[FW 3.1.3] Oficiálne odblokovanie od operátora

Pre všetky staršie verzie iOS.

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

KarlosDicady | ned úno 28, 2010 1:30 am

Re: [FW 3.1.3] Oficiálne odblokovanie od operátora

Myslíte někdo když mi tohle napsal Německý t-mobil a já jim poslal hned nato odpověd s mim IMEI tak že mi ten iPhone odblokují do tich 48 hodin jak píšou.??? :roll:Protože nějak tak jsem to pochopil já :D protože že nemám nějakou tu simku která byla určitě k poušalu na ten iPhone.To už jsem jim ale psal :wink: A oni mi jenom odpověděli zatim co jsem dál jsem na vlákno :? Tak jsem na to zjedav :)

Já jsem "zjedav" na to, jestli je někdo schopen tě naučit lépe česky. Číst po tobě takovéto příspěvky je doslova utrpením. Beavers.
Naposledy upravil KarlosDicady dne ned úno 28, 2010 1:38 pm, celkově upraveno 2

tej0 | ned úno 28, 2010 11:34 am

Zdravím,
jenom chci potvrdit (sice jen předběžně) unlock mého telefonu, který byl blokovaný na O2 UK. Kéž by někdy v ČR byli lidé od českých operátorů tak ochotní a velkorysí jako jsou ti z O2 UK.
Včera jsem jim psal, že v UK nikoho příbuzného ani známého nemám a dnes mi přišla odpověď. Napsali mi, že jako gesto dobré vůle mi dobili kredit 15 liber a posílají mé údaje support teamu ať odblokuje můj telefon do 7 dní.

Uživatelský avatar tvosi | pon bře 01, 2010 10:35 am

Tema sem odemknul a promazal...jestli nekdo napise nejake spekulace ci informace netykajici se tematu DOSTANE BAN :!: toto tema vyuzivejte hlavne pro pomoc, pokud napr.neumite dobre anglicky ci nemecky, nekd vam tu snad pomuze (pokusi se pomoci) :wink: a PROSIM, nikdo sem nepiste, ze si myslite, ze to neodblokuji ci podobne kravoviny, kdyz je tu jasne napsano, ze to udelaji :!:
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009
Moderator fóra
Moderator fóra

Juramac | pon bře 01, 2010 11:20 am

Tvosi - klidne mi ten BAN dej, pokud ti to udela dobre, ale tohle tema je skutecne o nicem a Rony udelal dobre, ze ho zavrel. Pises, ze je tu jasne napsano, ze to udelaji. Ale to tady nikde napsano neni, anopak, vsechny reakce operatoru jasne vypovidaji, ze ano, odblokuji, ale za jasne danychpodminek, ktere zadny zde diskutujici nesplnuje. Toto jsou jen dohady O NICEM, mysli si o tom co chces. Neodblokuji to nikomu, jen po uplynuti vazby. Zcela jasne jsem to napsal do prispevku , ktery jsi smazal . Ale pokud nekomu staci "tesinska jablicka" a realita mu unika, pak je to tezke. Nazor. ....... Co s nim udelas, to uz je na tobe. :wink:

Uživatelský avatar tvosi | pon bře 01, 2010 12:51 pm

OT: ses slepej? ja teda fakt nwm, umis akorat mit chytry kecy a nectes tohle tema? treba ScorpionSX pise, ze mu ho bez problemu odblokovali, totez i tej0 :!:
Obrázek iPhone 2G 8GB
Moderator fóra
Moderator fóra

