[DOTAZY] iPad - k cemu a pro koho ?

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
Platí zde stejná pravidla, jako jinde na fóru. . Julek

Uživatelský avatar rony | pát kvě 14, 2010 12:27 am

Re: iPad - k cemu a pro koho ?

a co je megavideo?
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar ygy | pát kvě 14, 2010 6:15 am

megavideo je server kde je naprostá vačšina filmov online
http://www.megavideo.com/
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar rony | pát kvě 14, 2010 9:51 am

jasne, vobec som netusil, ze taky server existuje. Ma podporu pre multimedialne prehravace ako Popcorn Hour alebo je to len taky provizorny system, kde sa musi cumiet na filmy z obrazovky pocitaca?
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar ygy | pát kvě 14, 2010 6:48 pm

neviem čo je to popcorn hour ale je to asi len z počítača :)

povačšien si to zapnem na kompe a napojím na telku , lebo tam je naozaj všetko :wink:
na iphone som to takisto pozeral cez ten plugin imobilecinema ale iphone som predal a čakám do lete na 4g ale nechce sa mi robiť jb len kvôli tomu keď nemám ani istotu že to bude funfovať ..

Uživatelský avatar rony | pát kvě 14, 2010 7:01 pm

hm, titulky a kvalita bude zrejme katastrofalna, ide to aspon v SD kvalite? :-) aj ked 720p je minimum :)
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar ygy | pát kvě 14, 2010 7:21 pm

ako nieje to niečo extra pre fajnšmekrov al keď zmeškáš film v telke alebo si chceš nejaký pozrieť tak to príde vhod , nemusím nič sťahovať a mám to rýchlo k pozrenie...
tu je príklad simpsonovcov :D

http://www.megavideo.com/?v=H0JRWQSJ

thera | sob kvě 15, 2010 7:12 pm

Re: iPad - otázky před koupí

narazil jsem na strongvpn.com, zatím jsem nezkoušel. ma tam i přepínání na UK, třeba pro budoucí BBC. na rozdíl o ronyho si myslím, že ABC aplikace je docela vychytávka, obrovskej a hlavně kvalitní archiv. hlavně toho je/bude víc: cbs, hulu, netflix. některé aplikace budou asi placené, ale pořád jich bude hodně zdarma, to se za těch 55 dolců/rok za VPN vyplatí. jestli něco podobného udělá někdy ČT...

ja jsem si vzal 32gb 3G a ohledně velikosti 2 postřehy. každá velikost se zaplní (Murphy), dáš tam 10gb červ. trpaslíka, apod. menší velikosti nutí více "udržovat pořádek", i když na úkor častější synchronizace. velikost nesmí zase spadnout pod "použitelnou" mez, což je tady asi těch 16gb.

druhá věc je cena. to je sto doláčů sem, sto tam a najednou je cena přes 20k Kč. a ještě iP, MacBook, obměna á 2 roky, kdo to má všechno platit....?:-) takže zase (podle mě) nemá cenu ujíždět na nejdražších modelech (přiznám, zatím se mi to moc nedaří...:-)
Host
Host

Uživatelský avatar iphonek | čtv čer 17, 2010 2:51 pm

iPad na vysokou?

Cau kluci (i holky)
mam takovej dotaz, v zari nastupuji na vysokou (umela inteligence ;) ) a chci zarizeni na kterym si budu moct delat cely den poznamky, koukat na net a tak dale. Jako uzivately iphonu se mi tedy libi ipad, otazka zni, zdali bude vhodny i jako pomocnik na vysce nebo si mam radsi koupit nejaky netbook?
Dik
Obrázek
iPhone 2g 8gb..... FW 3.2.2 - O2
iPhone 3g 16gb white.....FW 4.2.3 - O2
iPhone 3gs 16gb white..... FW 3.1.3 - O2
iPhone 4 16gb white..... FW 4.3.3 - O2
iPod Classic 80GB Black
iPod Nano 3rd gen. Black
Host
Host

Uživatelský avatar masklin | čtv čer 17, 2010 2:55 pm

Re: iPad na vysokou?

Na psaní poznámek mi nepřijde příliš vhodný, jedině po spojení s klávesnicí.
FW 1.1.4=>2.0.2=>2.1=>2.2=>2.2.1=>3.0=>3.1.2=>3.1.3=>4.0=>4.1=>5.0=>6.0=>7.0
iPhony 2G, 3G, 3GS, 4 a 5 / iPad, iPad2
Když nevíte co by, najdete to v .... Návodu.

