[DOTAZY] iPad - k cemu a pro koho ?

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
Platí zde stejná pravidla, jako jinde na fóru. . Julek

Uživatelský avatar KaoluNuKain | čtv led 28, 2010 2:02 pm

Re: iPad - k cemu a pro koho ?

Obrázek

názor čistě na design..

a co se kýče týče.. vlastnosti si můžete prohlédnout zde http://images.encyclopediadramatica.com ... sStone.png , hezkej pokus ale přijde mi to jako beta verze opravdovýho "iPadu"
/// BMW iPhone, Apple Watch, iPad, iPod, MacBook Pro, Magic Mouse, Time Capsule
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Razerman | čtv led 28, 2010 2:11 pm

Já za sebe říkám že tohle zařízení splňuje moje požadavky na "multimediální ovladač" moji domácnosti. Co víc si přát než pomocí vzálené plochy si pustit film z HDD macbooku který mám doma stejně z 90% času připíchnutý na lcd tv. Teď nebudu muset hledat ani myš ani klávesnici. Takže super.
A tak jak tu bylo již napsáno. Večer si sednout do křesla a vzít si do klína jenom iPad místo maca nebo se přesouvat k pevnému počítači je ideální. A na moje přečtení si co se děje ve světě a kontrolu mailů to plně dostačuje. Takže za mě říkám že vím co bude můj další přírůstek do rodiny :-) A jsem na něj opravdu velice zvědav protože si myslím že ten potenciál tam opravdu je velký.
Takže pro koho? jednoznačně pro mě :-)
k čemu: to se ještě uvidí k čemu všemu :-)

Uživatelský avatar rony | čtv led 28, 2010 2:19 pm

Dalsia dolezita vlastnost: Terminal Services resp. Vzdialena plocha. Absolutne neobmedzene moznosti. Atjaci/geekovia musia "prominout" tam uz to nie je o tom, ze sa tym pripajam k servru. Ale o tom, ze je to vyuzitelne trebars ako periferne zariadenie, dialkove ovladanie (skor v tom zmysle ako je DO k TV) a pod.

Predstavte si XMBC - multimedialne centrum. Jeho rozhranie bude na iPade. Zariadenie s beziacim XMBC bude pod telkou a video sa bude prehravat na telke a teraz cira fantazia - na iPade si budem pozerat nahlady filmov, aby som si vybral nejaky dalsi, kym na TV bezi prave pusteny film. Absolutna fantazia.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Razerman | čtv led 28, 2010 2:23 pm

Teď mi rony uplně přesně vykreslil moji představu budoucího soužití s iPad :-) Je to krásná představa.

Uživatelský avatar toncek | čtv led 28, 2010 2:24 pm

Vesměs už tady vše padlo. Libí se mi názor Petra Máry, a to že toto je zařízení je o OBSAHU, nikoliv geekovská hračka! :arrow: http://petrmara.posterous.com/vite-proc-ipad-bude-uspesny

Tady nastává problém a to je v Evropě zmiňovaný obsah. Někdo tady říkal něco o konverzi videa. Což je naprostá hloupost pro američana, ten prostě otevře iTunes Store a koupí si film, seriál what ever. NEŘEŠÍ v jakém je to formátu, jak to zkonvertovat a já nevím, jaké další věci. Prostě klikne, koupí a dívá se, víc ho nezajímá.

To samé je nový iBook Store a noviny. Na keynote jsem viděl, jak tam ukazovali New York Times nebo nějaký podobný magazín. Vypadalo senzačně, ale opět dočkáme se něčeho podobného u nás? Nemyslím si, že by to bylo nějak rychle..Tady by se mi to líbilo, prostě ten iPad leží někde na stole v bytě a ráno u kávy, nebo na zahradě si prostě v klidu přečtu noviny-super. :)

Úplně se ztotožňuju s názorem, který tady už před keynote prezentoval rony a nyní i třeba juramac. Prostě je to ideální doplněk mezi iPhone a počítač, proč člověka co má zařízenou domácnost. Má oboje tyto zařízení a hledá jednoduché-funkčně omezené zařízení, které je ale FUNKČNÍ. Další věc jsou např. různí obchoďáci - na prezentace ideální stroj, dokonce na tom tu prezentaci i jednoduše upravím, myslím že vzpomínali že půjde i promítat na monitor nebo někam..

