1sefko | ned pro 01, 2013 10:49 pm
Zdravím vás. Som tu nový a toto je môj prvý príspevok vo fóre. Zhruba pred dvomi týždňami som si objednal v Alze iPad Air 128GB WiFi Space Gray & Black. Za 3 dni som si ho bol vyzdvihnúť, ale urobili tam chybu a dali mi biely. Tak som ho na druhý deň vrátil späť, ale musel som urobiť novú objednávku, lebo Space Gray & Black na sklade nemali. Za 2 dni mi prišla sms a bol som si ho vyzdvihnúť. Teraz pozerám na stránky Alzy a ten čo mám ja majú 5ks na sklade ihneď k odberu a pri 128GB Cellular verzi majú poznámku, že je 5ks na ceste. Predpokladám, že ich objednávajú priebežne a nemyslím si, že by bola dostupnosť iPad Air na Slovensku až tak veľmi katastrofálna. Povedal by som, že horšie to bude s dostupnosťou iPad mini Retina.
iPad Air je moje prvé Apple zariadenie, ale som z neho tak nadšený, že môj ďalší mobil bude iPhone. Chcel som si najskôr kúpiť nejaký Android tablet, ale vyskúšal som zopár "akože" High End Top Tabletov s mojou požiadavkou rozlíšenia displeja minimálne Full HD (v rýchlosti čo si spomínam Nexus 10, Asus Transformer Pad Infinity TF700, Toshiba Excite Pro...), ale ani s jedným z nich som nebol spokojný. Na každom z nich mi niečo buď chýbalo, alebo vadilo či už išlo o kvalitu spracovania, displeja..., ale všetky mali jednu veľkú chybu spoločnú. Ani na jednom z nich nepracoval systém bezchybne. Lagy, zamrznutia, nekompatibilita aplikácií a náhodné reštarty ma na najdrahších android tabletoch tak znechutili, že som sa zmieril s tým, že tablet mať nebudem. Avšak až do chvíle, kým kolega nepriniesol do práce svoj iPad s Retina displejom. Keď mi ho požičal, s trasúcimi sa rukami, so zatajeným dychom a doslova a do písmena s otvorenou hubou som sa nevedel vynadívať na ten úchvatný displej a vyžíval som sa v neuveriteľnej plynulosti celého iOS. Bolo rozhodnuté. Konečne som našiel tablet vyhovujúci mojim potrebám. Vyše týždňa mám iPad Air doma a manželka sa už so mnou prestáva baviť. Dala mu aj meno. Hovorí mu, že je kur_a, lebo ho držím v rukách viac, ako ju.