 28, 2009 11:13 pm

Tea Racer píše:Nevim kde v Navigonu hledat nezpevnené cesty, ( to jsou ty učelové komunikace? ) nebo co tím myslíte tahle položka tu vubec neni................... Použivat Navigaci jako TomTom a pak přepínat do Navigonu jelikož TomTom neumí čísla, je dost težkopádné. ( když už se bavíme o tom jak co se ovladá za jízdy líp, tak rozhodne vypnout jednu navigaci a zapnout druhou je daleko složitejsí. ) ...................

Jo, jsou to tam ty účelové komunikace, pokud se tak dá vůbec říkat pěšinkám vyšlapaným lesní zvěří :wink:
Nepoužívám a nepřepínám TT/Navigon, pouze jednou jsem si přímo na místě nechal ukázat barák podle čísla... Párkrát jsem v Navigonu kouknul předem na přesné místo podle popisného čísla (i zde jsou ale chybky), abych se v ulici pak zorientoval. Z 99% stejně používám TT, Navigon pak hlavně když zákazníkům účtujeme cestu tak pro kontrolu montážníků.

Vypnout a zapnout se snad nedá ani brát jako ovládání (vypnutí = podržení jediného tlačítka na přední straně, nahmátnutého téměř po slepu a po hmatu). Ale např. hlasitost, přepnutí nočního/denního režimu (automatiku neuznávám) nebo přidání průjezdního bodu (u TT tedy jediného), tohle všechno jsou bez diskuse u Navigonu podstatně složitější operace...

Jenom takové malé srovnání z praxe, když sjedu z trasy např. v Praze, Navigon dost dlouho, dvě tři ulice, naprosto tvrdošíjně nutí člověka na nejbližší odbočce se vrátit, TT téměř okamžitě bez jediného zaváhání zvolí vhodnou novou trasu kterou bych jel i já a neotravuje. Mám takhle pár testovacích míst, podle toho si pak hodnotím, jak se asi program + mapa zachová v neznámém prostředí. Ty rozdíly jsou nesrovnatelné, množství funkcí a popisná čísla tohle v žádném případě nemohou nahradit. Ale jinak se mi Navigon hned po TT líbí nejvíc...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Uživatelský avatar Tea Racer | pon pro 28, 2009 11:30 pm

Takže radíš ty ucelové komunikace vypnout tedy? Já jel v Třebíči kde to neznám dokonale ale znám a když jsem uhnul z trasy a jel " zkratkou " tak Navigon okamžite reagoval a rychle našel " zkratku " pochopitelně je třeba mít jej přepnuty na nejkratší jelikož v rezimu optimální hledá takové " lepší či hlavní cesty " to nevím jak tohle má nastaven TomTom. Na tom hodně záleží.
To ovládní je opravdu individuální, já treba testoval tu automatiku nočního rezimu a byl jsem velmi spokojen nic nebylo treba přepínat. No uvidím jde o to najít kompromis mezi ovládaní. Jak jsem vzpomínal, Když dám Navigon do rezimu optimální tak opravdu človeka vraci na optimální trasu ale v momente kdy dám nejkratší tak se svižne prizpůsobuje... Zkus ty svá " testovací místa " v režimu jinem než optimálním.

Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Golf | úte pro 29, 2009 12:01 am

Tea Racer > Hlavní problém Navigonu/NavTequ je právě v mapách, TomTom/TeleAtlas minimálně třetinu těch cestiček naštěstí ani nezná, takže ten problém téměř nastat nemůže (byly doby, kdy NavTeq nesahal TeleAtlasu v hustotě pokrytí silnicemi ani po kotníky, vzhledem k dost živelné snaze jej dohonit a pak předhonit a způsobu aktualizací, se to u něj v tomhle promítá právě v těchto chybách). A hlavně má TT jiný algoritmus výpočtu tras, který víc vychází z reálu. Tohle detailní laborování už mám na naštěstí za sebou :mrgreen:
Pro autonavigaci si ty účelové komunikace, či jak se to jmenuje, v každém případě vypni. Bohužel i tak má hodně takových cestiček v databázi jako silnice, takže je jenom otázka času a způsobu používání navigace, než si to vychutnáš, ale třeba taky ne. I tady na foŕu si to pár lidí už užilo :wink:

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Uživatelský avatar Tea Racer | úte pro 29, 2009 12:12 am

