[DOTAZY] iPad - k cemu a pro koho ?

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
Platí zde stejná pravidla, jako jinde na fóru. . Julek

Uživatelský avatar rony | pát úno 19, 2010 10:13 pm

Re: iPad - k cemu a pro koho ?

gucci tak toho sa neobavam. Ty si pracu s nim predstavujes ako obe ruky na klavesnici (virtualnej ci fyzickej) a tak si nevies predstavit ako sa pouziva. Ja si ho viem predstavit tak, ze tam mam nejaku webku a jednou rukou len posuvam stranku a aktivujem odkazy. Obvykle v polohe lezmo. Alebo ho mam polozeny(!!!) na konferencnom stoliku, takze nan dobre vidim aj tak. Hej, mam fantaziu a presne mi do toho pasuje. Pisanie na nom je mozne a som si isty, ze vselijake prenosne "podstavce" pren budu. Minimalne od Apple su ohlasene tri moznosti, ktore napovedaju ako ho umiestnit, aby bol nasikmo (aj ked mne toto vobec nebude treba).

Ak si vies predstavit ako mimo stol pracujes s laptopom, tak toto bude urcite lahsie :)
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Juramac | pát úno 19, 2010 10:35 pm

"Problem" je proste v tom, ze spousta lidi v iPadu stale vidi a nebo hleda nahradu za notebook a nebo jej srovnava s netbookem,na "praci", ale neuvedomuji si, ze je to DOPLNEK ke stavajicim strojum, ktery nic nenahrazuje, ale doplnuje. O tom to cele je. O uhlu pohledu.
Jedine,co me osobne trochu chybi, je slaba podpora vice jazyku. iPody i iPhony maji daleko sirsi podporu vice jazyku vcetne cestiny a i kdyz to neni muj problem, tak urcite absence cestiny v nasich koncinach bude rozsireni trochu branit. I kdyz verim, ze budou rychle nasledovat updaty s dalsimi jazyky...

Uživatelský avatar rony | pát úno 19, 2010 11:32 pm

urcite budu. No este vyse mesiaca budeme dokola teoretizovat :-)
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

cheer | sob úno 20, 2010 7:46 am

JC_Gucci píše:Kdyz mate dotykovou klavesnici na iphone, vyhoda je, ze ho muzete drzet a zaroven psat. Ale podle velikosti ipadu to neni mozny.

Myslim, ze pri drzeni iPadu za spodni rohy obema rukama pri poloze portrait pujde celkem dobre psat palcema jako ted na iPhone pri poloze landscape, aspon pro moje vetsi ruce mam palce na iPhone hodne blizko sebe.
whited00r - stále vyvíjený custom iOS pro starší zařízení
Files - zaheslované adresáře, prohlížení a přehrávání
T-Pot - USB kopirovani Win <-> iPhone

Mac mini 2009/2,26GHz nebo pracovní Oknousy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Golf | sob úno 20, 2010 12:39 pm

OT: tak Hulán se dnes z iPadu asi pozvracel, jinak se to asi nedá nazvat (a že mu to ale trvalo, asi chlapec není ve své kůži :mrgreen: )
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018
Starý pes fóra :)

pe.kova | sob úno 20, 2010 1:31 pm

OT: mě se líbí ty reklamy co se mu objevují na webu :lol:

OBRÁZEK
Pokud něco potřebujete, zkuste nejdříve použít funkci hledat 8).
iPhone 4 4ever (NOW Available)

Uživatelský avatar rony | sob úno 20, 2010 2:43 pm

navrhujem zaviest do pravidiel serveru, ze zmienky o tom cloveku budu honorovane banom.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar cicolably | sob úno 20, 2010 11:14 pm

Juramac perfektneeee :D
no ak teme ,mne by sa aj v robote zišiel (ten 3G) ale ako to vysvetlím šefovi ? :roll: treba mi online zapisovať čísla na firemný server aj výdrž je perfektna. :wink:
teraz kým zapnem notebok,kým sa pripojím na net ,tak mi klakne baterka (sice už je starší ale...) no a tiež vaha je na posilovnu
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB

Uživatelský avatar rony | ned úno 21, 2010 1:19 am

cicolably: kupis si ho domov, donesies obcas do prace a ukazes vocogo.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

BlaCKBloOD | ned úno 21, 2010 11:38 am

Ktora verzia sa oplati viac kupit 3G alebo iba WiFi ? Pan moderator Rony, hehe, ty si z Blavy ako ja. :lol: Co budes kupovat, ktoru verziu ? Oplati sa kupit 3G, kvoli tomu GPS modulu a potom kazdy mesiac platit za data, ktore aj tak nie su u operatorov flatrate ? Ja sa zatial priklanam ku tej 16GB WiFi verzii. Ako to bude Rony, ked si to objednam z Ameriky ? Budem platit iba dan vsak alebo aj clo ?

