[INFO] Jailbreak na Ipadu: Co z toho mate?

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
Platí zde stejná pravidla, jako jinde na fóru. . Julek

merli | pon črc 11, 2011 1:34 pm

Re: [INFO] Jailbreak na Ipadu: Co z toho mate?

Metalgirl píše:Já jsem teď přišla v Cydii na jeden zajímavý tweak. Jmenuje se NoLockScreen.

To sa mi dosti paci ... Da sa to nejako jednoducho aktivovat alebo deaktivovat? Napr. cez SBSettings? Je sice pravda ze ked ma clovek SmartCover tak ani velmi odomykanie nepotrebuje. Tlacitko je beztak chranene krytom

Odpoviem si sam: Je to presne tak ... Aktivuje sa to cez Settings alebo SBSettings plugin, ktory je sucastou baliku...
iPhone 3GS 16 4.0 JB, iPad2 32 3G 4.3.3 JB
Host
Host

peter.nr | pon črc 11, 2011 5:10 pm

No, myslím, že autor tejto témy chcel radu, či má zmysel robiť JB na iPad. No téma sa zvrhla na slovnú prestrelku medzi užívateľom menom Rony a ostatnými. Rony si tvrdošijne presadzuje svoj názor, že JB nepotrebný a ostatní mu akože majú dokazovať opak. Nepochopil však, že takto téma nebola postavená.

"3. mam ipad a vyse roka som nenasiel jediny vazny dovod nasypat don jailbreak. Nic z vyssie menovaneho totiz na iPade nedava zmysel."

Ak napíšeš, že RetinaPad nepotrebuješ, lebo v iPade nemáš žiadnu iPhone aplikáciu, tak prosím, je to tvoj problém, ale 90% ľudí určite narazilo na aplikáciu, ktorej kvalitná iPad varianta neexistuje. Predpokladám, že chápeš, ako to funguje, ale pre ostatných (keď máš tú potrebu vysvetľovať po lopate):

Ak potrebujem v iPade aplikáciu, ktorej varianta špeciálne pre iPad neexistuje, môžem ju zobraziť buď v malom okienku uprostred obrazovky, alebo 2x zväčšenú. iPad ju preráta na 320x480 a následne zväčší na 640x960, čo logicky znamená, že to bude jednoducho hnus. Akoby ste si prehrávali video 320x256 na veľkom monitore. Aplikácia RetinaPad spraví to, že iPad výstup nebude zmenšovať, ale rovno ho zobrazí 1:1, teda v 640x960 (ako na iPhone 4), prípadne vyhladí grafiku, ak aplikácia nie je pre retinu. Stále to nie je na celú obrazovku (teda 1024x768), ale stále lepšie ako ten pôvodný hnus. Kto to nevidel, neuverí, aký to je obrovský rozdiel. A preto sa oplatí za túto aplikáciu aj zaplatiť.

Ja osobne mám na iPade niekoľko aplikácií, pre ktoré som nenašiel adekvátnu verziu pre iPad. Preto je to pre mňa MUST HAVE aplikácia.

Nemám verziu s 3G preto nevyužijem aplikácie pre jeho lepšie využitie, ale uznávam, že ide o ďalší dobrý dôvod spraviť JB.

A nevidím dôvod, ak sa niekto so mnou slušne baví, vyhrážať sa banom alebo zamykaním témy. Nie sme riaditeľmi zemegule, aj keď v každom fóre sa jeden-dvaja takí nájdu, ktorí si to myslia. Každý má právo na svoj názor, ak nepíše od témy. :-)
iPhone 4S 64GB 6.1.3
iPad 2 16GB WiFi 6.1.3
Macbook Air 2011, i5 1.7GHz, 4GB, 128GB, Mac OS X Mountain Lion
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar SteveJSF | pon črc 11, 2011 5:27 pm

Ja jsem rad, ze se tohle vlakno pretvorilo na debatu o potrebnosti a nepotrebnosti JB na iPadu. Myslim, ze Rony je v tomhle celkem zkuseny uzivatel, ale i tak diky za vysvetleni podstaty RetinaPadu, stoji to za to. Asi bych si takhle poskladal par aplikaci, ktere na iPadu chci, a pak zvazoval jestli udelat JB nebo ne. Pro me by zatim stal za uvahu jen ten RetinaPad.
Několik iPhonů, iPadů, MacBooků, Time Capsule, Apple TV, iPod Nano, AR.Drone...
Starý pes fóra :)

peter.nr | pon črc 11, 2011 9:01 pm

Ešte jedna vec mi napadá, na ktorú som si už tak zvykol, že by som sa jej ťažko vzdával.

