[DOTAZY] iPad - k cemu a pro koho ?

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
Platí zde stejná pravidla, jako jinde na fóru. . Julek

Juramac | pon dub 26, 2010 6:32 pm

Re: iPad - kdo ho má ?

iTomas : jak pise Rony - aplikace zatim jen z americkeho appstore , je potreba zridit ucet . Snadna pomoc. Ucet ti zridi Jackietran tady :
viewtopic.php?f=90&t=23970&start=0&st=0&sk=t&sd=a&hilit=itunes+account

overene dobijeci gift kody pro svuj novy US ucet koupis tady :
http://itunes-express.web.officelive.com/default.aspx
a nebo tady:
http://www.itunesgiftcard.eu/index.html

Uživatelský avatar rony | pon dub 26, 2010 6:41 pm

dost vela aplikacii je aj cez sk/cz ucty. Treba si to zorganizovat tak, ze co sa da nakupuj v sk/cz a len tie nedostupne cez us. V ipade ide spustit itunes a appstore len pod us uctom. Nakupujem teda v ipade z us uctu a v pocitaci z sk uctu. V ipade je naviac trochu lepsie prezeranie aplikacii. Pozriet si us ucet itunes je celkom zazitok :) Koniec koncov jeho zalozenie je trivialne :-) navod najdes v tejto sekcii, pobehaj pocitaj. Budem rad ak sa pripojis aj obsirnejsie ako obcasnymi otazkami :-)
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

chezz | pon dub 26, 2010 7:01 pm

iPadu se prodalo pres milion kusu (zatim) to opravdu necekal nikdo myslim :o
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Jamall | sob kvě 01, 2010 10:40 am

Zdravím, tak jsem další vlastník a VELMI spokojený uživatel iPadu 16GB :-) Nevím s čím se tu svěřit, Rony a spol. mají podobné dojmy jako já a vše zodpověděli :-) iPad je pro mě opravdu revoluční věc!!! Luxusní práce na něm včetně čtení knih, hraní her, dívání se na filmy, velmi krásné propracování foto alb, atd...
Host
Host

Křeček | sob kvě 01, 2010 1:39 pm

Ahoj, můžu se zeptat zda-li je iPad lepší nebo horší jak iPhone. Cenově se dívám že vychází dobře, ale i 64GB paměť je skvělá. 3G verzy bych u takového "počítače" nechtěl. Wi-Fi 64GB vychází asi na 11,500 Kč. Ale v ČR bude asi dražší. Máte ho někdo z ČR? Tedy takhle, je už v ČR?
A ještě to nejduležitější, je v češtině? A abych nezapoměl, má taky ApppStore jako iPhone atd.. Dají se do toho stáhnout hry atd. ?

Juramac | sob kvě 01, 2010 1:47 pm

Zapomen na 11.500. 699 usd je 13.500 , k tomu si pricti dan v us 8,25 % , dale dopravu beznou postou kolem 60 usd a priblizis se realne cene. A pak nezapomen na 20% DPH , ktere budes platit na poste. To vse za predpokladu, ze ten, co ti ho tam koupi a posle za to nebude nic chtit.... Realita je jinde.... :wink:
Naposledy upravil Juramac dne sob kvě 01, 2010 1:51 pm, celkově upraveno 1

Křeček | sob kvě 01, 2010 1:51 pm

Jaj. sem počítal špatnou měnu. Zůstaneme u iPhonu..

Qwuiddo | sob kvě 01, 2010 3:30 pm

mozna trochu blba otazka, ale reknete mi, majitele, jestli s iPadem pustim napriklad Ulici ze stranek TV Nova. Nemam doma telku, v tomto bych videl, krome skoly, smysl iPadu pro me...

Juramac | sob kvě 01, 2010 4:02 pm

Nepustis.iPad stejne jako iPhone nepodporuje flash. Nastesti.....

