[DOTAZY] iPad - k cemu a pro koho ?

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
Platí zde stejná pravidla, jako jinde na fóru. . Julek

Zahradník | sob dub 03, 2010 2:33 pm

Re: iPad - k cemu a pro koho ?

Ale Paly, jenom píšu podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.

Jak jsi zjistil, že mluvím za celé lidstvo?

Nemanipuluješ mne náhodou? :mrgreen:

PS: Že se prodá cca. +/- 76 iPadů soudím podle výsledků zdejšího hlasování. Jsem realista a usuzuji, že skutečně přesvědčených kupců je ještě méné, ale na druhou stranu se může objevit poptávka, kterou zdejší anketa nezahrnula. Z jakých údajů vycházíš ty?

Paly | sob dub 03, 2010 3:01 pm

Snazim sa ta zmanipulovat aby si povedal, ze sa ti velmi paci a kupis si ho :) :mrgreen: pohodka

Usudzujem podla toho, ze poznam jednu firmu na SVK, ktora povedala, ze kupi pre svojich manazerov iPady cca 100 manazerov v tej firme je ;) takze len na SVK by mohlo byt 100 iPadov ;)

To je jedno kolko kusov sa preda. Aj keby ziaden ja ho budem mat :)

EDIT: http://mashable.com/2010/04/03/ipad-is-here/ foto z Atlanty
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!
Starý pes fóra :)

Zahradník | sob dub 03, 2010 3:14 pm

Já bych radši nový ajfón s HW klávesnicí, s možností natočit "kvalitní" podcast a možností mít pod kontrolou všechny svoje dokumenty.

Dovedeš si představit tu parádu - kombinaci kvalitní vysunovací klávesnice + velkého displaye + rychlého OS X + hromady všemožných aplikací z appstore?

Věřím tomu, že by na Apple v tomhle segmentu nikdo neměl a že by přešli i někteří netbookáři nebo manažeři používající Nokie. :)

Ale iPad fakt ne. :wink:

PS: Když jsem doma a chci si zahrát nějakou hru, tak si pustím TrackManii Nation na kompu (mám jenom tuhle, ale je fakt dobrá). :)

Uživatelský avatar ygy | sob dub 03, 2010 3:36 pm

hlasovalo len niečo cez 160 ludí a ty to berieš za celé česko ? Môj dohad je že sa iPad ujme. Nesúdim tak zo žiadných hmatatelných informácií ale vychádzam z toho že iPad je len na začiatku svojho vývoju tak ako kedysi iphone. iPhone sa stal najpredávanejším telefónom na svete . tak prečo nie aj iPad ?

Zahradník | sob dub 03, 2010 3:53 pm

Ano ygy, možná jsem to číslo mohl zaokrouhlit na 100. :) Mohu se mýlit, ale vycházím z toho, že tohle fórum je v ČR/SR asi největší a tudiš by mělo poskytovat "nejreprezentativnější" údaje.

iPhone byl revolucí, ale u tohoto produktu to tak nevidím (mluvím jenom za sebe). Segment zákazníků bude podle mne také docela úzký (vypadá to na ty gamesy). Navíc je krize a lidi už tolik nekupují zbytné věci ...

Bylo by docela zajímavé porovnat výsledovku nějakého většího apple prodejce v ČR/SR za rok 2008 a 2009. :)

Uživatelský avatar JackieTran | sob dub 03, 2010 9:12 pm

:mrgreen: co je na tom dobryho ,byt prvnim clovekem ktery si iPad koupil. zvlastni...

Juramac | sob dub 03, 2010 9:18 pm

Je to krasny pocit, ze jsi prvni, a to zdaleka nejenom v pripade iPadu... :wink:

Uživatelský avatar JackieTran | sob dub 03, 2010 9:19 pm

no tak jo.. :lol:

iphone_man | sob dub 03, 2010 9:46 pm

ipad sa aj mne paci, a pravdepodobne si ho aj kupi, no musi splnat kriterium a to aby sa dalo pisat v nejakej aplikacii klasicky pisanym pismom. Neviete, ci nieco take bude mozne?

