[FW 3.1.3] Oficiálne odblokovanie od operátora

Pre všetky staršie verzie iOS.

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Juramac | ned bře 07, 2010 2:27 pm

Re: [FW 3.1.3] Oficiálne odblokovanie od operátora

Nevim o tom, ze by se v Polsku prodavali oficialne odblokovane iPhony, jako u nas, ale zkusit to muzes. Ale myslim, ze nejlepsi by bylo zajet nekam za hranice do nejblizsi prodejny Orange a zeptat se tam osobne, nez cekat na odpoved, ktera vubec nemusi prijit.

Corrado.L | pon bře 08, 2010 6:14 pm

Takže dnes jsem navštívil značkovou prodejnu Orange v Polském Těšíně, bohužel však tam nebyli schopni mě pomoci, avšak sim lock odstranit mohou. Stojí to 77 zlotych a musim na prodejnu do Katowic kde by to podle všeho měli udělat. Udajně to mohou dělat jen na některých prodejnách a dnes jsem to už časově nezvládal do zavírací doby tam dojet takže pokus číslo 2 zítra. Dám vědět jak jsem dopadl.

Uživatelský avatar ScorpionSX | úte bře 09, 2010 1:04 pm

jj, na to pozor, oni to nerobia úplne na každej predajni ani u nás v T-Mobile SK! Väčšinou tie menšie predajne to nerobia, treba ísť do tých väčších, povedzme v nejakých obch. centrách a podobne.
    ObrázekObrázekObrázek

Obrázek iPhone 4S 16GB White [iOS 6.1.2]
    Obrázek iPad (2012) WiFi 16GB White [iOS 6.1.2]

"My new computer came with Windows 7. Windows 7 is much more user-friendly than Windows Vista. I don't like that."
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Juramac | úte bře 09, 2010 1:32 pm

Asi na tom neco bude. Kdyz jsem kupoval pred dvema lety druhy iP, tenkrat v Belgii v Lutychu (v cesku jeste nebyl iP vubec a Belgie byla s Francii jedine dve zeme, kde se prodavali i odblokovane) , tak ve meste v male prodejne mi rekli, ze odblokovani delaji jen nekteri a dali mi adresu obchodu v nejakem obchodnim centru na okraji mesta. Tam jsem telefon koupil, zaplatil plnou cenu a hned na miste mi ho na pockani pres jejich pocitac s vlozenou mou ceskou SIM odblokovali. A neplatil jsem za to nic navic. S tim Polskem me to docela mile prekvapuje, ale jak jsem nekolikrat psal, kazdy operator v kazde zemi to ma jine a pokud chces odblokovat telefon zakoupeny u nich, tak to pro ne asi neni problem .Podobne to je i v UK.

Corrado.L | úte bře 09, 2010 2:36 pm

Pravě jsem dorazil z Polského Krakowa a vše proběhlo jako po masle. Sice trošku vazla komunikace, ale během 10 min. bylo vše hotovo, zaplatil jsem 77 zlotych a teď jen musím vyčkat dokud požadavek apple nezpracuje a budu opět moci volat.

Uživatelský avatar Maximus-CZ | úte bře 09, 2010 10:30 pm

dotaz- muzu nějak zjistit u kterého operátora byl telefon zakoupen? Na krabici sice mám at&t , ale IMEI na krabici ve které mi iPhone z aukra prisel se neshoduje s tím v telefonu... Takže lze nějak zjistit, u kterého operátora mám prosit o unlock když mám v ruce samotný telefon?
iPhone 3G 8GB 2.1 Quickpwned->2.2 Sn0w unlock->3.0 Ultrasn0w Unlock->3.1.2 Ra1n Unlock->prodán
iP 4 Konečně doma!!
iPad 2 16 GB WiFi White 7.0
Povolení Multitasking gest na iPadu bez JB a přes Windows
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar ScorpionSX | stř bře 10, 2010 11:03 am

Nie, nedá sa to. Ale tipoval by som to na AT&T znova, ak má niekto krabicu od nich, tak telefón bude pravdepodobne od nich tiež, možno bol len vymenený na predajni kus za kus a preto je iné IMEI na pôvodnom balení. Alebo predchádzajúci majitel ich mal viac a proste sa mu pomotali krabice a telefóny.
    ObrázekObrázekObrázek

"My new computer came with Windows 7. Windows 7 is much more user-friendly than Windows Vista. I don't like that."
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Beleg | ned bře 14, 2010 7:05 pm