Uživatelský avatar parmin | čtv čer 17, 2010 3:08 pm

Rozhodně Tě nechci odrazovt, ale myslím si, že na poznámky je stále nejlepší klasický papír a tužka. Připadá mi to stále nejpohodlnější... ale třeba jsem příliš starej a konzervativní 8)
iPhone 8 * iPad 6 * Mac Mini * Apple TV * AirPods
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar h4wk3y | čtv čer 17, 2010 4:38 pm

Mas notebook , budes na koleji ci doma?

Mas-li notas 15" a mensi, tak bych nosil notas, nemas-li, tak je do skoly stejne lepsi notas nez iPad.....
A budes mit dost dobry notes za prachy maleho dotykoveho iPadu...
Posilene dlouhe dobe zpet u iPhonu - iP5 16GB White, odblok s R-SIM 8+
Macbook Pro 13'' 2.26 GHz
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar terry | čtv čer 17, 2010 4:44 pm

Já mám iPad si v plánu koupit a odůvodňuju si to právě hlavně školou. Teď mám sice iPhone a MBP 13", ale můžu ti říct, že už mě tahat pořád do školy MB nebaví a iPhone je zase ne nějakou práci příliš malý. Co jsem slyšel ohlasy na softwarovou klávesnici, tak se na ní nepíše tak špatně a případně bych připojil klávesnici, kterou mám doma a nezabere žádné místo. Já si to rozhodně jako pomocníka do školy představit umím.
iPhone 4 16GB iOS 5 beta | MacBook Air 13" C2D 1.86 GHz, , 4GB RAM, 128GB SSD

Uživatelský avatar h4wk3y | čtv čer 17, 2010 4:59 pm

a tak mit na nej prachy, tak si to oduvodnim klidne tim, ze ho chci :D...
ale me by byl popravde asi k nicemu...
stejnak moc nectu, takze jako ctecka ne..
do skoly nechodim, takze to taky nehrozi...
a kde potrebuju, tak mam na zadech MBP13...
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar iphonek | čtv čer 17, 2010 5:23 pm

tak ja mam 16" acera ale vaha se blizi ke 3 kilum a vydrz je kdyz hodne tak 2 hodky prace. Premyslel jsem, ze bych si koupil neco mensiho prenosneho.
Jako acerar jsem zvolil Aspire 1810 TM - 11.6" vydrz okolo osmi hodin
a jako jablickar iPad ;)
Na oboje penize nemam, preci jenom za chvili je tu novy iPhone :twisted:
Obrázek
iPod Classic 80GB Black
iPod Nano 3rd gen. Black
Host
Host

Juramac | čtv čer 17, 2010 5:33 pm

masklin píše:Na psaní poznámek mi nepřijde příliš vhodný, jedině po spojení s klávesnicí.

Klavesnice neni potreba, soft klavesnice v iPadu na poznamky je hodne komfortni. A pokud se rozhlednes po AppStore, tak pro iPad urcite najdes spoustu aplikaci, ktere umoznuji psat i rucni poznamky stylusem apod. ,pripadne i jine applikace. Zalezi jen na tom, zda budes prioritne hledat jen Free app a nebo budes ochoten ozelet 2-3 piva... :)

Uživatelský avatar iphonek | čtv čer 17, 2010 5:36 pm

tak me nedela problem ty dve tri piva ozelet, ale volil jsem piratskou stranu, takze tak 8)
Obrázek
iPod Classic 80GB Black
iPod Nano 3rd gen. Black
Host
Host

Uživatelský avatar rony | čtv čer 17, 2010 5:39 pm

kolega ho kupil synovi a vraj ho pouziva :)

ked si mantavy na pisanie klavesnicou s ipadom budes mantavy tiez :) ak si sikovny, pomoze ti aj ipad :)
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

cernakus | čtv čer 17, 2010 5:57 pm

Nějak nechápu, jak někdo může uvažovat, dělat si na technice poznámky do počítače (ať notebook nebo iPad). Pokud je to pravá technika, brzy zjistíš, že samotný latinkou psaný text je sotva třetina, druhá třetina jsou vzorce a třetí náčrty (to díky možnosti se k náčrtům dostat před přednáškou klesá).

Na notebooku to nejde prostě vůbec a na ipadu by to šlo, ale jedině se stylusem, ovšem, s ohledem na jeho běžnou tloušťku to je jak psát křídou na malou tabulku :-)

Navíc ipad má podstatně horší kontrast při pohledu z úhlu než papír, takže pozice leží na stole a píši není to pravé ořechové.

