Ze začátku seznámím se situací. Mám iPhone 3GS 8Gb z anglie s bb 6.15.00. Dělal jsem custom fw 4.3.3 hacktivation + unlock. Vše fungovalo ok (samozřejmě krom GPS) jenže z mojí zbrklosti a chtivosti jsem updatoval na 5.0.1 aniž bych si přečetl že nejde unlock. Poté jsem četl že nejde downgrade na nižší fw jelikož to apple již blokuje. O SHSH zálohách sem neměl tušení jak fungují ani k čemu jsou. Nicméně jsem se vrhnul do downgrade a přes chybu 11,1015,3194 jsem se záhadným způsobem po 2dnech přehoupl a při použití tinyumbrella jsem si uložil zálohy ovšem pro iOS 4.3.5 a 4.1 o kterých nevím že by v telefonu byly. Tak či onak se mi downgrade povedl ale ani na jednom zmiňovaném fw mi nešel unlock za použití ultrasn0w, ikdyž sem všude četl že 100% funguje, tudíž mi operátora nenajde (nenačte seznam sítí). Následně jsem chtěl zkusit nahrát iOS 4.3.3 nebo 5.0 na kterém vím že jde unlock jenže ouha okamžitě se objeví chyba 3194. A bohužel nepomáhá ani přepsání "hosts". Tady mi šrotuje mozek a zajímá mě pár otázek spíše pro zkušenější jedince zde na fóru ( nic proti ostatním

)
- Mohu nějakým způsobem přejít na zmiňované fw 5.0 nebo 4.3.3 ?
- Dalo by se nějakým způsobem přepsat IPSW 5.0.1 aby se "tvářil" jako 5.0 aby na něm fungoval ultrasn0w?
- SHSH záloha. Lze použít i z jiného telefonu abych ji měl v tinyumbrelle? a šlo by takto přechod mezi fw?
- Ultrasn0w pojede pod 5.0.1? Nebo až pod 5.0.2 resp. 5.1?
Pokud by mi někdo poradil byl bych moc rád. Toto i jiná fóra jsem prolézal hodiny a nenašel sem ani jeden způsob který by se opakoval a hlavně aby fungoval. Děkuji každému kdo mi jakkoliv poradí ( pomůže )

EDIT: teď jsem zkusil na fw 4.1 JB bez simkarty zavolat na 112 a ukazuje se mi "spojení selhalo" co tohle může znamenat?