Souhlasím, že nyní je to hlavně o softwaru-tohle je první prototyp. Všichni tady vznášíme soudy na základě hodinové prezentace. Záleží co všechno z toho dokážou vymáčknout a myslím, že to zařízení má budoucnout. Určitě mě nyní přijde strašně nevyžitý home screen, nebo zamčená obrazovka - strašně nevyužitého volného místa, takže nějaké widgety nebo něco podobného by tomu slušelo, ale to je vše otázka budoucnouti.

Takže co říct závěrem? Jako zařízení mi je iPad sympatický, velice mile mě překvapil cenou, kdy 500USD jsem opravdu nehádal, tipoval jsem dvojnásobnou cenu. Prozatím však nejsem cílovka tohoto zařízení - nemám žádný zařízený byt či dům, nejsem ani obchoďák, ani vášnivý fotograf. Nicméně se na něho těším a moc rád si ho někde vyzkouším a kdo ví, až bude třeba takový iPad 3G možná už tou cílovku budu. I když ta příznivá cena dokáže divy a třeba změním názor v momentě, kdy si to vyzkouším. Jak se říká, nikdy neříkej nikdy. :) Celý tento koncept má jednoznačně budoucnost a já se těším, jak se to bude vyvíjet. :)
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
Moderator fóra
Moderator fóra

mmhardky | čtv led 28, 2010 2:30 pm

engel píše:Každý tu říkáte, že flash nepotřebujete a že na weby z flashe nechodíte a že je to umírající technologie, to vám neberu, ale kde mi nejvíc chybí na iPhone je na stránkách, kde jsou videa, nemůžu si pustit většinu videí, neb ty jejich přehrávače jsou dělaný v čem? Ve flashi a to je pro mě největší nedostatek..

Presne toto je pre mna tiez ten najvacsi problem. Naozaj by som bol medzi prvymi co by si kupil 64GB 3G verziu. Ak by na iPade otvorilo a prehralo Safari presne to iste co na MBP, v podstate by som MBP uz mohol nechat doma a nosit zo sebou len iPad. Mozno rozumiem preco na SR/CR tomu nikto nepripisuje vaznost, no v US je to jedna z naj veci na co sa ludia stazuju. Ked som byval v US, navykol som si tam na pravidelne TV Shows ktore predstavuju moj denny fix :D. A prave preto zo sebou nosim MBP, lebo na iPhone ich neotvorim. Rovnako je na tom vacsina amikov. Vsetky tie TV Shows si vsak mozete kupit na iTunes za $$$ (pricom sa subezne s iTunes objavia na webe free v HD kvalite) a to je dovod preco ich iPad neotvori. Skoda. Cakal som ze to pojde (ze vymyslia nejaku vlastnu carovnu alternativu k flashu, ktora ale bude vediet cucat sucasne streamovane video:)), a ze zablukuju iba HULU pripadne.

A nazor ze Amici si to kupia na iTunes vobec nie je pravda. Bol som tam dlhsiu dobu a su to presne taki isti piratiaci skrblici ako my :) Teda urcite vsetci ti mladi ludia co si uvedomuju ze ten isty obsah za ktory by mali platit je na webe zdarma. Pre nich znamena dolar dost velky peniaz. Ja ako europan som si tam len tak kupoval "drahe" veci, ktore tam vsak stali polovicu co v europe, a oni reagovali stylom, OMG! Ty si dal 19$ za jediny film? (na blu-ray v roku 2008).

Napriek tomu si iPad asi kupim, ale to iba ze som xuj ktory na taketo hracky mina peniaze namiesto toho aby si odkladal na casi ked sa s frajerkou rozhodne mat deti :D

BTW> co sa tyka tej Micro SIM. Pre objasnenie, je to takzvany 3FF SIM, ktora sa pouziva uz hodnu dobu napr. vo Finsku a je to europsky patent. Je to uplne obycajna SIM, len je okolo cipu menej plastu.

Obrázek

Cip je identicky (alebo lepsie povedne kompatibilny. ma funkcie naviac). Jedine co potrebujete aby ste si prerobili vasu sucasnu SIM na Micro SIM su ostre noznicky :) Ja mam DUO SIM a druha SIM mi lezi v sufliku prakticky odvtedy co som si tu sluzbu aktivoval. Aspon konecne najde vyuzitie :)

cheer | čtv led 28, 2010 2:40 pm

Souhlasím, že je pro využití iPadu obsah klíčový, ale nemyslím, že to musí být jen ten online od Applu (iTunes). Je to ideální interpret obsahu, co je doma v desktopu/NASu/ext.HDD/mediacentru/doplňte si... pro použití kdekoli mimo domov. Hromadné natažení do iTunes (lokální aplikace ne eshopu) a synchro není o moc složitější než download ze serverů Applu.
Uznávám že konverze CD/DVD do iTunes je zdlouhavější, ale budete kupovat znova již jednou koupené, jen protože se vám nechce strkat disk do mechaniky?