Uživatelský avatar JackieTran | sob dub 03, 2010 9:52 pm

Ja rozhoduji mezi iPadem a Macbookem.. sakra

iphone_man | sob dub 03, 2010 9:58 pm

Teraz by som si na tvojom mieste urcite zobral macbook ;)

Juramac | sob dub 03, 2010 10:22 pm

Jackie, jak se muzes rozhodovat mezi dvema zarizenimi, ktere je kazde o necem jinem? Jedno je pro praci a druhe pro zabavu a obe se doplnuji . Ale pokud nemas macbook, ani jiny mac, tak samozrejme, ze je lepsi nejdrive macbook, bez neho je iPad vicemene k nicemu... :wink:

Uživatelský avatar Martyn | sob dub 03, 2010 10:22 pm

OT: Bejt tebou tak taky radši vemu MB. Sice už ntb máš, ale Macbook je prostě Macbook :) iPad bys podle mě nevyužil tolik jako MB - už z toho důvodu, že iPad je spíš "hračka" a na práci se nehodí. ( + photoshop, programování, práce do školy...)
MacBook Pro (2008)
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar JackieTran | sob dub 03, 2010 10:24 pm

Juramac : ja totiz mam uz HPecko a nevim jestli si mam poridit MacBooka(dalsi laptop) nebo neco jineho,neco noveho jako treba iPad,ptz je to docela zhava hracka.. :|

Juramac | sob dub 03, 2010 10:47 pm

Jackie-Ano, je to vicemene hracka, ale bez macu to nebude ono. O kompatabilite s PC a windy je toho zatim zname jen malo . Ale myslim , ze to bude podobne,jako s iphonem , hlavne o synchronizaci s obsahem iTunes ,webem,fotkami , filmy a hrami. Takze ve spojeni s wokny to urcite bude take dobre pouzitelne. I kdyz kompatabilita s macem bude urcite lepsi.... Ale hlavne nesrovnavej hrudky s jablky, neni a ani nebude to zadna "nahrada" za jakykoliv notebook, ale vzdy to bude jeho doplnek, zkatka takovy vetsi, lepsi a komfortnejsi iPod a nebo iPhone. :) Zadny notebook ale jeho prijemny doplnek.

Julek | ned dub 04, 2010 7:32 am

iPad - kdo ho má ?

Zkušenosti, názory,podělte se.

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek
Administrator
Administrator

Zahradník | ned dub 04, 2010 8:15 am

jackietran píše::mrgreen: co je na tom dobryho ,byt prvnim clovekem ktery si iPad koupil. zvlastni...

To je to ovčí myšlení - výsledek té Apple masírky. Oni věří, že když si něco koupí jako první, že budou in ? chudáčkové.:)
iphone_man píše:ipad sa aj mne paci, a pravdepodobne si ho aj kupi, no musi splnat kriterium a to aby sa dalo pisat v nejakej aplikacii klasicky pisanym pismom. Neviete, ci nieco take bude mozne?

Já mám praktickou zkušenost s iPhonem ? je to hrůza. :). A ty si to můžeš vyzkoušet taky, když si nainstaluješ např. nějakou čínskou klávesnici s označením handwriting. Nebo se podívej na topik Learni Flashcards, kde popisuji, jak dospělé číňance trvalo do iPhonu zadat (napsat ručně na display iPhonu) 2 čínské znaky celých 30 minut.:)

iphone_man | ned dub 04, 2010 8:30 am

snad bude nieco lepsie, ale co som akurat pozeral jedno video, tak na pohlad to islo celkom pekne, akurat, ze musel pisat kazde pismenko zvlast.

Uživatelský avatar ygy | ned dub 04, 2010 10:41 am

jackie tak si skús z toho HP-čka spraviť hackintosh :wink: aspoň si vyskúša aká je práca z mac os x hoci to nebute tak ako s mb

Paly | ned dub 04, 2010 12:30 pm

Re: iPad - kdo ho má ?

Mam ho, cakam kym mi ho posta doruci. Ked pride tak sa podelim o vsetko a kludne sa mozete vsetko pytat :)
 iPhone #1 3.1.3
Orange

Čítajte pravidlá fóra!

Julek | ned dub 04, 2010 7:05 pm

vem ho na sraz :)

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek
Administrator
Administrator

Uživatelský avatar House_MD | ned dub 04, 2010 7:10 pm

všichni ti ho ochmatají :-D :mrgreen:
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.

Juramac | ned dub 04, 2010 7:32 pm

Paly, to bych neriskoval..... :mrgreen:

Paly | ned dub 04, 2010 9:36 pm

Jasne, ze ho vezmem. Dufam, ze to prezije :)
 iPhone #1 3.1.3
Orange

Čítajte pravidlá fóra!

