iPad 2 - dojmy, zkušenosti

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
Platí zde stejná pravidla, jako jinde na fóru. . Julek

Uživatelský avatar Golf | pát dub 15, 2011 4:04 pm

Re: iPad 2 - dojmy, zkušenosti

Petrt > Pokud bych nějak elegantně vyřešil držák před palubkou s autorádiem, tak si tam iPad s naprostým klidem dám, originální navigace v autech (i těch nejdražších) jsou na tom samém místě. Mrknutí na navigaci o pár stupňů níž je "časově" to samé bez pohybu hlavy, jako na tu na čelním okně, kde nemá co dělat (na STK takhle tolerantní nebudou, s tím nepočítej).

A k tomu čelnímu sklu, tam, podle předpisů nemá cokoliv co dělat, tolerance/netolerance. Všichni výrobci navigací (i ti s příslušenstvím) s přísavkami by měli dostat takovou pokutu, že by je tahle manýra hodně rychle přešla... Koukni se někdy na to, kam si to kdejaký debil je schopen dát, doslova a do písmene doprostřed čelního skla! I tady se ale dá najít relativně vhodné místo, jenom mít mozek k přemýšlení a ne na kraviny. A fyzikální zákony jsou neúprosné (ten rozvírající se úhel může někoho stát zdraví či život), co se dá tímto řešením přehlédnout ani nedomýšlím.

To, že máš 3G model bez SIMky je jenom tvůj problém, o notebooku jsem se ani nezmínil (a náklaďáky mě nezajímají, to je kapitola sama pro sebe se vším všudy), ten budeš v osobáku asi mít místo spolujezdce a tam tou hlavou musíš už hodně "hejbnout".

Ale o tomhle tohle vlákno není, stačí si přečíst jeho název, a dotazů u tom, zda 3G nebo wifi, 16/32/64 GB tady bylo už dost na to, aby se to zrovna v tomhle nevhodném vláknu řešilo... To už se hodí víc sem - viewtopic.php?f=123&t=37308 (DOTAZY)
Naposledy upravil Golf dne úte dub 26, 2011 7:52 am, celkově upraveno 1
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar Maximus-CZ | pát dub 15, 2011 6:15 pm

Tak mam 3 dny s ipadem za sebou.. I kdyz jsem cekal velkou vydrz baterie, prekvapila me:-D rano jsem to vytahl z nabijecky, ve skole celej den paril ( online na wifi) , doma to pujcil rodine, ktera na tom browsovala, pak zas zabavil a zase paril pocket legends az ted do ctvrt na osm... A baterky? Stale drzi neuveritelnych 27%... tolik mam na iphonu hned po skole, ne abych na tom pak paril cely odpoledne az do vecera:)
iPhone 3G 8GB 2.1 Quickpwned->2.2 Sn0w unlock->3.0 Ultrasn0w Unlock->3.1.2 Ra1n Unlock->prodán
iP 4 Konečně doma!!
iPad 2 16 GB WiFi White 7.0
Povolení Multitasking gest na iPadu bez JB a přes Windows
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar brutus | pát dub 15, 2011 11:21 pm

Maximus-CZ píše: ve skole celej den paril ( online na wifi)

OT: jednoho potesi jaka kvalita vzdelani je dnes dostupna.
Host
Host

Uživatelský avatar Maximus-CZ | sob dub 16, 2011 4:14 pm

Aneb jak rika muj tatik: "Kdyz vidim, jakej ja sem inzenyr, bojim se jit k doktorovi" :-D
iPhone 3G 8GB 2.1 Quickpwned->2.2 Sn0w unlock->3.0 Ultrasn0w Unlock->3.1.2 Ra1n Unlock->prodán
iP 4 Konečně doma!!
iPad 2 16 GB WiFi White 7.0
Povolení Multitasking gest na iPadu bez JB a přes Windows
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar lukinek | sob dub 16, 2011 5:50 pm

Můj první příspěvek z iPadu na tomto fóru.
Dnes jsem si jej zakoupil. Šel jsem do 3G verze 64GB v bílé barvě