A nakonec, studenti jsou veskrze straky a socky (i když si u voleb hrajou na veleúspešné multimiliónáře, který by neukrad ani freeaplikaci) bude velké riziko, že ti ho ukradnou na přednáškách/cvičeních a pokud budeš bydlet na koleji, tak o něj přijděš téměř určitě.

Vyprdni se na zvětšený iPhone a peníze užij jiným způsobem. PS: nemá cenu to ani investovat do notebooku s dlouhou výdrží, protože

a) buď na přednášky chodíš, aby jsi se učil nejméně složitou cestou (vysvětlení vyučujícím je nejefektivnější učení)
b) nebo tam chodíš otravovat, surfovat, pařit hry atp.

Ovšem na většině slušných VŠ vás na přednášky nikdo nenutí chodit, takže varianta b) jen naznačuje podřadnou inteligenci (proč se trmácet do školy, když to samé můžu dělat doma). Což když se nad tím zamyslím, není na dnešních VŠ nic neobvyklého.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar rony | čtv čer 17, 2010 7:08 pm

cernakus v tom mas uplnu pravdu, pocitac je podla mna asi skor pomocka, ak maju skripta v pdf, pripadne pristup na internet...

urcite nie nahrada zapiskov z prednasok :) preto moze byt v podstate ale jedno ci je to ipad alebo laptop, zalezi ci skutocne musim prevadzkovat nejaky specialnejsi software alebo proste potrebujem citacku na tie pdfka

ja mam tiez techniku a niektore veci by som si predstavit vedel, ine tak ako ty urcite nie.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar h4wk3y | čtv čer 17, 2010 8:03 pm

cernakus: plny souhlas...
jen nechapu, proc by mu to na koleji kradli? musi se umet zavirat dvere :D
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar House_MD | čtv čer 17, 2010 8:45 pm

iPad bych viděl použitelnej např. na naskenovanou studijní literaturu nebo tak... Ale na poznámky ne-e.
Takže si nakup za 13k Kč sešitů a propisek a směle do toho :mrgreen:
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.

Uživatelský avatar gbr8 | čtv čer 17, 2010 9:52 pm

ja mam tiez velmi rad poznamky v digitalnej podobe. iPad som este neskusal, ale ked si prirovnam pisanie k iPhoneu, neviem si predstavit robit nejake poznamky na touchscreene, hlavne ked budes musiet rychlo pisat, ja studujem informatiku a teda vacsinou na notasu nestiham robit poznamky.
iPhone 4, FW 7.0.4, O2 SK; no JB

Macbook pro 2011
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

cernakus | čtv čer 17, 2010 10:00 pm

h4wk3y:
OT:
Žil jsem docela dlouho na koleji, a některým sousedům se stalo osudným si byť jen odskočit na hajzl (společný na chodbě) a nezamknout. A to přicházeli o větší věci než iPad - notebooky, LCD panely. Dokonce jednomu ukradli 21" CRT monitor. Samozřejmě vše byli výhradně studenti (vrátné byly dost všímavé a téměř nikdy neviděly nikoho v inkriminovaných dobách odcházet s kradenou věcí z budovy).

Navíc platí, že nejvíce se krade to, co je vyjímečné a nevídané. Notebooky se kradly zejména v době, kdy je měl tak 1 člověk na patře, pak to paradoxně klesalo.

Mimochodem zloději měli oblíbené zejména tzv. pařby. Ono když u tvého pokoje polehává 20 totálně zhulenejch a ožralejch vořechů, z nichž stejně podroušený majitel pokoje (a pořadatel pařby) zná tak polovinu, tak ...

rony:
co se týče skript v PDF. Ty mají smysl zejména, když si do nich dělám poznámky (typicky matematika) a v takovém případě se mi lépe píše na papír. Osobně se mi i lépe učí z papíru - sám jsi to někde u tématu iPadu popisoval, že iPad a obecně cokoliv s LCD je jako čtečka nouzovka a lepší je elektronický papír (případně papír obyčejný).
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar rony | čtv čer 17, 2010 10:46 pm

ja som to netvrdil, popieral som, ze citanie beletrie z iphonu je nudzovka, len to treba vediet ;)

a samozrejme jasne jasne jasne poznamky z klavesnice su blblost.

pdf skripta zasa uuuuuuuplne v klude, viem si predstavit uuuuplne v pohode. samozrejme nie na prednaske, nie na cviceniach ale len a len na studium a samozrejme notes pero vedla.