Juramac | pon bře 01, 2010 1:17 pm

Ne, tvosi, nejsem slepej, ale je potreba cist vse a ne jen "mezi radky" . ScorpionSX pise, ze mu to udelali, ale sam uvadi, ze je to na operatorovi, zda jej odblokuje . To je to, co jsem psal v tebou vymazanem prispevku.
Pokud puvodni majitel, ktery se zavazal k placeni pausalu, svuj zavazek splnil, pak neni duvod telefon blokovat, ale pokud jej nesplnil, tak jej proste operator neodblokuje.Take se v tom pohybuje exclusivita a zejmena to, ze s kazdym operatorem ma Apple smlouvu JINOU. Na to narazilo uz spousta lidi, a to i zde v tomto nesmyslnem vlaknu. Ten "navod" je VELMI zavadejici, protoze kazda takova zadost u kazdeho operatora je ciste INDIVIDUALNI a zalezi na tom, jak a co udelal predesly majitel. Opakuji, pokud splnil sve podminky, ktere podepsal, pripadne je plni nadale s jinym telefonem, tak teprve pak se MOZNA muze operator s necim takovym zabyvat a nekdo muze mit stesti, ze mu tento telefon odblokuji. Ale urcite to neplati vseobecne a u kazdeho operatora. Konecne pochop, ze to by pak takto delal kazdy, kdo NENI zakaznikem daneho operatora, a to urcite v zajmu ZADNEHO operatora neni ! Ne Apple ale kazdy konkretni operator rozhoduje o tom, zda a za jakych podminek telefon necha od Apple odblokovat, zda na zaklade jejich smlouvy a nebo na zaklade zakona v te ktere zemi.
Proto povazuji tuto diskusi za nesmyslnou, velmi zavadejici a proto schvaluji, ze ji Rony zavrel. Protoze zde se stejne NIC neresi, je to jen vyvolavani naprosto falesnych ilusi vselijakych lidicek, kteri maji zablokovane telefony kdo vi odkud a s jakym puvodem.... Pokud se tobe tato diskuse libi a otevrel jsi ji, je to samozrejme tve pravo, jako moderatora. Mozna to pak vylepsi tvuj profil v ocich nekolika malo jedincu, ale NIC VIC. Ne, nemam urcite v umyslu jit s Tebou do nejakeho malicherneho sporu, delej, jak uznas za vhodne. Ale vyjadril jsem opakovane svuj nazor, ktery je rozhodne podporeny realitou vice, nez iluse nekolika malo jedincu. Operatori a ani Apple nejsou zadni blbci, pro ne je to predevsim business.... :)

cheer | pon bře 01, 2010 1:19 pm

Poznám nějak u 2G (třeba přes Sériové číslo nebo IMEI), jestli byl původně US AT&T (co neodblokovávají) a nebo náhodou UK (kde jste byli někteří úspěšní) ?
whited00r - stále vyvíjený custom iOS pro starší zařízení
Files - zaheslované adresáře, prohlížení a přehrávání
T-Pot - USB kopirovani Win <-> iPhone

Mac mini 2009/2,26GHz nebo pracovní Oknousy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

ls8 | pon bře 01, 2010 1:20 pm

Nepoznáš.
It's what you do in the dark that puts you in the light.
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar tvosi | pon bře 01, 2010 1:23 pm

OT: to vlakno sem odevrel za jedinym ucelem, kdyz nekdo napise tomu operatorovi a napr. nerozumi odpovedi, tak to sem postne a nekdo mu poradi..ano je to individualni ale nevidim duvod, proc by to kvuli tomu melo byt uzamcene..ty proste musis mit za kazdou cenu pravdu ze? ty pochop, ze tohle vlakno neni o tom, jestli to udelaj kazdemu nebo ne, ale aby uzivatele s lepsi jazykovou vybavenosti pripadne pomohli ostatni v sepsani pozadavku, pripadne prelozeni odpovedi atd...
Obrázek iPhone 2G 8GB
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar tvosi | pon bře 01, 2010 1:24 pm

cheer píše:Poznám nějak u 2G (třeba přes Sériové číslo nebo IMEI), jestli byl původně US AT&T (co neodblokovávají) a nebo náhodou UK (kde jste byli někteří úspěšní) ?

mas k nemu krabicku nebo ne? na ni je logo AT&T
Obrázek iPhone 2G 8GB
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar ScorpionSX | pon bře 01, 2010 1:29 pm

Mega OT: nepredávali 2G aj vo Francúzsku? Tam by možno uspel s odblokovaním...
    ObrázekObrázekObrázek

Obrázek iPhone 4S 16GB White [iOS 6.1.2]
    Obrázek iPad (2012) WiFi 16GB White [iOS 6.1.2]

"My new computer came with Windows 7. Windows 7 is much more user-friendly than Windows Vista. I don't like that."
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Juramac | pon bře 01, 2010 1:32 pm

O.T. :) tvosi: Ne, nemusim mit ve vsem pravdu, jen se na danou "problematiku" snazim divat REALNE a povazuji proste toto vlakno za hodne zavadejici a proto i nesmyslne. Nic vic, nic min...... :wink:

EDIT : Scorpion : Ano, s tim mam i osobni zkusenost. Ale ve Francii byli sveho casu jedini, kde prodavali iPhony odblokovane za plnou cenu , a to jen diky tomu, ze tam blokovani zakazuje zakon. Stejne, jako to zakazuje zakon i u nas. A aby zakon naplnili, tak odblokovali na extra zadost ty koupene za plnou cenu ,ale blokovali iP se smlouvou do dosazeni naplneni te smlouvy a pak jej teprve na zadost odblokovali. Tak to nakonec dela i treba T-Mobile na Slovensku, jestli se nemylim.
Takze ano, ve Francii by nekdo mohl teoreticky s odblokovanim stareho 2G uspet, ale nejsem si jisty, zda by odblokovali telefon, ktery nebyl u nich zakoupeny....O tom velmi silne pochybuji.....

Beleg | pon bře 01, 2010 2:40 pm

Chcel by som sa spytat ci unlock od operatora je stalym a je mozne ho vykonat na hociktorej verzii FW. Pre vysvetlenie - moze mi operator odomknut iphone na verzii 3.0.1 s tym ze pri upgrade na vyssie verzie FW o neho nepridem ako je to pri neoficialnom unlocku ...dakujem

Uživatelský avatar ScorpionSX | pon bře 01, 2010 3:09 pm

Juramac píše:zda by odblokovali telefon, ktery nebyl u nich zakoupeny....O tom velmi silne pochybuji.....

To pochybujem aj ja.

Btw, toto vlákno som založil len kvôli tomu aby niektorí ludia "nestrácali nádej" a skúsili to proste aj oficiálnou cestou u operátora o ktorej možno predtým nevedeli. To je všetko. Keď niekto napíše že kde a ako uspel, bude to len fajn. iPhone sa dá v zahraničí zohnať lacnejšie ako u nás a pokial tu budú príspevky o tom, že konkrétne v niektorej krajine s tým operátor nemá problém, tak si ludia môžu kúpiť lacno iPhone aj bez tisícového tarifu.

Beleg píše:Chcel by som sa spytat ci unlock od operatora je stalym a je mozne ho vykonat na hociktorej verzii FW. Pre vysvetlenie - moze mi operator odomknut iphone na verzii 3.0.1 s tym ze pri upgrade na vyssie verzie FW o neho nepridem ako je to pri neoficialnom unlocku ...dakujem

Je to stály unlock. Neprídeš už oň ani pri upgrade ani pri restore ani pri ničom inom.
    ObrázekObrázekObrázek

"My new computer came with Windows 7. Windows 7 is much more user-friendly than Windows Vista. I don't like that."
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Juramac | pon bře 01, 2010 6:00 pm

ScorpionSX píše:iPhone sa dá v zahraničí zohnať lacnejšie ako u nás

No, to bych tak silne netvrdil .Pokud u nas v cesku kdokoliv koupi iPhone u jakehokoliv operatora,treba i se smlouvou a se zavazkem,tak za docela zajimave ceny a hlavne vzdy bude odblokovany.Neznam mnoho zemi v Evrope a ve svete, kde je toto mozne. Snad castecne Slovensko, pak Belgii, Francii, castecne Italii a to bude asi vse....Takze se da tady koupit za velmi dobre ceny. Ale pokud nekdo ocekava a hleda ceny ala USA apod. , tak to bude mit docela tezke..... :)

Uživatelský avatar ScorpionSX | pon bře 01, 2010 6:22 pm

No môj stál 300,- ?. Podla prepočtu na Google je to okolo 7800,- Kč. Za takú cenu by som asi nezohnal ani použitý a nový bez paušálu tiež nie. A telefón má odhadom tak dva-tri mesiace, je v perfektnom stave.
Trable s odblokovaním som najprv tiež nemal, až potom keď mi telefón ostal "visieť" v restore tak som bol nahratý, ale to bola čiastočne aj moja chyba.
Takže ja by som sa nakupovaniu v zahraničí nejak nevyhýbal. Jasné že za 200,- USD ako v USA ho nezoženiem, ale oproti cenám u nás je to stále lacnejšie.
    ObrázekObrázekObrázek

Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

tej0 | pon bře 01, 2010 6:36 pm

Zdravím,
takže po necelých dvou dnech (včetně víkendu) mi teď O2 UK odemkli iPhone.Už tam mám O2 CZ SIM plně funkční. S takovým přístupem jaký měli oni jsem se ještě nesetkal a v ČR určitě nikdy nesetkám. Holt jiný kraj, jiný mrav. (viz můj předchozí post). Takže každopádně pokud někdo máte také telefon původem od O2 UK neváhejte a napište jim. Už jsme dva, kterým to bez problému odblokovali.

jlp | úte bře 02, 2010 10:13 am

Prave mi prisla odpoved od O2 UK:

Thanks for emailing us to unlock your iPhone.