Po vybalení jsem jej hned připojil k PC a aktivoval. Koupil jsem si k němu pouzdro za 1250kč. A smart cover, se kterým jsem velice spokojen. Jelikož ho mám asi hodinu a půl doma, tak zkušenosti nemám. První dojmy jsou skvěle. Dispel je super, hlavně ta rychlost. Fotoaparát je trosku slabší, ale o ten u iPadu 2 vůbec nejde. Zkušenosti sem doplním časem, vždy budu editovat a doplňovat moje nové poznatky. Zatím u iPadu nevidím jedinou vadu na kráse a jsem rád, že jsem se konečně dočkal.
iPhone 5S 16GB Space Gray Vodafone CZ
iPhone 5 32GB White T-Mobile CZ
iPhone 5 16GB Black Electroworld - PRODÁN
iPhone 4S 16GB White CZ Vodafone - PRODÁN
iPad 2 64GB 3G iStyle
iPhone 4 16GB Black CZ T-Mobile - PRODÁN
iPhone 3GS 16GB Black T-Mobile SK
iPhone guru
iPhone guru

Uživatelský avatar Gekko gecko | sob dub 16, 2011 6:11 pm

Jen se zeptám zde: http://www.ipad-forum.cz/topic540-moje- ... testy.html je odkaz na srovnávací video obou generací iPadu a v 6:36 autor píše žš dvojka trochu řeže do ruky co je na tom pravdy,zatím zde čtu jen chválu :wink:
iPhone 5S 16GB Silver iOS 9.2
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Uživatelský avatar lukinek | sob dub 16, 2011 6:12 pm

Spíše jednička řeže do ruky. Dvojka je super oblá.
iPhone 5S 16GB Space Gray Vodafone CZ
iPhone 5 32GB White T-Mobile CZ
iPhone 5 16GB Black Electroworld - PRODÁN
iPhone 4S 16GB White CZ Vodafone - PRODÁN
iPad 2 64GB 3G iStyle
iPhone 4 16GB Black CZ T-Mobile - PRODÁN
iPhone 3GS 16GB Black T-Mobile SK
iPhone guru
iPhone guru

Uživatelský avatar Gekko gecko | sob dub 16, 2011 6:15 pm

Dík jen mě to zajímalo :wink:
iPhone 5S 16GB Silver iOS 9.2
iPhoneHolik
iPhoneHolik

stZ | sob dub 16, 2011 8:44 pm

Jojo jasne, jednicka ti rozrizne ruku :D .... boooze co to zase resite. Zacnete ty ipady pouzivat a ne hledat porad lepsi pouzdra, fleky, prosvitajici mista atd...
iPad 1 Wi-Fi 32 GB , 5.1.1 iOS JB
iPad 3 Wi-Fi 64 GB , 8.4.0 iOS JB
iPad Air 2 Wi-Fi 64 GB, 8.4.0 iOS JB
iPhone 6s Plus 128GB Space Grey
MB Pro, MB White
AW Sport 42mm
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar schmiedy | sob dub 16, 2011 8:58 pm

Musim rict, ze znamy si privezl Ipad 2 a sam vlastnim ipad 1. Nejdriv jsem taky uvazuoval, ze ho vymenim, ale jsem rad, ze jsem tak neucinil, kuli kamere, ktera me moc nenadchla na dvojce a take kuli vzhledu, sem rad, ze jsem zustal u jednicky a rychlost zatim nepocituju.. :) takovej skok od prvni generace k druhe tam zase neni, asi spis jenom tak kamera a vzhled, tot vse. :)
Iphone 5 16gb white
Macbook pro 13"....
Senior uživatel
Senior uživatel

Hnykda | ned dub 17, 2011 9:28 pm

To schmiedy: Teď určitě ne, ale v budoucnosti to znát bude. Na to vem jed. Začnou se vyvíjet app více a více pro iPad 2. Stejně tak systém.

stZ píše:Jojo jasne, jednicka ti rozrizne ruku :D .... boooze co to zase resite. Zacnete ty ipady pouzivat a ne hledat porad lepsi pouzdra, fleky, prosvitajici mista atd...

OT: Přečti si znova a pomalu název topiku.