Uživatelský avatar toncek | ned dub 04, 2010 10:49 pm

Jirkus:

Mě se zdá, že se snažíš to zařízení vidět, někde kde nepatří (viz. pasáž, že si člověk raději koupí netbook). Netbook je přeci jenom zařízení na práci, iPad ne. Je to zcela jiný druh zařízení. Myslím, že žádný manager si nekoupí rozvrzaný netbook za 6 tisíc a bude s ním chodit na obchodní jednání. To není moc reprezentativní a ani pohodlné. Navíc tam nebude na tom stroji pracovat, ale něco prezentovat, ukazovat atd. Když už tak třeba MB Air, nebo nějaké 12" Vaio. Navíc myslím, že tyto "obchodní" jednání managerů, obchoďáků zastane i iPad - Prezentaci na tom pustíš, případně taky upravíš. Fotky produktu ukážeš, údaje o prodeji různé tabulky a co já vím co všechno taky..iPad bude jednoznačně reprezentativní. Navíc necháš ho kolovat mezi kolegy a každý si ty fotky či jiný obsah pohodlně prohlídne a nemusí se všichni mačkat u malého netbooku a trefovat miniaturní tlačítka..

Další profesionální využití je třeba u fotografů. Ten prostě bude mít na iPadu svoje portofolio, dá iPad do ruky klientovi a podívej se. Určitě tady bude hrát nějakou roli i ten "feeling", že ty fotky "drží v ruce". Toho profesionálního využití se dá najít určitě daleko víc, jen to chce popustit uzdu fantazii. Může se zdát, že některé firmy tato zařízení využijí úplně jinak. Nechají si prostě napsat úzce zaměřenou aplikaci pro své potřeby atd..Již teď myslím apple ve svých obchodech testuje iPod touch, jako jakýsi terminál, který používají zaměstnanci či co. Viděl jsem projekt, který z iPhonu/iPodu dělá platební terminál pro platbu kreditní kartou - pěkná služba, myslím, že nyní běží v USA testovací provoz. Nic z toho by mě před třemi lety při uvedení iPhonu nenapadlo. Něco podobného může a nemusí nastat u iPadu. Čas ukáže, kam to bude směřovat a jak se to nakonec vyvine, zda iPadu bude či nebude úspěšný. Podle mého názoru iPad není slepá vývojová větev, ale opět ukazuje směr, ale zcela někam jinam, než to dělal iPhone.

Podobné soudy, jako nyní padaly i v případě uvedení iPodu v roce 2001, tak i v případě iPhonu v roce 2007. Podívej, kde jsou ta zařízení dnes. :wink:

Otázka ceny je pro každého relativní. Navíc si myslím, že iPad nebude stát 20 000 Kč. Já bych si tipnul, že základní verze u nás půjde pořídit za cca 13 - 14 000 Kč.

Jak již tady mnohokrát padlo iPad není určen pro práci. Stačí se mrknout na videa na apple.com, které představují základní aplikace iPadu. Mrkni se, nikde se tam nepracuje. Ten člověk, vždy sedí někde na sedačce, před sebou kafe a na klíně iPad. To je přesně ono - žádná práce, relax a pohoda. :)

Každopádně tvůj názor je zajímavý, ale já na to mám trošku odlišný pohled. Samozřejmě netvrdím, že iPad je dokonalý a nebudu ani tvrdit, že je to "totálně cool věc a lepší není", ani ti nebudu vymlouvat tvůj pohled na věc. :wink:

Ad "ovčí chování":

Taky jsem se dnes nasmál, když jsem na zahraničních webech viděl videa ze zahájení prodeje. Jak první zákazníci za bouřlivého potlesku a povzbuzování personálu vstupují do apple storů. Smál jsem se dlouho, tady je ta "masírka" opravdu řádná. A nebo taky jiný kraj, jiný mrav. Američané jsou obecně takoví happy a ze všeho "excited". :)

Uff, doufám, že to někdo dočetl až do konce. :)
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar R.i.x | pon dub 05, 2010 12:05 am

Jasné, iPad je najlakavejšou novinkou pre tento mesiac vo svete IT, avšak osobne si radšej peniaze ušetrím a v lete si kupim nový iPhone.
iPad pre mňa predstavuje zbytočnosť. Viac času by som strávil strachom o to, aby mi niekde "nezmizol", alebo len tak nespadol na podlahu :D

Inak, neviem či ste zaregistrovali, neviem nakoľko je zdroj overiteľný, ale podľa tohto článku bol dnes iPad ( or JesusPad) jailbreaknutý.
http://gizmodo.com/5509219/apple-ipad-a ... jailbroken

A tak ma napadá otázka: Dá sa to ale chápať ako pozitívna reklama pre Apple? Kúpi si viac ľudí Pad kvôli tomu, že na ňom pobeží aj "zakázané ovocie?"