Qwuiddo | sob kvě 01, 2010 4:50 pm

Samozrejme vim, jen me zajimalo, jestli to nova nema nejak osefovany ...

pe.kova | sob kvě 01, 2010 4:52 pm

ne, ale můžeš jim zkusit napsat :-)
Pokud něco potřebujete, zkuste nejdříve použít funkci hledat 8).
iPhone 4 4ever (NOW Available)
Starý pes fóra :)

firenz | sob kvě 01, 2010 8:21 pm

Tak třetí den si vesele užívám iPad Wifi 32Gb a ikdyž jsem měl nejdřív výčitky, že to vlastně vůbec nepotřebuju a že ty peníze by se dali investovat líp... tak musím říct, že je to fakt úlet a nelituju toho :-) Je to fakt futuristický, vzpomínám na filmy jako Minority Report a není to daleko od toho :-))) Akorát jsem utratil za ty tři dny už asi 60 euro za aplikace, ... ono jak stačí kliknout na "buy" tak to jede raz dva :D Jinak jsem si vytvořil i free účet na americkým appstore abych zkusil iBooks atd, a všechno krásně funguje. Dneska jsem s kamarádem, co si pořídil 16gb verzi zkoušeli Real Racing po Wifi multiplayer, a je to fakt jízda :)))))) jinak nejvíc si ujíždím na prohlížení webu, mailu, kalendáři, twitteru, IMBd databázi, Touchgrind HD, HoldEm HD, Cogs HD, AIM, Marvel a AIR Video....

Co se teď snažím vykoumat je, jak co nejefektivnějc převádět třeba avi video do mp4 rovnou i s titulkama v co nejadekvátnější podobě. Někdo nějaký tip?

Adam

Uživatelský avatar rony | sob kvě 01, 2010 8:34 pm

air video je asi najefektivnejsie. cize doma mas NAS nejaky komp kde ti bezi airvideo server. samozrejme kym ti prekonverti video cosi to trva ale je to tak ze konverziu spustis z ipadu.

v zlozke s videom je potom aj subor s prekonvertovanou verziou.

mne osobne to pride dost na hlavu ale zasa ak si nejay oblubeny serial prekonvertujem na opatovne pozeranie, tak az tak neboli. skor ma stve, ze kvoli tomu musi bezat pocitac :) este hladam nieco co vie m4v z NAS priamo
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

firenz | sob kvě 01, 2010 8:42 pm

Jasne, to jsem zkousel. Ale radsi bych zpusob, ze v kompu proste mam avi + titulky a vyleze mi z toho m4v s titulkama... jinak Air Video je samozrejme bozii :-)

filip | sob kvě 01, 2010 8:58 pm

iPad - kdo ho má ?

Ale ved na to je air vyborny. Urobi m4v aj s titulkami bez akehokolvek zbytocneho nastavovania.

Inak tu je zopar programkov
Na konvertovanie a ostatne ukony
Ktore potrebujes... Ale len ked mas OSX

konvertovanie

http://www.macupdate.com/info.php/id/12987

meta data

http://www.kerstetter.net/index.php/pro ... ware/metax

vkladanie titulkov

http://code.google.com/p/subler/
iPhone 4 16GB, fw 5.0.1, orange SK
MacBook PRO 2,4 GHz Intel Core 2 Duo, OSX 10.7
Host
Host

firenz | sob kvě 01, 2010 9:07 pm

Ja vim, jen mi prijde, ze to trva dlouho a navic bych to chtel delat jen v pocitaci, bez pouziti iPadu.. a macosx mam, takze diky moc!:)

Uživatelský avatar rony | sob kvě 01, 2010 10:49 pm

ANO TRVA TO DLHO, s tym neurobis nic. Na dekodovanie a nasledne enkodovanie treba vysoky vykon, rychle disky, vela pamati a aj TAK to bude cosi trvat. Nemusis ani hladat nejaky zazracny nastroj proste neexistuje.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

filip | ned kvě 02, 2010 12:18 pm

iPad - kdo ho má ?

Mozno trosku OT:
na dock.sk je nejaka doplnkova informacia ze na ipad-e je alebo bude mozne spustit windows 7.
To myslia vazne? To si snad robia srandu. Alebo mi nieco uslo?