K videím na webu:
souhlasím, že bych uvítal u výkonného iPadu podporu dalších kodeků než jen HW dekódovaného H264 a nějakou zprostředkovávací funkcionalitu pro jejich spuštění - třeba klip se zprávami na iDnes ne webu české televize by to prostě mělo umět přehrát. Blikající flashové banery na stránkách ale opravdu ne, stačí, že mobilní Safari nemá žádné blokování obrázků. Mě z toho prostě bolej oči.

Já myslím, že s těma videama se to časem nějak vyřeší třeba aplikací 3. strany, protože na to iPad prostě výkonově má.
whited00r - stále vyvíjený custom iOS pro starší zařízení
Files - zaheslované adresáře, prohlížení a přehrávání
T-Pot - USB kopirovani Win <-> iPhone

Mac mini 2009/2,26GHz nebo pracovní Oknousy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar kosmonaut | čtv led 28, 2010 3:30 pm

rony píše:Dalsia dolezita vlastnost: Terminal Services resp. Vzdialena plocha. Absolutne neobmedzene moznosti. Atjaci/geekovia musia "prominout" tam uz to nie je o tom, ze sa tym pripajam k servru. Ale o tom, ze je to vyuzitelne trebars ako periferne zariadenie, dialkove ovladanie (skor v tom zmysle ako je DO k TV) a pod.

Predstavte si XMBC - multimedialne centrum. Jeho rozhranie bude na iPade. Zariadenie s beziacim XMBC bude pod telkou a video sa bude prehravat na telke a teraz cira fantazia - na iPade si budem pozerat nahlady filmov, aby som si vybral nejaky dalsi, kym na TV bezi prave pusteny film. Absolutna fantazia.

Jo, to je ono, takhle jsem si to taky představoval už když jsme se o tom bavili v tom jiném vlákně. Prostě se na iPad nainstaluje nějaká Remote-like aplikace a bude se s tím ovládat zařízení v domácnosti. Televizi, HiFi, počítač, osvětlení, zámky, kamery, NASy a jiné servery, vytápění, ohřev vody v bojleru a spoustu dalšího.. Echh, jak já se na to těším. :P

toncek píše:Vesměs už tady vše padlo. Libí se mi názor Petra Máry, a to že toto je zařízení je o OBSAHU, nikoliv geekovská hračka! :arrow: http://petrmara.posterous.com/vite-proc-ipad-bude-uspesny:)

Polosouhlas. Já to třeba vidím jako úžasnou geekovskou hračku :wink:.
Ale je fakt, že je to prostě jen o tom, kdo vymyslí jaké využití pro iPad. Možností je mraky, teď už jen aby se jich někdo chytil:).
iPad Mini 32GB, iOS 7.0.3, iPhone 4 16GB, iOS 7.0.3, AppleTV 2, FW 5.0, iMac 27" 10.9
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar rony | čtv led 28, 2010 3:39 pm

Prevadzkovatelia videa na webe u nas su proste zabrzdeni vo vyvoji a tak si to odnasaju chudaci, ktori placu, ze flash je ich jedina moznost ako pozerat video. Mozem len krcit plecami lebo to nevyriesim. Ja by som bol iba rad, aby sa do vsetkych tych obskurnych prevadzkovatelov smiesnych klonov youtube (na slovensku je ich tolko, ze mi je az zle) tlklo a poriadne tlklo, ze spatlat webku s okienkom prehravaca je minimum. Ale ak sa naozaj maju starat o divaka, tak poriadne. Pocul som uz nazory, ze by sa o to mal starat Apple, ci ja sam tym, ze si nevyberiem hlupe zariadenie. Nie. Problem je na strane tych, co vytvaraju a poskytuju obsah. Ak nemaju zaujem o mna, tak nemam zaujem ja o nich. Pre nich je dolezite, ci maju divacky uspech. Pre mna je dolezite len to video - ak ho vidim na obrazovke cohokolvek, som spokojny, ak ho nevidim, tak o nom neviem a tym padom smola komu - vlastnikovi servera :)

