iPad 2 - dojmy, zkušenosti

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
Platí zde stejná pravidla, jako jinde na fóru. . Julek

Hnykda | ned bře 27, 2011 8:02 pm

Re: iPad 2 - dojmy, zkušenosti

OT: Wi-Fi hotspoty jsou zařazeny do databáze pod unikátním číslem, zařízení je poté může nalézt. Přesnost je kolem 200 metrů a méně. Samozřejmě čím více Wifi sítí, tím lepší přesnost. Ovi Maps od Nokia například takhle lépe určují polohu v zastavěných oblastech, kde není nejlepší GPS signál.
Naposledy upravil Hnykda dne ned bře 27, 2011 8:15 pm, celkově upraveno 1

Uživatelský avatar MINICOOPER | ned bře 27, 2011 8:11 pm

Tak dopisu i svoje zkusenosti ja a:

- Mel celkem dlouho iPad prvni generace a rychlost iPadu 2 tak to je fakt MAZEC zejmena multitasking je o hodne lepsi aplikace se znovu neoteviraji a tim je vsechno o m oc rychlejsi a udrzi toho v pameti opravdu moc :-)
- Daleko lepsi drzeni a opravdu jak nekdo psal vunpbec nic nereze a je o hodne prijemnejsi
- potvrzuji tez ze se kabel o dost hure zasouva do spodniho hlavniho konektoru
- kapitola sama pro sebe je Smart Cover - je to vec ktera u ktere si clovek rekne tak to vypada kdyz nekdo u sve prace premejsli :-)

Shrnuti? Prechod z Ipadu 1 na Ipad 2 hodnotim jako ze ma svoje opodstatneni
Host
Host

Hnykda | ned bře 27, 2011 8:16 pm

Chtěl jsem se zeptat k tomu kabelu, není to jen "ošoupáním"? Vím že můj nový iP dělal to samé (s novým kabelem), ale teď už to nejde vůbec znát :P .

stZ | ned bře 27, 2011 8:22 pm

Taky jsem si chtel koupit ipad2...doma mame 2x "ipad1" a ty jsem chtel prodat a koupit ipady2. Po 2h co jsem ho mel pujcenej, jsem dosel k nazoru, ze pokud vlastnite ipad 1 to jsou naprosto vyhozene penize.
iPad 1 Wi-Fi 32 GB , 5.1.1 iOS JB
iPad 3 Wi-Fi 64 GB , 8.4.0 iOS JB
iPad Air 2 Wi-Fi 64 GB, 8.4.0 iOS JB
iPhone 6s Plus 128GB Space Grey
MB Pro, MB White
AW Sport 42mm
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Gekko gecko | ned bře 27, 2011 8:31 pm

Minicooper
Vázne je ta rychlost u MT tak znatelna?
Vím ze dvojka ma 512MB oproti 256MB u jedničky ale i tak jednička není zádný snek či lenoch

stZ
Kdysi o tom byl na mobil.cz v sekci technet článek ze pokud mas jedničku je přechod zbytečný a žádná revoluce se nekoná.
Dvojka je dobra pro ty co zádný iPad doposud nemeli
iPhone 5S 16GB Silver iOS 9.2
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Uživatelský avatar charlie77 | ned bře 27, 2011 8:48 pm

Gekko gecko: žere tě to hodně, že jsi nepočkal 14 dní a nepřiplatil 2,3k abys měl dvojku? :) Jo a píšeš tu, že dvojka je dobrá pro ty, co nemají jedničku. To ty jsj snad byl taky ;) Promiň, alr už mě fakt nebaví číst každej tvuj druhej příspěvěk o tvym přesvědčování, že si udělal dobrý rozhodnutí. :)
Apple iPod Shuffle 5G, 2GB, pink
Apple iPhone 6S, 64GB, gold
Apple MacBook Air 13" 2014, 128GB
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar Gekko gecko | ned bře 27, 2011 8:51 pm

Vůbec nic me nezere to té ujišťuji a ten článek na tech netu opravdu vyšel navíc jsem reagoval na příspěvek minicoopera
Jinak všem majitelům i tobě iPad2 ze srdce přeji at jste s nim spokojeni
iPhone 5S 16GB Silver iOS 9.2
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Uživatelský avatar charlie77 | ned bře 27, 2011 9:07 pm

Ok, ale ono když opravdu často píšeš jak si s jedničkou spokojený a že žádnou z novinek dvojky nevyužiješ, tak to spíš vypadá, že sám sebe přesvědčuješ, že si udělal správný rozhodnutí. (Ale že sám víš, že by zřejmě bylo rozumější chvilku počkat a něco málo si připlatit)
Apple iPod Shuffle 5G, 2GB, pink
Apple iPhone 6S, 64GB, gold
Apple MacBook Air 13" 2014, 128GB
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar Dodo | ned bře 27, 2011 9:10 pm