Znáš http://spravodaj.madaj.net/ ?
Host
Host

Uživatelský avatar rony | ned kvě 02, 2010 12:33 pm

neber vazne informacie od ludi, ktori ipad v zivote nevideli.

neviem ako to vzniklo ale jedina moznost ako vidiet plochu windows na ipade je nejaka z mnozstva terminalovych aplikacii typu VNC ci Terminal Services klienti pre Windows stroje.

lutujem, ale robia zo seba aj inych blbcov.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

filip | ned kvě 02, 2010 12:39 pm

Uff, uz som sa zlakol ;) a takyto uz robia predobjednavky a chcu to predavat.
Uz viem kde ho nekupim ;) Sorry za OT.
Host
Host

Sedyman | pon kvě 03, 2010 2:32 pm

iPad - otázky před koupí

Ahoj,plánuji koupit iPad a nevím,jestli koupit 16 GB verzi nebo 32 GB verzi.Na svém iPhone mám 16 GB a dostačuje mi to,ale je mi jasné,že u iPadu by asi bylo potřeba víc.Hudbu si tam asi dávat nebudu a když ano,tak maximálně tak do 1 GB.Určitě ale filmy,knihy to ještě nevím a taky aplikace,fotky.Na tohle mi iPhone s 16 GB stačil,ale chci se zeptat někoho,kdo má iPad,jestli jsou aplikace na iPad nějak o moc větší a co konvertované filmy,ty taky asi budou větší.

Díky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar masklin | pon kvě 03, 2010 2:42 pm

Re: iPad - otázky před koupí

Filmy jsou tak velké jak si je uděláš, na velikost aplikací se mrkni v AppStoru podle toho které bys chtěl. Já beru 32GB.
FW 1.1.4=>2.0.2=>2.1=>2.2=>2.2.1=>3.0=>3.1.2=>3.1.3=>4.0=>4.1=>5.0=>6.0=>7.0
iPhony 2G, 3G, 3GS, 4 a 5 / iPad, iPad2
Když nevíte co by, najdete to v .... Návodu.

Sedyman | pon kvě 03, 2010 2:54 pm

No to je mi jasne,ze je to podle kvality a tak.A kdyz je vetsi displej,tak si myslim,ze tomu bude umerna i potrebna kvalita a velikost souboru.Ale stejne kdyz konvertuju z .AVI,ktere maji tak 700 mb,tak to bude asi vychazet na stejno.Na appstore jsem se dival a ty velikosti jsou hodne podobne,spis stejne.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Paly | pon kvě 03, 2010 2:59 pm

Mam 16GB verziu, nie je to nejak prehnane vela, ale na prezentacie, dokumenty, tabulky, nejaka ta hudba a videoklipy je to v pohode. Netlacim do iPadu vsetko, preberam si co si tam dam. Nie je to iPhone, na pocuvanie hudby mam viacmenej ten a na ine vecsie veci mam iPad.

No miestami mam nutkanie kupit si Nokiu 3310 a na ostatne veci pouzivat uz len iPad :D ale to by som asi neprezil keby som odhodil moj iPhonik :)
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!

Uživatelský avatar rony | pon kvě 03, 2010 3:11 pm

ak trosku viac sa rozsupnes s filmami, tak ti bude 16 malo. Hudbu tam asi moc davat nebudes ale rozne videocasty a serialy asi aj ano. Vzhladom k tomu, ze to ma vacsie rozlisenie, tak budu aj trosku viac zaberat, pokial nebudes zrovna pozerat tie co su resamplovane na mobily.

Vo vseobecnosti ani nie su nejake aplikacie typu navigacie na 3 gigabajty, ktore by si tam daval. Ak si fotkovy typ, tak mozno este toto moze zabrat dost vela (par tisic fotiek).
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Juramac | pon kvě 03, 2010 3:31 pm

Vetsinu filmu, ktere prevadim do mp4, delam v Handbrake v rozliseni pro Apple TV, ktere jsou sice vetsi obsahem, ale daji se pak poustet pres kabel ve vetsine normalnich televizich. Toto rozliseni je pak pro iPad naprosto dostacujici. Ale stejne tak si myslim, ze i filmy v rozliseni pro iPhone/iPod , ktere jsou zpravidla 480x368 apod , jsou pro iPad take dobre a nejsou jiz tak velke. Filmy jsou pak velke podle delky a tohoto rozliseni - mezi 800 MB az 1,5 GB, takze jich do iPadu das nejmene 10. Ja osobne to delam tak, ze kdyz nekam jedu, nacpu do 32 GB iPhonu a ted i do 32 GB iPadu tak 8-10 filmu, ktere pak ruzne pozdeji menim. Urcite z iPadu ani iPhonu nedelam zalohovy disk. :) A knizky ? Tech tam muzes dat X, to je zalezitost nekolika malo kil...... A nakonec aplikace - i to je jen na tobe, ale pokud si nedelas sbirky stovek aplikaci, ve kterych se pak sam nevyznas a mas je tam jen projakysi pocit, nikdy je ale nepouzijes, tak ani ty ti mnoho mista nezaberou. ja tam mam krome zakladnich aplikaci jeste nejake hry, ale ty stejne, jako knihy, nejsou nijak objemne. Takze uprimne, ze 32 GB nemam jeste zaplnenou ani jednu tretinu, a to tam je asi 8 filmu, asi 30 knizek, zhruba 500 fotek v albumech a 30 aplikaci vcetne her .