Multifinger gestures - viacprstové gestá.

Čo to v praxi znamená? Napr. pohybom štyroch prstov nahor otvoríte prepínač spustených aplikácií v multitaskingu, pohybom do strán prepínate medzi spustenými aplikáciami. Veľmi návykové až tak, že home tlačidlo takmer nepoužívam.

Vo verzii iOS 4.x je táto funkcia vypnutá a nedá sa zapnúť. Viem, že sa dá zapnúť pomocou vývojových nástrojov v MacOS, ale nie každý má prístup k počítaču s týmto OS. Pomocou JB to ide celkom jednoducho. Návod je napr. tu: http://jailbreakzone.com/2011/04/03/ena ... one-4-3gs/

V iOS 5.x by to už malo byť funkčné od základu, ale ten bude až na jeseň.

Takže pre mňa ďalší dôvod pre JB. :)

A ešte aby som nezabudol už zmieňovaný SBsettings. Okrem prepínača airplane, wifi, 3g a iných využívam hlavne RemoveBG. Čo to robí? Jedným stlačením ukončí všetky aplikácie na pozadí a tak uvoľní veľké množstvo pamäte, ktorej nikdy nie je dosť. Cez multitasking lištu je to veľmi zdĺhavé, najmä ak máte pootváraných desiatky aplikácií.
iPhone 4S 64GB 6.1.3
iPad 2 16GB WiFi 6.1.3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Drago | úte črc 12, 2011 12:53 am

peter.nr - multitouch gestures idu aj bez JB a to aj s Windows. Sam ich mam aktivovane, ziadny JB nie je potrebny ;)
iPhone 6 64GB Space Gray
MacBook Air 13" Mid 2013
iPad 2 32GB WiFi Black
iPhone 5 16GB Black (2013-2015)
iPhone 3G 8GB Black iOS 3.1.3 (2008-2013)
Obrázek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar SteveJSF | úte črc 12, 2011 1:53 am

SBsettings me netahne, nepovazuju to za duvod pro JB. Nepotrebuju to ovladat tak casto a je to jen zkratka k zakladnim funkcim v settings. A RemoveBG mi prijde taky trosku zbytecne - z principu cinnosti iOS nemam potrebu vypinat nekde nejake aplikace. A kdybych prece jen chtel nejak uvolnovat pamet, jsou na to aplikace i v appstore - namatkou treba Core Monitor - kdysi jsem to stahl jako free a vyzkousel, ale nepouzivam.
Několik iPhonů, iPadů, MacBooků, Time Capsule, Apple TV, iPod Nano, AR.Drone...

Uživatelský avatar Slimák | úte črc 12, 2011 8:19 am

Já to vezmu z té opačné strany.

Alespoň se mi potvrdilo, že JB na iPadu pro mě nemá stále smysl. Chápu maximálně volně otevřenou souborovou strukturu, která může mít pro některé uživatele smysl (změna ikon, modifikace souborů navigací/POI, záloha savů jednotlivých her, apod.). Dále se mi alespoň líbil BrowseChanger, škoda že bez JB tato funkce není.

Zmiňované app jsou defakto jen doplňky, nebo zkratky.

SBsettings - nic jiného než zkratková volba, pro iPhone častější využitelnost

RetinaPad - záleží, jak ji vývojář naprogramuje, nefunguje vše a abych si zvětšoval ofic. app Facebook nebo Skype mi přijde zbytečné. Obě budou nakonec oficiálně pro iPad.

Gesta - jak bylo zmíněno, jde bez JB na Windows. v iOS5 budou nativně.

Dimmer (0.99$) - bude zbytečné. Už v iOS5 beta 1 a 2 jsou prahové hodnoty lépe optimalizovány, než jsou default na iPadu 2 s 4.3.3. Včera jsem se vrátil z beta 2 na 4.3.3 a zase jsem nadával, jak to praží do očí.

