iPad 2 - dojmy, zkušenosti

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
Platí zde stejná pravidla, jako jinde na fóru. . Julek

mrzic | čtv dub 28, 2011 1:26 pm

Re: iPad 2 - dojmy, zkušenosti

Píšeš, že je zabezpečený, ale přeci jenom se zeptám. Má ten počítač wifi? Pak by šlo spustit na něm WebDAV nebo FTP server a přistupovat k datům přes GoodReader.
MacBook Pro 2018 Touch Bar, macOS 10.15
iPhone X, iOS 13
Apple Watch 4 Nike+, watchOS 6
Apple TV4
iPhone expert
iPhone expert

moulinex | čtv dub 28, 2011 8:31 pm

mrzic: v nejhorsim si muze strcit svuj USB WLAN Stick a wifi pridelat, kdyz ho nechaji strakat do USB Mass Storage, tak si s WLAN taky poradi, i kdyz nerikam, ze by me nezajimalo, jak se dostat na to uloziste fotek (po JB to jde, nebo ne?)

spinmaster | pát dub 29, 2011 9:04 am

vsimli ste si ze ked sa da podsvietenie na minimum tak je displej tmavsi ako na ipade 1? toto je vec ktora ma potesila, iPad 1 dost svieti aj pri minimalnom podsvieteni

Uživatelský avatar Slimák | pát dub 29, 2011 9:08 am

Máš pravdu. Při zatemnělé místnosti má i automatická regulace zhruba o 25% méně jasu, ale nesmí tam být žádný zdroj světla, jinak to jde nahoru. Srovnával jsem iPad 1 a 2 vedle sebe. Pokud mám zapnutou třeba jen televizi, tak už je jas na iPad 2 vyšší. Bohužel při tak slabém osvětlení je např. zobrazení fotografií horší a bílá není bílou, ale spíš šedou, jakoby podexponovanou a taktéž dost ubývá kontrastu. Při běžném osvětlení pro změnu přidává cca. 25% oproti iPadu 1. Dokonce při nějakém testování byli výsledky v jasu takové, že iPad 2 má vyšší, ale zase na úkor nižšího kontrastu.
Obrázek iPad Air 128GB Cellular | iPhone 5S 16GB
Obrázek Unikátní Macbook Pro 15" Retina Midd 2014 "Core i7, 16GB, 512 SSD, GT750"
Obrázek Apple TV 3g | Airport Extreme 5g | Express
Senior uživatel
Senior uživatel

Sp4rh4wk | pát dub 29, 2011 9:56 am

tak po par tydnech testovani ipad 2, bohuzel tedy stale bez JB opravdu nelituju jeho koupe. Co se tyce prace s nim, at uz internetu, sledovani televizi, ci hrani her, tak je to naprosto dokonala vec. U nas doma mi jej dost casto zabavi matka, kterou je pak tezke od nej odtrhnout. Jedina vec, lec kvuli teto veci jsem si ipad 2 nekupoval, je opravdu priserny fotak/kamera. To, ze fotky jsou sem tam mazle bych prezil, ale to zrneni je opravdu priserne. Foti to hure nez muj iphone 3g ci cca 10 let stary fotak co ma 2mpix. Jak jsem psal, nepokladam to jako neco, kvuli cemu bych si ipad 2 ted nekoupil, ale proste me to jen zklamalo, ze apple si opravdu vzdy nechava vratka na to, co do dalsiho modelu pridat. No po JB bude kazdopadne mnohem vicero vyuziti a co se tyce home buttonu, tak ten jsem od zapnuti tech super gest snad nepouzil ani jednou.

Uživatelský avatar Design | pát dub 29, 2011 10:56 am

Není tady někdo z Prahy 9 a ochotný odblokovat gesta? Stačí pm. Díky
Practice makes perfect
Twitter @Gabrieluss
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Maximus-CZ | sob dub 30, 2011 11:52 am

Vždyť na to máš návod... Backupneš, otevřeš v programu, připíšeš 2 lajny, savneš a restorneš z backupu... a máš gesta...