Tak, a dosť už toho OT!
iPhone 5S
iPod Shuffle
MacBook White
Starý pes fóra :)

atirita | ned bře 27, 2011 9:13 pm

Ja osobne davam gekkovi zapravdu. Sice nemam iPad ale uvazujem
Nad tym. Siel by som ale do jednicky a iba wifi. Nie preto ze si to nemozem dovolit ale preto ze iPad by som vyuzival iba doma na net, citanie knih a pozeranie TV a filmov v spalni. A k tomu nepotrebujem uplnu novinku. Na to staci jednicka.
Obrázek iPhone 4 16GB iOS 5.1.1
Obrázek iPad 1 64GB+3G iOS 5.1.1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar iTukan | ned bře 27, 2011 9:18 pm

Ted jsem koukl na video, kde zkouseli vystup z iPad pres redukci hdmi na tv a na verzi 1 neslo zrcadleni,jen vystupy z nekterych app. Nemuzete to nekdo overit? Treba tam jen nemeli nejnovejsi iOS. iPad 2 zvladala zrcadleni celeho systemu. Chtel jsem si tu redukci poridit,ale v tomto pripade by mi byla zbytecna. Jestli jeste nekdo mate po ruce obe verze iPadu... Thx.
 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  AW4 
Moderator fóra
Moderator fóra

ls8 | ned bře 27, 2011 9:19 pm

Toto vlakno neni o jednicce. Zde probirame pouze dvojku. Ostatni prispevky budou mazany.
It's what you do in the dark that puts you in the light.

Uživatelský avatar iTukan | ned bře 27, 2011 9:20 pm

Chtel jsem porovnani. Tak to klidne smaz.
Moderator fóra
Moderator fóra

Hnykda | ned bře 27, 2011 9:22 pm

Na iPad 1 nejde zrcadlení.
Na iPad 2 ano.

Keywords: ipad 2, mirroring, ipad 1

Uživatelský avatar Petrt | pon bře 28, 2011 5:32 am

Jedna (pro me) neprijemna zkusenost. Videa, ktera iPohne4 prehraje plynule (nejcasteji 720p) se i ve stejne aplikaci sekaji. Zkousen Oplayer, OplayerHD a Buzz. Toto jsem vubec necekal.
iPhone Xs Silver Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad 2018 TV 2015
iPhone expert
iPhone expert

Sven | pon bře 28, 2011 7:45 am

iPad 2 má údajne pevnejšie sklo displeja oproti jednotke, ukázal to torture test.
Zdroj: BGR
http://www.bgr.com/2011/03/25/torture-tests-show-ipad-2-glass-much-stronger-than-original-ipad-video/
iPad 2 32GB 3G white
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

ls8 | pon bře 28, 2011 11:49 am

Tak první dojmy jsou WOW. Proti jedničce je opravdu o poznání lehčí, díky tenčímu tělu a zaobleným hranám se PODSTATNĚ lépe drží. A bílá ja cool :).

Dave.6 | pon bře 28, 2011 12:20 pm

Zdravím, měl bych jen dotaz...

V nejbližší době budu kupovat iPad 2 a pořád nevím jestli s 3G nebo bez. Dalo by se říct, že pokud mám iPhone 4 a vytvořím si personal hotspot, tak je pro mě verze 3G zbytečná?

v iPhone 4 mám datový tarif a druhý bych si stejně nepořizoval...

Díky

Lincoln Six Echo | pon bře 28, 2011 12:26 pm

Odpověděl sis sám. Pokud nechceš druhý tarif, jdi do WiFi verze. V případě nouze spáruješ s iPhone a je hotovo. Já to tak řeším a stačí mi to, avšak já necestuju moc často, takže tak.
  • iPhone 6s
  • Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
  • AirPort Extreme 5th gen
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar iTukan | pon bře 28, 2011 12:26 pm

Ano je to tak, pocitej s tim, ze hotspot docela vybiji baterku iPhone.
Moderator fóra
Moderator fóra

Sp4rh4wk | pon bře 28, 2011 1:15 pm

Petrt píše:Jedna (pro me) neprijemna zkusenost. Videa, ktera iPohne4 prehraje plynule (nejcasteji 720p) se i ve stejne aplikaci sekaji. Zkousen Oplayer, OplayerHD a Buzz. Toto jsem vubec necekal.

