Ja ho teda mam... OS 4.3.3, bb 4.10.01, dovezeny z USA a puvodni operator je ATT. Neprijde mi, ze bych s tim mel extra problemy.
Je teda fakt, ze k tomu aby byl telefon funkcni, musis bezet na jailbreakovanym iOS, kterym si telefon hacktivujes (simku nepotrebujes). A na odblokovani potrebujes Gevey simku, kterou si telefon budes odblokovavat po kazdym vypnuti. Pri koupi Gevey si davej bacha, aby to nebyl fake... je jich plnej internet a pry nejsou zdaleka tak funkcni jako originalni.
Ale hlavne, aby si s timhle telefonem prezil, musis byt proste aspon trochu jablickar

tim myslim, ze do toho jak to funguje musis proniknout a vedet o co go. Jakmile si totiz updatnes, treba i omylem, iOS z iTunes pomoci automaticke aktualizace, tak se ti updatne i baseband a telefon muzes vyhodit.
Prostuduj si to a rozhodni se sam, telefon muze byt funkcni bez problemu, pokud se o nej budes "starat" a budes vedet, co ti iP dokaze znehodnotit. Nevim co je dobrej peniz, ale ja ten svuj (ip4 32gb) mel treba za 7 tisic -> takze zvaz to, jestli ti stoji za to par tisic usetrit a podstoupit urcita rizika, anebo si koupit CZ distribuci.