Diskuze: Ultrasn0w 1.2 - problémy, tipy, triky, jak na to

Pre všetky staršie verzie iOS.

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Calypsso | stř pro 01, 2010 2:20 am

Re: Diskuze: Ultrasn0w 1.2 - problémy, tipy, triky, jak na to

Ja updatoval na 4.2.1 přes iTunes, dále jsem přes redsn0w (posledni verze) provedl jailbreak, v dalším kroku jsem opět přes redsn0w natahl BB 06.15.00, pote nabootoval opět v redsn0w a jako posledni krok jsem udělal unlock v cydii použitím ultrasn0w, IP funguje jak ma, jen je třeba bootovat zatím pouze pomoci redsn0w ale to je snad jen dočasně, baterka je ok, GPS no... Nemůžu říct že by nefungovala, Google mapy mě vždy lokalizuji správně a to nemám kredit, takze to rozhodne není přes GPRS ale pomoci GPS

a.kadar | stř pro 01, 2010 12:19 pm

Tohle napsal pred par chvilemi sherif hashim(Je to ze stranek http://blog.iphone-dev.org/post/1718400 ... ra-recycle takze se na unlocku pro iph4maka :-):
sherif_hashim 89p ? 1 day ago
good day fellow jailbreakers & unlockers :)

i hope those of u with 3g/3gs are enjoying their updated unlocked devices, all props to @MuscleNerd & co. for making this possible :) , hopefully the iphone 4 on 2.10.04 and 3.10.01 follows within a good time table.

on a very important side note, before anyone starts to complain about battery drainage issues after installing the new ultrasn0w on the 6.15.00 updated BB, the culprit here is not ultrasn0w, it's the hacktivation process (activating the phone by pwnage tool or redsn0w rather than using an official carrier sim to do so) that u mostly did while jailbreaking.

The 4.1 and 4.2.1 ipsws unlike their old ancestors, seem to keep looking for valid push certificates all the time, either thru your wifi, or thru your cellular data network (which u only have after installing ultrasn0w and hence u accuse it) , this can be seen clearly if u have a cellular working data plan for 3g or edge and u watched the settings > general > usage > cellular network data (sent & received are continuously increasing even without using any internet traffics on the phone) , this will also render the phone going hot even in stand by mode and also very rapid battery drainage occurs plus consuming ur data if you were not on an unlimited plan.

so to resolve this, u either:
A) try to activate the phone using the official sim if u have it (even if the sim itself is old and not working) , or borrow it from a friend if it's possible, by any means, try to have an access to one and use it
B) if A is not feasible, u can install SBsettings from featured cydia packages and turn wifi and data off when u r not using it (shuts down both 3g and edge) , till C is done
C) there is a very nice module being worked on by a trusted jailbreak app dev, namely @sbingner , which ll resolve that issue for those having it, the details of which shouldn't be disclosed until he finishes his awesome work, till then, either use A or B to resolve the issue if it exists for you

sorry for the long post and thanks for your attention

ls8 | stř pro 01, 2010 12:33 pm

Doufám, že si všichni uživatelé iPhonu 3G/3GS s radostí užívají své aktualizované a odblokované přístroje, díky MuscleNerdovi a jeho kolegům, doufáme že odblokování iPhone 4 s basebandem 2.10.04 a 3.10.01 bude následovat velmi brzy.

Velmi důležitá poznámka pro všechny, kdo si stěžuje na rychlé vybíjení baterie po nainstalování ultrasn0w na aktualizovaný baseband 6.1.00, příčinou není ultrasn0w ale proces hacktivace (umělá aktivace pomocí PwnageTool nebo redsn0w namísto oficiální aktivace se správnou SIM kartou), který většina z vás provedla současně s Jailbreakem.

Zdá se, že upravené soubory IPSW 4.1 a 4.2.1 narozdíl od starších verzí neustále odesílají žádosti o platné Push certifikáty, a to buď přes WiFi nebo přes mobilní síť (k níž máte přístup po nainstalování ultrasn0w, proto je ultrasn0w mylně označován jako příčina tohoto jevu). Pokud máte aktivní mobilní data, můžete si to snadno ověřit. Když se podíváte do menu Settings - General - Usage - Cellular Network Data, můžete sledovat neustále narůstající objem přenášených dat, aniž byste v iPhonu používali jakoukoliv jinou aplikaci přistupující k internetu. Dalším projevem je zahřívání telefonu i v zamčeném stavu, spolu s rychlým ubýváním kapacity baterie. Současně narůstá objem stažených dat, pokud nemáte zaplacený neomezený datový tarif.