Dear Sir, You'll be delighted to know that I've forwarded your request to
our support department. It will take up to seven days for your iPhone to
get unlocked.

:D Neni to na moj iPhone, ja mam Orange SK IP, cize factory unlocked, alebo robim to pre znameho na iPhone 3G, ktory omylom upgradol na 3.1.3. :D A vsetko bez poplatku.

tej0 | úte bře 02, 2010 1:52 pm

Všechno funguje jak má po unlocku akorát mám jeden problém. nevíte co by s tím mohlo být? dávám to tu protože nevím zda to nemá něco společného s tím unlockem. viewtopic.php?f=91&t=26454

KarlosDicady | stř bře 03, 2010 12:08 am

Tak už jsem se dočkal velmi slušních odpovědí od Německého T-mobilu :mrgreen:
iPhone mi v současné době nemuží odblokovat musel bych si počkat až skončí lhuta 24 měsíce na které je iPhone blokován všude mimi Německo.Po uplinutí té doby jim mužu napsat a oni se mohou nasledně domluvit s applem nebo apple rovnou požádají jestli mi iPhone mohou odblokovat. :|

Celekem dobrý ne :D myslim že apple mi ten iPhone neodblokuje ani po uplinutí 10 let :D :D

jlp | stř bře 03, 2010 10:00 am

mne vcera pisal z O2, ze ho odblokuju...vid moj prispevok a dnes skusam a cuduj sa svete, iPhone is activated. :)
Naposledy upravil jlp dne stř bře 03, 2010 1:56 pm, celkově upraveno 1

ls8 | čtv bře 04, 2010 10:23 am

Napsal jsem do O2 UK otevřený dotaz, jaké podmínky musí iPhone splňovat, aby ho odblokovali. Výsledek je jednoduchý:

Musí to být iPhone, který byl alespoň jednou použitý v síti se SIM kartou O2 UK, aby ho jejich systém podle IMEI idetifikoval jako "jejich". Jinak ho neodblokují.

spacekjakub | čtv bře 04, 2010 10:47 am

Tim padem i kdyby byl bloklej na AT&T, ale kdyz sem mel JB a pouzil v nem O2 SIM, tak mi ho odbloknou? Podle toho co pises ano...

ls8 | čtv bře 04, 2010 10:52 am

Napsali mi doslova toto:

we can unlock an iPhone
only when:
- we get the request directly from the account holder/ owner.
- the iPhone has been used on our network at least once.

Ta první podmínka, jak víme, není úplně nutná. Jak přesně si vykládají tu druhou, nevím.

Juramac | čtv bře 04, 2010 10:59 am

proboha, to je az neskutecna vychcanost nekolika jedincu. Jestli si sit overi, ze je JEJICH , tedy prodany v O2 UK, a take tam pouzivany tak samozrejme, ze americky od AT&T neodblokuji. A strcit tam pak muzes SIM treba z Marsu........
Zavrete to uz konecne, a definitivne, tohle je uz vazne neuveritelne, jak jsou nekteri jedinci doslova TUPI a mysli si, ze jsou vsichni od Apple a zejmena operatoru uplni blbci.....
Tahle diskuse je na stejne urovni, jako warez, hledaji se klicky, jak nekoho podvest

Beleg | čtv bře 04, 2010 2:21 pm

Tak aj ja som vyskusal O2 UK a najprv mi napisali:

Beleg from your email I understand that currently you are in
Bratislava, Slovakia and want to unlock your iPhone. Well, I?m glad to
tell you that I can unlock your iPhone within 7 working days. For me to
do so, please reply top my email with the following details:

- current calltime balance on the O2 Pay & Go number (key in *#10# and
then pressing the call button)
- SIM Serial Number (begins 89441100 and printed on the back of the SIM
card).
- last four digits of the credit card on the account
- tariff or Bolt On active on the account

Once I receive and verify this information, I'll send your details to
our support team who will unlock you iPhone in 7 working days.