Paly | ned úno 21, 2010 11:41 am

Pan moderator Rony, povedz nam kedy pride iPad na SVK, ktory operator ho bude mat, za aku cenu a ci bude v ten den prsat :D

Sorry za mensie OT, ale niektore prispevky su perfis :) vsak BlaCKBloOD?
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!

BlaCKBloOD | ned úno 21, 2010 11:46 am

Zaujima ma, ktora verzia sa oplati viac...mas s tym problem ? A v Europe to bude stat to co v Amerike, ale v Eurach. A ty Paly si ktoru verziu kupis ?

Paly | ned úno 21, 2010 11:54 am

Nerozmyslal som este, ktoru verziu si kupim. Podla toho co ponuknu nasi "uzasny" operatory, ale chcel by som 3G verziu pokial sa to bude dat u nas vyuzit ak nie tak 16GB WiFi (aspon usetrim)

Ceny budu urcite o nieco vyssie ako v USA uz len koli tomu, ze my tu mame 2 roky zaruku nie 1 rok (resp pol roka).

Nikto ti nevie presne povedat co to ohladom cien pretoze to nevieme. Ani to neviem aku verziu chceme, naco chciet 3G verziu ked to u nas nebude vobecc mozne vyuzit.
 iPhone #1 3.1.3
Orange

Čítajte pravidlá fóra!

BlaCKBloOD | ned úno 21, 2010 12:02 pm

beitrel | ned úno 21, 2010 1:57 pm

Myslim si,ze na oficialni ceny v eu je jeste dost brzo. Tyhle si imho jen tak nasadili od oka. Ja spis premyslim nad objednanim z usa.. nechce se mi moc cekat. Pokud jsem to pochopil dobre, tak 3g verze nema byt blokovana, tak by nemel byt problem to dovezt a pouzivat u nas. Cena bude ve vysledku tezko vyssi, nez cena v eu po prirazce ceskych a slovenskych operatoru. Co myslite?

Jen se dopocitat te dane a cla bude docela zajimave .. ono i tezko rict do jake kategorie ipad celnici zaradej..

Uživatelský avatar Metalgirl | ned úno 21, 2010 11:48 pm

Já si myslím, že zase tak špatné to s ipadem není. Si představte, chcete si rychle prohlédnout novinky na internetu, nebo jste si právě vzpomněli na nějaké stránky, na kterých jste něco četli a jen si chcete připomenout v rychlosti, co se tam psalo. Nebo si prostě jen rychle chcete prohlédnout emaily, či si zavzpomínat na dovolenou a mrknout na fotky z ní. Nebo jen chcete zabít čas hraním hry, nebo si přečíst nějakou knihu před spaním.

Pro některé lidi je prostě display iphonu nebo ipodu strašně malý a vidí na něj špatně, proto u ipadu větší obrazovka je velkou výhodou, už prostě na to nemusejí žmourat a rozčilovat se nad tím, jak jsou ta písmenka malá a při zoomování zase nad tím, že display je malý a musí stále posouvat text prstem z prava do leva.

Navíc řekněme si upřímně, kolik lidí musí doma zapínat počítač, aby si prohlédli zprávy na internetu, nebo vyřídili emaily. Než ten počítač naběhne atd. atd. Takle u ipadu máte všechno po ruce a rychle. Navíc ovládání je rychlé, snadné a intuitivní. Jen se podívejme na to, kolik lidí ještě v dnešní době neumí moc pracovat s počítačem a většinou mají s nim problémy i při základním používání. Nebo prostě mají z počítačů strach, protože v počítačích jsou složky a co kdyby smazali, co nemají a proto by jim už počítač nejel a prostě se bojí někam tou myší klikknout, aby něco nezkazili. A proto se počítačům třeba i vyhýbají a pokud nemusí, tak s nimi nedělají a přitom to jsou lidé, kteří by si taky rádi prohlídli na internetu, co je zajímá, nebo si přečetli novinky ze světa, aby byli v obraze. U ipadu se jim tohle stát nemůže, tam prostě nemají co zkazit. Tam není adresářová struktura dostupná, nemají se tam jak v tom hrabat. A o nahrání fotek či hudby do ipadu si můžou říct někomu zdatnějšímu a používat ipad vesele dál beze strachu.