No já to myslel v pozitivním slova smyslu, já jsem spokojen až na ten signál, pokud to je tim pouzdrem nevím. Pokud TomTom nezná detailně mapu a cesty, tak to je minus, treba v rezimu chodec, jestli ho TomTom zná :-)
Tohle práve ošetříš v rezimu trasy, pokud si dám optimální nebo nejkratší mu prece přikáži jak moc má do detailu používat mapu. Algoritmus asi má jiny, nekomu se líbí ten jinému onen. Ale mít méně propracovanou mapu, bez čisel popisného a možnosti zadání více prujezdnych bodů, je pro moje použití minus. Ty používas Navigaci k jinak Tobě to postačuje a tak to má být. :-)

Moderator fóra
Moderator fóra

cernakus | úte pro 29, 2009 12:14 am

Musím potvrdit Golfovo tvrzení, že Navigon toho ví až moc a mnohdy vybere a tvrdošíjně prosazuje takovou trasu (např. cesta Česká Lípa - Děčín), že je nepoužitelný.

Více průjezdných bodů při sestavování trasy pak zabíjí fakt, že je Navigon co se týče BZ ale i "svižnosti" zadávání adres tak tupý. Takže raději plánuji trasy typu A-B, B-C, C-D, než složitě nastavovat A-B-C-D.

A co se týče čísel popisných, moc bych navigonu nefandil. Jestli pokrývá sotva veškerá města nad 50 tisíc, tak jsem mu dost přidal (tento nesmysl již Tearacer vyvrátil níže). Na Garminovic čísla popisná nemá ani ve snu a srovnávat s Infomapu či webovými mapami by už pak byla čistá hereze.
Naposledy upravil cernakus dne úte pro 29, 2009 10:32 am, celkově upraveno 2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Tea Racer | úte pro 29, 2009 1:03 am

Tak já nevím ty čísla popisné jsou i u velmi malých měst ;-) Moje město má 4tis. obyvatel, čísla popisné v Navigonu souhlasí a co zatím pozoruji tak dobre. Planovat trasu a-b-c-d-e neni ani trochu problem, je to hlavne rychlejsi než 4x, ale proč to delaj jednoduše když to jde složitě, že? :-) Tad o tuposti nemůže být řeč prece.
Co se týka tras je důlezité zvolit dobrý rezim, jak rikam fatální rozdíl mezi " nejkratší a optimální ". Ale každý chválí to své. ;-)

Moderator fóra
Moderator fóra

cernakus | úte pro 29, 2009 9:28 am

tea:

takže díky tvé neústupnosti jsem překonal svou aroganci a hle, zjistil jsem (opět), že jsem byl vedle jako jedle.

Navigon čísla popisná MÁ NA ÚROVNI srovnatelné s garminem. Jenom si je trochu tají a v pomocné nabídce rychlého hledání je většinou nenabízí. Nicméně stačilo dané číslo v patřičné kolonce dopsat manuálně a ejhle...

Děkuji ti, jsem zase o krok blíže ke konečnému rozhodnutí.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

majkicz | úte pro 29, 2009 9:39 am

Tak nevim, Navigon me pomaly neprijde (co je na nem pomaleho??? Nabeh aplikace do 8sec, vypocet trasy par sekund (snad nikdy vice nez 5, a to mluvim o trasach i 400-800km dlouhych).

V mapovych podkladech jsem zatim problem taky nenalezl (projeta severni Italie, polovina Rakouska, vychodni Nemecko, zapadni Slovensko a Ceske luhy a haje) a po zadnych polnackach, jednosmerkach v protismerech atd. mne nikdy nenavedl. Za celou dobu neznal akorat kousek nove dalnice kolem Padovy, ale to uz jsem zde psal. Jinak prosel jsem si klasickymi navigacemi od Mio, pres TomToma az po iGo a ze vsech mi nejmene prave vyhovoval TomTom, at uz ovladanim, grafikou, tak spatnym mapovym podkladem pro Slovinsko (po jakych dedinach nas tam povozil, no jeste ze jsem mel tehda s sebou i Mio, ktere nas vyvedlo zpet na spravnou cestu). Muj iPhone nastesti (klep klep klep na drevo) obsahuje spravne fungujici GPS cip, takze sve investice do Navigonu nelituji. Ale nebylo to lehke, drepel jsem a vybiral navigaci do iPhona v podstate od zacatku srpna, no, finalni rozhodnuti padlo az v polovine listopadu :mrgreen:
Tot zkusenosti jednoho uzivatele 8)
..iPhone5 64GB black..MacBook Pro 13" 2010..
Host
Host

