Slimák | úte pro 14, 2010 7:46 am
Tak jsem včera vyplácnul zhruba 8 stovek, abych zjistil, že to co potřebuji, snad na iPadu nebudu moc provádět. Psal jsem to o pár postů výše, potřeboval jsem online uložiště (především GoogleDocs), kde si dokument otevřu, libovolně zedituji a vrátím jednoduše bez nějakých email fičur na původní místo, případně budu moci volit jiné (mezi složkami v GoogleDocs).
QuickOffice for Mobile Suite:
+ jako jediný nabízí nativní obousměrný přenos přes Dropbox nebo GoogleDocs
+ upravený soubor lze nahrát zpět na online uložiště jako nový, případně nahradit původní
- v 80% neustále padání celé app v uložení/uploadování jednoduchého .xls nebo .doc na GoogleDocs
- oproti designu a celému rozhraní Pages a Markers to fakt nemá. Nepracuje se s tím špatně, na sem tam domácí žvýkání to stačí
- při kopírování nebo přesunu souboru z Dropboxu do GoogleDocs se soubor na cílovém uložišti poškodí a nelze jej otevřít.
Závěr: to co jsem primárně požadoval, defakto nefunguje, snad to autoři opraví, jinak je to vcelku zdařilý editační balík s nativním průzkumníkem online uložišť, rozhraní je pěkné a prvky dobře umístěné, orientace snadná. Pro Word bohatě dostačuje, v Excelu chybí dost funkcí a operací oproti Markers.
DocToGo:
- avízovaná spolupráce GooleDocs je nedotažená, soubor z online uložiště jde otevřít a provést případnou úpravu, ale již není možnost jednoduše přepsat stávající soubor. Zde je třeba soubor uložit jako nový, odmazat v názvu souboru koncovku 01 a poté ho uložit přes stávající
- největší dobitčárna na poli editace dokumentů, jakou jsem mohl snad vidět. Za ty peníze osobně nedoporučuju. Otřesné rozhraní, špatná orientace s prvky. Někdo se mnou nemusí souhlasit, ale to je tak vše, co s tím udělá.
- při otevření jednoduchého excel souboru zahlásil chybu a rozhodl se celý sešit zamknout a ponechat ho pouze pro čtení.
Závěr: nefunguje, co avízují. Vyhozené peníze. Po všech stránkách otřesné.
Takže snad jediné funkční řešení se ještě nabízí v kombinaci Pages/Markers a službou iDisk za 99 dolarů/ ročně. Jejich rozhraní je velmi propracované.
iPad Air 128GB Cellular | iPhone 5S 16GB
Unikátní Macbook Pro 15" Retina Midd 2014 "Core i7, 16GB, 512 SSD, GT750"
Apple TV 3g | Airport Extreme 5g | Express