V dnešní době asi kromě ebooků a většího displaye ipad oproti iphonu či ipodu nenabízí nic moc navíc, ale pokud Apple bude v budoucnu podporovat vývoj tohoto zařízení, tak se může stát, že za pár let budeme mile překvapení, co všechno to dokáže.

Prostě iPad se mi zdá jako dobrý společník pro volné chvíle, nic víc, nic míň. Takže tohle zařízení bude určitě pro lidi, co hledají jednoduchost, snadné ovládání, zábavu, možnost se s něčím pěkným, zajímavým a novým pochlubit, rychlý přístup bez zdlouhavého nabíhání (v tom smyslu, jestli to je v stand by režimu jako ipod a při zmáčknutí home tlačítka je hned připraven k užívání).
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Uživatelský avatar rony | pon úno 22, 2010 8:03 am

tak tak, tento potencial tam je uz teraz. Ostava naozaj iba otazka obchodneho uspechu - ak si to ludia zacnu kupovat, tak sa oplati pre to programovat a predavat.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Juramac | pon úno 22, 2010 8:09 am

Verim, ze se bude prodavat hodne dobre. Samozrejme, ze i Applu se obcas neco nepovede, vzpominam, jak udelali fantasticky pocitac Cube ,ktery ve sve dobe byl absolutni spickou nejen ve vykonu ,ale i v designu , ale doslova ho zabili vysokou cenou. je videt, ze na to si dali ted v pripade iPadu pozor a nasadili naopak cenu vice, nez priznivou. Jisteze se nebude prodavat v mire, jako iPody a iPhony , ale urcite se bude prodavat hodne dobre. Otevira dalsi moznosti a diru na trhu

Paly | pon úno 22, 2010 9:00 pm

Premazane o OT prispevky. Este jedna zmienka o panovi Hulanovi a naozaj budem davat BANy! Kto tomu nerozumie tak nech tu o nom skusi dat zmienku!

dodulo: nie nemozes tu davat nic kde je Hulan! Ak chces tak to piste do sekcie Vse ostatni kde mi to je jedno.
 iPhone #1 3.1.3
Orange

Čítajte pravidlá fóra!

BlaCKBloOD | úte úno 23, 2010 1:47 pm

25.2.2010 zahajenie PRE-ORDER...musim ho mat :)

Uživatelský avatar havrilko | úte úno 23, 2010 2:28 pm

Ja som na tom presne naopak. V mojom prípade chcem nahradiť osobný počítač iPad-om. Momentálne sa mi to už darí iPhonom. Sťahujem si súbory, pesničky, videá, obrázky atď. prezarám web, a všetko možné. Snažím sa ísť minimálne s iphonom za počítač. Keď sa bude dať napojiť iPad na moju tlačiareň čo mám doma tak to bude fakt super ináč mi bude iWork platný na 50%.
Host
Host

Uživatelský avatar ygy | úte úno 23, 2010 4:38 pm

a to preboha ako syncuješ hudbu videá a fotky ? :shock:

Uživatelský avatar House_MD | stř úno 24, 2010 7:27 pm

Já třeba využití pro iPad vidím úplně obrovské - jako student často používám elektronické zdroje (většinou knihy, nebo texty u kterých univerzita platí za přístup) a opravdu mě nebaví sedět u notesu... Takže iPad bych vzal do ruky a v klidu bych to pročetl :)
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.

Juramac | čtv bře 11, 2010 8:49 am

kouknete se na oficialni televizni reklamu na iPad, klasicky velmi povedena. :)
http://www.apple.com/ipad/gallery/#hardware06

Paly | pát bře 12, 2010 5:59 pm

Mam otazocku pre skusenejsich :D

Ked som dobre pochopil tak iPad ma mat GPS, ale len verzia WiFi+3G. Verzia WiFi GPS mat nebude? Trosku mi to objasnite, nechcem sa mylit a zbytocne byt mimo :D
 iPhone #1 3.1.3
Orange

Čítajte pravidlá fóra!