Sp4rh4wk | úte dub 19, 2011 6:39 am

Takze po par dnech pouzivani, jsem si na ipad tak zvykl, ze jej pouzivam opravdu hojne.. ale co mi v nem chybi? Budik! to mi chcete rici, ze ipad neumi budit? stahl jsem si nejaky free z itunes, ale ten musi byt zapnuty, aby budil... nejaka rada od zkuseneho ipad usera? :) diky

MODERÁTOR RONY POZNAMENÁVÁ:

ziadna. nerozvijajte to, nie je.

Uživatelský avatar daryl | úte dub 19, 2011 11:22 am

tak mam za sebou asi tyden na iPadu 2 a taky se podelim.

1) jsem na******. Smart cover mi poskrabal bok ipadu. Doma jsem totiz cover sundal a magnet asi zachytil nejaky bordel a po nasazeni jej poskrabal.
1a) koupil jsem si na nej hrozne propagovanej invisible shield. Litr v ****** protoze ta folie je prakticky guma a i ten dil, ktery je na screenu. Takze slide, nebo multitouch jsou jako kdyby jste jezdili s prstama po mekke gume. Na nechty zapomente. PO 24 hodinach jsme to sundal. BYl jsem zvykly na folie od gelaskins a u tech nepoznate, ze na displayi neco je.

Jinak jsem mega spokojenej. Po nakoupeni pracovnich utilit je to dokonaly pracovni nastroj s velice sirokym vyuzitim. Jelikoz jsem ajtak, tak vzdalene plochy, ssh/telnet klienti, editory HTML ( nevi nekdo o necem jako je PSPad ), mejly, weby. Nepotrebuji vice.

Co vidim jako drobne minus je skype. Portace na iPad by byla "ženialni". Ale pockame.

Vydrz super. Mam na tom i navigaci (navigon).... otestuju ji ted cestou bez pouziti hotspotu.
iPad 3 64GB WiFi
iPhone 5s 64GB
Macbook Air 13" i7, 8GB RAM, 256GB SSD
Host
Host

Hnykda | úte dub 19, 2011 12:42 pm

OT: Spolužáci používali HTML Edit, Codosaurus, Web Page Developer popř. FTP on the go Pro. Většinou směsici. Jestli ti to pro inspiraci stačí...

Uživatelský avatar daryl | úte dub 19, 2011 3:01 pm

ta primarni frce, o kterou mi jde je editace "live" over FTP connection. mam totiz desitky webu a drtiva vetsine editoru vyzaduje stazeni, editaci a nasledny upload. Coz ve finale muze zpusobit pekny zmatek. Prcadlovy PSPad ma prave moznost pripojeni na FTP a editaci v ramci nej (samo, ze si to stahuje do nejakeho tempu, ale pro uzivatele je to jako primo na FTP). A schopnost rozumne pracovat s ruznymi encondingy. nektere weby jsou psane v CP1250, nektere v UTF-8. Highliting pro asp, php, xml, html samozrejmosti. Uz jsem utratil tolik prachu, ze nechci dal zkouset a hledam overene info :)
iPad 3 64GB WiFi
iPhone 5s 64GB
Host
Host

Pantani | stř dub 20, 2011 7:59 pm

daryl píše:Jinak jsem mega spokojenej. Po nakoupeni pracovnich utilit...

Můžeš prosím napsat jakých - cos tam instaloval? Zajímá mě to, protože mě zajímá iPad a chtěl bych vědět, k čemu všemu rozumnýmu se to dá využít a co je na to za zajímavý pracovní sw. Tvoje využití přístroje se mi zdá že by se blížilo možná mýmu. Díky předem
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar daryl | sob dub 23, 2011 7:55 pm

1) vzdaleny pristup: rdesktop a logmein
2) konzole: iSSH
3) Office2 HD
4) html editory: html-edit, textastic ( hledam lepsi )
iPad 3 64GB WiFi
iPhone 5s 64GB
Host
Host

gandalv | ned dub 24, 2011 5:04 pm

Sven píše:Neviem, preco si vela ludi cape navigaciu na celne sklo. Ovela praktickejsie a bezpecnejsie je nalepit si drziak na sklo dveri vodica. Vela aut ma na prednych dverach maly trojuholnik skla, ktory sa nepohybuje pri manipulacii s

Škoda 105???