Uživatelský avatar whisky96 | pon kvě 03, 2010 3:54 pm

Moja skúsenosť:

Obrázek

Audio: Iba audioknihy. Sú tam skôr omylom, pretože som ich kupoval z iTunes cez iPad a po prehratí do počítača (a následne iPodu) som zabudol zrušiť ich synchronizáciu. Na iPade nič audio nepočúvam, ani knihy ani hudbu.

Video: Mám nastavené, aby sa mi synchronizovali všetky nevzhliadnuté diely asi 3-4 seriálov. Dokopy je to asi 15 epizód, všetko kupované priamo v iTunes Store, veľkosť neriešim a ani nijak nekonvertujem.

Apps: Aplikácií mám na 4 obrazovky, niečo cez 50.

Books: V iBooks len 2 (preto tak málo MB), ale v aplikácii Kindle mám ďaľších asi 20 (len je to zobrazené v kategórii Apps, nie Books).

Other: netuším, čo to je, a ani neriešim.

Záver: mne 16 GB pohodlne postačuje. Dobrým nastavením synchronizácie netreba riešiť, koľko filmov tam dať, akonáhle si niečo pozriem, z iPadu to zmizne a natiahnu sa nové diely). Na služobky (do lietadla) mi stačí výrazne menej ako tých 15 epizód.

Sedyman | pon kvě 03, 2010 5:14 pm

Tak díky za rady,nějak to shrnu a uvidím no.Nechci to uspěchat,to je další důvod,proč uvažuji nad koupí 16 GB,že už je v nějakých eshopech skladem.
Takže hudbu tam vůbec dávat nebudu,hry budou pro mého mladšího bratra,ale to je pár her,takže určitě do 1 GB,ty knížky bych tam dal,ale jak říkáte,je to pár MB.Takže nejvíce místa sežerou filmy a podcasty,rád se dívám na podcasty Apple eventů.Takže asi budu brát 32 GB verzi,pokud cena nějak nepůjde rapidně nahoru.Díky za rady.

PS:Když konvertuju .AVI film do MP4 v Handbrake a dám tam titulky,tak písmena s diakritikou se mi nezobrazí.Handbrake je fakt super,ale tohle mě štve.

Díky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar ygy | pon kvě 03, 2010 6:06 pm

iPad - otázky před koupí

Dnes ráno v skorých hodinách som sa aj ja stal šťastným majitelom ipadu :wink:
volil som 16 gb .(ešte strihám unbox video tak ak budem mať čas tak ho tu v priebehu týždňahodím ) Ipad používam prevažne na net a knihy, z filmami to vidím rovnako ako na iphone, pozriem , vymažem nahrám nový .zopár aplikácií , hudbu žiadnu a som na hranici že mám zaplnených 9 gb ... a ostatné si nechám na foty

stZ | pon kvě 03, 2010 7:19 pm

Tak jsem si to krasne nacasoval :) dnes mi ho dovezl kamarad z NY a dnes rano vysel "spirit" :D muj ipad uz je JB. Nechci tu zakladat zda ano ci ne to je kazdeho vec....koho to zajima ten si to poresi.

Jinak muj prvni dojem je uzasnej, jen ta vaha me trosku zaskocila....cekal jsem trosku mene. Nicmene vim co obsahuje tak je vaha adekvatni :)
iPad 1 Wi-Fi 32 GB , 5.1.1 iOS JB
iPad 3 Wi-Fi 64 GB , 8.4.0 iOS JB
iPad Air 2 Wi-Fi 64 GB, 8.4.0 iOS JB
iPhone 6s Plus 128GB Space Grey
MB Pro, MB White
AW Sport 42mm
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar ikena | pon kvě 03, 2010 9:21 pm

firenz píše:Co se teď snažím vykoumat je, jak co nejefektivnějc převádět třeba avi video do mp4 rovnou i s titulkama v co nejadekvátnější podobě. Někdo nějaký tip?