To plati aj pre ostatne zariadenia, multimedialne centra atd. Ja ako konzument nebudem predsa riesit podivne formaty a dovody vlastnikov obsahu preco ho poskytuju v obskurnych formatoch :-)

Uz som to pisal inde:

ci bude alebo nebude iPad uspesny spociva v tom, ci ponukne kvalitny a zaujimavy obsah a aj potencial k jeho rozsirovaniu. Urcite nebude parametrom uspesnosti nejaka tabulka hardwarovych parametrov. Na nej uz zalezi naozaj malo.
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar kosmonaut | čtv led 28, 2010 3:49 pm

Doufejme, že HTML5 a video tag pomalu ale jistě začnou svět zbavovat flash přehrávačů.
iPad Mini 32GB, iOS 7.0.3, iPhone 4 16GB, iOS 7.0.3, AppleTV 2, FW 5.0, iMac 27" 10.9
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Juramac | čtv led 28, 2010 4:24 pm

No, ja myslim, ze uz Flash konci a to ne pomalu, ale docela rychle. Muj znamy, co se zabyva profesionalne videem mi nedavno rekl, ze era Flash je u konce,ze to vidi na zakazkach. Jeste pred dvema roky mel zakazek na flash spousty, pomalu nestihal, ale loni to slo rapidne dolu, naopak, pribyvali zakazky na H264 , a hlavne od stavajicich zakazniku, kteri drive chteli vsechno flash. A jeho bracha, co se zivi profesionalne strankami rika to same - Flash webove stranky a animace uz dnes nikdo novy nechce a puvodnim klientum je hromadne predelava a flash vykopava. Takze kdyz budu parafrazovat znamou vetu , tak "davam bolsevikovi- vlastne flashi, rok a nebo maximalne dva " :wink:

Uživatelský avatar Carabei | čtv led 28, 2010 4:56 pm

ale aby to nedopadlo s tou větou jak ve filmu, místo dvou let jich bylo kapánek víc :mrgreen:
MacBook Pro Retina 15 10.10
iPhone 6 8.1.2, Etymotic hf5
iPad mini Retina 32GB 8.1.2
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar rony | čtv led 28, 2010 5:47 pm

prezradim vam tajomstvo. iPad ma Flash. Dokonca si mozete vybrat 16, 32 alebo 64 GIGABAJTOV.

Ja to vidim pomerne jednoducho: prevadzkovatelia videoserverov si skor alebo neskor uvedomia, ze oni si format videa neurcuju. Otazka ci stoja o navstevnikov je uz davno zodpovedana. Odpoved na otazku ako si ju udrzia tiez pozname. Riesenie ako si ich udrzia tiez existuje. Vykonat ho musia oni. Dnes len preslapuju na mieste a myslia si, ze este nie je cas. Uz tri roky (minimalne) sa im zda, ze svet ich videa je tvoreny pocitacmi a vsetky ich problemy spocivaju vo vyladeni ich webu pre tri zakladne prehliadace. Drzia nas ako rukojemnikov priputanych k nimi urcenemu prostrediu nastroja urceneho primarne k praci a nadalej ignoruju cely segment pristrojov urcenych k bohapustej zabave. Mam im pomahat tym, ze budem skuvinat nad tym, ze si ich video nemozem pozriet a mam z toho obvinovat vsetkych, len nie ich? Prave ich. Nemaju na to moznosti, peniaze, cas, zdroje? Preco? Uz tri roky vedia, ze predaje iphone/touch vytrvale stupaju ako u jedineho zariadenia tohto typu a v tomto segmente. Bolo otazkou casu, kedy sa znacka Apple stane jednickou na tomto trhu. Preco teda ignoruju tieto jednoduche fakty?

Otocim to: som webdizajner. Len z nejakeho mojho rozmaru budem trvat na tom, ze weby robim len pre Internet Explorer. Budem sa dokonca snazit zamedzit tomu, aby na comkolvek inom to vobec slo zobrazit. Najdem si milion argumentov a dokonca pouzivatelia budu paradoxne utocit na Firefox, Operu, Safari, Chrome, ze su to nedokonale prehliadace. Ops. To nie je fikcia, takto to bolo. A kde sme teraz? Uz je konecne jedno cim pozeras na web a webdizajner uz s uplnou samozrejmostou robi pre "vsetko". Dokonca sa bavi na historkach ako je tato moja.