Also, kindly note that there is a charge of ?15 (the charge is ?14.69
until we put the VAT back up) for the unlatching code and the iPhone has
to be used on the O2 UK network. The ?15 will be deducted from your
calltime balance for the unlocking code to get processed. You can Top-Up
your mobile phone accordingly.

Beleg, once your iPhone is unlocked you'll need to then place a non-O2
SIM into the iPhone and connect to iTunes via a USB cable. iTunes will
confirm that the iPhone has been successfully unlocked.

Samozrejme som im na to napisal ze uz nie som povodnym majitelom a nemam pristup k SIM a nikdy som ho nemal (aj ked povodnym majitelom som) a na to odpovedali ze mi iPhone do 7 dni bez poplatku odblokuju. Takze treba len skusat a pekne ich poprosit ;)

Juramac | čtv bře 04, 2010 3:10 pm

O.T. Gratuluji. Je videt, ze stale plati, ze "se slusnosti nejdal dojdes" . :wink:

Julek | čtv bře 04, 2010 3:18 pm

Juro - dej pokoj, musím vymyslet jak ti zakázat, aby jsi tyto vlákna vůbec viděl :)

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek
Administrator
Administrator

Juramac | čtv bře 04, 2010 3:27 pm

sakrys, tak to ti da asi hodne premysleni :D...... Ja proste nemam rad, kdyz nekdo takto spekuluje o tom, jak udelat na nekoho levou, ale naopak ocenuji, ze to jiny zkousi slusnou formou bez podvodu. A opravdu takovym lidem pak preji, kdyz se jim to podari... :)

Hnykda | čtv bře 04, 2010 8:53 pm

A proč to tedy čteš?

KarlosDicady | čtv bře 04, 2010 10:16 pm

Povedlo se tedy už někomu odblokovat iPhona od O2 UK ikdyž ho odnich neměl zakoupen ???

ls8 | čtv bře 04, 2010 10:51 pm

Ne. A ani to nepůjde. Stačilo by, kdyby sis přečetl mé poslední příspěvky.

jlp | čtv bře 04, 2010 11:04 pm

mne uz tiez odpisal, ze IMEI nemaju v databaze. :(

Uživatelský avatar tvosi | čtv bře 04, 2010 11:08 pm

a co ste cekali? :lol: budte radi, ze je ten operator tak slusny, ze vam odblokuje alespon iphone u nich zakoupene :wink:
Obrázek iPhone 2G 8GB
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar pajap | čtv bře 04, 2010 11:12 pm

úplně OT: některé přýspjefky se fakt daj čýst jesnejvjetčím vipjeťym :roll:
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

KarlosDicady | čtv bře 04, 2010 11:27 pm

ls8 píše:Ne. A ani to nepůjde. Stačilo by, kdyby sis přečetl mé poslední příspěvky.

Sry ale ja fakt nevim odkud máš iphona tak sem se rači zeptal :wink: Dik za odpověd !

Hnykda | pát bře 05, 2010 2:47 pm

Dalsi z tvych plnohodnotnych prispevku...Nezalezi na tom odkudf ten iP je ci jaky je to model, proste neni od O2 UK. Staci cist ty prispevky vyse-iP je vazan na operatora svym IMEI-dle toho pozna zda byl zakoupen u nich.Pokud v databazi neni IMEI tveho iP tak ho logicky neodblokuji!Co ti furt neni jasny?

Nehlede na to ze ls8 ma ve svem popisu modelu napsano ze ma iP z US! Cist a myslet!

Corrado.L | ned bře 07, 2010 12:16 am

Zdravim nemáte někdo zkušenosti s Polským operátorem ORANGE, zdali je možnost jako v UK

Jtoxx | ned bře 07, 2010 11:47 am

Nejlepsi moznost jak to zjistit je jim napsat.

Corrado.L | ned bře 07, 2010 1:46 pm

už jsem tak učinil ale právě že žádna reakce tak skusim ještě počkat jak po vikendu jestli se do středy neozvou skusim druhej pokus

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Odblokování, Jailbreak iOS 1 - iOS 6