iPad Air a iPad mini retina, zkušenosti, dostupnost, reakce

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
Platí zde stejná pravidla, jako jinde na fóru. . Julek

Uživatelský avatar Slimák | pát pro 06, 2013 1:57 am

7.1 beta 1 je mimochodem vynikajici, co se tyce optimalizace animaci. Nicmene me vytaci opakovany refresh pri par otevrenych tabech v Safari. Hold 64bit architektura si rekne vice pameti, takze zpravidla po ctyrech a vice zalozkach se predem nactene pri navratu znovu obnovuji. Tak doufam, ze tohle jeste poladi a neskonci to ve finale na tom, ze 1GB RAM je malo, viz. podobny fail pri vydani iPad 3.gen, ktery diky retine sotva dejchal a vykonove byl nastejno s iPad 2, ne-li v nekterych operacich o neco horsi. Tak aby jsme tu za pul roku nemeli Air 2 s 2GB RAM a Keynote v bomba stylu, jak je vse zase mnohonasobne rychlejsi. Za ty faily, ktere ctu na Macrumors a dost me vuci kvalite v posledni dobe negativne ovlivnuji, se divim, ze Cooka nekdo s horkou hlavou netrefil po palici, coz u americanu, kde je vsechno mozne, se jeste nestalo.

Jsou to negativa, protoze kdyz je s cim srovnavat, tak je to opodstatnene, ale nastesti to nejsou defekty, ktere by se dali vyresit vymenou za jiny kus. Tohle spis souvisi s technologii, ktera obcas prinasi nejake to ale (ovsem temtokrat na ukor snizeni hmotnosti, zvyseni vykonu a vydrze), na ktere je potreba si zvyknout, zejmena plastovejsi dojem skla, vetsi nachylnost na otisky a cmouhy, pripadne vetsi ubytek jasu na bilem podani v neprimem uhlu pravdepodobne souvisejici s IGZO panelem. Bud je treba to pobrat, nebo se vratit k predchozi generaci, coz neudelam, protoze pozitiva jednoznacne prevazuji a vymena za jiny kus dane negativa neresi, mohl bych menit 20x a bude to stejne a jeste bych si pripadne pohorsil tim, ze chytnu vylozene kus s defektem. Kdybych nemel predchozi generaci, pravdepodobne bych tyto subjektivni negativa ani nenasel. Ale kdyz uz to tak vnimam a vidim, ze nejsem jediny, tak je potreba to zminit, at uz tady, ci jinde.
Obrázek iPad Air 128GB Cellular | iPhone 5S 16GB
Obrázek Unikátní Macbook Pro 15" Retina Midd 2014 "Core i7, 16GB, 512 SSD, GT750"
Obrázek Apple TV 3g | Airport Extreme 5g | Express
Senior uživatel
Senior uživatel

Raiton10 | pát pro 06, 2013 2:46 pm

Re: iPad Air a iPad mini retina, zkušenosti, dostupnost, rea

Tak hezké, dnes ráno jsem se na ipad podíval a vidím že v půlce displaye u levého okraje taková málá čárka z dead pixelů a přísahal bych že včera tam nebyla na 99%. Nevím vůbec jak se tam mohla objevit, asi už to ani nezjistím. Volal jsem na Apple a dovezou mi nový kus, tak uvidím, celkem mně to ale štvě, protože tento display byl dobrý myslím podání barev apod.
Host
Host

Uživatelský avatar Aparat | pát pro 06, 2013 4:29 pm

Tak jsem prave objednal iPad mini s retina z Apple store (dodani tam maji napsane "k odeslani do 5-7 prac. dnu). Pote mi prisla objednavka s datumem doruceni mezi 23.12 az 30.12. Zavolal jsem tedy na infolinku Apple a zeptal se operatorky, jestli v Apple umeji pocitat pracovni dny..
Pry iPad mini s retina odesilaji az se Shangaje a proto doruceni trva tak dlouho.
Jeliloz jsem to planoval jako vanocni darek, tak jsem operatorku v ramci slusnych moznosti poslal do prdele a objednavku zrusil..
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

PeterKiss | pát pro 06, 2013 5:36 pm

Vcera iPhone a dnes iPad :-)

Spokojnost zatial som iPad neupdatol na 7.0.4 chcem na nom JB iPhone poneham cisty.