Pro vyřeření tohoto problému máte následující možnosti:
A/ Snažte se provést oficiální aktivaci se správnou SIM kartou, pokud ji máte k dispozici (a to i v případě, že se jedná o starou a již nefungující kartu), nebo si od nekoho půjčte, zkrátka snažte se jakkoliv získat příslušnou SIM kartu.
B/ Nainstalujte SBSettings z Cydia, vypněte WiFi a mobilní data vždy, když nebudete potřebovat přístup k internetu, toto řešení používejte až do doby, kdy bude možné použít řešení C/.
C/ Výborný jailbreaker sbinger pracuje se na velmi pěkné úpravě, která tento problém vyřeší, do vydání nástroje nemůžeme sdělit žádné podrobnosti. Do té doby použijte řešení A/ nebo B/, pokud máte problémy s vybíjením baterie po Jailbreaku a instalaci ultrasn0w na iOS 4.1 nebo 4.2.1.

Translation (c) ls8.
It's what you do in the dark that puts you in the light.
Starý pes fóra :)

1van | stř pro 01, 2010 12:37 pm

a co s tym GPS o tom sa nezmienuju?

a.kadar | stř pro 01, 2010 2:01 pm

To ls8:To nemusis snad prekladat kazdy kdo uziva iPhone a jailbreakuje by mel zvladnout tento docela jednoduchy text...

By ses divil :mrgreen: ls8

88matis | stř pro 01, 2010 3:10 pm

iphone 3gs 4.1 BB 5.14.02 JB(limera1n) všetko zatial v poho robil som to ako to pisal Lukas26 a pri vypnutí nemusim ho zapinať cez Redsn0w. Funguje všetko pripadne zmeny budem hlasiť! mal som ho aktivovany simkou od AT&T. Diky

mobydyck | stř pro 01, 2010 7:54 pm

Calypsso píše:Ja updatoval na 4.2.1 přes iTunes, dále jsem přes redsn0w (posledni verze) provedl jailbreak, v dalším kroku jsem opět přes redsn0w natahl BB 06.15.00, pote nabootoval opět v redsn0w a jako posledni krok jsem udělal unlock v cydii použitím ultrasn0w, IP funguje jak ma, jen je třeba bootovat zatím pouze pomoci redsn0w ale to je snad jen dočasně, baterka je ok, GPS no... Nemůžu říct že by nefungovala, Google mapy mě vždy lokalizuji správně a to nemám kredit, takze to rozhodne není přes GPRS ale pomoci GPS

Rád bych zkusil tento postup jen si nejsem jistý, jak provést boot přez redsn0w. Tomu bootu nerozumím. Co tím chtěl Calypsso říci?

Uživatelský avatar iphonik4 | stř pro 01, 2010 7:59 pm

Calypsso má iPhone 3GS a zřejmě nový bootrom, tudíž má tzv. tethered JB, tj. po každé restartu se ti telefonu hodí do recovery módu a ty musíš do telefonu pomocí redsn0w znovu nahrát JB a ten se ti zapne, nic se nevymaže :)
Naposledy upravil iphonik4 dne stř pro 01, 2010 7:59 pm, celkově upraveno 1
- iPhone 11 Pro Max
- Apple Watch Series 4
- MacBook Pro 15" i7 2017 Touch Bar
- iPhone 2G 8GB 3.1.3 JB
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Metalgirl | stř pro 01, 2010 7:59 pm

To zapneš redsnow, zase tam naházíš ipsw a v dalším kroku odškrtáš vše a zaškrtáš jen just boot tethered right now (poradím, klíčové slovo je boot). A jelikož redsnow je tethered JB, tak po vypnutí, resetování novějších zařízení jako je iP 3gs/4 iPT 3g/4g je vyžadováno pro opětovné nabootování, tedy naběhnutí právě ta funkce v redsnow.

iphonik4 ha platíš další pivo. :mrgreen:
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

DaxterCZ | stř pro 01, 2010 9:02 pm

teda, ne žy bych tomu nějak rozuměl, ale nevyplatí se nachat si fw 4.1 a udělat pouze unlock ?
Host
Host

cukrovic | stř pro 01, 2010 9:35 pm

uz som to pisal do samostatnej temy ale nedokazem urobit JB na ipod touch 2g...redsn0w po tom co v browse vyberiem 4.2.1 a dam next a pri locating IPSW sa to sekne a vyhodi unexpected error during preparation...neviete niekto co s tym?nenajde sa niekto ochotny z prahy kto by my s tym pomohol osobne?

mobydyck | stř pro 01, 2010 9:48 pm

Tak musím potvrdit. Tento postup funguje skvěle. A nemusím ani dávat boot přez redsn0w. I po restartu vše běží jak má. IP 3Gs FW 4.2.1 BB 06.15.00

Saky.m | stř pro 01, 2010 10:10 pm

Ahoj vsichni, mrzi me, ze Vas zase obtezuju, chci jen napsat pro ty co vedi s cim se potykam, tak mi tedy ani sn0wbreeze-2.1 nepomohl, nedokazal ani dokoncit proces, uprave fw vytori ale nepripravi telefon na restore pres itunes... takze iphone jde do odpadkoveho koše.