Juramac | pát bře 12, 2010 6:21 pm

No, ja tedy nevim, ze by mel mit GPS, ale je mozne, ze jsem nekde neco prehledl...... A k cemu je na takovem zarizeni GPS dobra ? To jako, ze si ho nejak prilepis v aute na okno ? :D

Paly | pát bře 12, 2010 6:32 pm

Jura? Ako citas o novinkach? :D
- Wi-Fi
- Digital compass
- Assisted GPS (Wi-Fi + 3G model)
- Cellular (Wi-Fi + 3G model)

http://store.apple.com/us/browse/home/s ... OTY2ODA0NQ Technicke specifikacie.

Na onko nie, ale urcilo by mi to poloho a tak :)
 iPhone #1 3.1.3
Orange

Čítajte pravidlá fóra!

Juramac | pát bře 12, 2010 6:33 pm

a k cemu mas pak iPhona s GPS ? :D

Paly | pát bře 12, 2010 6:36 pm

Ja mam iPhone? :D neee ja som jak Julek, mam Nokii :D

Mne to netreba :) len ci to je tak ako pisem. Chcem vediet
 iPhone #1 3.1.3
Orange

Čítajte pravidlá fóra!

Uživatelský avatar jerrx | pát bře 12, 2010 10:07 pm

a já bych si třeba iPad jako navigaci do auta vzal :D
iPhone 5 | iOS 8
MacBook Pro | OS X 10.10
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Uživatelský avatar dodulo | pát bře 12, 2010 11:13 pm

inak ano je to tak ako hovoris GPS cip ma len model s 3G konektivitou :)

@Juramac: co ty vies sikmooki o chvilu vyrobia drziak na sklo aj pre iPad :) to som si viacmenej isty :wink: inak iPad je skvele zariadenie napr. pre kamionistov nie, ze by som nim bol, ale viem o jednom, ktory by ho so sebou na cesty braval :)
Naposledy upravil dodulo dne sob bře 13, 2010 8:06 am, celkově upraveno 1
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak

Paly | sob bře 13, 2010 2:14 pm

Na strankach AppleInsider je uvedene, ze za 2 hodiny predpredaja bolo predanych viac ako 50 tisic iPadov. Zaujimave cislo ;) uz sa tesim nech pride aj k nam (alebo ku mne)
 iPhone #1 3.1.3
Orange

Čítajte pravidlá fóra!

Uživatelský avatar ygy | sob bře 13, 2010 2:59 pm

iPad má HW tlačítko na vypnutie akcelerometra :D jupíí !!

Obrázek

TommyS | sob bře 13, 2010 3:01 pm

No tak tohle je paráda YGY :) mohlo by to být i na iPhonu 4G,i když jsem četl/slyšel/viděl :) že iPhone 4G by měl mít tlačítka dotyková :)

Uživatelský avatar ygy | sob bře 13, 2010 4:00 pm

ďalšia super novinka !! budeme si môcť importovať vlastné knihy vo formáte ebub! takže stačí stiahnuť knihu napríklad stadialto a hurá do čítania cez ibook app !! apple sa riadne hecuje :D

Uživatelský avatar toncek | sob bře 13, 2010 6:46 pm

Tohle myslím potěší spoustu lidí :)
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
Moderator fóra
Moderator fóra

zaso | sob bře 13, 2010 9:45 pm

Tak toto mna osobne potesilo velmi! som citatelsky maniak...ako malo staci aby som o iPade zacal premyslat v celkom realnych sferach :)

Uživatelský avatar slonik | ned bře 14, 2010 11:30 am

Teda, tak za první den předobjednávek už 120 000 prodáno. :shock:
iPhone 5 8.1.3 nonJB + iPad 3 8.2 nonJB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Hnykda | ned bře 14, 2010 11:44 am

Když to porovnám například s google nexus one (což je tedy úplně jiná kategorie ale také bylo mnoho spekulací atp...), kterých se prodalo 80000 za celý měsíc je to docela slušné :P . Myslím že apple zase dokázal že na to má (aspoň marketing :D)

PeterKiss | ned bře 14, 2010 12:00 pm

Sú ľudia čo snivaju o mobiloch/tabletoch ako o prenosnom pc kde nič nefunguje.
Sú ľudia ktorý žijú v realite a namiesto sra..k si kúpia Apple čo je best :!:
Apple vie čo chceme myslím užívateľa ako ja,preniekoho je to veľký iPod premna posun vpred pravou nohou.
Niesu tam hlúposti čo by zatazovali systém,a naopak sú tam funkcie app ktoré ocenia najviac študenti/hracicky...
Nebudem tu písať zbytocnosti veď si to svojich najde u mna sa to našlo a bude to moje :lol:
iPhone expert
iPhone expert

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Všeobecně o iPadu