Prosil bych, pokud by toto nekdo mohl potvrdit? Premyslim totiz o koupi ipad2, hlavne kvuli pousteni HD (720p/1080p) na TV....
Diky za info...
Jinak ma nekdo zkusenosti z bilou i cernou variantou? Nejak se nemohu rozhodnout pro barvu, ale prijde mi, ze jelikoz monitory, televize apod se delaji hlavne cerne, tak asi to nebude oproti bile tak tahnout oci?

xslide | pon bře 28, 2011 1:21 pm

Mám bílou verzi a sem maximálně spokojen. Vypadá to luxusně. A včera jsem si koupil černý SmartCover a vypadá to ještě lépe :-)
Obrázek MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
Obrázek iPhone XS Max, black, iOS 12
Obrázek Apple Watch 4, black, 44mm
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Petrt | pon bře 28, 2011 1:27 pm

K tomu přehrávání videií - autor Oplayeru uvádí u HD (tj. Ipad) verze, že se stále používá SW dekódování - popravdě nevím jak je to děláno u iPhonu, ale tam tato poznámka není.

U Buzze to mrzí o to víc, že dokáže přehrávat videa ze samby i bez jejich stažení.

Ad barva: na bílém rámečku nejsou vidět tak ťápance (uvidíme ale v létě až se budou ruce potit).

edit: k čemu je vlastně SmartCover dobrý ? Po bytě je (kromě podpěry) zbytečný a na ven se imho nehodí, protože nekryje iP dostatečně a nějaké silikonové pouzdro pod paži je jistější...
iPhone expert
iPhone expert

xslide | pon bře 28, 2011 1:52 pm

Váhal jsem, jestli SmartCover koupit nebo ne, ale určitě nelituji. Funguje to perfektně jako stojánek nebo podpěra pod iphone na psaní. Kryje to display.

K tomu si koupím nějaký obal s poutkem na přenášení a budu spokojený. SmartCover je sice drahý, ale fakt dobře využitelný.
Obrázek MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
Obrázek iPhone XS Max, black, iOS 12
Obrázek Apple Watch 4, black, 44mm
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Petrt | pon bře 28, 2011 6:10 pm

Tak Smartcover koupen. Cena za to "nic" je sice otresna, ale funkce super. Mnohem lip se na Ipadu pise. Jen skoda nedostupnosti volume tlacitek (jedina nevyhoda).

Edit: ti co mate povolene multitouch gesta, jdou vam provadet levou rukou ?? Mne ne (jsem pravak, zkousel jsem to jen tak :-) )
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Carabei | pon bře 28, 2011 11:06 pm

Jde to obouma, žádná diskriminace :D
MacBook Pro Retina 15 10.10
iPhone 6 8.1.2, Etymotic hf5
iPad mini Retina 32GB 8.1.2

ppnela | pon bře 28, 2011 11:27 pm

ja som do iPad2 sla hlavne kvoli smartcoveru android tablet taku ficuru nema. Ale dost ma mrzi zatial problem s iMovie a to ako tam dostat videa. ani H.264 720HD ani .mov mi po importovani nejdu. skusila som ich nakopirovat priamo do tabletu do DCMI foldra a tiez importovat cez camera connection kit. jedine co zatial ide su videa natocene priamo ipadom2 co je dost blbost. dufam ze to nejako opravia. tie videa v camera roll po importe vidno ako prazdny ramik a nedaju sa ani prehrat.

ta pamat nebude az taka velka lebo po presunuti safari do backrground a opatovnom vyvolani mi pri preklikavani medzi strankami casto natahuje stranky nanovo.
A sem tam sa sekne na nejakej aplikacii pripadne neskutocne spomali. uz dlhsiu dobu som nedostala hlasku o plnej pamati co je zatial fajn.

7luke.com | pon bře 28, 2011 11:32 pm

V AppStore je X přehrávačů, není problém AVI, DIVX, atd atd atd ;-)

ls8 | úte bře 29, 2011 12:21 am

Ale ona neresi jak prehrat videa v prehravaci, ale jak je dostat do iMovie. Nebo alespon tak jsem to pochopil.

To, ze ti do iMovie v iPadu nejdou naimportovat videa neni chyba, ale zamer. iMovie v iPadu je urcene pouze pro sestrihani videi natocenych primo iPadem, videa z digitalni kamery nebo z jineho zdroje musis samozrejme strihat v pocitaci v desktopove verzi iMovie.

RAM ma iPad 2 512MB. Zadne zpomalovani jsem nikdy nepozoroval ani u prvni generace, natoz ted u dvojky.

7luke.com | úte bře 29, 2011 12:29 am

OT: Omlouvám se - signál, že mám jít spát. Minulou noc jsem se celou "drbal" se dvěma iPhone na servis, přes den pracoval a doteď neskončil... Už mizím :)

Uživatelský avatar pistak | úte bře 29, 2011 6:02 am

ls8 píše:To, ze ti do iMovie v iPadu nejdou naimportovat videa neni chyba, ale zamer. iMovie v iPadu je urcene pouze pro sestrihani videi natocenych primo iPadem, videa z digitalni kamery nebo z jineho zdroje musis samozrejme strihat v pocitaci v desktopove verzi iMovie.