Uživatelský avatar Martin J | ned dub 24, 2011 5:26 pm

+ Lada ( ale pozor, to sa otváralo- aby to nevypadlo von) :)
Sorty za OT, nedalo mi...

Taky tady http://spravodaj.madaj.net/
iPhone 5S 32GB + iPad Air 128GB + iPod nano 5g 8GB + iPod Classic 80GB
MacBook pro 17' + iMac 21' + MacBook Air
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Danger | ned dub 24, 2011 5:41 pm

Tak prvni dny s iPadem za mnou a nemuzu si ho vynachvalit. Pritelkyne ho skoro nepusti z ruky a tak pomalu zvazuji, ze ji koupim vlastni, protoze ho sam potrebuji k praci.

Co me nejvice prekvapilo je vydrz baterie. Po vyndani z krabice to bezelo cely den, wifi neustale aktivni, stahoval jsem co se dalo a co jsem jiz drive mel na iP4. Tedy vytizene na max. A kdyz jsem cca po 10 hodinach sel spat, baterce jeste stale par procent zbyvalo.

Ohledne aplkaci mohu par doporucit..

iCab Mobile - paradni prohlizec. Pritelkyne browsuje v safari a ja mam tento pokrocilejsi browser. A navic si tak neprepisujeme loginy:)

TuneIn Radio Pro - skvele radio, naslo zatim vse co jsem chtel, umi nahravat, pracuje i na pozadi (ted pisu v Tapatalk a u toho mi hraje) a ikdyz je zhasly displej.

iMockups - jelikoz jsem vyvojar a popisu stohy papiru, tahle app mi usetri spoustu prace a navic mam navrhy ted uz vzdy u sebe:) K dispozici jsou snad vsechny potrebne nastroje k navrhu interface.

AirVideo - Skvele na streamovani videa z pc. Jeste je app AVplayer HD, kterou jsem u znameho videl v akci, ale obe jsou kvalitni a me staci ta prvni zatim.

Dalsi zajimave app: Dropbox, DocsToGo, Sketchbook, Tapatalk

Her zatim moc pro iPad nedoporucim. Vetsina jsou jen klony z iPhone a navic predrazene. Tedy, cena mi nevadi, ale vadi mi, ze kdyz jsem si stahl retina verzi Real Racing 2 za 6 Eur, tak pokud si chci zahrat na iPadu, tak musim platit 8 Eur za celou hru. Nastesti se to tyka jen starsich her. U novych pujdu pouze do verze pro iPad, ci univerzalni, protoze na iPadu se hraje podstatne lepe a ovladaci prvky zabiraji mene mista. Navic ten vykon... uz at pro to vyjdou nejake poradne veci:)
Tales of Furia - Chytlavá plošinovka od českých vývojářů! [FREE] http://itunes.apple.com/app/id716827293?mt=8
Host
Host

Uživatelský avatar daryl | pon dub 25, 2011 7:32 pm

icab ma male minus. pri psani nezoomuje na aktivni oblast takze je to psani a zejmena opravy problematicke. jinak jsm neshledal advantage oproti safari. Napovis ?
iPad 3 64GB WiFi
iPhone 5s 64GB
Host
Host

Danger | pon dub 25, 2011 11:59 pm

daryl: Je to spis moje osobni preference. A zadny zasadni rozdil tam nevidim. Fakt je, ze Safari vladne pritelkyne a ja si musel najit jiny browser:) A iCab mi vyhovuje.
Tales of Furia - Chytlavá plošinovka od českých vývojářů! [FREE] http://itunes.apple.com/app/id716827293?mt=8
Host
Host

Uživatelský avatar Petrt | úte dub 26, 2011 10:38 pm

Tak zasadni rozdil v iCabu jsou snad zalozky, gesta a moznost stahout cokoliv...nebo ne? Mne osobne se zda Safari na iPadu "nepouzitelne" hloupe.
iPhone Xs Silver Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad 2018 TV 2015
iPhone expert
iPhone expert

mengele | stř dub 27, 2011 1:58 am

je to vse tak velmi dramaticky jednoduche, aby to mohl pouzivat kazdy LAMA

Otazka: jak si nahraju sve PDFka do IPADu? To si to musim posilat mailem anebo pres dropbox anebo pres webovy server anebo to jde i pres itunes nejak? Diky.