I ked musim povedat ze v prechode do multitaskung-u sa mi to jemne seka tak som zapol obmedzenie pohybu a slape to super :-)

Nice !!
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar mike-biker | pát pro 06, 2013 5:43 pm

Aparat píše:Tak jsem prave objednal iPad mini s retina z Apple store (dodani tam maji napsane "k odeslani do 5-7 prac. dnu). Pote mi prisla objednavka s datumem doruceni mezi 23.12 az 30.12. Zavolal jsem tedy na infolinku Apple a zeptal se operatorky, jestli v Apple umeji pocitat pracovni dny..
Pry iPad mini s retina odesilaji az se Shangaje a proto doruceni trva tak dlouho.
Jeliloz jsem to planoval jako vanocni darek, tak jsem operatorku v ramci slusnych moznosti poslal do prdele a objednavku zrusil..

Je faktem, že by tam mohli dát deší termín dodání, ale teď je zrovna v HK totální masakr, právě kvůli konzumnímu pojetí Vánoc jsou tamější Huby extrémně přetížené a nezvládá se to.
Určitě za to nemůže operátorka, ani APPLE CZ.
iPhone 11 Pro Max Space Grey
iPhone 6 16GB Silver as reserve
MacBook Pro Retina 15" Mid 2014, i7 4x2,5GHz 16GB RAM 256GB SSD + 256GB Jet Drive.
Moderator fóra
Moderator fóra

PeterKiss | pát pro 06, 2013 5:50 pm

mike-biker : Trocha z ineho voza ale rovnako to mam ja z GK od MSI chcel som R9 280X a nieje na sklade termin az po sviatkoch.
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Pepeb007xx | sob pro 07, 2013 12:41 am

Po pár dňoch ma neskutočne udivuje vydrž baterky <3

Odoslané z  iPad Air 64GB WiFi pomocou Tapatalk
Phone  iPhone 7 Plus 256GB Jet Black Case  Silicone Cocoa PowerBank Xiaomi Mi 10000mAh
Tablet  iPad Air 64GB WiFi Silver Keyboard  Wireless Keyboard
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Slimák | sob pro 07, 2013 2:20 am

Jak jsi na tom a pri jakych aktivitach? :-)
Obrázek Unikátní Macbook Pro 15" Retina Midd 2014 "Core i7, 16GB, 512 SSD, GT750"
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar macodk3 | sob pro 07, 2013 9:40 am

Ako sú na tom mementálne premium resellery v SR s dostupnosťou iPadu Air? (32GB)
Obrázek iPhone 6 Plus
Obrázek iPad Air
Obrázek Macbook Air 13"
Obrázek iPod Nano 7G
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar jojosr | sob pro 07, 2013 11:16 am

I pad air nie je problem, problem je mini retina...
macbook pro 13", i5, model 2011, OS Maverick 10.9.1, iPad Mini Retina, 128 GB, Wifi Cellular.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Pepeb007xx | sob pro 07, 2013 11:17 am

Pozerám full HD filmy z NAS a vydrž je brutálna <3

btw dostupnosť nieje moc dobrá..a najvýhodnejšie sa dá kúpiť z alzy imho

Phone  iPhone 7 Plus 256GB Jet Black Case  Silicone Cocoa PowerBank Xiaomi Mi 10000mAh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar macodk3 | sob pro 07, 2013 2:52 pm