Tak update mojho pripadu ...
Odblokovanie telefonu od O2 UK do 7 dni nenastalo, tak som im napisal znova email na ktory mi odpisali ze sa ospravedlnuju a bez problemov mi to do dalsich par dni vybavia, ale musim si dobit kredit na min 15 libier kvoli poplatku (ktory mi predtym odpustili). Kedze som bol emdzi tym na lyzovacke, nic som nezaplatil a po navrate ma cakal na stole iphone s sms od nich ze telefon je odblokovany;) vyskusal som a vsetko funguje ako ma ... dokonca mi ani ziadny kredit nestiahli

camreq | pon bře 15, 2010 1:26 am

Zdravím. Mám iPhone 3GS 3.1.3 05.12.01 kupeny v Orange, nechtiac update cez iTunes. Spravil som downgrade na 3.1.2 a baseband stale ostal na 05.12.01 takže som to mal blokované a neakceptovalo mi simkartu. Kedže Orange predáva odblokované telefóny tak ja som ho vlastne zablokoval tým 05.12.01. A to mi vlastne ani operátor nemôže pomôcť s tým nie? Inak neviem ako by sa to dalo vyriešiť. Za odpoveď ďakujem

Uživatelský avatar kralik | pon bře 15, 2010 2:42 am

někdo to tu už psal, že má tel od orange udelal downgrade a nesla mu simka, staci ji vyndat (za chodu) a melo by to jit, pokud ne tak ji vyndej a dej tam od jineho operatora a pak tu tvou... (nekde sem to tu cetl nevim jestli ti to pomuze, snad jo :-))
vím že nic nevím a nikdy vědět nebudu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar frees | pon bře 15, 2010 1:13 pm

tak som tiez do O2 UK poslal mail, ci mi odblokuju iphone a toto odpisali

Kód: Vybrat vše
Thank you for getting in touch about unlatching your iPhone.

I understand that you want to unlock your iPhone, which has been bought
from eBay.

Radoslav, I'd have been happy to help you in this regards. However, I'd
request you to contact the team from whom you've purchased the iPhone.

The iPhone can only be unlocked from the purchase point or by contacting
Apple team.

Please contact our Apple support at 08000 724 478

They're available:
- Monday to Friday 8am to 9pm
- Saturday and Sunday 8am to 8pm.

Calls made to this number are charged at 20p per minute.

I hope my reply will be useful for you. However, if there's anything
else I can do for you, please reply to this email. I'll be more happy to
help you.

Thanks once again for taking time to email us and enjoy the rest of the
day. If you have any further questions, please feel free to contact us
or visit our excellent online help centre at:

http://www.o2.co.uk/support/generalhelp/help

Have a pleasant day ahead.

Silky
O2 Customer Service.

Telefonica O2 UK Limited, Registered in England No 1743099. Registered
Office: 260 Bath Road, Slough, Berkshire SL1 4DX.

pochopil som dobre, ze im musim zavolat na cislo ich apple tymu a oni mi ho odblokuju? tento postup je totiz asi iny, nez co ste sem pisali vy
Host
Host

hlimi | úte bře 16, 2010 2:17 am

borci...uvazuju o koupi 3gska,ziju ted v us a jailbreak je pro me dulezity..takze se chci zeptat,kdyz si koupim na ebay 3gs s 3.1.3 a tim novym basebandem tak mi pujde jen jailbreaknout ale ne unlock takze tam nedam ceskou sim...ale kdyz zajdu do at&t jestli mi ho unlocknou tak mam vyhrano? je to tak nebo se mylim..ja jen protoze uz se vetsinou na ebay prodavaji s novym fm a basebandem...dik za odpoved,jsem tu novy
Host
Host

Uživatelský avatar ScorpionSX | úte bře 16, 2010 12:44 pm

Ne ne, AT&T ho neodblokuje...ale videl som na ebay aj iPhony ktoré sú neblokované, takže išiel by som asi do toho...bude ale trochu drahší...
    ObrázekObrázekObrázek

Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

hlimi | úte bře 16, 2010 7:09 pm

proc to at&t neodblokuje?? ty mas nejake informace? byl jsme ted v shopu a prodavacka mi dala cislo na jejich support a rekla jim at jim vysvetlim mou situaci atd...a ze kdybych neuspel tak at si na googlu najdu jak iphone jailbreaknout :D..nejlepsi bude to zkusit jim brnknout..