Samozrejme, ak je niekto z vás tak nechutne bohatý, že si može dololiť iPady navyše, dobrovoľne sa o jeden hlásim.

príjemný zvyšok večera :))
Apple iPhone 3G, iOS 4.2.1 , JB -Snowbreeze, Vodafone
Host
Host

Zahradník | pon dub 05, 2010 6:05 am

Toncek:

Nevím, jestli si iPad budou kupovat manažeři. Ti co používají Nokie asi ne a ti výkonní (co pracují) asi taky ne.

Jak již bylo řečeno, iPad je primárně určen pro konzumenty obsahu a těmi manažeři (až na pár vyjímek) opravdu nejsou.:)

Plně se ztotožnuji s názorem, že iPad je jenom IMAGE PÁDLO - pěkně vypadající, nepraktický výrobek určený pro zábavu.

Ale kdo ví, třeba si ten slavnej iPad nakonec koupím sám. :) I když o tom teď silně pochybuji. :)

Uživatelský avatar dodulo | pon dub 05, 2010 7:32 am

ja osobne verim tomu, ze MuscleNerd iPad jailbreakol :), ale je mozne, ze jailbreak nevydaju z dovodu, ze sa este bude cakat na new iPhone
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak

Uživatelský avatar toncek | pon dub 05, 2010 9:07 am

Jirkus píše:Toncek:

Nevím, jestli si iPad budou kupovat manažeři. Ti co používají Nokie asi ne a ti výkonní (co pracují) asi taky ne.

Masové rozšíření v tomto segmentu taky nevěřím, jen jsem nastínil možný směr :) Určitě si ho z této vrstvy koupí fanoušci apple či nějací nadšenci do technologií..

A dost už. :) Těm co se líbí, tak si ho kupte. Ti co iPad nezaujal aspoň ušetří. :wink:
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
Moderator fóra
Moderator fóra

Zahradník | pon dub 05, 2010 9:14 am

Abyste viděli, že nejsem proti iPadu zaujatý:

Věřím, že jsou lidé, kterým se moc líbí estetické věci a mají rádi všelijaké novinky.

Ti určitě neodolají. :)

A možná teenegeři, pokud jim tuhle hračku rodiče koupí ... :)

morri21 | pon dub 05, 2010 11:17 am

Ano, ono je to pre niekoho naozaj vyuzitelne...napr. pre mna :)

- na pisanie reviews na svoj web, ktore jednoducho napisem a hodim to do noviniek...teraz mi na to sluzi iphone, kedze za stolom sa mi nechce vzdy sediet a nie vzdy mam tu moznost...

- filmy - teraz kukam na NB, toto bude o nieco lepsie podla mna, kedze to vezmem hocikde, vydrz baterky atd...

- a nakoniec skoro vsetky zakladne veci co robim na NB mozem robit aj na ipade. Samozrejme ze grafiku a video renderovat asi nie :lol:

Takze ja som asi cielovka, aj ked keby sa zamyslim ze ci je to uplne potrebne, tak by som dosiel mozno k inemu zaveru, ale kedze som taky ze co je nove to chcem , tak toto spada presne do tejto kategorie. Staci sa pozriet na iPhone. V zakladnej verzii bez dodatocnych aplikacii je to SKORO porovnatelny telefon s inymi znackami mobilov. Ale akonahle pridete na chut dodatocnym aplikaciam, tak iPhone sa dostane jednoznacne na celo vsetkych mobilov. A to aj napriek somarinam ako je fotak, ktory aj tak vyuzivame len vynimocne, no nie ? Hadam s nim nefotite makro kvetiny :?: . S iPadom je to podobne...V zakladnej verzii ma nadchol hlavne kvoli displeju, kedze to je jedina vec co mi na iPhone chyba, ale po instalacii dodatocnych apps to bude urcite vysoko nad vsetkymi netbokmi. Cena je tiez prijatelna. Uz len ho doniest z USA :D

Juramac | pon dub 05, 2010 12:34 pm

A proc by to nemohlo byt pro manazery a nebo obchodaky? Dovedu si dobre predstavit cloveka, ktery v nem ma pdf tabulky a presentace zbozi, pripadne formulare v iworks, ktery je ve spojeni s firemnim serverem pro okamzitou synchronizaci , ktery pres 3G a nebo wifi je v kontaktu na cestach prakricky s kymkoliv a kdekoliv atd. Jinak, skutecni manazeri nechodi na jednani nikdy ani se zapnutym telefonem a uz vubec ne s notebookem, ale s blokem a perem na poznamky. Nemaji trapnou pubertackou potrebu se presentovat nejakym super telefonem a nebo pocitacem,ale spis dokonalym oblecenim a zejmena jednanim .Ty poznamky pak teprve nekde na hotelu v klidu zpracuji a rozeslou. A proc ne iPadem..... To vse bude hlavne o aplikacich a ne o hardwaru-iPadu a nebo cemkoliv jinem.