Uživatelský avatar Petrt | stř dub 27, 2011 5:44 am

Záleží kam si je chceš nahrát. Jestli do iBooks, tak pouze přes iTunes. Pokud např. do GoodReaderu, tak přes ftp, dropbox, email, itunes (na záložce Apps dole je seznam aplikací, do kterých můžeš uploadnout nějaké věci).
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar SteveJSF | stř dub 27, 2011 8:51 am

A uz mate nekdo zkusenosti s nahravanim dokumentu pres port bez pouziti iTunes? Moc bych to potreboval.

Zkratka pripojit iPad k beznemu pocitaci, na nemz neni internet ani wifina a ani iTunes (a ani tam nesmim nic instalovat, jen spoustet aplikace bezici bez instalace), a pak chtit nejake dokumenty z toho pocitace nahrat nekam do iPadu. Proste bezne jakykoliv cizi pocitac bez internetu. Je to pro me zasadni vec - bez teto moznosti pro me iPad nema vyznam. Umite tohle nekdo? Ale opravdu prakticky vyzkousene.
Několik iPhonů, iPadů, MacBooků, Time Capsule, Apple TV, iPod Nano, AR.Drone...

Uživatelský avatar Barberry.pha | stř dub 27, 2011 8:57 am

Obavam se ze bez JB tady toto nepujde, s JB pak nejakou app s cydie ktera ti udela s ipadu mass storage. Ale tim ze na ipad 2 neni JB, tak to zatim asi neni mozne.
OT: dneska bezny pocitac bez pripojeni k internetu? :unknown:
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar SteveJSF | stř dub 27, 2011 10:57 am

OT: Neni na internetu z duvodu bezpecnosti, ma jen firemni intranet. Porad je jeste dost pocitacu, ktere na internetu nejsou a treba ani nikdy nebudou. Dokumenty si muzu nahrat na flashku nebo pametovou kartu, ale kam s ni na iPadu? Kdyby to slo pres Camera kit... Pametovou kartu bych pres nej nacist snad dokazal, ale ktera aplikace (ofic., pro nonJB) z dokaze vytahnout jine soubory nez obrazky? Kdyz neni JB na dvojku...
:-(

ls8 | stř dub 27, 2011 11:02 am

Bez iTunes nemáš šanci ani s JB. Protože bez iTunes nemáš v počítači ovladače pro komunikaci s iZařízením.

BTW Pokud se jedná o zabezpečený počítač bez připojení k internetu a bez možnosti cokoliv instalovat, tak ti zaměstnavatel (majitel počítače) dovoluje si k němu připojovat soukromá zařízení a stahovat si do nich data z takového počítače? Za to u nás vyhazujeme.
It's what you do in the dark that puts you in the light.

Uživatelský avatar brutus | stř dub 27, 2011 11:09 am

OT: u nas je zabezpecny pocitac zamceny v "kleci" z husteho pletiva bez dostupnych USB portu ci mechanik - a miri na nej kamera zabezpecovacky :) Rikat zabezpeceny pocitac necemu co ma volne USB porty je protimluv :)
Host
Host

Sp4rh4wk | stř dub 27, 2011 12:35 pm

ls8 píše:Bez iTunes nemáš šanci ani s JB. Protože bez iTunes nemáš v počítači ovladače pro komunikaci s iZařízením.

BTW Pokud se jedná o zabezpečený počítač bez připojení k internetu a bez možnosti cokoliv instalovat, tak ti zaměstnavatel (majitel počítače) dovoluje si k němu připojovat soukromá zařízení a stahovat si do nich data z takového počítače? Za to u nás vyhazujeme.

Tak takove zamestnani bych nechtel... delam v docela hodne velke IT firme a teda volnost mame velkou. Stahovani apod naprosto bez problemu, to same instalace vlastniho SW.