nespekulujme, poznam stovky ludi, co o ebookoch teoretizuju akoby boli roky ebook citatelia, pritom necitaju vobec. a v momente ked sa ako roky ebook fanusik ozvem, tak nedokazu uverit tomu co hovorim ;) dost o ebookoch.

pdf sa naprd cita z laptopu. z ipadu daleko lepsie. takto to berte ako FAKT.

mam ipad. mam iphone. citam ebooky. skusal som pdf z pc, skusal som z ipadu.

result: nemajte na zaciatku vysky utkvele predstavy. mal som ich aj ja. :) zvazte, ci ipad ma cenu ako skolska pomocka. ja si myslim, ze ano, v pripade, ze tie prachy nevykrvacaju rozpocet na pat rokov. a neukrizujete rodicov kvoli nemu.

na uspesnu skolu staci, vlastna hlava, papier, pero.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar toncek | čtv čer 17, 2010 11:07 pm

Rozhodně ne!

Já teď VŠ dokončil (IT) a musím ti říct, že i když jsem nosil notebook do školy denně, tak na přednáškách jsem si do něho poznámky stejně nepsal. Jelikož byly 2 druhy předmětů - matika (hodně matiky), logika (pokud jdeš studovat umělou inteligenci, tak si logiky užiješ až až) a další podobně zaměřené předměty, kde to prostě nejde a neumím si představit, že by někdo psal výpočty do počítače. V celé posluchárně jsem neviděl člověka, který by použil něco jiného než tužku a papír. A pak jsou takové ty teoretické případně odborné předměty, kde psát prostě není třeba, vše najdeš v materiálech nebo různě po webu, takže prostě stačí jen sledovat výklad (nebo se věnovat něčemu jinému :) ).

Abych pravdu řekl, tak co jsem se rozhlížel po posluchárně, tak i když ten notebook/netbook má 95% lidí, tak ty poznámky si tam nepsal nikdo. To, že si tam budeš psát poznámky je jen naivní představa těch co teprve začnou studovat. :wink:
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar rony | čtv čer 17, 2010 11:16 pm

ja som zvysok vysokej skoly chodil na prednasky s par papiermi a perom. papiere som po navrate pripol k predoslym a bolo.

plati, co som uz napisal. ak ipad chces, kup si ho :) budes mat zabavu, mozno trochu toho citania, mozno aj skripta - ak existuju elektronicke... a inak.. asi aj nic viac.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar Tony1 | čtv čer 17, 2010 11:45 pm

mé doporučení je uzoučká krůžková A4 složku a vkládací listy. Taky jsem měl představu poznámek v notasu, ale rychle jsem z toho vystřízlivěl, není nad psací písmo :-)).
Noťas, TOSHIBA, Macbook Pro
iPhone 6s space grey 16GB, Apple Store, UK
Operátor T-Mobile, Telefonika O2, Vodafone

fyziktom | pát čer 18, 2010 10:31 am

Pomocí NB jsem vystudoval celou střední (elektroprůmku) a byl jsem spokojen...ale u NB začalo postupem času chybět dotykové ovládání...předpokládám, že vyhovující kombinace bude NB doma na práci a iPad do školy na poznámky :)

Uživatelský avatar Metalgirl | pát čer 18, 2010 10:34 am

Pokud to jsou ještě předměty, kde se jen kecá, tak pokud umíš datlovat všemi deseti, tak se to dá stíhat zapisovat na notebooku. Teď jsem to tak na škole provozovala. Jenže vzorečky zapisovat, to je fakt lepší na papír. Ty tam určitě budeš mít samé takové předměty, kde budou vzorce. To by se dalo těžko stíhat a z celé přednášky by si nic neměl.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Uživatelský avatar iphonek | pát čer 18, 2010 12:02 pm

dik za odpovedi, pomohli jste mi hlavne v tom, ze na vysku nema cenu investovat do netbooku, takze ty penize vlozim do ipadu, kdyz ne kvuli skole, tak kvuli zabave ;)
Obrázek
iPod Classic 80GB Black
iPod Nano 3rd gen. Black
Host
Host

Atterdag | pát čer 18, 2010 1:28 pm

Já mám opačnou (humanitní) zkušenost :D . Před 5 lety jsem dokončil historii a český jazyk. Notebook tehdy neměl na přednáškách nikdo a všichni psali poznámky na papír jak diví:). V roce 2000 jsem si tehdy s příspěvkem rodičů koupil Acer za 40 tisíc, který stále ještě slouží (beru ho s sebou do archivu) - mimochodem jediné, co jsem musel měnit, byla klávesnice. Notebook jsem měl na koleji v pokoji a psal jsem na něm všechno. Když se nad tím zamyslím dneska, notebook bych si asi na přednášky nebral, nejlíp se učí z psacího písma pisatele. A navíc: k Regnum teutonicorum se notebook moc nehodí, to spíš husí brk:). Teď mě chytla nostalgie

Uživatelský avatar Metalgirl | pát čer 18, 2010 1:45 pm

Tak ale to zase záleží individuálně, já čmárám tak hrozně, že to z psacího písma ani nepřečtu, takže tisknuté písmo na papír je pro mě lepší volbou, navíc zapsat na notebook toho člověk stíhá více, pokud umí všemi deseti. Navíc moje předměty byly takové, kde se hodně kecalo. Ale je to individuální, každému sedí něco jiného.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Qwuiddo | pát čer 18, 2010 4:49 pm

Tony1 píše:mé doporučení je uzoučká krůžková A4 složku a vkládací listy. Taky jsem měl představu poznámek v notasu, ale rychle jsem z toho vystřízlivěl, není nad psací písmo :-)).

rozhodne nedoporucuju, parkrat zapomenes vlozit, listy zmluchlas nebo nekam zalozis a pak je nenajdes. Pote se slovy, vzdyt uz to stejne nemam kompletni, si psat nebudes vubec :D. Doporucuji klasicky A4 sešit.

Jinak tedy co se elektroniky na prednaskach tyce, muzu te ubezpecit, ze na tom nenapises jedinej poznamku. Pokud nebudes hrat hry, budes surfovat a chatovat nebo obracene.

aramis1 | pát čer 18, 2010 5:38 pm

Moc tomu nerozumím.. každý z Vás píše úplné protiklady předešlého uživatele..
Podle mě záleží na názoru jedince, jestli se Ipad hodí na poznámky či nikoli.
Podle mě ano, příští "školní" rok to zkusím v praxi.-)
vlastním ještě iPhone 3GS bez JB
utraceno v App Store 25,12+ €
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

beitrel | pát čer 18, 2010 5:58 pm

Dovolil bych si malou odbocku, ale s tematem to souvisi. Jak je to vlastne s psanim stylusem? Plocha ipadu by zas tak mala nebyla. Jen jsem nekde tusim zaslechl, ze schpnost dotikoveho displeje neni takova aby se dalo psat jemne. Pokud by se dalo psat jako do sesitu,pak bych nevidel velkej problem. Ani s klasickym pismem ani s grafy etc.

Atterdag | pát čer 18, 2010 7:24 pm

Podle toho, co jsem viděl na Youtube, tak by mělo jít psát na Ipadu se stylusem poměrně jemně.

Uživatelský avatar rony | pát čer 18, 2010 9:26 pm

az na to, ze ruka polozena na dotykovej ploche... atd atd.

a existuje nejaky program na rozpoznavanie pisaneho pisma pre ipad?

ja uz tuto technologiu poznam tak 10 rokov a nikdy som ju nepouzil, pretoze... je KOMOTNEJSIA ako triafanie na 2x2 mm plosky virtualnych klavesnic PDAciek :-)

ina vec su poznamky len tak carbane - prstom to ide, su na to programy, ale neverim, ze by to slo lepsie ako papier pero.

Berte laptop, ipad ako nieco ako volakedy byvali kalkulacky, nenahradza diktovane poznamky.

Nech si kazdy vyberie ale neprerabajte to na nieco, k comu technologia este ani nedospela.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Radas_cz | pát čer 18, 2010 11:46 pm

ja si chci koupit iPad taky jako "pomocnika" na vysokou...v zari nastupuju na sportovni management a podle me krome matiky tam neni nic jinyho nez dlouhy texty...matika se neda pocitat na zadnym notebooku,netbooku,PC takze tam je to jedno a v pripade ostatnich predmetu nevidim jediny problem ve spojeni iPad+Quickoffice...to ze si nekdo predstavuje ze po koupeni iPadu nebo notebooku uz neudela ani carku na papir tak to je asi mimo...

Atterdag | sob čer 19, 2010 4:26 pm

Škoda, že zatím žádné z texťáků na Ipad neumí poznámky pod čarou /klasické číslované)

Madmaster | sob črc 17, 2010 6:03 am

Mě to příjde jako skvělý elektronnický zápisník =)

Nesmí se zde propagovat cizí fórum. sweet22

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Všeobecně o iPadu