killerGBU | úte pro 29, 2009 10:28 am

ale ty máš 3GS, tam to asi běhá lépe, ale na 3G mi to dělalo cca 0,5 s lagy při klepnutí na tlačítko "možnosti" a ani potom nejsou reakce bůhví jak rychlé.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

cernakus | úte pro 29, 2009 10:35 am

Ano na 3Gečku je Navigon opravdu poznatelně pomalejší než na 3GSku. Tomtom je svižný i na 3Gčku.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Tea Racer | úte pro 29, 2009 5:06 pm

cernakus: Rádo se stalo :-)

majkicz: Mě se to nijak neseká ani na 3G

Lofass_: Já nejsem neštastny, jen me udivilo jaky vliv má počasi, ale možná to je opravdu jen tím pouzdrem, až to testnu dám vedet, jinak jsem spokojený, hlavně mi sedí ovládní a více průjezdnych bodu, čísla popisné a podrobnejsi mapy. Každopádne to nema vliv na to že bych uvital trial verze, to me mrzní no :(
Pánové, tohle si řešte po PM nebo icq, tohle je diskuse o Navigonu a ne o tom jak ho kdo ziskal!
Jestli nemáte k tematu co řící tak nemluvte.
Díky

Moderator fóra
Moderator fóra

Juramac | úte pro 29, 2009 7:21 pm

O.T. Posledni- dawe73. Lepe jsi to vysvetlit ani nemohl. Jestli to Lofass pochopil a nebo ne, to uz je jina vec. Obavam se ale,ze ne.... Tecka.
Tea, pokud to vadi, promaz to, ale domnivam se , ze tady na tomto foru, jako celku, se warez v zadne forme netrpi a mel by se verejne sekat a ne odkazovat na PM.... Promin,nic ve zlem, jen nazor.... :wink:

Tak já neodkazoval na warez po PM, já myslel aby jste se hádali pokud chcete po PM a ne tady v threadu! Nikdo tu nedaval a nežádal warez, jen se tu dohadujete. Warez a linky na nej mažu bez upozorneni. Promazal jsem OT, napadání a urážky.Tea Racer

Uživatelský avatar Tea Racer | pát led 01, 2010 12:20 pm

Tak jsem včera a dnes testoval opravdu jak to šlape bez toho mého masívního pouzdra.
A výsledek je že parádne. :-) Měreno treba v GPSlite tak signal gps se téměř zdvojnásobil. Každopádne pokud dam telefon tak 30cm smerem do auta tak se gps chvilkama ztrácí, takže to má také obrovský vliv, musím udelat nebo koupit nejaky dobry drzák na IP, vedle palubovky. Nemáte nekdo nejaký šikovný odkaz? Jinak byla mlha že by se dala krájet, prselo a mraky, GPS jednou malinko poskočila o cestu vedle a okamžite se vrátila zpet. Takže pouzdro grifin je opravdu brzda co se gps týká. :-) Jsem rád že se takto vyřesil můj problem a nekupoval jsem Navigon zbytečne.

Moderator fóra
Moderator fóra

masino | sob led 02, 2010 1:06 pm

chod na ebay a pozri si uzivatela - iphonescout
ten ma suepr veci a za super ceny ;)

masino | sob led 02, 2010 1:08 pm

konecne aj mne frci Navigon 1.4...
skoda, ze mi na Slovensku ukazuje povolenu rychlost 60-ku, pricom je dovolena 50-ka...
neviete ako to zmenit?

Edituj posty, tohle neni dovoleno. Tea Racer

Uživatelský avatar dodulo | sob led 02, 2010 1:14 pm

kupit si Sygic :)
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak

binafilip | úte led 05, 2010 9:27 pm

Prosím Vás,v navigaci mam nastavenou domovskou adresu,v pořádku,ale dnes jsem zkoušel najít adresu(Rakousko-Langenfeld-Dorf-39),adresu mi to najde a vidím jí na mapě,když spustim doma navigovat(simulace),tak mi to začne navigovat ze vesnice Dorf do Langenfeld,nebo tak nějak.!!!Jak udělám to,aby me to navigovalo z mé domovské adresy do Langendfeldu?díky moc,už se s tím trápím dlouho :(

Uživatelský avatar Tea Racer | úte led 05, 2010 9:32 pm

Jak jsem Ti psal ve vláknu co jsem Ti zamknul. Dej svoji adresu a pak tam kam chces navigovat. Musíš mit taky GPS signál.. delas to opačne ty zadáš adresu kam chces ale nemas signál tak si taky Navigon muže myslet že jsi tam a naviguje Te domů.