Mám jen win, JB není a taky mi gesta fungují
iPhone 3G 8GB 2.1 Quickpwned->2.2 Sn0w unlock->3.0 Ultrasn0w Unlock->3.1.2 Ra1n Unlock->prodán
iP 4 Konečně doma!!
iPad 2 16 GB WiFi White 7.0
Povolení Multitasking gest na iPadu bez JB a přes Windows
Senior uživatel
Senior uživatel

johny03 | pon kvě 02, 2011 7:27 pm

Takze dojmy po mam prozatim veskrze pozitivni, rychlost, tloustka vsechno tohle je v poradku, ale stvou me takove malickosti.

1) Nefunguje Safari, po kazde kdyz otevru Safari tak ihned spadne, restart nepomaha (ani hard restart). Restore nechci delat, jsem v USA a pocitac co pouzivam neni muj. Pouzivam alternativni prohlizec, ale nektere odkazy co otvriram me presmeruji do Safari, ktere nefunguje a tak musim slozite kopirovat odkazy do ruznych prohlizecu (iCab Mobile, Terra, Skyfire)

2) PhotoBooth nefunguje, kdyz otevru PhotoBooth otevre se tech 9 oken ale kamera nic nesnima, pritom kamerky normalne fungujou ( O kvalite uz bylo napsano dost) Ne ze by me to nejak silene stvalo, ale mohli by si aspon ty aplikace ktere uz jsou predinstalovane trosku pohlidat.

3) HTML 5 - myslel jsem,ze kdyz je stranka v HTML tak bude fungovat. Jako napriklad nhl.com,zvlastni je ze jeste tak pred tydnem to normalne slo. Ted neprehraju nic.

Jinak vsechno leti hezky, emaily, surfovani na webu, iCab ve spolupraci s AV Playerem funguje hezky, Evernote, Calendar, Netflix,iBooks, recepty, Skype (moc bych chtel nativni aplikaci) na Facebook pouzivam aplikaci MyPad ( obcas pada) ktera ucel vice mene plni, na chat mam aplikaci IMO, ktera funguje a je zdarma.

Jinak hrozne ocenuji tu rychlost spusteni, Slide a jsem ready pracovat.
Taky tu mobilitu, muze se zdat ale v porovnani s laptopem je to nebe a dudy.
Od te doby co mam iPad jsem laptop otevrel tak dvakrat. (Starsi Dell s Windows 7)

Hry uz jsem taky docela propracovane, hlavne ty optamilazovane pro iPad 2 HW (Dead Space 2, Fifa 11, Real Racing 2....)

iPad je dle meho nazoru super, jak pro studenty, tak pro osoby starsi v zamestnani, ale i pro seniory, kteri s technikou moc nerozumi, fotky moznost rychle a jednodusse zoomovat je neocenitelna. Po koupi nemusi nic instalovat, nepotrebujete zadne ovladace, kabely. Uprimne si myslim ze je to zarizeni budoucnosti.

A kdyz vysel ted iPad 2, nechapu lidi, kteri si kupuji iPad 1, ktery viditelne zaostava (hlavne rychlosti)

Amen

Hnykda | pon kvě 02, 2011 8:22 pm

1,2,(3): Tvé problémy jistě vyřeší restore. To není chyba přístroje ani Apple, někdy se prostě věcí pokazí. Od toho ten restore je, a samozřejmě zároveň se zálohou. Vše se dá provést na dvě kliknutí ;) .Nemusel by si dělat takové machinace s odkazy a fachalo by PB. Pokud to před týdnem šlo, a nyní to nejde, je chyba buď u nich a nebo právě v přístroji - restore.

Poslední věta: Někdo (já mezi ně nepatřím), rychlost nepotřebuje a stroj za poloviční cenu mu stačí. Co na tom nechápeš? :) Pro lidi co nehrají, nevadí jim vyšší váha a ostatní pičuřinky, co si chtějí jen tak bezstarostně surfovat popř. to mají jako zápisník, iPad 2 ztrácí smysl. Já bych si také koupil iPad 2, ale rozhodně nejsem takhle krátkozraký a uvědomuji si (a tobě bych doporučil to samé), že každý máme jiné požadavky.

