>votrelec005: dik za odkaz, tohle je presne to, o cem mluvim, tablety s VIA procesory, najdete si nejaka videa na youtube a podivejte se, jak "rychle" tohle zarozeni je. Na edokumenty asi v pohode, na cokoliv jineho uz ne. Pisi sice 600MHz cpu, ale to je mozna nejaka vnitrni sbernice v procesoru ;], realna rychlost je okolo 200Mhz a pry jeste i nize ..
Je to levne, ale pouzitelnost je zoufala, pozor na to.
>Juramac: a kde si myslis, ze se tyhle tablety i iPad vyrabeji? A z jakych soucastek? :] Kvality se nebojim, jedine, co muze byt potencionalni pruser, je baterie a ta je nastesti vice ci mene v pohode vymenitelna.
>shauriq: rezistivni display to opravdu ma, kapacitni je jednoznacne lepsi, tedy v moznosti multitouch, jinak je to plne srovnatelne, na rezistentnich muzes navic obrazovku ovladat cimkoliv, ne nej vodivymi prsty. Citlivost je uz dnes srovnatelna, vyvoj jde v tomhle smeru hodne dopredu.
>votrelec005: android neni nutny, tyhle zarizeni mivaji v sobe i WM6, muzes si vybrat pri objednavce :]. Horsi je to s licencovanim, obavam se, ze legalne to asi nebude :/
>barberry.pha: vydrz na baterie je v novejsich typech uz vyrazne lepsi. Ty dve hodiny (v lepsim pripade) byly realne u starsich rockchip a via zarizeni, nova verze 7" RK2808 (deska MD01-V6.0) ma uz baterie dve (
http://cnpad.info/2010/07/apad-irobot-g ... md01-v6-0/), realna vydrz tak 2-3 hodiny s wifi. A ZT-180 zarizeni maji realnou vydrz bez zapnuteho bezdratu okolo peti hodin (papirove snad i sedm) a to uz zacina byt pouzitelne.
A radeji jeste jednou: ano, iPad je opravdu vyrazne lepsi. Technologie displaye, unix os :], vydrz baterii, kvalita zpracovani, podpora atd. Jen si nejsem tak uplne jisty, zda je v pripade porovnani ceny se 7" zarizenimi realne 4x lepsi, to je cele (navic podpora USB a pametovych karet je opravdove plus, co si budeme nalhavat ..)
U me je proste cena +- 4.000 korun tak maximum, co jsem ochotny do zarizeni s moznosti vyuziti, jakou maji MID, investovat. To je tak plus minus cena jedne zkousky, na ktere se chci prave pomoci tohoto zarizeni pripravit a z notebooku se mi to studuje dost nepohodlne. iPad se do tehle cenove skupiny bohuzel nevejde ani nahodou, proto premyslim o necem jinem, viz. cele tohle vlakno. A zajimaji me prakticke zkusenosti, ale jak je videt, ty nikdo nema, skoda.