Moderator fóra
Moderator fóra

binafilip | stř led 06, 2010 4:47 pm

a prosim vás,jak stanovim u trasy prujezdny bod?

Edituj prispevky, nemužes 2x za sebou. Tea Racer

milford | stř led 06, 2010 4:49 pm

Při spuštěné navigaci (tj. máš chycený signál a máš nastavenou cílovou adresu) Nastavení - Průjezdní bod ;)
Apple iPhone 4S 16GB white - fw 7.0 GM, noJB - krasavec :)
Apple iPhone 3G 8GB black - fw 4.2.1 noJB - v depozitu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Tea Racer | sob led 09, 2010 10:53 pm

Tak dneska v totální chumelenici a pak i mlze jsem byl velmi spokojen. Žádná ztráta signálu, takže kvalitní držák aby byl IP hodne u okna a co nejmene pod strechou a bez pouzdra a konečně to maká jak má. Jsem moc rád. :-)

Moderator fóra
Moderator fóra

babo | pát úno 05, 2010 2:26 am

Tak som pred par dnami zakupil Navigon (potrebujem v dohladnej dobe aj Rakusko, aj CR a to nakoniec vyhralo pred Tom Tom). Velmi pekne, zatial nesklamal (je v TTCK a to je tiez slusny vyrobok).
Jedine co ma na Navigone rozculuje, ze spusta hlas automaticky v takom jazyku, ako je nastavenie language settings v telefone. A ja zasadne pouzivam anglicke, takze aj teta rosprava po anglicky (co az tak nevadi, ale nejak som sa pristihol, ze sa na tu anglictinu proste horsie sustredim a pdovedome igorujem, co sa mi spravne snazi povedat).

Nasiel som na nete pre JB (co ja nemam) takyto postup, ako tuto vlstnom zmenit: http://www.greci.cc/?p=125
Neskusali ste niekto? Po prve mi nie je 100ne jasne, ci treba naozaj menit string TXT_LOCALE za trebars slo-SVK alebo ci treba najst eng-GBR a to nahradit za slo-SVK. Navyse mi subor pride binarny, takze mi ho pride rozumne menit len v HEXA EDITORE (co nie je problem, ale napisat to tam mohli)
Ak by to islo cez JB, podla mna to pojde zmenit aj v iTunes aplikacii, podobne ako zmazanie nepotrebnych map. Ten subor tam totiz vidim, nasiel som ho.

//edit: este BTW by fakt mohli pre Slovensko upravit rychlost limity, v meste ukazuje 60ku, na dialnicnom obchvate 80ku (pri tom sa moze 90). V tej konfiurovatelnosti je TomTom lespi, to nie je o com.

venousek | pon úno 08, 2010 7:01 am

Zítra (9.2.) bude v San Franciscu představena verze 1.5.0!
viz
http://forums.gpsreview.net/viewtopic.php?t=17724
Host
Host

MiGR | úte úno 09, 2010 10:24 am

Od dneška do konce února za 74.99 EUR.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

ls8 | úte úno 09, 2010 3:49 pm

Navigon představil novinky pro verzi 1.5. Datum vydání zatím není známo.
http://www.tuaw.com/2010/02/09/navigon- ... o-gps-app/

Aktualizace přidává tři nové funkce: propojení s Facebookem a Twitterem, panaromatické zobrazení s 3D náhledem terénu na základě dat od NASA, a uživatelské trasy NAVIGON MyRoutes, které přizpůsobují navržené trasy podle analýzy běžného chování uživatele, s ohledem na denní dobu a další parametry. Uživateli budou navrženy až tři možné trasy s výpočtem vzdálenosti a času jízdy.

Obrázek
It's what you do in the dark that puts you in the light.

majkicz | úte úno 09, 2010 3:58 pm

Bravo...ted aby to vse jeste spolehlive fungovalo i v nasich evropskych koncinach :mrgreen:
..iPhone5 64GB black..MacBook Pro 13" 2010..
Host
Host

Uživatelský avatar Tea Racer | úte úno 09, 2010 4:21 pm

Tak to se moc těším, vypadá to fantasticky!

Moderator fóra
Moderator fóra

venousek | úte úno 09, 2010 4:28 pm

Tak terén bude formou in-app purchase za 9.99 USD...
Host
Host

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Navigace pro iPhone