Tak som sa dnes stal šťastným majiteľom iPadu Air 32GB white z Trnavy (iStores).. mali tam aj pár modelov mini retina ale netuším akých.
Obrázek iPhone 6 Plus
Obrázek iPad Air
Obrázek Macbook Air 13"
Obrázek iPod Nano 7G
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar 1sefko | sob pro 07, 2013 4:23 pm

K prehrávaniu full HD filmov na iPad Air by som chcel len dodať, že rovnako bezchybne prehral všetky 1080p filmy a podporuje aj DTS zvuk free aplikácia "VLC for iOS" od VideoLAN. Samozrejme viem, že každý pozná tento multimediálny prehrávač, ale píšem o ňom v spojení bezproblémovým chodom na iPad Air preto, lebo skúsenosti a recenzie staršej verzie tohoto playera neboli vždy naj, aspoň teda užívateľské recenzie ktoré som čítal. Údajne po poslednom októbrovom update tam bolo veľa vecí opravených a vylepšených. U mňa teda hlavne spokojnosť s podporou DTS zvuku vo Full HD filmov, podpora prehrávania bezstratových hudobných formátov ako je FLAC a im podobné.
Host
Host

Uživatelský avatar Slimák | sob pro 07, 2013 5:04 pm

Postřehy, pozitiva-negativa? :beer:
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar Pepeb007xx | sob pro 07, 2013 11:39 pm

Ja musím odporučiť jedine nplayer, ten prehrávač nemá chybu, zbožňujem ho

Odoslané z GT-N7100 pomocou Tapatalku
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Slimák | ned pro 08, 2013 1:54 pm

Co se tyce filmu, tak jsem si oblibil cestu Apple reseni i kvuli Apple TV, tzn. filmy ve Full HD v .mkv prevadim do .mp4, otazka par minut na filmu. :-)
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar Pepeb007xx | ned pro 08, 2013 3:01 pm

Tento problém este nemám ale uz čoskoro začnem bazit po dalších apple produktoch :D

Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar 1sefko | ned pro 08, 2013 9:19 pm

Azazel píše:Ja musím odporučiť jedine nplayer, ten prehrávač nemá chybu, zbožňujem ho

Môžeš mi prosím Ťa zistiť, či nplayer podporuje aj DTS zvuk pri prehrávaní full HD filmoch vo formáte mkv? Ak ano, tak by som si ho kúpil aj ja. Vyzerá, že je dobrý, len som sa nikde nedočítal o podpore DTS zvuku.
Host
Host

Uživatelský avatar amdatlon1 | pon pro 09, 2013 8:08 am

macodk3 píše:Ako sú na tom momentálne premium resellery v SR s dostupnosťou iPadu Air? (32GB)

Traco Piešťany majú skladom iPady Air
iPhone 6S Space Gray 64GB iOS9(od 10/2015) Telekom
Macbook Pro Retina L 2013(3/14)
iPad Air silver (12/13)32GB
iPhone 6 silver 16GB iOS8
iPhone 5S silver 16GB iOS7(od 11.13-10/14)
IPHONE 4S 16GB (10/11-10/13)
IPHONE 3G 8GB (6/09-10/11)
Senior uživatel
Senior uživatel

scorpi | pon pro 09, 2013 8:49 am

1sefko píše:
Azazel píše:Ja musím odporučiť jedine nplayer, ten prehrávač nemá chybu, zbožňujem ho

Môžeš mi prosím Ťa zistiť, či nplayer podporuje aj DTS zvuk pri prehrávaní full HD filmoch vo formáte mkv? Ak ano, tak by som si ho kúpil aj ja. Vyzerá, že je dobrý, len som sa nikde nedočítal o podpore DTS zvuku.

Nepodporuje.
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar jojosr | pon pro 09, 2013 5:31 pm

Ja mam Infuse 2, perfektny, podporuje online titulky a metadata a vsetky video formaty, bohuzial nie DTS.
macbook pro 13", i5, model 2011, OS Maverick 10.9.1, iPad Mini Retina, 128 GB, Wifi Cellular.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Slimák | pon pro 09, 2013 9:28 pm

Dovolim si upozornit, abychom se vratili k danemu tematu. Je tu par novych zajemcu, ale subjektivni zkusenosti, pocity, negativa-pozitiva nikdy nejsou na skodu v zadne mire.