edit: tak jsme tam volal a slecn mi rekla ze to nedelaj..zajmave,jeste se jednou zajdu zeptat do obchodu a reknu jim jestli se oni nemuzou na to zeptat
Host
Host

cheer | úte bře 16, 2010 8:34 pm

Najdi si v tomhle vlaknu citaci z obchodnich podminek AT&T...
whited00r - stále vyvíjený custom iOS pro starší zařízení
Files - zaheslované adresáře, prohlížení a přehrávání
T-Pot - USB kopirovani Win <-> iPhone

Mac mini 2009/2,26GHz nebo pracovní Oknousy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Juramac | úte bře 16, 2010 8:43 pm

Zkratka AT&T iphony NEODBLOKUJE a tim to konci. Nepremyslej proc, proste to tak je a nic s tim nenadelas. Proto uz dlouhou dobu rikam, ze iPhone z us nekupovat, jsou to doslova vyhozene penize, zadne setreni....naopak...Nejlepe koupis doma v cesku, oficialne odblokovany a das do nej jakoukoliv sim po celem svete, treba i tu americkou. :wink:

hlimi | úte bře 16, 2010 9:54 pm

jo no..to je v haji..jenze u nas ty ceny nejsou sice o moc vyssi ale preci jsou.. takze kdyz u nas koupim ip s 3.1.3 a novym basebandem tak mi pujde jailbreak a jelikoz to bude unlockle tak i sim?
Host
Host

camreq | úte bře 16, 2010 10:01 pm

Neviete niekto ako je to so sietou , ked dam na Iphone od Orange downgrade z 3.1.3 05.12.01 na 3.1.2 a vyberem simkartu?? nechce sa mi zase zbytocny downgrade :-P Inak si pamatam ze ked som mal downgrade tak som v nastaveniach vobec nemal položku Operátor...

Juramac | úte bře 16, 2010 10:13 pm

hlimi- ano, kdyz koupis ip zde, tak bude odblokovany na jakoukoliv sim v celem svete. A jestli uz "musis" mit JB, a kvuli nepodstatnym kravinam si chces komplikovat zivot, tak i kdyz ti to treba nekdy bude blbnout, tak se muzes bez obav ze zablokovani kdykoliv vratit pres restore do aktuakniho nejnovejdiho FW.
Edit: navic, kdyz ten oficialne idblokovany iPhone z ceska budes chtit nekdy ve statech prodat, utrhnou ti ruce, protoze prave v us je to hodne zadane a nedostatkove zbozi... :wink:

hlimi | stř bře 17, 2010 5:39 am

takze cesko se jevi jako nejlepsi volba,popripade na ebay factory unlocked.takze JB jdou uz vsechny verze jestli jsem dobre informovany?
jen posledni otazka snad - jak je to,kdyz mi vypne,jako ze baterka spadne tak vsechno odznova? to asi fakt ten unlockly protoze jak se znam tak by m ito spadlo v ty nejnevhodnejsi chvili a potreboval bych nekde volat a byl by pruser..kvuli hram bych to ani neodemykal,ikdyz popravde mozna jo,ale hlavne kvuli gps softu...diky za odpovedi a rady borci

co mi reknete na todle??
viewtopic.php?f=120&t=26830&st=0&sk=t&sd=a&start=50
to uz jde vsechno?jakykoliv ip? sorry za blbe otazky,ale chci v tom mit jasno..prece jen pro me stoji dost penez
Host
Host

Juramac | stř bře 17, 2010 8:20 am

Prave proto, ze to stoji pomerne dost penez, bych se do podobnych "harakiri" vubec nepoustel. Proste si kup oficialne odblokovany iPhone s puvodem v Cesku, vykasli se na nejake eBay, tam nikdy nevis, co dostanes v krabici, koupit se da i v bazaru za dobre penize, hlavne si hlidej, aby byl skutecne s ceskym puvodem, oficialne odblokobany. A nespekuluj ani o nejakem ukradenem GPS softu, kdyz legalni je dnes uz za par dolaru a zdarma a bez problemu updatovatelny do budoucich versi .Nekomplikuj si zbytecne zivot. :)

cheer | stř bře 17, 2010 4:50 pm

hlimi píše:jo no..to je v haji..jenze u nas ty ceny nejsou sice o moc vyssi ale preci jsou.. takze kdyz u nas koupim ip s 3.1.3 a novym basebandem tak mi pujde jailbreak a jelikoz to bude unlockle tak i sim?

