Takže, nemám zatím od Apple nic, chci však tablet a jediná možnost je momentálně Ipad 2 (android nemám rád a Windows 7 nejsou na tablet vhodné). Chci si koupit 3G verzi. Tablet chci používat v podstatě jen na konzumaci obsahu, internet, emaily, videa, čtení knih, možná poslech hudby a také na odesílání SMS přes internet. Splní mi Ipad tyto věci?
Dále, mám emailové účty na Hotmailu od Microsoftu, jak free mail tak mám na Live Custom Domains svůj oficiální mail, je možné Hotmail v Ipadu používat (jedná se o MAPI připojení, vlastně to je ActiveSync/Exchange, nevím přesně). Potřeboval bych synchronizovat nejen emaily, ale i kontakty a kalendář, umí to Ipad? Klidně i přes placenou aplikaci, hlavně aby to fungovalo. Není pro mne přijatelné/možné měnit poskytovatele.
Dále, knihy mám převážně ve formátu PDB/PRC, umí čtečka ebooků tyto formáty nebo bude nutná konverze?
Umí Ipad pracovat s dokumenty v MS formátu (docx, xlsx a starší verze)? Opět klidně může být placená aplikace.
Je nějaká aplikace na odesílání SMS přes internet (pro PC je to třeba Kubík SMS Dreamcom), prostě že si vyberu v adresáři kontakt, napíšu zprávu a ta se zdarma odešle přes internet, ideálně bez opisování kódů.
A nakonec, co přinese odemknutí (jailbreak) Ipadu? Na mém telefonu (HTC 7 Trophy s Windows Phone 7) přinese jb obrovské rozšíření funkčnosti, možnost instalovat aplikace z PC a vůbec věci, které WP7 neumí, je to na Ipadu také takové? Nebo co vlastně jb umožní?
Co se týče 3G, je možné SIM kartu nějak ovládat? Tedy vypnout 3G část (v případě že bych byl v zahraničí nebo připojený k WIFI) nebo si přečíst došlé SMS (třeba od operátora)?
Omlouvám se za hloupé otázky, ale nikdy jsem od Apple nic neměl a Ipad budu kupovat pravděpodobně příští týden.
Děkuji mnohokrát a prosím o shovívavost