Prehravace si prosim reste v prislusne urcenem vlakne.
Senior uživatel
Senior uživatel

slezacekm | pon pro 09, 2013 9:53 pm

tak jsem přešel z miniho první generace na Air 32 GB white. ta rychlost je někde úplně jinde, displej nádherný (nějakých vad jsem si nevšiml, je fakt, že to moc neřeším).
váha je skvělá, navíc pokud odepnu smart cover, je to úplně v pohodě. nemám úplně velké ruce, proto je pro mě trochu horší psát palcema na výšku.
za mě tedy obrovská spokojenost. trochu mi vadí ios7, který má pořád řadu bugů

iPod Shuffle 2GB stříbrný 6th gen
Ipad Mini 16 GB WIFI iOS 7
Iphone4 16 GB iOS 7
MacBook Air 13' [2013] 1,3GHz Intel Core i5, 4 GB RAM, 128 SSD
Apple TV 3.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar Slimák | úte pro 10, 2013 1:13 am

Tak jsem dnes dopoledne objednal otci pod stromek Mini Retina 16GB z Apple Store. Doruceni 13-17.12., coz je v pohode. Doufam, ze termin dodrzi, protoze jsem dnes vecer dostal pro zmenu smsku od Alzy, ze tam maji pro me rezervovany kus k vyzvednuti, coz me velmi prekvapilo, jelikoz na vsech kusech stale visi dostupnost: na objednavku, termin dodani neznamy. Premyslim, ze u Apple objednavku stornuji a vyzvednu v Alze, ale netusim, za jak dlouho mi uvolni bloknutou platbu a dalsi dilema je, ze reseni nedej boze pripadne reklamace bude u Applu efektivnejsi a pravdepodobne rychlejsi. Tak to nebudu komplikovat a budu doufat, ze do Vanoc dorazi.
Senior uživatel
Senior uživatel

harleymaster | stř pro 11, 2013 5:43 pm

Ja jsem objednaval 9.12. mini retina 32gb cerny a pisou doruceni zitra, asi se jim dostali nejake kusy na sklad do Prahy
Host
Host

Uživatelský avatar Slimák | čtv pro 12, 2013 11:46 am

Já jsem objednával Mini Retinu 10.12. a dnes už mi ho veze TnT, aktuálně byl odevzdán z Chrásťan kurýrovi, takže dle telefonu s TnT bych ho měl očekávat mezi 12-15:00h :) Super rychlovka. Konečně budu mít větší možnosti srovnání s iPad Air.

macodk3 + azazel: umíte akorád napsat, jak už máte iPad, ale aby jste napsali něco k věci, nějaké zkušenosti, hodnocení displeje, co vám vadí, co ne, tak to už ne.
Naposledy upravil Slimák dne čtv pro 12, 2013 2:49 pm, celkově upraveno 1
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar Pepeb007xx | čtv pro 12, 2013 12:08 pm

Sa pozri na svoj posledný príspevok a daj si facku

Btw k téme kamarát si chcel objednať ten istý model ako mam ja ale povedali mu,ze to do Vianoc uz asi nestihnú cize su uz asi ťažko vypredané..

Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Pepeb007xx | čtv pro 12, 2013 12:35 pm

takze som sa rozhodol nech aj ti,ktori sa estelen rozhoduju nad ipadom ci uz nad wifi alebo aj cellular modelom alebo akomkolvek poradil,pripadne objasnil co a ako je a co a ako neni!