Nieze by som chcel tlacit do hlav vlastnikov tychto webov, ze musia svoje videa robit aj pre iphone. Nemusia. Ale niekto to robit zacal a zrejme mu to dobre funguje. Nestaci okopirovat Youtube a spustit slovenske-video.sk len podla toho ako vyzera web youtube. Treba okopirovat aj ten zvysok. Vyvoj aplikacii pre iphone je pomerne rychla zalezitost. Trh s nimi rastie. Popularita je extremna. Nasadnut na vlak a neriesit, ci ano alebo nie.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Juramac | čtv led 28, 2010 5:58 pm

:D :D :D :D :D

nene | čtv led 28, 2010 6:06 pm

K čemu a pro koho? No tak v prvé řadě pro mě :lol: :lol: .....
No a pak pro ty, kteří jsou na tom jako Steve - tráví část života po nemocnicích,... nebo pro ty, co už fakt na iPhone blbě vidí a usínání bez něj si nedokážou představit :wink: ....nebo pro ty, které notebook s myší naplňuje děsem a pocitem bezmocnosti, že neví, co si s ním počít a přitom by rádi na internet - pro moji pratetu např. :lol: ........ no a téhle cílové skupině zaplaťpánbu odpovídá i cena.

Juramac | čtv led 28, 2010 6:13 pm

Doplnil jsem vam anketu...... :)

Uživatelský avatar JackieTran | čtv led 28, 2010 6:20 pm

ja jsem takovej nerozhodnej , libi se mi ten design jenom :D..a nevim jestli bych to koupil.

Zahradník | čtv led 28, 2010 6:34 pm

Já si určitě tenhle iPad nekoupím. K ničemu by mi nebyl. :)

Uživatelský avatar Hape | čtv led 28, 2010 6:39 pm

No nejdříve jsem byl zklamaný, teď už se mi iPad začíná líbit, ale kupovat jej určitě nebudu :wink:
iPhone 4S, 16GB White, T-Mobile CZ, iOS 6
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar bohem | čtv led 28, 2010 7:00 pm

.. kdyby byla možnost koupit koupit iPad s 3G již dnes, tak už je doma a píšu tento koment z něho .-)

.. a ten scházející "ach faktor" a " wow efekt" jak o něm píšou na webu, probíhá - při ukázce funkčnosti iPadu, jeho možností-jednoduchosti používání i možností všech app. co už bych do něj hned dnes nasynchronizoval a po osahání si ho známými i neznámými - v jednom kuse .-)

je to jako když vyšel IP .. mnoho lidí říkalo: "co je to za briketu a to teda bych nechtěl a vždyť to nemá ani to ani tamhle to .. atd. a po osahání si ho změna: wow efekt a ach faktor doplnejch a ten je super, perfektní ten chci atd. a dnes ti co říkali zpočátku něco o briketě, fuj applu atd. říkají jinej tel. už nechci .-)

čímž jsem chtěl říci: až si to lidi osahají a u druhých vyzkouší, tak věřím, že bude dav těch, které to osloví a co pro iPad najdou použití a budou ho chtít.
Naposledy upravil bohem dne čtv led 28, 2010 7:03 pm, celkově upraveno 2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

shauriq | čtv led 28, 2010 7:00 pm

k cemu: .. pozriem si majly.. precitam noviny. .sem tam nejaku knihu.. kuknem na pocasie, zahram hru,... ukazem fotky priatelom.. pozriem co kto robi na fejsbuku.. .ano na toto som chcel netbook.. ale.. netbook je tazsi vacsi skaredsi a pomalsi.. nema multitouch.. ze je to plnohodnotny system?, mam netbook rok a podla statistiky spustenia programov stejne pouzivam len mail. qip , operu a google earth.. plu s nejaka hudba a video..

co sa mi nepaci: format displeja.. 4:3 je trosku divne.. hmm viac by som bral 16:10 .ale je to subjektivny pocit. nema to sd slot.. praca s adapterom je neohrabana.. z fotaku potrebujem fotky pretiahnut co najpohodlnejsie..v tomto je album od jablotronu genialny.. sd slot.. usb. nahram fotky z sd karty.. ukazem priatelom.. pooznacujem. .a hned im ich nahram na usb kluc.. ano TOTO mi velmi chyba.. ale inak.. v cene podobnej netbookom... jednoznacne vitazi iPad
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar rony | čtv led 28, 2010 7:10 pm

to s tymi fotkami moze byt aj inak. Fotky nahram na facebook, nastavim samozrejme private pre danu skupinu. Alebo na picasu alebo flickr. A nemusim im nic nahravat a hlavne - kopirujem ich iba jedenkrat. Takze podstatne je ze to ma moznost pripojit fotak a stiahnut obrazky. Nasledne skor cakam moznosti ich upravovat - premenovat, triedit... ale aj to vlastne urobim v picasa, snad.