Jirkus | stř dub 27, 2011 12:48 pm

brutus píše:OT: u nas je zabezpecny pocitac zamceny v "kleci" z husteho pletiva bez dostupnych USB portu ci mechanik - a miri na nej kamera zabezpecovacky :) Rikat zabezpeceny pocitac necemu co ma volne USB porty je protimluv :)

Když ti nastavím, že ten "zabezpečený" počítač můžeš používat pouze od 9:00 do 17:00, dále nastavím, že můžes spustit pouze určité programy a zakážu ti přístup na USB porty (zápis nebo čtení) - nemusím ten počítač ani dávat do klece ...
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar Petrt | stř dub 27, 2011 9:40 pm

OT: jakmile umoznis fyzicky pristup k HW pocitace, tak si muzes v systemu nastavovat co chces a bude ti to houby platne.
iPhone expert
iPhone expert

ls8 | stř dub 27, 2011 9:50 pm

Sp4rh4wk: jenomze neni pocitac jako pocitac. Jsou pocitace, ktere maji uzivatele volne k dispozici, a na kterych si muzou (podle urcitych pravidel) delat temer cokoliv, a pak jsou pocitace, na kterych bezi kriticke aplikace, jsou na nich dulezita nebo citliva data, a s takovymi pocitaci uzivatele nemuzou nakladat, jak se jom zlibi. Pokud nekomu neco zakazu, tak k tomu mam duvod, a pokud to nekdo odmita respektovat, tak holt musi jit pracovat tam, kde jim to vadit nebude.
It's what you do in the dark that puts you in the light.

Uživatelský avatar SteveJSF | stř dub 27, 2011 10:27 pm

Omlouvam se za opetovny OT, ale kdyz uz se to tu o tom rozjelo...

Ja jsem nemel na mysli zabezpeceny pocitac ve smyslu utajeni na stupen vyhrazeny, duverny, tajny apod. S takovymi taky pracuju, ale k nim nemam zapotrebi nic takoveho pripojovat. Mam na mysli pocitace, ktere jsou napojene jen na firemni sit nebo vubec nikam a internet na nich neni predevsim kvuli utokum zvenci. Nepotrebuju k nim pripojovat primo iPad, ale pracuju na nich se spoustou dokumentu, ktere bych mel rad i na cestach v iPadu. Krome toho nektere vyjimky potrebuju vyexportovat nekam na web. Bezne se k tem pocitacum pripojuji pametova zarizeni, takze prenos dat je mozny, ovsem jak dostat data do iPadu? V tomhle je ten iPad hrozne izolovany.

??????
Navrhuju tyhle posty odstranit, zvrhly se jinym smerem, nez je mistni tema.
Naposledy upravil SteveJSF dne stř dub 27, 2011 10:46 pm, celkově upraveno 1

Uživatelský avatar Slimák | stř dub 27, 2011 10:33 pm

Bavte se laskave o techto kravinach nekde jinde a nedelejte tu bordel. Na to, jestli je omezeny iPad nebo jeho uzivatele si vytvorte specialni vlakno!
Obrázek iPad Air 128GB Cellular | iPhone 5S 16GB
Obrázek Unikátní Macbook Pro 15" Retina Midd 2014 "Core i7, 16GB, 512 SSD, GT750"
Obrázek Apple TV 3g | Airport Extreme 5g | Express
Senior uživatel
Senior uživatel

Jeronimo | čtv dub 28, 2011 1:23 am

Mé dojmy z iPad2 3G

Ahoj,

téměř tři týdny vlastním iPad2 3G (32GB) a předtím jsem první verzi neměl, ani o ní neuvažoval. Proč jsem o něm najednou začal přemýšlet bylo z několika důvodů:

• novinka na webu (myslím, že zrovna tady) a zájem o to, co přinese nová verze, respektive až to mi nasadilo brouka, ve smyslu zabývat se otázkou "a proč vlastně ne?";
  • dosavadní spokojenost a zkušenost s iOS na iPhone 3G (až na tu rychlost);
  • představa o částečné náhražce NB, tedy využitelnost na krátké, případně i delší cesty s minimální zátěží zavazadla a bezkonkurenční životností baterie (kromě PC mám služební NB, který na soukr. věci nelze použít a bez nabíječky s ním beztak nikam nikdy nevyjdu a ta váha?);
  • nutnost být přikovanej k PC i při brouzdání na internetu, chatování a jiných podobných činností, u kterých není nutné, aby hučela 500W skříň a svítil 22" displej;
  • udělat si radost něčím ne zcela běžným, co funguje jak má, navíc od výrobce, kterému věřím;
  • a v neposlední řadě i tohle fórum, kde jsem načerpal spoustu informací, nebo se k nim prostřednictvím Vašich příspěvků dostal - děkuji za vše!