V prvom rade ja som dobre vedel do coho idem pretoze iOS je mi dobre znamy uz z iPhonu
iPad zaujme spracovanim aj ked som ho mal vonku asi 5 sekund a hned putoval do original apple smart case (brown)
iPad som si zobral biely s hnedym caseom coho docela lutujem,keby som si mohol znova vybrat tak beriem cierny s cervenym <3 :) nepytajte sa ma preco..je to asi o vkuse
iPad zvlada uplne vsetko najviac ma fascinuju film hlavne tie v HD alebo vo FullHD ..je to zazitok a kto to nevidel nemoze vediet o com to je..
bateria ma este stale dokaze udivovat,nabity dokaze byt skutocne dlho,este som netestoval kolko lebo som stale nadchnuty z celkoveho pouzivania :P
v poslednych dnoch ma docela zacina stvat nevyvazenost iOS a zla stabilita ale hadam to opravi nejaky patch..
dnes velmi skoro rano asi o 01:33 som si nainstaloval najvacsiu pecku na iOS iPad v hernom smere a to GTA San Andreas..hral som zatial len par misii ale musim povedat,ze tak dobru hratelnost som ani necakal..Tomu hovorim skvele minutych 6 € :) vcera navyse vysiel novy Angry Birds GO super zavody,pri ktorych sa dobre zabavite :)
ja som mal vyhodu pri objednavani z alzy,ze som nezavahal a rychlo objednal kus,ktory som chcel kym ho mali na sklade a mal som ho doma na druhy den..

na zaver nemam problem odpovedat na akukolvek otazku,ktora sa bude tykat otaziek na novy iPad Air (ktory je mimochodom technicky zazrak podla mna)

Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Slimák | čtv pro 12, 2013 12:40 pm

Super, díky za zkušenosti :good:
Senior uživatel
Senior uživatel

PeterKiss | čtv pro 12, 2013 1:04 pm

Tak prispejem aj ja kuskom skusenosti z ipadom Air.

iPad Air je super rychlost nacitania stranok a aplikacii oproti mojmu staremu iPadu 3 (new)
je neuveritelna.
Appstore sa zobrazi okamzite a v sekunde mozete stahovat akoby ste len v prehladaci klikli na sipku vzad ( predosla stranka).

Bateria drzi kedze mam este ipad new tak na nom riesim prevazne filmy na Air uz mam veskere aplikacie.

Ako uz bolo spomenute obcas sa system trocha laguje ale je to sposobene ios7-ckou.

Air drop funguje uzasne a pripomenulo mi to stare casi bluetooth :-)

Mam cellular a signal nijak nekolise urobil som test a trocha som sa previezol salinkou a MHD-ckou zo zapnutym 3G signal neklesol pod 4 palicky a to uplne po celom Brne.

Touch plocha sa az tak nezamazava ako na ipad new a praca z tensim a lahsim telom je uzasna.

Ak mate niekto ipad new pre vas je zatial tato vymena nepodstatna ( nepotrebujete to).

Ale ak chcete mat novu hracku tak neobanujete.
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Pepeb007xx | čtv pro 12, 2013 1:13 pm

Btw este ku krytu..obrazovka sa dost spini a spolu s krytom originál case mi normálne necháva pasy na obrazovke tam kde su spoje caseu :( neni to moc vidieť ale ma bielom pozadí to docela vidíte :(

Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Slimák | čtv pro 12, 2013 1:21 pm

To se bohuzel stava, obcas vezmu vlhkym hadrikem ty pasky a je po problemu.
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar Barberry.pha | čtv pro 12, 2013 1:59 pm

VAROVÁNÍ MODERÁTORA:

Slimak: ty se laskavě vzpamatuj nebo dostaneš BAN ty! Nikdo tady není povinný psát svoje zkušenosti, jestli sis všiml v názvu, tak je to i o dostupnosti a ten tvůj vlastní citovaný post, to si děláš srandu ne? Akorát tady děláš bordel, kdo zájem má, ten zkušenost napíše, kdo ne, jeho věc, ty tady nejsi od toho abys tady někoho osočoval a vyžadoval po někom že nenapsal svojí zkušenost. Ber tenhle post jako hotovou věc a laskavě o tom nediskutuj
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Aparat | čtv pro 12, 2013 3:25 pm