Jam3ss | stř pro 01, 2010 10:22 pm

Saky.m: to nedělej, musíš si před hozením custom FW do iTunes, spustit iReb a on ti připraví iP na restore ;)
iPhone 5S 16GB Champagne Gold Obrázek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Saky.m | stř pro 01, 2010 10:29 pm

iReb?

edit: uz jsem to nasel, zkusim to.

Jam3ss | stř pro 01, 2010 10:33 pm

ano iReb, stáhni a postupuj podle instrukcí v něm ;) a pak iTunes(shift+restore)
stáhni odtud: http://ih8sn0w.com/index.php/welcome.snow
iPhone 5S 16GB Champagne Gold Obrázek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Saky.m | stř pro 01, 2010 10:36 pm

vzdycky mi to zamrzne na "Waiting for ibss" :/

EDIT: a ted uz mi sviti na displayi jen snehova vlocka.... to neni moc velkej pokrok :/

Wish | čtv pro 02, 2010 9:49 am

Ja jsem zustal u patche 4.1 - Muj navod

1/ stahnul jsem si Redsn0w win 0.9.6b5

2/ pak jeste iPhone2,1_4.1_8B117_Restore

3/ spustil jsem Redsn0w win 0.9.6b5 vybral jsem iPhone2,1_4.1_8B117_Restore - zaskrtl jsem cydia a ipad baseband

4/ do par minut akce probehla a ja mam stale 4.1 a novy baseband 06.15.00

5/ v Cydii pridat repo666 a stahnout ultrasn0w

6/ Plny signal VF CZ.... Edit: Gps funguje a baterie se nevybiji - 3GS 16gb
Naposledy upravil Wish dne čtv pro 02, 2010 7:04 pm, celkově upraveno 1

Uživatelský avatar dodulo | čtv pro 02, 2010 12:34 pm

viem, ze je to mozno utopia, ale neskusal niekto ci tomu GPS nepomoze "obnovit nastavenia siete" ? a obnovit lokalizacne upozornenia? ak by to niekto vyskusal dajte prosim vediet :)
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak

coje | čtv pro 02, 2010 3:47 pm

dodulo : zkousel - nepomohlo, 3Gs, oldbootroom 4.1, bb 6.15
Host
Host

Uživatelský avatar miro1309 | čtv pro 02, 2010 5:32 pm

GPS je mrtvé, tak isto, ako Push notifikácie a to mám iPhone riadne aktivovaný. :(
Nepomohlo ani obnovenie nastavení siete.
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

lumar | čtv pro 02, 2010 6:26 pm

Po aktivaci, JB a unlocku na sw 4.1 (bb 06.15.00, 3GS 32gb old-boot) nejede GPS a vybíjí se mi strašně rychle baterie (i s SBSettings a zakázaným edge + 3G). Signál sice drží, když iPhone leží na stole, ale jakmile ho chytnu do ruky, zakryju GSM anténu klasickým držením, tak signál ubejvá, až hodí no service.
Je tohle klasickej problem JB/Unlocku, nebo je to nějakej HW problém? GSko jsem koupil už bloknutý, takže nevím, jestli to někdo nerosekal, protože co jsem se díval dovnitř, tak se v tom evidentně někdo hrabal (na desce a na LCD jsou otisky prstů).

Co na to řikáte? Nechce se mi jen tak z důvodu odzkoušení měnit anténa a potom zjistit, že to bylo tim bb.

thx

(btw zkoušel jsem custom sw 4.2.1, 4.1 bez aktivace, s aktivaci, všechno možný... Nic nepomohlo)

tonda249 | čtv pro 02, 2010 6:43 pm

SIM unlock 3G 8gb 4.2.1

ahojte, potreboval by som odblokovat iphone typu 3g 8gb 4.2.1 pretoze mi nebere orange sim kartu. Dostal som ho od brata takze je asi jasne ze sa v Iphonoch vobec nevyznam a asi o to tazsie to bude ... poprosil by som niekoho kto sa v tom vyzna ci by mi nemohol strucne napisat ako na to, pretoze som to tu nenasiel na tento typ ... vopred dakujem

Sloučeno do existujícího vlákna. ls8

lumar | čtv pro 02, 2010 6:50 pm

Re: SIM unlock 3G 8gb 4.2.1

Radši s tím nic nedělej a odnes to někomu, kdo tomu trochu rozumí. Takhle naděláš víc škody, než užitku, věř mi.. :)

petro | čtv pro 02, 2010 6:53 pm

Zdravim chcem urobit unlock a mam ip 3GS ios 4,1 Jb cez limera1n a aktivovany t-mobile kartou. Unlock chcem urobit cez redsnow a ako som cital nemalo by sa mi stat ze pridem o vydrz baterky a GPS. Ale neviem ci mi treba T-mobile kartu pri nahrati toho ipsw cez redsnow?