No offense

Kubec19 | pon kvě 02, 2011 8:33 pm

1) nastav si v nastaveniach prehliadaca aby ho pouzival ako nativny ;)

Uživatelský avatar Design | pon kvě 02, 2011 8:51 pm

A to se dělá v iCab kde?
Practice makes perfect
Twitter @Gabrieluss
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Barberry.pha | úte kvě 03, 2011 12:46 pm

MODERÁTOR Barberry.pha VARUJE:

Promazano od OT a chtel bych upozornit ze toto je tema o zkusenostech u iPadu 2 a ne se dohadovanim o cene, jestli je to levny o pulku nebo okolik. Dalsi OT bude mazano a uzivatel dostane rovnou BAN!
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Moderator fóra
Moderator fóra

Sp4rh4wk | stř kvě 04, 2011 2:33 pm

sice vim, ze fotak je nic moc, ale opravdu to ma takto vypadat?

http://lulzimg.com/i20/b4941e.jpg
http://lulzimg.com/i20/9560e8.jpg
http://lulzimg.com/i20/527913.jpg

Diky za odpoved

Uživatelský avatar Barberry.pha | stř kvě 04, 2011 3:11 pm

Myslim ze je to v normalnu :( ten sum u tech fotek bohuzel je takovy, video jsou v o neco lepsi kvalite.
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar rony | pon kvě 09, 2011 5:04 pm

nikto nedosiel na to ze home button ma iny profil ako u inych idevice? citil som to okamzite
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar charlie77 | pon kvě 09, 2011 5:29 pm

Jak to myslíš? Teď jsem to porovnával s iPhonem 4 a nevidím nic jiného...Ono to spíš je tím, že ten HB je nový, nevymačkaný.
BTW: jinak já na iPadu na HB skoro nešahám kvůli gestům :D
Apple iPod Shuffle 5G, 2GB, pink
Apple iPhone 6S, 64GB, gold
Apple MacBook Air 13" 2014, 128GB
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar rony | pon kvě 09, 2011 6:23 pm

predosle device ho maju hlbsi, na okrajoch ostrejsi. na ipad2 je plytsi a akoby zaobleny na krajoch. ja to citim dost vyrazne az tak, ze by som to rozoznam naslepo. doteraz vsetky device mali identicky.
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar Maximus-CZ | sob kvě 14, 2011 2:15 pm

Nevím nevím rony.. S těma zaoblenejma hranama souhlasím,.. Asi to sklo malinko zbrousili okolo HB, ale že je HB mělčí? :/ Teď jsem tu 3 minuty ošahával iP 4 a iPad 2 zároveň, a musím říct, že v tom rozdíl necítím... (až na ty hranky) ... Tak kdo vezme první šupleru?:)
A aby to ve výsledku opravdu nebylo mělčí, ale pouze z faktu, že jsem ten HB na iPadu zmáčknul tak 20x (gesta, no:) ) a na iP tak 20 000x
iPhone 3G 8GB 2.1 Quickpwned->2.2 Sn0w unlock->3.0 Ultrasn0w Unlock->3.1.2 Ra1n Unlock->prodán
iP 4 Konečně doma!!
iPad 2 16 GB WiFi White 7.0
Povolení Multitasking gest na iPadu bez JB a přes Windows
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar tachos | čtv čer 09, 2011 6:15 am

Chlapi mam iPad2 3G,pri pripojeni k pc se mi otevre iTunes a pruzkumnik. Kdyz si dam vlastnosti hadru v iPadu tak mi vyskoci skoro 30gb,ale ja mam ipad 16gb. To mi nejde na rozum. V nastavenich mam samozrejme jen volnou pamet 16gb.
iPhone 6
Host
Host

Uživatelský avatar lukinek | čtv čer 09, 2011 6:38 am

Máš Windows?
iPhone 5S 16GB Space Gray Vodafone CZ
iPhone 5 32GB White T-Mobile CZ
iPhone 5 16GB Black Electroworld - PRODÁN
iPhone 4S 16GB White CZ Vodafone - PRODÁN
iPad 2 64GB 3G iStyle
iPhone 4 16GB Black CZ T-Mobile - PRODÁN
iPhone 3GS 16GB Black T-Mobile SK
iPhone guru
iPhone guru

Uživatelský avatar tachos | čtv čer 09, 2011 6:41 am

Ano,zapomel jsem to napsat.
iPhone 6
Host
Host

Uživatelský avatar rony | čtv čer 09, 2011 6:52 am

Maximus: ten rozdiel dokonale citim. Mam iphone, iphone 4, mal som iphone 3G, mal som prvy iPad mam iPad 2. Vsetky idevice rovnaky pocit, u ipadu 2 je dotyk na home buttone iny. Jemnejsi, tie okraje su inak.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
Předchozí

Zpět na Všeobecně o iPadu