Ja jsem objednal 9.12 a stale nic..
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

numb | čtv pro 12, 2013 4:14 pm

Ja si na black friday koupil ipad mini za 6800. V obchode mi prisel display v pohode. A rozdil 3000 oproti retine mi prisel dost. Ale mam ho skoro dva tejdny a ten displey je hroznej rozdil. Mam iPhona 4 vse ostry a na minim kdyz si v noci chci cist, brouzdat po internetu tak je to fakt znat. Takze vyuziju vraceni a pujdu do mini s retinou :-) trosku me mrzi ze jsem si na ten black friday nekoupil rovnou ten air vychazel skoro stejne jako mini s retinou, ale zase na pdfka do skoly, word, cteni knizek bude prece jenom mini s retinou lepsi :-)
Mate nekdo zkusenosti jak je to s vymenou? Jestli mi privezou novej a starej si vezmou, nebo si vezmou ten starej, zkontrolujou to a pak az mi poslou novej?
Host
Host

Uživatelský avatar macodk3 | čtv pro 12, 2013 4:54 pm

OT: Slimak: Ospravedlňujem sa že som nenapísal svoje skúsenosti, napísal som aspoň info o dostupnosti aby môj post mal nejaký význam. iPad som mal v ruke asi 5 minút a potom ho vrátil do krabičky pretože ho dostanem až na Vianoce od rodičov :) Skúsenosti za 5 minút by asi pre vás nemali velkú informačnú hodnotu pretože jediné čo by som mohol napísať je niečo čo tu už bolo písané milión krát - príjemne sa drží v ruke, váha super a rýchlosť tiež.
Obrázek iPhone 6 Plus
Obrázek iPad Air
Obrázek Macbook Air 13"
Obrázek iPod Nano 7G
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Slimák | čtv pro 12, 2013 5:39 pm

Tak Mini Retina jde bohužel zpět, 1/3 displeje táhne do žlutá. Zavolal jsem na Apple linku, vytvořili novou objednávku a posílají pro vadný kus kurýra. Slečna mě ujistila, že nový kus dorazí mezi 17-20.12

macodk3: v pohodě, už to neřeš, já už nic takového řešit nebudu, protože ani moderátoři to prostě nepochopili, jelikož ve výsledku mi šlo jen o to oživit tohle téma a evidentně se mi to podařilo. Pro tohle forum už nikdy.

numb: výměna probíhá nezávisle na vrácení :) Mě už přišla notifikace s RMA a chvíli na to novýá objednávka. Slečna mi sdělila, že výměna proběhne nezávisle na vrácení produktu.
Naposledy upravil Slimák dne pát pro 13, 2013 3:32 pm, celkově upraveno 1
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar Metalgirl | čtv pro 12, 2013 6:22 pm

A jak se toto potom řeší? To uděláš jako celou novou objednávku a zaplatíš? Nebo to se někde na Apple stránkách nahlásí a na to si objednáš výměnu? Nemám s tím zkušenosti, proto se ptám na konkrétní postup nějaký, určitě by bodl i ostatním, jak na to.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Uživatelský avatar iTukan | pát pro 13, 2013 7:09 am

Zavoláš na linku, vysvětlíš o co jde a když se domluvíte na výměně...
- vše zařídí člověk na lince
- udělá záznam o vrácení zboží, pošle RMA
- vytvoří novou objednávku na zboží (nic se neplatí, i když je částka uvedena)
- časem se ozve přepravce, že odebere zboží
- odvezou
- dovezou
- stáhneš si nový daňový doklad s novým výrobním číslem
 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  AW4 
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Metalgirl | pát pro 13, 2013 7:29 am

Super. Diky za informace. Me to zajimalo, protoze kazdy tady mluvi o vymene, ale dosud jsem nevedela jak.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Všeobecně o iPadu