Ahoj, koukam, že tady pár lidí v souvislosti s novým GP JB pro 4.2.1 má problémy s baterkou, které neměli u předchozí verze iOS 4.1 a z toho co čtu asi zatím nemůžete potvrdit nebo vyvrátit, zda to má přímou souvislost s JB a některými modely iP4 / iP3GS (nebo se mýlím?).
Četl jsem, že ti z vás kteří problém máte jste někteří mluvili o BaseBand, můžete tedy připsat verzi BB a typ iP?
Momentálně mám Limera1n JB 4.1 na iP4 (provedl kámoš, sám jsem JB ještě nedělal), ale v té době, kdy jsem iP koupil (byl v něm iOS 4.1) už Apple podporoval jen 4.2.1 iOS, takže nemám SHSH pro 4.1, tak bych se rád předem než udělám update na 4.2.1 ujistil, zda by mě nemohly potkat stejné problémy s baterkou.
A pak mám ještě pár dotazů, na které jsem tu nenašel odpověd (pokud jsem zadával do vyhledávání špatná klíčová slova a někde to tu přece jen je, tak mě hned nelinčujte

). Některé otázky nesouvisí přímo s tímto JB, ale s JB jako takovým, ale taky se mohou týkat lidí, kteří budou JB dělat poprve (já) a čtou si tenhle topic, tak jsem si dovolil to napsat vše sem (možná by bylo dobré aby to pak někdo povolaný sesumíroval na vhodném místě a tady dal jen odkazy - díky).
1) Jde udělat záloha SHSH, aniž by byl na iP předem proveden JB?
Hledal jsem tu na fóru i google, ale nepovedlo se mi k tomu nic najít (vždy jen jak zálohu udělat). Nicméně jsem kámošovi, kterým má iP4 (iOS 4.2.1), ale JB ještě nemá psal, ať to přes Tinyumbrella zkusí, že by se tím nemělo nic stát. V logu v Tinyumbrella mu to napaslo to same jako mi, když kliknu na "Save SHSH". Tak se domnívám, že lze udělat zálohu SHSH, i když iP nemá JB, ale přesto bych se rád ujistil, zda to nějak přímo nesouvisí s tím, jak po instalaci Cydie klikneš na "Make my life easier"?2) Jak jsem už psal, mám Limera1n JB 4.1 na iP4 (vše funguje. MMS jsem netestoval - nebyla potřeba).
V poslední době mě ale v Cydii zlobí to, že když jsem smazal nějaká repa, která jsem předtím ručně přidal, tak při načítání Cydie se Cydia stále snaží stahovat nějaké info z těch rep, která jsem smazal a pak to vyhazuje nějaké chyby - dá se tenhle balast z Cydie nějak odstranit?
3) Měl bych před upgrade z 4.1 (JB) na 4.2.1 dávat restore?
Ptám se taky i v souvislosti s 2. otázkou, aby mi v iP nezustal nejaký "bordel" jako třeba ten balast z Cydie. Nebo když dám upgrade na 4.2.1, tak se veškeré modifikace z Cydie smažou a abych to upřesnil, tak se smažou i všechny soubory, které navíc Cydia někam nakopírovala? Nejsem si jistý jak to je, protože pri upgrade nezmizí aplikace nebo nastaveni atd. (tuším jsem to někde četl a dává to i smysl). Na druhou stranu, Apple nemusí počítat s tím, že jsou v telefonu nějaké soubory navíc, tak se o to třeba nestará => ž čehož plyne, že restore by byla jistota. Tím ale taky jistě přijdu o data, která se při synchronozaci nezálohují (např. sms) a ty tam pak zpět nedostanu (?) nevím zda pomůže nějak backup - ot. č. 4.
4) Backup atd.
Situace: iP4 iOS4.1 + JB, před update na 4.2.1 proveden Backup, po backupu proveden Restore (=v iP je nejnovější iOS 4.2).
- Je nyní rozumné dát obnovu ze zálohy, která byla provedena na iOS 4.1 s JB?
- Nebo je lepší dělat obnovu ze zálohy až po tom co bude proveden JB na aktuálním iOS 4.2.1?
- Je vůbec vhodné provádět obnovu ze zálohy, když v době vytvoření zálohy byl na iP JB?
Pokud není s obnovením ze zálohy problém, nemůže se pak případně s obnovením ze zálohy dostat do iP zase nějaký balast (viz. Cydia ot. č. 2) nebo případně pokud jsem na dané verzi backupu zažíval nějaké problémy s iP?
S tím souvisí, že nevím jaká data se zálohují když dělám backup ručně. Zalohují se pouze uživatelská data (kontakty, maily, sms, nastaveni, postupy ve hrách a nastaveni apliakcí, ...) nebo se zálohuje ještě i něco navíc (třeba něco z iOS a v případně že mám JB, tak i nějaké modifikované soubory iOS)?
5) BaseBand (firmware modemu) a update iOS.
Nepovedlo se mi najít, zda se při aktualizaci iOS (přes iTunes) či restore aktualizuje také BaseBand? To by pak mělo případně vliv na unlock, že ano?
Zde
http://jailbreak-me.info/index.php pro mnou zvolené:
iP4, iOS 4.1.0, BaseBand 02.10.04, Windows
to píše že mohu provést JB, ale ne unlock. Když mám iP ale od českého operátora (Vodafone), tak to znaméná, že je můj iP je továrně odblokovaný na všchny operátory? Nebo jen na české operátory? V tom případě bych na tom webu měl v kolonce BaseBand vybrat "ulocked", ano?
Čili pak i v případě, že po update iOS či restore by se aktualizoval i BaseBand by mi nehrozilo, že bych si telefon zablokoval, že ano?
Některé otázky jako např. tato souvisí s tím, že toho ještě tolik kolem JB nevím, tak se nezlobte pokud jsou v těch otázkách nesrovnalosti a pro vás třeba i triviální věci. Pro nováčky se tyhle info ale mohou hodit, a proto otázky kladu co nejpodrobněji.Děkuju moc za rady a odpovědi ! .)