můj osobní názor je (nikomu ho nevnucuji), že dokud člověk pořádně a přesně neví co dělá, neměl by do JB jít. Pro drtivou většinu uživatelů stačí aplikace z appstore. Já osobně na minulém iPhone JB měl, mnoho aplikací ze Cydie je příjemných a užitečných...Bohužel však stávalo se (možná mojí vinou, ale nejsem si tím jist), že nějaká aplikace prostě nešla, nebo to psalo chybu, nebo házelo telefon do safe mode. Upravit vzhled klávesnice se mi prostě nepovedlo... Blbůstka jako např SB settings je super, procentuální baterie taky...Ale na Applu mám rád to, že když vypustí nový OS ať už pro mac či iPhone, tak jsem si na 100% jist, že bude šlapat. Stejně tak z appstore, vše co jsem si stáhl prostě bez problému jelo. Neříkám, že co aplikace v appstore, tak to je super...jsou tam i zhovadilosti, které jsem ihned smazal...ale vždy krásně fungovaly... u Cydie se to říci bohužel nedá. Po JB člověk ztratí tu jablečnou exkluzivitu, jsem rád, že nyní je můj iPhone čistý. Sice se s ním zdaleka tak nevyhraji jak bych mohl a neupravím si ho přesně jak bych chtěl, ale nic mi nehrozí, krom pádu na zem:-)
Vyjímkou jsou samozřejmě iPhony dovezené či zamčené od operátora... o tom ani slovo, zde je to jasně potřebné!
Proto je podle mě absurdní, aby člověk co ani neví na co JB je, jej prováděl...postavené na hlavu.