tonda249 | čtv pro 02, 2010 6:53 pm

tak s tym by mi brat pomohol ... len by trebalo vediet co spravit :D

lumar | čtv pro 02, 2010 7:00 pm

O výdrž baterie asi nepříjdeš, ale problém s GPS tě zřejmě nemine. Je to asi problém basebandu, s aktivací, hacktivací to nemá nic společnýho. Ale můžeš to vyzkoušet, máš šanci 50/50. Buď to půjde a nebo né, ale já bych se spíš přikláněl k tomu, že to nepůjde. Jestli to nutně nepotřebuješ pro volání a používáš to spíš jako iPod s GPSkou, tak se na to vykašli, dokud nevýjde nějaká verze, která bude mít vychytaný mouchy.

petro | čtv pro 02, 2010 7:03 pm

A treba mi tu kartu T-mobile ked budem robit ten unlock ?

Ivek | čtv pro 02, 2010 7:04 pm

jaky maš baseband ??? je blokovany na t-mobile alebo čo ???

lumar | čtv pro 02, 2010 7:08 pm

No abys nepřišel o výdrž baterie a stabilitu signálu, tak iPhone musíš aktivovat originální sim kartou toho operátora, na kterého je iPhone blokovaný. Takže jestli je bloknutej na T-Mobile, tak jí k tomu potřebuješ. Respektive nepotřebuješ, ale nevydrží ti baterka :)

petro | čtv pro 02, 2010 7:09 pm

5.14.02 je blokovany na t-mobile ale je aktivovany na iose 4.1

EDIT: ale potrebujem vediet ci mi treba t-mobile kartu ked budem robit ten unlock ?

lumar | čtv pro 02, 2010 7:10 pm

Tak to můžeš odblokovat jedině tím updatem basebandu na iPad baseband. Rizika toho odbloku jsem ti už napsal, tak je na tobě, jak se rozhodneš :).

Ano, potřebuješ jí pro lepší funkci iPhonu.

petro | čtv pro 02, 2010 7:13 pm

to chapem secko ja len potrebujem vediet ci mi treba pri tom ako budem robit cez redsnow nahravanie toho ipsw iPad t-mobile kartu ?

lumar | čtv pro 02, 2010 7:14 pm

Nepotřebuješ, ale je lepší jí mít.

petro | čtv pro 02, 2010 7:15 pm

ok dik

Kordel | čtv pro 02, 2010 7:48 pm

Unlock 05.14.02

Zdravím chci se zeptat jestli mate už nějaké zkušenosti s unlockem 05.14.02 ja sem ho mel a udelal jsem unlock ale musel jsem zmenit baseband 06.15.00.
ted mi sice funguje operator ale udajne je to baseband s ipadu

Sloučeno do existujícího tématu. MG

Uživatelský avatar Tony1 | čtv pro 02, 2010 8:56 pm

Re: Unlock 05.14.02

Jedna skutečnost je, že prostě unlock funguje :-)). Ano je to BB z iPadu a obsahuje stejnou chybu přes kterou je řešen unlock nižšího BB pomocí Ultrasn0w 1.1-1 jen teď je 1.2. Jediný problém co po updatu tohoto BB je záruka, protože v případě reklamace má být kontrolovaný BB a s BB z iPadu by neměla být uznána reklamace. Ale toto jen prozatím informace neověřená v praxi.
Noťas, TOSHIBA, Macbook Pro
iPhone 6s space grey 16GB, Apple Store, UK
Operátor T-Mobile, Telefonika O2, Vodafone

a.kadar | čtv pro 02, 2010 9:35 pm

Chlapi jeden takovy detail ti co maji problem s GPS zkouseli jste to v baraku nebo venku.Ptze to je docela dulezite bo vevnitr v baraku nebo nekdo gpska ani jet nemuze :lol: :lol: :lol:

petro | čtv pro 02, 2010 9:51 pm

myslim ze nie su az taky amateri a skusali to hadam von

Uživatelský avatar iTuxx | čtv pro 02, 2010 9:54 pm

Re: Unlock 05.14.02

ale to neni jediny problem. Problem byva s bateriou, GPS,...
iPhone 5 16GB UK edition Factory unlocked
MacBook Pro 13'' (Mid 2009) + Magic Mouse
iPod Mini 2gen 4GB Green
iPod Shuffle 2GB 4gen
iPad Mini 16GB wifi + cellular
Tricko Apple, Vankus iPhone 4
:)
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší