Slimák | pát pro 17, 2010 11:17 am
Tak já bych také shrnul, k čemu mám iPad. Vlastním ho zhruba 14 dní a předtím jsem měl kdysi dávno iPhone 2G. Jsem ajťák, mám rád všechny systémy a z každého beru to pozitivní. Telefon mám HD2 s WM6.5 a Androidem.
Nejvíce používám net přes iCab Mobile díky užitečným funkcím, Safari už ani nepouštím. U iCabu lze importovat záložky z Firefoxe. Ještě se mi nestalo, že bych potřeboval flash, nechápu, jak tohle někdo může řešit. Notebook už pouštím vyloženě zřídka, net funkce mi iPad plně obstará včetně přístupu přes firemní webmaily nebo banku. Dost času mi zabere sledování AppStore, jaké app a hry jsou včetně hodnocení a dalšího hledání na youtube nebo googlu. Občas kouknu na počasí AccuWeather, chvílema sleduji letecký provoz na FlighRadar24, dále čtu a reaguji na poštu ze 4 email účtů, z toho jeden firemní exchange. Sem tam upravím nějaký jednoduchý dokument v QuickOffice, které mám nativně propojen s GoogleDocs, takže z něj otevřu a upravený zpět uložím. Pokud mě to v QuickOffice nebaví, dokument nechám otevřít v Pages nebo Numbers, uložím a uploaduju na iDisk (zatím 60 denní trial). Videa ani fotky zatím v iPadu nemám žádné, ale chystám se. Dost častu čtu zprávy a novinky v Pulse readeru, který si tahá RSS z Google, případně kouknu na aplikaci ČTK. Občas si také stáhnu PDF časopis a kategorizuju si je iBooks, kde jsou přehledně srovnané včetně náhledu úvodního listu. Vyjímečně pustím Team Viewer HD a připojím se dálkou k PC. A když nedělám výše uvedené, tak pařím jak o život, zábava je neskutečně návyková. Zmínil bych např. Angry Birds, Angry Birds Season, Cut the Rope, Blimp HD, Flight Control HD, Guns ´n´Glory, Reckless Racing, Defender Chronicles HD, Red Alert, Cover Orange, Plants vs Zombies, Zombie War HD. Včera jsem zakoupil Navigon Europe a Sygic Aura Central Europe, takže se využítí opět o něco více prohlubuje. A pokud se mi iPad jen tak válí na stole, tak spustím Gaze, který prezentuje pěkný krb s přijemným zvukem praskajícího dřeva. Kolegyně, když to viděla, tak jsem ji nemohl dostat z kanceláře.
V souhrnu tedy používám iPad především na internet a zábavu (hry, blboviny), nicméně jestli mi chce někdo tvrdit, že iPad není vůbec na menší produktivitu, tak je trouba, co nechtěl investovat pár éček do aplikacích, které to snadno umí, včetně oboustranné synchronizace do online uložišť.
Tak a to je zatím mé resumé s iPadem za 14 dní. Jaký jsem si udělal závěr? Člověk nemusí být ovce, stačí, když ví co od toho čeká. A co až tak jednoduše nešlo se vyřešilo pomocí 3rd aplikací. Za 14 dní jsem nechal na appstore zhruba 4 litry, ale krom zakoupení zlodějských app, které nic neumí (např. Documents To Go Premium) toho nelituju a po 24tého budou v rodině iPady dva, takže zábava o něco vyšší a náklady /2.
iPad Air 128GB Cellular | iPhone 5S 16GB
Unikátní Macbook Pro 15" Retina Midd 2014 "Core i7, 16GB, 512 SSD, GT750"
Apple TV 3g | Airport Extreme 5g | Express