my sa mame, ze mozeme tolko fantazirovat :) ale prospech z toho maju vyvojari aplikacii, ktore tieto fantazie citaju a uz si mrvia prsty v dlaniach ako citia dolary :)
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

shauriq | čtv led 28, 2010 7:15 pm

to ano.. ale na facebook nenahras fotky vo full kvalite.. trebars 12mpx.. pre nasledne potencionalnu editaciu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Zahradník | čtv led 28, 2010 7:22 pm

shauriq píše:k cemu: .. pozriem si majly.. precitam noviny. .sem tam nejaku knihu.. kuknem na pocasie, zahram hru,... ukazem fotky priatelom.. pozriem co kto robi na fejsbuku.. .ano na toto som chcel netbook.. ale..

:shock: Ty na tohle nepoužíváš iPhone? :shock:

Uživatelský avatar rony | čtv led 28, 2010 7:38 pm

tak ich nahram inde. Ved ti tusim islo o nazdielanie fotiek s priatelmi, nie? Ak ti ide o ich odoslanie tam, kde sa nezmeni kvalita, tak aj imageshack ma moznost poslat cely album atd. Proste nejake to riesenie sa vzdy najde. Aj ked to zrovna nie je riesenie "daj sem usb kluc". Povedzme, ze v dany moment, ked budem mat v ruke iPad, tak to nebudem chciet riesit a poviem mu - poznamenam si to, poslem ti ich, ked budem doma. Ja viem, su to konstrukcie :-) Verim, ze vykonovo bude iPad trochu inde ako iphone a tieto moznosti pridu. Kurnik, aby neprisli, SDK je vonku a programatori len cakaju ako zarobit na aplikaciach, ktore uz teraz chceme :)
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar ygy | čtv led 28, 2010 8:19 pm

Micro-sim karta, právě tato slova vyvolávají spekulace o tom, zda bude Apple iPad podporován i v zemích v našich končinách. Apple iPad pracuje pouze s novinkou, kterou představují takzavané Micro-sim karty. Jak můžete vidět na obrázku, samotná plocha Sim karty, která se dotýká čtečky karet, se nijak u Sim karty nezmenšuje, zmenšuje se pouze plastový okraj okolo plochy pro styk se čtečkou. Samozřejmě si můžete z normální Sim karty vyrobit Micro-sim kartu. Samozřejmě pro lidi, kteří toto netuší, se tak může zdát, že Apple v podstatě nutí své zákazníky používat iPad s AT§T. Naštěstí tomu tak není! Micro-sim mají velikost 12×15mm, zatímco normální SIM karty 15×25mm. Ovšem plastový rámeček není potřeba a neobsahuje žádnou část karty, kterou používá mobilní zařízení ke čtení! Evropský ústav pro telekomunikační normy (ETSI), který mimo jiné stanovuje také normy pro Sim karty nám řekl:?Kromě velikosti neobsahuje Micro-sim karta nic nového a technicky je naprosto stejná jako Sim karta, která se standardně používá v současných telefonech?! Kartu můžete upravit !!!!

Obrázek

r.a.c.e.k | čtv led 28, 2010 8:20 pm

Snad jediny ceho bych se obaval, ze by me zustal iPhone 3GS jen jako smskovatko a telefonovatko :) Protoze vsechno ostatni bude lepsi na iPadu. Net, email,filmy, hry atd atd atd. K tomu vsemu iPhone pouzivam denne. Ze zacatku jsem byl taky v rozpacich, nektery stale pretravaji ( chybejici multiaking hlavne ).
S ctenim knizek jsem na vazkach ohledne oci. Na iPhonu 3 a vice hodinove cteni vecer celkem boli. Samozrejme nastavene cerne pozadi, text spis do seda a jas stazeny na minimum a pismo velikost odhadem 20 ( Stanza neukazuje hodnotu ). Nemam skusenost s e-ink cteckama ale pro oci to bude asi lepsi?
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar ygy | čtv led 28, 2010 8:29 pm

to záleží podla kvality displaya . v keynote ten display vychválili takže myslím že by to čítanie malo byť príjemné a hlavne ušetríme životné prostredie :wink:

Uživatelský avatar rony | čtv led 28, 2010 8:50 pm

Zdravotne okienko (offtopic):

uz niekolko rokov citam na LCD obrazovkach knihy. JE to asi individualne, som mierne "Svetloplachy" resp. NEPOTREBUJEM vyziarene miestnosti ani vypeckovany jas/kontrast na LCD k pocitacu. Obvykle moje znesitelne nastavenia su radovo 20-30%. Pre citanie na iphone pouzivam jas tak 10% cierne pozadie biele pismo (kontrast je dolezity).