Unlock pro všechny operátory nijak nesouvisí s tím, jestli pujde jailbreak. JB není odblokování na operátora(y) ale otevření uzavřeného filesystému pro úpravy.

hlimi píše:jen posledni otazka snad - jak je to,kdyz mi vypne,jako ze baterka spadne tak vsechno odznova? to asi fakt ten unlockly protoze jak se znam tak by m ito spadlo v ty nejnevhodnejsi chvili a potreboval bych nekde volat a byl by pruser..kvuli hram bych to ani neodemykal,ikdyz popravde mozna jo,ale hlavne kvuli gps softu...diky za odpovedi a rady borci

co mi reknete na todle??
viewtopic.php?f=120&t=26830&st=0&sk=t&sd=a&start=50
to uz jde vsechno?jakykoliv ip? sorry za blbe otazky,ale chci v tom mit jasno..prece jen pro me stoji dost penez

Přestěhuj se s těmito dotazy do témat o JB a jsi informovaný špatně. U nových 3GS trvalý JB nejde a to vlákno, na které odkazuješ, na tom nic nemění.
whited00r - stále vyvíjený custom iOS pro starší zařízení
Files - zaheslované adresáře, prohlížení a přehrávání
T-Pot - USB kopirovani Win <-> iPhone

Mac mini 2009/2,26GHz nebo pracovní Oknousy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar ScorpionSX | stř bře 17, 2010 5:02 pm

Juramac píše:Edit: navic, kdyz ten oficialne idblokovany iPhone z ceska budes chtit nekdy ve statech prodat, utrhnou ti ruce, protoze prave v us je to hodne zadane a nedostatkove zbozi... :wink:

To je pravda, ak by si kúpil povedzme aj dva iPhony v ČR a potom jeden z nich predal v USA, tak zaň dostaneš tolko, že v konečnom dôsledku bude tvoja útrata na úrovni ceny blokovaného iPhonu kúpeného v USA ;)
    ObrázekObrázekObrázek

Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

hlimi | čtv bře 18, 2010 1:27 am

myslel jsme to tak ze kdybych po vypnuti ip,blokovaneho,chtel znova volat tak bych ho musel znova jb,ne? ale kdyz ho koupim unlockly v cr tak se mi smazou max aplikace ale volat muzu..scorpione,mam to chapat tak jako ze kdybych ten jeden prodal tak mi to vydela trochu na ten co bych si nechal..
Host
Host

Uživatelský avatar ScorpionSX | čtv bře 18, 2010 12:08 pm

Áno presne tak. Asi by si nezarobil na celý iPhone, ale určite by si nejakú časť z tej ceny získal predajom toho druhého iPhonu.

A áno, s tým blokovaním a JB je to tak ako píšeš, ale neviem aké aplikácie by sa ti zmazali...z Cydie možno áno, ale nie som si istý...
    ObrázekObrázekObrázek

Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

guid33 | pát dub 02, 2010 12:53 am

Resim unlock iPhone 3G dovezeny z Nemecka, doted funkcni pro cesky O2 s JB a unlock 3.1.2 (nebo 3.1.1). Pred par dny nechteny update na 3.1.3 (predtim JB a unlock na 3.1.2). Poslal jsem na CZ a DE T-mobile zadost o unlock.

Odpoved od ceskeho T-mobile z 1.4.2010:

Vazeny pane ***,

zasilame Vam odpoved na e-mailovou zpravu ze dne 31. brezna 2010.

Je nam lito, ale odblokovani telefonu iPhone neprovadime. Doporucujeme Vam obratit se na operatora O2, pripadne na obchodni zastoupeni spolecnosti Apple. Dekujeme za pochopeni.

S pozdravem a pranim prijemneho dne

Zakaznicke centrum T-Mobile

Odpoved od nemeckeho T-mobile z 1.4.2010:
Dear Mr ***,

Thank you for your e-mail.

Regarding the unlock of the iPhone, we can tell you that you can make an unlock after a period of 24 months. That is because your friend have made a contract about a period of 24 months. In the case you ended the contract before the period of 24months,
you can also only unlock the iPhone after the 24 months.

You can also reach us by phone. Under the Number 049-1805-330160* our SIMLock Hotline awaits your call from Mondays to Saturdays from 08:00 until 22:00 hours

Yours sincerely,
Customer Service
Telekom Deutschland GmbH

Nemecky T-mobile si zjistil podle IMEI, ze neuplynulo 24 mesicu od nakupu na pausal, takze s permanentnim odblokovanim asi zatim smula. Zajimave je ze maji SIMLock Hotline:)

Juramac | pát dub 02, 2010 8:14 am

No zkratka mas smolika. Zrovna v Nemecku ma T-Mobile exclusivitu , podobnou, jako AT&T v US , a jestli ten telefon nesplnil podminku prodeje, tak ho proste neodblokujes. jedine, ze by jsi doplatil za toho, kdo ti ho prodal, jeho zavazek :D
Je to blby, ale je to tak-proste smula. Jedina rada zni - snazit se ho prodat v nemecku, tam by blokace na T-Mobile nemusela vadit....