Dále každé JB je svým způsobem potenciálně větší hrozbou k nestabilitě systému.
Obrázek iPad Air 128GB Cellular | iPhone 5S 16GB
Obrázek Unikátní Macbook Pro 15" Retina Midd 2014 "Core i7, 16GB, 512 SSD, GT750"
Obrázek Apple TV 3g | Airport Extreme 5g | Express
Senior uživatel
Senior uživatel

peter.nr | úte črc 12, 2011 9:57 am

Slimák píše:RetinaPad - záleží, jak ji vývojář naprogramuje, nefunguje vše a abych si zvětšoval ofic. app Facebook nebo Skype mi přijde zbytečné. Obě budou nakonec oficiálně pro iPad.

Nakoniec určite, ale kedy to bude, to isto nevieš. :) A to si spomenul len tieto dve. Navyše mnoho platených apps je v dvoch samostatných verziách, ktoré musíš samostatne platiť. Vtedy je lepšie zaplatiť si len iPhone verziu pri tých menej používaných a používať ju aj na iPade.

Ale každému vyhovuje niečo iné. Otázka však znie: "Co z toho máte?", nie "Proč je JB zbytečný?" Takže držme sa témy, ak k nej máme čo povedať.

Tiež by mohla byť téma: "Ipad: Co z toho máte?" a prirodzene by mali nasledovať argumenty ľudí, ktorí iPad majú, ako ho využívajú. Nie tých, ktorí ho nechcú a hľadajú dôvody prečo. Aj keď priznajme si, na cz a sk fórach je tento nelogický postup dosť bežný. :(
iPhone 4S 64GB 6.1.3
iPad 2 16GB WiFi 6.1.3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

spinmaster | stř črc 13, 2011 5:35 pm

Tak som si zakupil DIMMER a jedine co som ziskal je ze ma po instalacii hodi do safe modu a nefunguje mi dohromady nic :(
EDIT: takze sa to podarli rozbehnut, stacilo par krat restart a par preinstalovani

Uživatelský avatar Slimák | pon črc 18, 2011 6:49 pm

Tak jsem JB nakonec provedl a presvedcila me pouze jedina vec a to pouziti USB disku pres Camera Connection Kit ve spolupraci s iFile. Dnes byl u me znamy, ktery iZarizeni zatracoval kvuli absenci vyuziti USB. Kdyz jsem mu predvedl flashku, jak kopiruji a oteviram standardni prilohy, tak si malem cvrnknul do kalhot a zitra si jde pro iPad :-D
Obrázek Unikátní Macbook Pro 15" Retina Midd 2014 "Core i7, 16GB, 512 SSD, GT750"
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar styxx | pon črc 18, 2011 10:12 pm

Já si stáhnul - Barrel - efektní animace při přechodu mezi jednotlivými stránkami aplikací. Nic praktickýho, ale vypadá to pěkně :)
Obrázek iPhone 4
Obrázek iPad 3rd generation

Supermac.cz - Tipy a návody pro iPhone, iPad a Mac OS X
Twitter - Informační kanál SuperMac.cz
Host
Host

Uživatelský avatar DD_ | úte črc 19, 2011 8:51 am

Slimák píše:Tak jsem JB nakonec provedl a presvedcila me pouze jedina vec a to pouziti USB disku pres Camera Connection Kit ve spolupraci s iFile. Dnes byl u me znamy, ktery iZarizeni zatracoval kvuli absenci vyuziti USB. Kdyz jsem mu predvedl flashku, jak kopiruji a oteviram standardni prilohy, tak si malem cvrnknul do kalhot a zitra si jde pro iPad :-D

Jakou znacku flasky pouzivas? Protoze ne vsechny pro toto funguji, takze hledam nejakou zarucenou.

EDIT: Tak jsem zjistil ze funguje s 2GB Pretecem co mam, takze spokojenost.
---
iPhone 7
iPad Mini Retina / iPad Pro 9.7" + Apple Pencil
Macbook Pro 13" 2017
iMac 21.5" late 2012
Apple Watch 3 Sport 42mm
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Slimák | stř črc 20, 2011 1:57 pm

Používám 8GB A-Data S701, 2GB Sandisk a tucet reklamních 2GB. Všechny fungují.

Obrázek
Senior uživatel
Senior uživatel

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
Předchozí

Zpět na Všeobecně o iPadu