Podla mojich skusenosti BOLESTI su skor prejavom inych faktorov. Prvym je snaha zapnut si nejaky umely svetelny zdroj do oci. Obvykle zla poloha stolnej lampy, lampy pri posteli. Pravidlo je, ze v zornom poli nesmies mat dany zdroj svetla (napriek tomu, ze priamo ho nepocitujes ako problem). Priklad: zapnes ziarovku bez krytia a mas ju cojaviem na 10tej hodine (smer). Nepozeras na nu priamo ale v zornom poli je. Dalsia vec je aj poloha zobrazovaca voci oknu. Pre iphone je to trochu mimo ale ak 8 hodin pozeras na monitor pocitaca v ktorom sa leskne okno, tak si len pripravujes dopredu problemy :-)

Naznacil som pravidlo pre monitory pocitacov - NESMIE sa ti v nich nic zrkadlit. Nic. Svetelny zdroj? To je este horsie. Vidis v nom seba? (nastav si na monitore ciernu farbu pozadia).

Pokial sa niekolko hodin pozeras do zle umiestneneho a zle nastaveneho monitora, tak rovno hovorim, ta hodinka citania na iphone nie je ten problem :-)

Ja pouzivam doma monitor, ktory vie prisposobovat svoj jas okoliu, co je absolutna pecka. To iste robi aj moj novy televizor.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Juramac | čtv led 28, 2010 9:36 pm

Bohem- ano, spousta lidi si to bude muset nejdrive osahat v realu, nez se rozhodnou. Presne jsi vystihl analogii s prvnim iPhonem. Jak jsem jiz zminil, kdyz jej pred 3 mi lety Jobs predstavil, nelibil se mi ani malicko, byl jsem zklamany, nijak me pak uz nezajimal. Do doby, nez se mi dostal do ruky u meho prodejce Apple, ktery jej nekde splasil... A jeste ten den odpoledne jsem volal svemu obchodnimu partnerovi do Nice, aby mi ho koupil a odblokoval-tenkrat to bylo mozne legalne jen ve Francii. Dal jsem za nej v prepoctu tenkrat vcetne kuryra 21.500,- , ale nelituji dodnes ani haler A od te doby jsem tam a o zadny jiny telefon uz nestojim. Zejmena, kdyz mam moznost srovnani doma s Nokii 5800 na Symbianu a ted i se Samsungem Jet, ktery je iPhonu asi nejbliz. Az na to desive nastaveni a dalsi potize s ovladanim....
S iPadem to bude to same-kdo jej dostane v dubnu do ruky, v drtive vetsine tam spadne, ani nebude vedet, jak.... :wink:

mrzic | čtv led 28, 2010 9:57 pm

Taky se pridam. Odpovim na otazku v nazvu. Pro me. Doma nic nez internet, IM, postu, fotky, filmy nepouzivam. Pracovni veci delam v praci a kdyz potrebuji neco udelat doma, pripojim se pres VPN. Proto mam notebook, abych byl mobilni. Po celodenni praci u pocitace si volny cas doma uzivam jinak, nez sedet znova u kompu. A kdyz mam naladu, tak pro viz. vyse.
Jen me trapi otazka, co s domacim MacBookem?
Od te doby, co pouzivam Apple HW jsem nejak prestal sledovat vsechny ty nove procesory apod. a vic se zajimam o obsah a "userfriendly". K cemu notebook s 10 USB, kdyz ho pouziji parkrat do roka. Dnes mam doma vse bezdratove (HDD) a nemusim resit nejake pripojeni pres USB.
Multitasking na co? Mail, IM atd. mi funguji pres push ( a to je multitasking) a nic vic nepotrebuji. A kdyz delam neco ve wordu, koukam na mail apod. .... proto mam na praci komp, iPad neni na praci Hulane!!! :-)
Jedine co se mi nelibi je ten okraj, je dost siroky.
iPhone expert
iPhone expert

cheer | čtv led 28, 2010 10:26 pm

Jirkus píše: ... Ty na tohle nepoužíváš iPhone?
odpovim za mne: ale ano, pozivam prave kvuli prijemnemu rychlemu multitouch ovladani. A prave proto to chci radeji delat na iPadu, ktery mi to same nabidne na vetsi plose.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Demo27 | čtv led 28, 2010 11:31 pm