Uživatelský avatar ScorpionSX | pát dub 02, 2010 11:55 am

Juramac: nepredáva v Nemecku iPhone aj O2? Alebo si to mýlim s inou krajinou?
    ObrázekObrázekObrázek

Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar tvosi | pát dub 02, 2010 12:21 pm

v Nemecku prodava pouze T-Mobile, jak pise Jura, ma exclusivitu
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009
Moderator fóra
Moderator fóra

KarlosDicady | sob dub 03, 2010 2:28 pm

V Německu to opravdu prodáva jenom t-mobile. Stejně vám to neodblokuju dokud vám neskončí 2 letá zaruka a pak se stejně budou ptát applu zda mohou tento typ přístroje odblokovat :wink: Takže to nic neřeší. U operátora na odblok musíte mít važně štěstí !!

Juramac | sob dub 03, 2010 3:56 pm

Zkratka, nejlepsi je iPhone koupit tady v cesku, u jakehokoliv operatora a na vselijake "vyhodne nabidky" kdesi z webu se vykaslat. Prinasi to jen a pouze problemy a ty "usetrene" penize se mohou docela prodrazit.... :)

seven_vsfs | ned dub 04, 2010 10:33 pm

Dopisuji si s podporou britskeho O2. Posledni co po mne chteji je dobit kredit minimalne na 15 liber. Nemate prosim nejaky typ jak dobit z cech britskou predplacenku? Vsichni moji znami se z anglie vratili takze mne nenapada zadny zpusob. Dekuji za pripadne rady. karel

jlp | úte dub 06, 2010 7:34 am

vysvetli im, ze to nemas ako dobit..mne to pomohlo a odblokovali to. :)

veslik | úte dub 06, 2010 5:27 pm

Ahoj, můžete mi dát někdo email na podporu ATaT?? Na jejich stránkách dám contact us a chce to po mě telefonní číslo :roll:
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar ScorpionSX | stř dub 07, 2010 3:46 pm

Na prvej strane (myslím) je popísaný postup aj pre AT&T. Ale musím ťa sklamať, odblokovanie ti nespravia :(
    ObrázekObrázekObrázek

Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Juramac | stř dub 07, 2010 5:12 pm

AT&T na 100% odblokovani neudela, ma exclusivitu na USA a i kdyz koupite treba telefon v USA za plnou cenu bez uvazku, tak stejne bude blokovany . A muzete se treba na hlavu postavit. proto púo tisici opakuji - NEKUPOVAT V USA, tezce se to nevyplati. nakupte bud tady v cesku u operatora a nebo v bazaru, ale tam pozor, zjistete si puvod telefonu, aby nebyl treba od jineho nestastnika z USA. MUSI byt z Ceska , jinak mate smolika !

veslik | stř dub 07, 2010 6:32 pm

Můžete mi ho přece jenom dát? Děkuji :)
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Juramac | stř dub 07, 2010 6:40 pm

Nemas zac, pochybuji, ze ho nekdo ma, protoze ho nikdo nepotrebuje. Zkus google.

Uživatelský avatar Patejl | čtv dub 08, 2010 3:04 pm

snad nedostanem ban :-))

OT To Juramac: počuj Ty si si tych osemsto prispevkou nahrabal asi len tym že dokola pišeš že si ma každy kupit iPhone v česku. Čo keby si proste neliezol do temy ktora je Ti proti srsti !!! Nerozumiem Ti ani najmenej. Každy spravy čo uzna za vhodne takže keby si sa konečne ukludnil a nehal ludi dychat a robit čo chcu. Dakujem a predom Ta upozornujem že nech napišeš čokolvek bude to pre mna irelevantne v ramci temy lebo napišeš zas to iste dokola a to už je obohrana platna skorej skus rešpektovat rozhodnutia druhych ludi bez toho aby si im vnucoval svoje nazory.
Apple iPhone 4 16GB (iOS 4.3)
HTC Desire with 4GB SD card (ROM 2.29.405.5)
Host
Host

veslik | čtv dub 08, 2010 3:44 pm

Jo a mimochodem iPhone 2G bych tu před dvěma a půl roky asi těžko koupil "oficiálně" ;)
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Odblokování, Jailbreak iOS 1 - iOS 6