Zahradník | pon dub 05, 2010 1:47 pm

Protože i ti obchoďáci kvůli práci potřebují bytelný notebook s MS Office a iPad by jim byl i s fotkama a filmama k nicemu. :)

Paly | pon dub 05, 2010 2:51 pm

Presne tak. Obchodnici potrebuju MS Office v notebooku, ale urcite nebudem tahat na obchodne stretko koli odprezentovaniu jednej prezentacie 2,6kg ntb alevezmem si iPad.

iPad nie jenahrada notebooku je tolen doplnok. Presnekoli takymto stretnutiam si ho kupujem ja. Kto v iPade nevidi pomocnika tak ho tam nevidi.
 iPhone #1 3.1.3
Orange

Čítajte pravidlá fóra!

Zahradník | pon dub 05, 2010 3:29 pm

Paly, představ si, že jsi majitel výrobní firmy, která se v dnešní době jen tak
tak drží nad vodou. Mezi zaměstanci máš 10 obchodních zástupců, kteří mají jen to nejnutnější vybavení.

Budeš jim v dnešní době, k tomu nejnutnějšímu vybavení (auto, mobil, notebook) kupovat ještě nějaký další krám za cca. 15 - 20 tisíc?

Další doplněk, který pro firmu a vlastně ani pro ty zaměstnance nic nepřináší a jehož výhodou je pouze lepší vzhled a o trochu nižší váha?

Vítej do reality Paly! :)

Juramac | pon dub 05, 2010 3:37 pm

Jirkus: obchodaci nepotrebuji bytelny book s MS Office, ale predevsim program pro komunikaci .....Neznam skutecne seriozniho obchodaka a nebo manazera s notebookem a nebo zapnutym telefonem u jednani. To je mezi skutecnymi obchodaky stejne trapne fopa,jako bile ponozky a culik z mastnych vlasu... Navic,ver tomu, ze se velmi brzy objevi ten slawny wokenicovy program i pro iPad. :wink:

Zahradník | pon dub 05, 2010 3:52 pm

Juro, to o čem píšu, velmi dobře znám a proto se tady s tebou nebudu přetlačovat o to, kdo má pravdu. :)

Obchodník ten notebook protřebuje jak ve fázi prezentační (MS Powerpoint) tak i ve fázi vyjednávací (MS EXCEL a modelování např dynamických slev). S klientem sedíš právě u toho noťasu a na místě probíráte jednotlivé varianty obchodu. Nedovedu si představit, že se něco takového šudlalo na iPadu. Ti kteří znají propastný rozdíl a nekompatibilitu mezi iWork a MS Office - ví. :) (A většina zákazníků používá právě ten MS Office.)

Ono je to vlastně jedno, protože jak to s iPadem dopadne, ukáže budoucnost a to, jak se iPad u nás bude prodávat a jaké aplikace pro to zařízení budou vyvíjeny určí právě ti případní zákazníci.
Naposledy upravil Zahradník dne pon dub 05, 2010 4:35 pm, celkově upraveno 1

Paly | pon dub 05, 2010 4:28 pm

Nie nekupil by som im to. Preco aj :). Nech si to kupi onsam. Tak isto ani ja to nechcem od mojho zamestnavatela. Kupil som si to sam.

U mna iPad posuva stupen komunikacie na luxusnejsiu uroven. Kto hlada prekazku tak ju najde ja hladam riesenie a mam ho. Urcite si radsej vezmem na stretnutie s obchodnym partnerom iPad ako ntb, radsej ho vezmem do skoly. Neriesim to, ze na nom nemam Office ved ho ani nepotrebujem. To co potrebujem mi na iPad naprogramuju chalani. :)

v realite zijem a robim di ju trosku viac luxusnejsiu ;)

Edit: za prvy den bolo predanych 300000 tisic kusov iPadov a stiahnutych 1 milion app.
 iPhone #1 3.1.3
Orange

Čítajte pravidlá fóra!

Zahradník | pon dub 05, 2010 4:40 pm

Taky mám rád luxus a rád se nechám přesvědčit. :)

Ale pokud bude iPad jenom zvětšenina iPodu, nepřesvědčí mne ani milion ovcí. :mrgreen:

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Všeobecně o iPadu