Ale to je poriadna blbost... To sa vazne na vykonnom iPade 2 nedaju dat videa napriklad z iP4 a postrihat? No toto by ma fakt nikdy nenapadlo... Take halo spravili okolo iMovie a vlastne na iPade je potom dost zbytocne... Ved uprimne si povedzme ze iPad nerobi nejake extra videa a ked nedokaze pracovat s inym videom z ineho zdroja... :%)
iPhone guru
iPhone guru

Lincoln Six Echo | úte bře 29, 2011 6:18 am

Když připojíš iPad k PC, tak se ti pod Apps nezobrazí iMovie, aby sis do něj mohl importovat video? Já i Movie nemám, takže jen tak plácám.
  • iPhone 6s
  • Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
  • AirPort Extreme 5th gen
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Barberry.pha | úte bře 29, 2011 6:21 am

Mam iMovie sice v 1, ale videa ktere jsem do ipadu nahral pres camera connection kit s ip4 se mi v iMovie ukazaly a muzu je normalne strihat, upravovat.
Nemam zadnou jinaci kameru, takze nevim jak je to u videii s jinych zarizeni, ale s ip4, a pocitam ze i jineho iphonu, no problem.
Jestli treba v iMovie pro iDevice nejde pracovat jenom s videii ktere byly iDevice natocene? Ale zkusim tam nahrat neco jineho a uvidim :p
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Moderator fóra
Moderator fóra

ls8 | úte bře 29, 2011 7:22 am

Videa z ostatnich iOS zarizeni to samozrejme bere.

Michal1982 | úte bře 29, 2011 1:07 pm

Vlastním iPhone 4 a Macbook. Na cestování mi přijde i ten Macbook velkej. Tak sem při koupi mobilu sáhl po iPhone 4, s tím, že na něm zasurfuju, zahraju nějaký hry a zkouknu filmy. Kupovali byste iPad aby vas zabavil na cestach nebo byste zustali ppři iPhone 4 a neutráceli? Díkec, báááj.

raider | úte bře 29, 2011 1:20 pm

barberry.pha píše:Mam iMovie sice v 1, ale videa ktere jsem do ipadu nahral pres camera connection kit s ip4 se mi v iMovie ukazaly a muzu je normalne strihat, upravovat.
Nemam zadnou jinaci kameru, takze nevim jak je to u videii s jinych zarizeni, ale s ip4, a pocitam ze i jineho iphonu, no problem.
Jestli treba v iMovie pro iDevice nejde pracovat jenom s videii ktere byly iDevice natocene? Ale zkusim tam nahrat neco jineho a uvidim :p

To je ale trochu krkolomné,ne? Když si vezmu sebou na dovolenou Iphone 4 + Ipad,tak budu točit Iphonem a pak bych to rád nějak jednoduše přenesl do Ipadu na sestříhání.Nejlépe asi přes wifi.Takže je možné po vytvoření hotspotu z Iphone a připojení Ipadu nějak kopírovat mezi dvěma idevice zařízeními videa?

7luke.com | úte bře 29, 2011 1:23 pm

Nejlepší je to USB kabelem - propojit iPad a iPhone 4 (přes redukci).

Jde i flashdisky, apod... včetně TV outu např.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Uživatelský avatar Barberry.pha | úte bře 29, 2011 1:45 pm

To raider: krkolomne to je jak popisujes ty :)) pres wifi to preneses, takhle kablikem pripojis iphone pomoci camera connection kit k ipadu a videa nebo fotky si v klidu presunes a muzes pak upravovat treba v iMovie, ktere se na ipadu ovlada lepe nez v iphonu ;) zadny problem, zadny krkolomnosti :)
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Petrt | úte bře 29, 2011 6:03 pm

Michal1982: byl jsem na tom jako ty az na to, ze ted se mi zda iPhone4 strasne maly a nepohodlny :-). Jestli prekousnes investici, tak si jej kup. Myslim, ze minimalne zpocatku jej kdyztak celkem bez problemu prodas dal...

Barberry.pha: pres wifi se mi to zda naopak velice jednoduche (myslenka, nevim jak to jde realne udelat). Camera conn kit ani nemam, usb kablik nenosim treba vubec. Proste wifi mas "u sebe" porad ;-). Tot muj nazor na tuto vec.
iPhone expert
iPhone expert

7luke.com | úte bře 29, 2011 6:16 pm

Videa z iPhone 4 zabírají obvykle MOC megabajtů. A po WiFi by to byl pěkný opruz. Zatímco s malou redukcí je to luxus pohoda. Navíc ta možnost připojit k iPadu flashdisk z klíčů, paměťové karty, foťák.....

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Všeobecně o iPadu