Před samotnou koupí jsem si byl obě generace iPadu postupně v obchodě trochu osahat. Z fotografií, popisků, ani promo videí nepoznáte, jak se s ním bude pracovat zrovna Vám - jak se drží, jak reaguje, jen že se Vám líbí.

Nekoupil jsem si k němu SmartCover. Ze zkušeností uživatelů s náchylností povrchu zadní strany jsem vyvodil, že při věčném opírání o jedno místo a šoupání se daná hrana lehce a brzy odře, nehledě např. na volné nošení v batohu. Koupil jsem tedy rovnou tašku na rameno, zmiňovanou Gollu, ale v bílém provedení (750 - 820 Kč) a dávám si pozor, kam tu "placku" pokládám. Časem příslušenství možná rozšířím o obal, který mi bude tvořit šikmou podporu pro lepší čtení a psaní na stole a zároveň nebude škrábat žádné hrany, případně i něco jako neoprénový obal pro volné hození do batohu.

Síťový adaptér je na první pohled nerozeznatelný od adaptéru k iPhone. Má na sobě jen jiný nápis (10W .....) a možná o nějakou desetinu širší kabel s hranatější koncovkou na straně USB.

Nutnost prvotního připojení k iTunes mi nevadila. Aktivace zařízení je jak lusknutí prstem. Beztak se s iPadem bez PC v budoucnu neobejdu a tendenci rozbalovat krabici hned ve vedlejší kavárně k natočení "unboxing" videa jsem neměl. Pěkně jsem si počkal až na doma, což ve výsledku dopadlo tak, že jsem novou brašnu vyzkoušel až následující den pro nedostatek času. Ta pekelná věc jakoby po člověku neustále křičela: "vezmi mě do ruky a šoupej po mně prstama". :)

První dojmy
Kdo iPad v životě nedržel v ruce, toho určitě ze začátku překvapí, kromě designu, okamžitá zpětná vazba zařízení na veškerá gesta a soudě, dle reakcí mého okolí, i displej samotný. O jednoduchosti ovládání a plynulosti ani nemluvě. Tohle je myslím věc, která lidem činí velké potěšení - funkčnost - a tak by to mělo být se všemi výrobky.
Plochý design v lidech vzbuzuje falešný pocit, že iPlacka je lehká jako pírko, tedy spíše nemile překvapí svou hmotností. To je další věc, kterou z letáku nevyčtete a týká se obou generací iPadu. Z mého pohledu jde o zvyk a stoh papírů, případně netbook, taky zrovna nelevitují.

Používání
Trochu mě nakousala zdejší diskuse o vadném podsvícení. Asi ještě hodím příspěvek do vedlešího fóra, protože to není můj případ. Před spaním občas z postele streamuju TV nebo videa (TV přes iDVBViewer a videa přes aplikaci Air Video) v úplné tmě a žádné extrémy v podobě osvícených okrajů se nekonají.

Při čtení zpravodajských webů, jako iDNES, je sice občas příjemnější zoomovat na dané odstavce, ale písmo je čitelné i bez toho. Výhoda zoomu - nenamáháte si oči a nevidíte přiblblé reklamní bannery okolo. Přijde mi rozlišení displeje, na letáku nic neříkající, dostačující až teprve v praxi. Retinou zmlsaný ještě nejsem.

Ovládací prvek, který mi chybí je oddělení "Lock Screen" tlačítka od Mute. V nastavení si lze funkci přepínacího tlačítka na boku zvolit - buď k zamezení automatické rotaci displeje nebo jako klasické Mute (defaultně). Opravdu by se hodilo je mít odděleně. Ale! I na toto zřejmě mysleli. Oproti iPhone 3G má tlačítko na snížení hlasitosti funkci rychlého ztišení, kdy při trochu delším přidržení, dojde ke ztišení zvuku dané aplikace na nulovou hodnotu jako stáhnutí okénka v autě.