Když včera začal Keynote byl jsem zrovna na hokeji, ale o přestávce mi to nedalo a prolítl jsem toto forum, abych se dozvěděl co se děje. Upřímě...Byl jsem zklamán tím jak vypadá, říkal jsem si,,Tohle snad ani nemůžou myslet vážně" ...Pak jsem večer přišel domu, přečetl pár ohlasů a věděl jsem přesně, že tohle snad i vynechám. Dneska jsem se ale vzbudil a zkouknul jsem video z Keynote a...Je to přímo dokonalé! Ta práce s iPadem musí být opravdu radost, konkrétně mě úplně odrovnalo nové iWork, geniální. Je to zařízení co mi tady doma schází, chci přijít domu, tašku s notebookem dát ke stolu, lehnout si do postele, pustit telku, koukat na snooker (jako teď) a jenom se bavit...Když budu chtít pracovat, zpracovávat přednášky nebo psát seminárky tak si sednu k PC a nebo si vezmu velký a težký notebook. A ta cena? 499$ za základní verzi? Už jsem psal svému příbuznému a ve Washingtonu ať je připraven my za dva měsíce poslat zásilku s iPadem.

Chtorr | pát led 29, 2010 9:03 am

možná hloupá otazka ale nevladnu angličtinou
jde pro ipad použit jako modem iphon?
myslím přes modrej zub když nebude wifi nebo prostě člověk muší připlatit za ten 3g

pe.kova | pát led 29, 2010 9:27 am

to nikdo neví, reálná šance tam je

u O2 by sis zatím moc nepomohl :lol:
Pokud něco potřebujete, zkuste nejdříve použít funkci hledat 8).
iPhone 4 4ever (NOW Available)

Juramac | pát led 29, 2010 10:39 am

to bude urcite zajimat spoustu lidi, stejne, jako moznosti tisku. Pokud by se dal pouzit iPhone, jako modem, pak by to slapalo i pres EDGE...... a tisk ? Pokud se pres wifi pripoji do bezdratove site, tak by tisknout take mel umet, nakonec, ten iWork k tomu vyslovene vybizi. Ale co jsem koukal po webu, tak to jeste nikdo nevi urcite.....jen se objevuji uvahy, vytisknout do pdf a to pak poslat, ale to je drbani levou nohou za pravym uchem......ale i kdyby to neslo hned, verim, ze to vyresi OS 4,0 a nebo nejaka aplikace treti strany

trumpetka | pát led 29, 2010 12:22 pm

Skoro všichni říkáte: ono to není na práci! No jo, ale kdyby ano, byla by to šleha! :D
právě tím, že to nemá žádný KLASICKÝ výstupy - (usb- především), chybějící vstup na karty z mobilů nebo foťáků. Dock sice je, ale nemyslím, že je všespasitelnej. A flash- kterej sice označujete za přežitek, ale na netu holt je a ješte myslím dlouho bude a nic s tím neuděláte -bych rád shlídnul na webech s pomocí safari- třeba idnes-mobily. Chybí mi i multitasking, kterej na mym founu po jb používám furt.
Přesto neříkám, že se mi to nelíbí. Jen je to bohužel víc okleštěný, než jsem zatím ochoten zkousnout. Ale člověk, až to dostane opravdu do ruky, taky možná opravdu z ničeho nic změní názor a třeba taky já neodejdu z prodejny dřív, dokud mi to nezabalej a nebude mi to říkat pane. :D

poki | pát led 29, 2010 3:19 pm

Uvolnite sa
http://www.youtube.com/watch?v=rLP_olQ6 ... tube_gdata

ps:keď budú ? kúpim. Aj tak chcem telku do spalne a do kuchyne a toto je na to ako stvorene :P

ps2: je fajn citat na nete diskusie ohľadne iPadu, človek sa tak pobavi... :D
ypsilonzone.sk
Host
Host

nene | pát led 29, 2010 3:51 pm

Ach, ani nepamatuju, kdy jsem se tak zasmála - kouzelné :)

shauriq | pát led 29, 2010 5:04 pm

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.30523 stejne to apple obslehnul od cinanov :))))))))
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Všeobecně o iPadu