avixe | sob úno 12, 2011 10:21 pm
mne sa to nejak nezda... to rozlisenie displeja... ze by ostalo povodne
1. docital som sa ze vzadu bude mat fotak 1 mpix a inde som sa docital ze 3,1 mpix, ak to je pravda tak je jasne ze to nieje urcene na fotky ako take ... skor na "skenovanie" alebo nieco podobne... a teda mozno rozlisenie fotaka fixuju na rozlisenie displeja.. ak takto spekulujem, zistim ze 1024*768 je 0,78mpix a 2048*1526 je 3,1mpix... ale tazko povedat ci to ma suvis
2. objavili sa informacie ze existuju uz ikony aplikacii pre ipad s dvojnasobnym rozlisenim... co by takisto podporilo teoriu o 2048*1526 rozliseni
3. je takmer iste, s ohladom na ovladace ktore sa nasli v ios 4,3 ze ipad bude mat grafiku sgx543 mp2+, teda minimalne 2 jadrovu.. co znamena ak berieme do uvahy iba cisla, teda bez vylepsenia hw a sw technologickeho, ze bude mat +/- 4 naosbny vykon.. ktory je iste potrebny na 4 nasobne vyssie rozlisenie akym je 2048*1526
4. bolo by mozne uvazovat nad tym ze 4 nasobne zvysenie grafickeho vykonu je tu koli hram.. avsak, je nutny az takyto vykon? uz dnes vyzeraju tie hry super, a ak maju vyzerat 4 nasobne lepsie.. tak s 1024*768 to jednoducho nepojde.. z povahy zariadenia ako prehliadaca, knihy a pracovneho nastroja vyplyva, snad logicky kazdemu, ze takto pomerne silna vga je tu skor koli rozliseniu
5. takisto tu mame spekulacie o ram, tu sa dedukuje, sice neviem z coho.. ale 512 mb ram.. myslite ze by dokazala sekundovat takto silnej vga pri hrach?? (pri aplikaciach o tom niet pochyb).. toto mi tiez nesedi pri uvazovani o zvyseni vykonu vga bez zvysenia rozlisenia
6. technologicky pri 9,7 palcoch je dnes spominane rozlisenie 2048*1526 urcite mozne, a apple to demonstroval na retine kde je na cm stvorcovy este vyssie... mnohi tvrdia ze by to bolo pridrahe... ja sa domnievam ze nie tak celkom. ano, retina draha bola, ale zvladli sme to a rozlisenie ma vyssie a takisto predsalen uplynula nejaka doba od jej uvedenia na trh..
7. informacie o vyssom rozliseni zatial nikto zasadnym, resp. dokazanym sposobom nevyvratil
jedine, co by mohlo drzat apple pri 1024*768 je ze dnes su prakticky vsetky weby optimalizovane pre taketo rozlisenie.. ide mi o to ze ked otvorim stranku na ipade s tak vysokym rozlisenim, otvori sa mi stranka na ploche asi tretiny displeja... to by asi bolo nutne vyriesit zoomovanie stranky priamo na velkost displeja.. s vyhladenim textu uz apple skusenosti ma pri iphone 4 ... ked na nom zazoomujem na text, vyhladi sa.. .. tazka dilema veru
"audietur et altera pars"