Aplikace
Polo-Multitasking - tak bych reálně danou funkcionalitu na iPadu nazval, neboť se stále nejedná o plnohodnotný MT, jak ho známe z osobních PC. Skokem na Home Screen, případně přepnete-li se mezi aplikacemi při přehrávání videa, proces se ve skutečnosti zastaví a to samé platí pro některé aplikace typu budík atp. Není to nijak zvlášť omezující, přepínání je bleskové, ale je třeba s tím počítat!
Velikou výhodou je vzájemná kompatibilita iPhone aplikací. Doufám, že to většinu vývojářů trkne a budou své aplikace přizpůsobovat i našim destičkám, k tomu jim napomáhej bůh. Ámen :good:

Tak a na závěr bych ještě rád zmínil dvě nemilé věci, se kterými se jako majitelé nového iPadu zřejmě setkáte:

1.Lidé - otravné otázky typu "proč sis to koupil", "umí to tohle?" a "to ani neumí telefonovat, i když je tam SIMkarta?" nebo neustálé pohledy kolemjdoucích, to jsou věci, které je třeba někdy vytrpět a přejít s chadnou hlavu. Je to jistá daň za tuto "imidžovku", která snad časem poleví.
Obětoval jsem hodně volného času tomu, abych si ujasnil své potřeby oproti možnostem využití tohoto zařízení, stejně jako jsem to udělal před lety před koupí telefonu. Udělejte to také!

2. Návykovost - teď myslím na rychlost zařízení, protože o to víc vnímám, jak je iPhone 3G, s předposledním firmwarem, dnes již naprosto nedostačující kus HW a všechno na něm trvá moc dlouho. Doufám, že se něco podobného nebude časem konat i na iPadech - degradace jinak rychlého zařízení neoptimalizovaným firmwarem!

Uff

iPhone SE 64GB (iOS 10.3.2)
iPad 2 32GB (iOS 9.3.1 ...předtím iOS 7.1)
Watch Series 2 (OS 3.2.2)
iPhone 4 16GB (iOS 7.1.2)
iPhone 3G 8GB (iOS 4.2.1)
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

moulinex | čtv dub 28, 2011 5:13 am

Ale bude, už teď má ipad skoro přes 700MB firmwaru, na nějakou optimalizaci dnes není čas, vše je rychlokvaška a zvýšit výkon CPU a RAM je levnější, něž 500 člověkoroků optimalizovat nějaký kód... Navíc jaká je životnost těch zařízení, 3-4 roky? Nebo siu budeš kupovat nové baterie (kolik to stojí, s prací v origo servisu?), nový displej?

SteveJSF píše:Omlouvam se za opetovny OT, ale kdyz uz se to tu o tom rozjelo...

Ja jsem nemel na mysli zabezpeceny pocitac ve smyslu utajeni na stupen vyhrazeny, duverny, tajny apod. S takovymi taky pracuju, ale k nim nemam zapotrebi nic takoveho pripojovat. Mam na mysli pocitace, ktere jsou napojene jen na firemni sit nebo vubec nikam a internet na nich neni predevsim kvuli utokum zvenci. Nepotrebuju k nim pripojovat primo iPad, ale pracuju na nich se spoustou dokumentu, ktere bych mel rad i na cestach v iPadu. Krome toho nektere vyjimky potrebuju vyexportovat nekam na web. Bezne se k tem pocitacum pripojuji pametova zarizeni, takze prenos dat je mozny, ovsem jak dostat data do iPadu? V tomhle je ten iPad hrozne izolovany.

Jak dostat data do iDevice? Staci pretahnout mysi? :-D
http://www.goodreader.net/gr-man-tr-usb.html

USB File Transfer is the fastest and the easiest way to put files

no jestli ted napises, ze si nemuzes pripojit USB kabel, tak to me teda uz pos.. :-)

Uživatelský avatar SteveJSF | čtv dub 28, 2011 5:40 am

USB kabel samozrejme pripojit muzu a Goodreader pouzivam uz na iPhonu, ale dostanu se tam i bez iTunes?

Uživatelský avatar Barberry.pha | čtv dub 28, 2011 6:01 am

OT: Nedostanes, to je tady jenom nekdo zase chytry a necte predchozi posty, kde pises ze to potrebujes bez pouziti itunes.
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Moderator fóra
Moderator fóra

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Všeobecně o iPadu