Adam

Submerge je nejlepší. Vrazí titulky přímo do filmu a převede do iPadu, iPhonu, atd.
iPhone 6 Plus 64GB | iPad 3 32GB Wi-Fi

firenz | úte kvě 04, 2010 2:31 pm

Nakonec mi i na convert videa prijde nejlepsi to Air Video, je to celkem rychle a jednoduche, ...

Uživatelský avatar whisky96 | úte kvě 04, 2010 2:39 pm

Uživatelský avatar rony | stř kvě 05, 2010 8:18 pm

Apple to zamietol podla mna kvoli pajcnutiu dizajnu a kedze je to v Cydia a nemam zatial doveru v jailbreak iPadu, tak si necham zajst chut :-)

Skor cakam, kedy sa Google umudri a spravi ipad verziu Google Reader.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar dodulo | stř kvě 05, 2010 8:41 pm

kedze jedno vlakno kde sa venovalo iPadu a navigaciam sa zamklo hodim to sem

drziak do auta na iPad :D

Zobrazit video na http://youtu.be/uGL6bvkfgkY
Kód do fóra: [youtube]uGL6bvkfgkY[/youtube]

Návod na vkladanie videa do príspevkov

CoPilot HD - prva navigacia pre iPad 3G
viac info
www.techbox.sk

ja osobne si myslim, ze sikmooki nebudu zahalat a o chvilu bude eBay plny drziakov pre iPad do auta :D, vyuzit iPad na navigaciu mi neprijde az taka blbost, kedze vela truckerov pouziva napr. netbooky a iPad je rozhodne sikovnejsi ako daky netbook :), zatial sa mi vsak nepodarilo najst video ako by na iPade vyzeral napr. Navigon, avsak myslim, ze o chvilu pride aj prave Navigon s HD verziou pre iPad uvidime

ak niekto mozte tak prosim urobte screen ako vyzera daka navi pre iPhone na iPade, ci je to az take velmi katastrofalne :wink:
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak

Uživatelský avatar Golf | pát kvě 07, 2010 10:30 am

Tak tohle si může dát na přední okno opravdu jedině kretén :? Sebrat papíry od auta i řidičák, předat místo toho papíry na hlavu....

I když podle toho, co občas vidím po Praze uprostřed čelního skla, k tomu dost jiných nemá daleko.
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Juramac | sob kvě 08, 2010 3:58 pm

Naprosty souhlas. Za tohle na okne bych zabavoval papiry a daval desetitisicove pokuty, to je hruza. Ridic si pripada, jako borec, ale vsichni okolo nej, aby se bali v lepsim pripade o sve plechy ........ Kretenismus na entou.... :x
Memu kolegovi jeden debil s telefonem u ucha sejmul na prechodu 10-ti leteho kluka. Nastesti to dopadlo pro kluka dobre, zlomene nohy a rozbita hlava se za dva mesice zahojili, ale ten debil si nakonec vyslechl jen podminku a zabavili mu ridicak na jeden rok......... No, ale bude mit asi nadosrti problemy s polykanim a kousanim, Honza se nebetycne nasral.... Ale to uz jsem O.T.

Uživatelský avatar House_MD | sob kvě 08, 2010 4:04 pm

chtěl bych vidět, co to udělá v případě prudkýho brzdění nebo nehody... :shock:
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.

Uživatelský avatar Drago | ned kvě 09, 2010 12:22 am

Nenapadlo ma, kde inde sa spytat, tak to hodim sem. Mate vlastne ePub knihy v iBooks? Ako to vyzera? Je to take pekne vsetko ako ked si zakupite original v iBook Store? =D teda myslim to tak, ci funguje slovnik, hladanie kapitoly, ten scroll dole a tak. Obrazky by mali ist normalne, pokial uz su v tom pdf (ePub) ci? dik
iPhone 6 64GB Space Gray
MacBook Air 13" Mid 2013
iPad 2 32GB WiFi Black
iPhone 5 16GB Black (2013-2015)
iPhone 3G 8GB Black iOS 3.1.3 (2008-2013)
Obrázek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Sedyman | ned kvě 09, 2010 6:22 am

ePub knihy se do iBooks nedavaji.Jsou na to programy primo v AppStore.
Pokud se mylim,opravte me.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Všeobecně o iPadu